Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Dome Egyperces #1: Life Goes On

Egy jópofa indie játékot mutatunk be új videosorozatunk első részében.

2014.04.24. 17:40 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Újabb kísérletként egy új videós sorozatba kezdünk itt, a PlayDome-on. A Dome Egyperces nevének megfelelően egyetlen percben mutat majd be egy-egy játékot vagy bármi mást, ami képernyőnkre vagy kameránk elé kerül. Az első epizód alanya egy mókás indie játék, a Life Goes On, fogadjátok szeretettel!

Ha valaki esetleg inkább olvasna, annak íme szöveges formában is mindaz, ami elhangzik a videóban:
A Life Goes On alapkoncepciója a „senki se pótolhatatlan” alapvetésből indul ki. Főhősünk ennek megfelelően nem egyetlen lovag, hanem egy jó nagy halom belőlük, akik sorban állva várják, hogy rájuk kerüljön a sor. Sokat mondjuk egyikük se fog élni, ugyanis a logikai feladványokra és fizikára alapozó játékban rendszeresen fel kell áldoznunk őket, hogy aztán tetemük segítse célba jutásunkat.
Utunkat lángcsóvák, csapóajtók és sok egyéb akadály nehezíti. Olyan trükkökre lesz szükségünk, mint például egy körfűrészbe ugorva kell kinyírnunk magunkat, hogy hullánk lenyomva tartson egy gombot. Máshol egy biztosíték helyére kell beugranunk, hogy rövidre zárjuk az áramkört, és lesz, ahol jégtömbbe fagyaszthatjuk magunkat. A feladat teljesítése közben elhalálozó lovagok amúgy nem névtelen hősök: a képernyő alján követhetjük nyomon, hogyan hívják aktuális alanyunkat.
Amellett, hogy a pályákon egy-egy kehelyhez kell eljutnunk, három dolgot jutalmaz a játék. Egy: ne nyírjunk ki a megadottnál több lovagot. Kettő: adott szintidőn belül érjünk a pálya végére. És három: találjuk meg Jeffet, a kis szörnyecskét, és etessük meg egy lovaggal.
A játék sajátos humora még a győzelmi képernyőre is kiterjed: a Victory szó mellé egy-egy csipkelődő vagy mókás megjegyzést is kapunk. ■

előző
következő
Dome Egyperces #1: Life Goes On
Dome Egyperces #1: Life Goes OnDome Egyperces #1: Life Goes OnDome Egyperces #1: Life Goes OnDome Egyperces #1: Life Goes OnDome Egyperces #1: Life Goes OnDome Egyperces #1: Life Goes OnDome Egyperces #1: Life Goes On

Kulcsszavak: Dome Egyperces

Life Goes On
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Life Goes On

hozzászólások (2)

Skorpio90
Skorpio90 2014.04.24. 19:59
Nagyon jó ötlet :) Egyedül a saját értékelést hiányoltam a végéről egy-két mondatban.
Dino
Dino 2014.04.24. 20:11
Skorpio90: Az előbb pont ezen gondolkodtam, hogy az kimaradt, de amúgy meglepően kevés fér egy percbe, ennél jobban hadarni meg nem menne érthetően (így se sikerült minden szót szépen artikulálnom... :D ) Lesz még hová fejlődni mindenesetre. :)
ajánlott olvasnivaló