Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája

Egerek, billentyűzetek és fejhallgatók találhatók az új G-szériás termékek között.

2013.03.20. 10:05 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

2005-ben, az MX518-as egérrel kezdte el a Logitech a játékosok számára tervezett terméksorozatát, nem sokkal utána pedig már G-vel jelölte a gamer szériát a svájci gyártó, például a G5 Laser Mouse esetében. Az évek során jöttek-mentek a különböző termékek – leginkább természetesen egerek és billentyűzetek –, most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy átfogó megújítás történjen a termékpaletta gamer részén. Az új termékek tervezését pedig alapos kutatások előzték meg, játékosokat figyeltek, hogy pontosan hogyan és miként használják eszközeiket. Ennek eredményeként például extra bevonat került az egerek olyan területeire, amelyek fokozott igénybevételnek vannak kitéve, és vízlepergető réteg oda, ahol izzadó tenyerünk letapadása nem lenne szerencsés. A billentyűzetek gombjai pedig dupla UV bevonatot kaptak a tartósság érdekében. Lássuk részletesen, milyen újdonságok várhatóak májustól a Logitech G sorozatában!

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

A G700s Rechargeable Gaming Mouse egy vezeték nélküli egér, amelynek adatátviteli sebessége megegyezik a drótos társaival. Ráadásul merülés esetén bármikor rácsatlakoztathatjuk az USB kábelre, és töltés közben játszhatunk tovább. 13 programozható gombjára akár makrókat is beállíthatunk, időbeli csúsztatással is, ha szükséges. A G700s ajánlott fogyasztói ára 99,99 dollár lesz.

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech G500s Laser Gaming Mouse

A Logitech G500s Laser Gaming Mouse lézeres érzékelőjű egérbe akár 27 gramm extra súlyt rakhatunk, hogy tetszésünknek megfelelően állítsuk be a tömegközéppontját. Hüvelykujjunkkal gyorsan válthatunk 200 dpi-ről akár 8200 dpi felbontásra is. Tíz programozható gomb található rajta, ajánlott ára 69,99 dollár.

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech G400s Optical Gaming Mouse

A G400s Optical Gaming Mouse-t elsődlegesen FPS játékokhoz fejlesztették, az MX518 és G400 utódjának szánva. Delta Zero érzékelője segít a minél pontosabb célzásban. Az előzőektől eltérően puha fogófelületet kapott. Elsődleges gombjait ujjlenyomatálló bevonat védi a kopástól, mikrokapcsolóik pedig 20 millió kattintást bírnak. Erre nyolc programozható gomb került, dpi-t pedig 400 és 4000 között választhatunk rajta. Ára 59,99 dollár lesz.

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech G100s Optical Gaming Mouse

A negyedik új egér a G100s Optical Gaming Mouse, amelyet RTS és MOBA játékokhoz ajánlanak. A G1 és G100 utódja szintén Delta Zero érzékelőt kapott, és gombjai a G400s-hez hasonlóan 20 millió kattintást bírnak. Jobb és bal kézben egyaránt kényelmes fogást biztosít a szimmetrikus kialakítás. A G100s ára 39,99 dollár lesz.

