25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

2014-es Toshiba termékek

A notebookok mellett tabletek és egy akciókamera is található az aktuális palettán.

Írta: Dino

Nemrégiben egy sajtótájékoztató keretében mutatta be a Toshiba hazai képviselete, hogy milyen termékújdonságok érkeztek mostanában tőlük a boltokba. Mi is ott voltunk, cikkünkben pedig röviden összefoglalnánk az érdekesebb notebookokat és kütyüket.

2014-es Toshiba termékek

Kezdjük is az utóbbi kategóriával! Camileo márkanévvel már számos videokamerát dobott piacra a Toshiba, az e hónapban megjelenő Camileo X-Sports azonban nem egy általános célú filmfelvevő, hanem az akciókamerák konkurenseként jelent meg. Külsőre alapvetően a GoPróhoz hasonlítható, azonban a Toshiba mérnökei egy 2 hüvelykes LCD kijelzőt is építettek a hátlapra, így könnyítve meg a kezelést. A vízálló tok akár 60 méteres mélységig védi a kamerát, az alapcsomagban pedig egy 3 méterig vízálló, akkumulátorával 5 órányi üzemidőt biztosító, karunkra csatolható távirányítót is kapunk hozzá a kényelmes irányítás érdekében. Az utóbbin LED-ek jelzik a kamera állapotát, és a felvétel indítása/leállítása mellett akár a fotó és video mód között is válthatunk. A Camileo X-Sports rögzítéséhez is kapunk egy rakás kiegészítőt (bukósisakra, biciklire stb.), ha pedig nincs szükségünk a vízálló tokra, lehetőségünk van fotóállványra csavarozni. Az akciókamera wifis, így akár mobileszközről is vezérelhetjük. A 12 megapixeles érzékelő 60 fps sebességgel képes Full HD videofelvételt rögzíteni.

2014-es Toshiba termékek

Tabletek terén a Toshiba a Microsoft operációs rendszerét részesíti előnyben, így az Encore 2 tíz- és nyolchüvelykes változatán is Windows 8.1 fut. Processzornak az Intel négymagos Atomját választották, amely mellett a nagyobbik modellben 2, a kisebbikben 1 GB memória kapott helyet, háttértárolóként pedig 32 GB flash memóriával gazdálkodhatunk, amelyet akár 128 GB-os microSD kártyával bővíthetünk. A kijelző felbontása mindkét képernyőméretnél 1280*800 pixel. A hátoldali kamera 5 megapixeles érzékelőjű, és FullHD filmfelvételre alkalmas – a kisebb modellen 24, a nagyobbon 30 fps sebességgel. Videotelefonáláshoz természetesen az előlapon is találunk kamerát.

2014-es Toshiba termékek

A termékbemutató során harmadikként a japán cég legszélesebb palettájú termékcsoportjáról, a notebookokról esett szó, ezekből kettőt emelnénk ki.
A 15,6 hüvelykes kijelzőjű Satellite P50t különlegessége, hogy tízujjas érintőképernyője UltraHD felbontású, azaz 3840*2160 pixel található rajta. (De P50 típusszámmal FullHD felbontású, nem érintésérzékeny modell is van.) A 2,2 kg tömegű gépet egy négymagos Intel i7 processzor hajtja, akár 16 GB memóriával, a videomegjelenítésért pedig egy 2 GB RAM-mal felszerelt AMD Radeon R9 M265X felel. Háttértárolónak 256 GB-os SSD, 1 TB-os HDD vagy 1 TB-os hibrid meghajtó választható, mellé pedig Blu-ray meghajtót is kérhetünk. A Satellite P50/P50t notebookokat 64 bites Windows 8.1 operációs rendszerrel szállítják.

2014-es Toshiba termékek

A Satellite Click 2 Pro P30W ultrabook érdekessége a leválasztható kijelző: a képernyőt az SD-kártyák foglalatához hasonló módon – azaz enyhén benyomva, majd felfelé kihúzva – szedhetjük le a billentyűzetről, akár egy kézzel is, és innentől tabletként használhatjuk tovább. A 13,3 hüvelykes érintőképernyő 1920*1080 pixel felbontású. A gépet egy negyedik generációs, ultabookokhoz fejlesztett Intel Dual Core i5 processzor hajtja, akár 8 GB RAM-mal, a képmegjelenítést pedig egy Intel HD 4400 grafikus vezérlő végzi. A tablet részben háttértárolóként egy SSD meghajtó található (akár 256 GB-os). Billentyűzetből (azaz a dokkolóegységből) kétféle is választható a géphez: a bővített változatban egy 500 GB-os merevlemez is található, ezen felül a benne lévő plusz akku 3 órával toldja meg a hatórás maximális üzemidőt. A további paraméterek között találunk 5 megapixeles hátlapi kamerát, harman/kardon hangszórókat, csatlakozónak pedig USB 2.0 portot és microSD kártyaolvasót, a billentyűzetbe építve meg HDMI kimenetet és két USB 3.0 portot, valamint SD kártyaolvasót. Erre a gépre is 64 bites Windows 8.1-et telepítenek gyárilag. A Satellite P30W a harmadik negyedévben kerül az európai boltokba.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • 2014-es Toshiba termékek
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!