Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC

Megérkezett az utolsó pályacsomag is a tavalyi CoD epizódhoz.

2013.11.01. 14:00 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

Az Activision szépen beosztotta a Call of Duty: Black Ops II előre beharangozott négy DLC-jét, mivel ezekkel gyakorlatilag a teljes évet lefedték a megjelenés óta. Az új epizód premierje már a nyakunkon van, de az utolsó DLC csak szeptemberben látott napvilágot, amely négy új pályájával még bőven lefoglalhatja a rajongókat.

Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC

Az első új pálya a Pod, amely egy romos, elhagyatott kolónián játszódik egy szikla oldalában. A történet szerint a '70-es években hagyták el ezt a helyet egy sikertelen kísérlet után, így mára már az enyészetté lettek a különlegesen kialakított lakókapszulák. A pálya felépítése rengeteg nyitott teret kínál, de ezek nem kedveznek igazán a mesterlövészeknek, pedig nagyon sok a jó fedezék. A pálya hangulata egészen egyedi, ahogy ezek között a régen elhagyott, futurisztikus építmények között gyilkoljuk egymást.
A Frost nevéből adódóan egy fagyos vidékre kalauzolja a katonákat. Egy európai városban játszódik, amelyet egy folyó szel ketté. Ez azonban teljesen be van fagyva, így nem gond átkelni rajta. (De néhol be is szakadhat alattunk a jégpáncél. – Dino) A pályán a csata jelentős része az utcákon zajlik, bár elég sok zárt térrel is találkozunk. Mivel alapvetően nem a nagyobb térképek közé tartozik, így elég sűrű a pörgős, gyors összecsapásokhoz. Az épületek ablakaiból itt is jól lehet fedezni egy-egy pályarészt, ami a Dominaton módban kimondottan hasznos lehet.

Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC

Egy afgán ásatás helyszínét is feldúlhatjuk a Dig nevet viselő pályán, amely a Call of Duty: World at War Courtyard pályájának felújított változata. Hatalmas nyitott terep, amely két feltárás köré épült, ezeket pedig néhány romos épület egészíti ki. Az ásatásokat körülvevő falakra felmászva jelentős előnyhöz juthatunk ellenfeleinkkel szemben, ugyanakkor remek célponttá is válhatunk a mesterlövészek számára.
Az utolsó új pálya a Takeoff, amely talán az újak közül a legérdekesebb. Az első Black Ops Launch pályája alapján készült, így itt is szemtanúi lehetünk rakétakilövéseknek, igaz, csak a meccs végén. A csaták egy, a nyílt óceánon lebegő kilövőállomáson zajlanak, ahol a szabad terep mellett több épület is található. A Launch Center egy hatalmas csarnok, amelyben egy körbefutó függőfolyosó is található. Innen mind a csarnokot, mind a külső területeket jól le lehet védeni.

Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC

Mint minden DLC, az Apocalypse is új zombis fejezettel érkezett, amely ezúttal az Origins címet kapta. Ahogy a címből sejteni lehet, egyfajta előzményről van szó, amely a négy főszereplő első találkozását meséli el. Az első világháborús környezetben dinamikusan változó időjárás fogad minket, így hol az eső szakad, hol köd lepi el a vidéket, hol pedig a hó szállingózik. Ha a mindenfelől özönlő élőholtak (amelyek között találunk kőkemény páncélost is) nem nyújtanának elég kihívást, egy hatalmas robottal is meg kell küzdenünk.

Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC

A Call of Duty: Black Ops II a DLC-kkel együtt mostanra összesen harmincegy multiplayer pályát, valamint hét zombis fejezetet tartalmaz, ez pedig igen szép szám. A pályák szerencsére kellően változatosak, így mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabbat. Ebben az egyetlen hátráltató tényező az egy év alatt semmit sem változó meccsgeneráló rendszer, amelyből sajnos hiányzik annak a lehetősége, hogy csak bizonyos pályákra szűrjünk. Így aki csak az új DLC pályákkal szeretne játszani, annak kész szerencsejáték, mire mind a négyet feldobja számára a gép. ■

Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC
Call of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLCCall of Duty: Black Ops II - Apocalypse DLC
Call of Duty: Black Ops II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops II

hozzászólások (3)

SwitcX88
SwitcX88 2013.11.01. 16:18
Jól néznek ki a pályák, csak sajnos féltem hogy úgy járok mint az mw3 dlc-inél. Megveszem, és kb. alig játszik vele egy-két ember. Csak emiatt lehet jobb konzolon.
Kanduhrka
Kanduhrka 2013.11.01. 16:50
A megjelenés után 1-2 hétig elérhető szokott lenni, hogy csak az új pályákon játszunk.
SwitcX88
SwitcX88 2013.11.01. 19:05
Tudom, csak ha összesen van 3000 játékos, abból jó ha 200 játszik vele.
ajánlott olvasnivaló