25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Call of Duty: Black Ops II - Uprising DLC

Miután minden platformra megérkezett a második DLC is, mi is tettünk vele egy próbát.

Írta: GeryG

Immáron nyolc hónapja, hogy megjelent a Call of Duty: Black Ops II. Az akciójáték ezúttal is inkább a többjátékos részével hívta fel magára a figyelmet, habár az egyszemélyes kampány sem sikerült rosszul. A kiadó pedig élt a manapság egyre népszerűbb Season Pass megoldással, amellyel négy DLC-t lehet egyben megvásárolni. Ezek közül az első, a Revolution februárban érkezett meg négy többjátékos pályával, egy új fegyverrel és egy új zombis résszel. Mostanra megjött a második pályacsomag is, amely az Uprising címet viseli. Lássuk, mivel is van dolgunk!

Call of Duty: Black Ops II - Uprising DLC

Ezúttal is a többjátékos mód került a középpontba, ismét új pályáknak örülhetnek azok, akik már kezdik unni az Express, a Hijacked, a Raid, esetleg a Standoff pályákat. Ezek persze mind remek szórakozást nyújtottak, de azért már kellenek a friss élmények. Tudták ezt a készítők is, ezért már az első DLC-be is négy új pályát zsúfoltak, és ennyit kapunk most is.
Az Uprising a Magma, Encore, Vertigo és Studio pályákat tartalmazza, amelyek közül utóbbi az előző Black Ops epizódból lehet sokaknak ismerős.

Call of Duty: Black Ops II - Uprising DLC

A Magma egy keleti városban játszódik, amely épp Pompei nyomdokaiba kíván lépni: forró láva hömpölyög a város utcáin, pusztulást és romokat hagyva maga után. Ez nem csupán dekorációs elem, bizony oda kell figyelnünk, mibe lépünk bele, különben hamar elhalálozhatunk. A pálya követi a játékra egyébként is jellemző lepusztult hangulatot, szűk utcákon és romos épületekben kell megküzdenünk egymással.
Az Encore ellenben sokkal könnyedebb hangulatot áraszt, ami nem is csoda, hiszen egy londoni fesztivál helyszínén játszódik. A pálya központjában egy hatalmas nyílt színpad helyezkedik el, ami egészen más harcmodort igényel. Általában ezt idővel mindig körbeveszik a mesterlövészek, mivel sok ideális pozíció akad erre. A nyílt teret egy sor kiszolgálóépület veszi körbe, ahol már sokkal gyorsabb akcióra lehet számítani. Találunk technikusi helyiséget, kávézót, jegyirodát.
A harmadik pálya a Vertigo nevet viseli és Indiába kalauzolja a harcosokat. Egy toronyház tetején eshetünk egymásnak – első pillantásra olyan érzésem volt, mintha a Crysis 2 népszerű Skyline pályája ihlette volna. A harc egy helikopterleszállónál zajlik, de lehetőségünk van leereszkedni a tető alatti emeletre is. Természetesen a felső részen rengeteg a szabad terep, ami megint a mesterlövészeknek kedvezhet, de rengeteg a fedezék is, ami valamelyest kompenzálja ezt. A pálya felépítése tulajdonképpen egy belső és egy külső gyűrűre épül. Aki nem figyel, könnyen azon kaphatja magát, hogy zuhan lefelé, ugyanis a peremet mindössze szétlőhető üvegkorlát védi.
Az utolsó többjátékos pálya – ahogy feljebb említettem is – sok veterán CoD-játékosnak ismerős lehet. A Studio ugyanis nem más, mint a Call of Duty: Black Ops népszerű térképének, a Firing Range-nek a felújított változata. Egy filmstúdióban kell túlélnünk, ahol mindenféle díszletek találhatóak: van itt vadnyugati jelenet, űrhajók, miniatűr város, de találunk őslényeket és dzsungelt is. Ez az egyveleg remek hangulatot kölcsönöz a csatához. A pályán vegyesen találunk nyílt és zárt tereket, de inkább utóbbiak dominálnak, ami a gyors, pörgő összecsapásoknak kedvez.

Call of Duty: Black Ops II - Uprising DLC

Az Uprising ezúttal nem hozott magával új többjátékos fegyvert, bár erre nem feltétlenül kell negatívumként tekinteni, hiszen a kínálat így is bőséges, és a további két DLC várhatóan ismét tartalmaz majd új stukkereket.

Call of Duty: Black Ops II - Uprising DLC

A fejlesztők gondoltak a Zombie mód rajongóira is, nem is akárhogy. Kétségtelen tény, hogy ez a játékmód kevésbé népszerű, mint a hagyományos kompetitív multi, ám a Treyarch igyekezetét dicséri, hogy minden DLC-be pakolnak valami újat ehhez is. Ezúttal igazi hollywoodi sztárok mellett vehetjük fel a harcot a zombik ellen, valamint ellátogathatunk minden idők egyik leghírhedtebb börtönébe, Alcatrazba. A Mob of the Dead főszereplői Salvatore DeLuca (Chazz Palminteri), Al Arlington (Joe Pantoliano), Michael O'Leary (Michael Madsen), valamint Billy Handsome (Ray Liotta) mind igazi nehézfiúk. Az ő oldalukon kell megküzdenünk az élőholtak soha véget nem érő hullámaival. A Treyarch már korábban is követett el hasonlót, horrorsztárok és elnökök is kerültek már be a zombis játékmódba.

Call of Duty: Black Ops II - Uprising DLC

A Call of Duty: Black Ops II Uprising DLC-je alapvetően azt nyújtja, amit elvárunk tőle: hoz némi újdonságot az egyébként lassan kissé unalmassá váló többjátékos módba. Kapunk négy új, egészen jól kitalált pályát, ahol a következő DLC megjelenéséig minden bizonnyal jól elleszünk. Emellett új színt adott a zombis játékmódnak is a gengszterszínészek felbukkanásával és a börtönsziget helyszínével.
A következő letölthető csomag a Vengeance lesz, amely Xbox 360-ra már július 2-án megjelenik. Az exkluzív hetek után pedig PC-re és PlayStation 3-ra is elérhetővé válik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II
  • Call of Duty: Black Ops II

Call of Duty: Black Ops II

Platform:

Fejlesztő: Treyarch

Kiadó: Activision

Megjelenés:
2012. november 13. PC
n/a: PS3, X360, Wii, WiiU

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!