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech G19s Gaming Keyboard

A G15-tel indult a Logitech gamer billentyűzeteinek sorozata, amelyet most a G19s és a G 510s folytat majd. Közös bennük a GamePanel LCD kijelző, amelyre a különböző játékok és egyéb programok jeleníthetnek meg mindenféle extra információt. Igaz, ezt a lehetőséget az elmúlt kb. hét év során nem sok játék használta ki (ráadásul személyes tapasztalatunk is inkább az volt anno, hogy kockázatos is lehet a képernyőről levenni a szemünket, hogy átnézzünk a külön kis LCD-re), de úgy néz ki, a tervezőmérnökök még látnak benne fantáziát. Az új csúcsmodell a 199,99 dolláros G19s Gaming Keyboard lesz, színes LCD-vel, amelynek háttérvilágítását is mi választhatjuk meg. A tenyértámaszát vízlepergető réteggel látták el, a billentyűkön pedig a már fent említett dupla UV bevonat biztosítja a tartósságot. A Logitech Gaming Software segítségével a 12 programozható G-gombra akár 36 különféle funkciót programozhatunk (mindegyikre hármat, amelyek között a fenti módválasztó gombokkal válthatunk). A klaviatúra 26 gombja interferenciavédelmet is kapott, hogy összetettebb kombinációkra is lehetőséget biztosítson. Találunk rajta multimédia vezérlőgombokat (némítás, lejátszás, stop, trackváltás), valamint egy görgőt is. Végül pedig említést érdemel, hogy két USB 2.0 csatlakozót is találunk a G19s-en, amely így USB elosztóként is működik.

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech G510s Gaming Keyboard

A másik új gamer billentyűzet a G510s Gaming Keyboard, amelyen szintén található egy GamePanel LCD kijelző, igaz, kisebb méretű, mint a G19s-ben található. Cserébe viszont több, szám szerint 18 G-gomb került rá, amelyeket ezen is 3-3 funkcióval láthatunk el. Erre is kerültek multimédia gombok és egy görgő is. Ajánlott fogyasztói ára 119,99 dollár lesz.

Májusban megújul a Logitech gamer termékpalettája
Logitech Logitech G230 Stereo Gaming Headset

A headset választék is két új modellel bővül. A G430 Surround Sound Gaming Headset a Dolby Headphone 7.1-es technológiája segítségével nyújt teljes térérzetet, hét külön hangcsatornával és egy külön alacsony frekvenciás effektcsatornával. A G230-hoz hasonlóan kimosható fülpárnákat kapott a fejhallgató, amelyek puha, kényelmes viseletet biztosítanak. A zajszűrős mikrofont használaton kívül félrehajthatjuk. A headset ára 79,99 dollár lesz.
Végül pedig az utolsó most bejelentett újdonság a Logitech G230 Stereo Gaming Headset, amely nevének megfelelően egy sztereó fejhallgató, mikrofonnal felszerelve. hangsugárzói 40 mm-esek, neodímium mágnessel. Erre is kimosható fülpárna került, a vezetéken található gombokkal pedig a hangerőt állíthatjuk vagy a mikrofont némíthatjuk el. Ára 59,99 dollár lesz. ■

hozzászólások (6)

jawsika
jawsika 2013.03.20. 11:33
Mármint ezekkel tolom. Facebookról léptem át, ott volt ilyen kérdés :D
Corvus5
Corvus5 2013.03.20. 12:06
Remélem ez minőségbeli javulást is jelent, mert a mostani szériák ár-érték aránya katasztrofális. Ha már egy vagon pénzt elkérnek alap dolgokért, akkor legalább tartósságot adjanak cserébe.
stero
stero 2013.03.20. 12:38
Tesco egér tesco bill :D Nem ezen múlik! Na jó az egér lehetne jobb.
Lacko
Lacko 2013.03.21. 20:07
Nekem G9-esem van. Rohadt jó egér, csak az a baj, hogy ugye a használat miatt így szétrohatd a külső felülete. Szóval most már állati ronda. Igazából vennék ilyen külső, rácsatolható részt, ha lehetne külön kapni, de nem találtam a neten. Szóval G9 jobb nem is kell.
GustyX
GustyX 2013.03.21. 20:12
Mielőtt vettem volna volna egeret (G9), kaptam egy G400-at. Semmi problémám vele, jól bírja, csak a középső gombot erősen le kell nyomni, meg egy picit kényelmetlen. Ez még jó lesz egy ideig, de a következő mindenképpen a G9 lesz, az nagyon bejön külsőre, a szövet zsinór külön tetszik.

Már csak egy normális billentyűzet kellene, de magyar. Gamer+magyar kiosztás viszont ritka páros.
Ez az új design is tetszik, bejövős mindegyik.
ajánlott olvasnivaló