Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Madonna: Sticky & Sweet Tour DVD

Bónusz CD-vel jelent meg a legutóbbi turné látványos koncertfilmje.

2010.04.24. 00:00 | szerző: Dino | DVD

DVD rovatunkban eddig csak filmekről írtunk, most kisebb újításként egy zenei DVD kerül bemutatásra. Ahogy korábban blogomban már írtam, nem vagyok Madonna rajongója, de a Confessions turné kölcsönkapott, majd meg is vásárolt DVD-je meggyőzött arról, hogy egy ilyen show-t egyszer egy életben látni kell élőben is. 2008-ban Berlinben sikerült is eljutnom a turné harmadik állomására, az olimpiai stadionban megrendezett fellépésre, ahol közel ötvenezer ember várta az 50. évét nem sokkal korábban betöltő énekesnőt. Az ezt megelőző, 2006-os koncertsorozat igen magasra helyezte a lécet, és annak ellenére, hogy az új, gyengébben sikerült Hard Candy lemezt követő show is igen látványos, úgy gondolom, nem sikerült überelni a korábbit.

Madonna: Sticky & Sweet Tour DVD

Míg az előző turnén a londoni állomást filmezték, ezúttal a Buenos Aires-i helyszín mellett döntöttek – ahol ráadásul négy koncertet is adtak, így mindenképpen elegendő anyagot tudtak rögzíteni a filmesek. A DVD+CD páros CD méretű Digipak kiadásban került a boltokba, a két korongot a lakkozott M betűk teszik igen elegánssá, a pár fotót és a számok részletes listáját tartalmazó füzet pedig ezúttal szerencsére nem került beragasztásra (pár hónap alatt elengedett az előző koncertalbum ragasztója...), hanem egy zsebbe lett becsúsztatva. A DVD-n 125 perces a koncertrész, PCM sztereó és 5.1-es surround hangsávval megtámogatva, extraként pedig egy félórás dokumentumfilmet nézhetünk meg, Behind the Scenes címmel.

Bár ahogy már a bevezetőben említettem, maga a show alulmarad a Confessionshöz képest, itt is megkapunk mindent, hogy egy igazán látványos előadást nézhessünk meg újra és újra a DVD-ről. Madonna még mindig jó kondícióban van, ugrál össze-vissza, táncosaitól pedig szintén profin koreografált jeleneteket kapunk mind közösen, mind szólókban vagy párosával. A nagy és mozgó videofalak a rengeteg háttérvetítéssel, valamint a süllyesztők és megemelt színpadrészek is tovább fokozzák a látványt. A vendégénekeseket is a videofalakon láthatjuk viszont, ezekből a legötletesebb megoldás Justin Timberlake szerepeltetése lett: kicsit olyan, mintha ő is a színpadon állna Madonnával.

Madonna: Sticky & Sweet Tour DVD

A számokat ezúttal is remix verziókban hallhatjuk vissza, sokszor igen drasztikusan átalakítva a dalokat. Gyakorlatilag egyetlen szám sincs, amely simán önmagában szerepelne, valami más számmal elegyítették. Sok régi klasszikusba keverték bele az új album számainak hangmintáit, ami nem feltétlenül nevezhető minden esetben szerencsésnek. De sok mix pedig jól sikerült, mint például a La Isla Bonita új verziója. A végéhez közeledve pár szám erejéig kicsit leül a koncert, a roma ritmusokat játszó Kolpakov trió magánszáma, majd a velük közösen előadott You Must Love Me és Don't Cry For Me Argentina nagyon nem győzött meg, de utána szerencsére a megszokott ütemben folytatódik tovább a koncert, és Madonna is elektromos gitárt ragad párszor. A fellépés során három-négy alkalommal itt is eltűnik Madonna a színpadról, és playbackről hallhatunk tőle egy-egy számot, miközben a táncosok produkcióját figyelhetjük. Talán egyetlen dolog kifogásolható egyes számokban: Madonna némely bekiabálása (pl. "fuck the rain") nagyon nem illenek bele az egészbe.

Madonna Sticky & Sweet turnéjának DVD-je egy újabb remek koncertfelvétel, tökéletes kép- és hangminőséggel. Ha valaki meg tud barátkozni a Hard Candy lemez hangzásával, és kicsit is szereti Madonna zenéjét, az nem fog csalódni benne. Ráadásnak pedig a koncert kb. felét CD formájában is kézhez kapja. (Aki pedig a HD-re esküszik, megvásárolhatja Blu-ray+CD kiadásban is.)

Madonna: Sticky & Sweet Tour DVD

A DVD számlistája (csillaggal jelölve a CD-re is rákerült számok):
1. Intro - The Sweet Machine
2. Candy Shop Medley*
3. Beat Goes On Medley feat. Kanye West*
4. Human Nature*
5. Vogue 2008*
6. Die Another Day 2008
7. Into The Groove 2008
8. Heartbeat
9. Borderline
10. She's Not Me*
11. Music 2008*
12. Rain/Here Comes The Rain Again
13. Devil Wouldn't Recognize You*
14. Spanish Lesson*
15. Miles Away
16. La Isla Bonita Medley*
17. Me Darava/Doli Doli
18. You Must Love Me*
19. Don't Cry For Me Argentina
20. Get Stupid Medley*
21. 4 Minutes feat. Justin Timberlake and Timbaland
22. Like a Prayer 2008*
23. Ray of Light
24. Like a Virgin 2008
25. Hung Up Medley
26. Give It 2 Me* ■

Madonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVDMadonna: Sticky & Sweet Tour DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló