Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark

Remek platformjáték geek humorral fűszerezve.

2014.12.15. 10:13 | szerző: Wing | Ismertető/teszt

A leginkább a Worms (és talán még az Alien Breed) sorozatokról ismert Team 17 saját fejlesztéseik mellett újabban digitális kiadóként is tevékenykedik. Az ő segítségükkel került így a Steam virtuális polcára a brit/ír Italic Pig csapat játéka, a rettenetes szóviccet magában rejtő Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark, amely egy remek kis platformjáték lett.

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark

A játékban magát Schrödinger macskáját személyesítjük meg, aki épp egy szubatomi katasztrófába csöppen bele: az atomok népszerű rekreációs központjaként szolgáló Particle Zoot ugyanis ellepték a gonosz részecskék, és ki más segíthetne a bajbajutottakon, mint Schrödinger nagyszájú macskája. Szerencsére a küzdelemben nem vagyunk egyedül: a játék során végig velünk lesznek apró segítőink, a kvarkok, amelyek kék, sárga, piros és zöld színben pompáznak, és kombinálásuk különböző speciális helyzetekre kínál megoldást. Három zöld kvark például helikoptert „teremt” macskánk fölé, amellyel elérhetetlennek tűnő helyekre is könnyen eljuthatunk; két kék és egy piros kvark kombinálásával lőni tudunk, amire sokszor szükségünk lesz, ha egy-egy fal elállja utunkat. De ezen kívül létrehozhatunk ejtőernyőt vagy ideiglenes platformot is macskánk alá, amelyről továbbugorhatunk. Legalább egy tucatnyi ilyen kombó van, amelyek elsőre némileg zavarosak lehetnek, de hamar bele lehet jönni. A többféle kombináció egyúttal azt is jelenti, hogy a rejtvényeket és feladványokat is többféleképpen lehet megoldani, ami szerintem remek ötlet.

A játékban egyébként meglehetősen vicces párbeszédek vannak, rengeteg a „geek” humor, kicsit afféle The Big Bang Theory, bár annál azért lényegesen jobb és kevésbé erőltetett. A főhős laza és nagyszájú, mindig készen áll a válasszal. A szinkroncsapatot külön kiemelném, elképesztően jó gárdát sikerült összehozni, nagyon jók a párbeszédek is, teljesen belepasszol a játék színes világába.

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark

Apropó, színek: a képekről valószínűleg átjön, hogy a játék látványvilága elképesztően színes, HD felbontásban pedig kifejezetten jól néz ki. A mozgások animációi néhol ugyanis kicsit „darabosak”, hiányzik az átmenet, de ez közel sem zavaró. Apróbb bugok azért előfordulnak: az ellenfelek néha beakadnak elérhetetlen helyekre; ha túlságosan felgyorsulunk, néha „átcsúszhatunk” a falakon, ami miatt azonnal vissza kell tölteni az előző checkpointot. Ezek viszonylag sűrűn vannak, de azért frusztráló tud lenni. Ugyancsak előfordult, hogy az adott feladványhoz szükséges kvarkok elsőre egyszerűen nem jelentek meg. Ezek azonban kisebb jelentőségű hibák, erős a gyanúm, hogy a következő patchben a nagy részük már korrigálva lesz.

Némileg több gondot okozott azonban az irányítás: Xbox 360-as kontrolleremet például hiába próbáltam használni, a jobbra-balra mozgáson kívül mást nem sikerült előcsalogatnom belőle, pedig a játék direkt úgy van felépítve, hogy egyszerre használjuk a WASD-t és a kurzornyilakat – eléggé passzolna erre a kontroller két joystickje. Billentyűzettel végülis többnyire jól játszható, bár itt is elég sokszor sikerült „túlcsúszni” egy-egy platformon, ami ugye automatikus visszatöltést jelent.

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark

A játék egyébként furcsa kapcsolatot épít fel a játékossal: előfordult például, hogy elnyomtam egy párbeszédet, mert már előtte végighallgattam, ekkor gúnyosan visszakérdezett, hogy ennyire sietek? Ezek az apróságok sokszor mosolyt csaltak az arcomra, és ehhez passzolt az amúgy elég vidám zene is, amely néhány nehezebb feladványnál némileg oldotta a feszültséget.

Összességében tehát a Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark remek kis platformjáték, amely 13 eurós áráért cserébe 10-15 óra viszonylag felhőtlen szórakozást kínál. Ezekben a platformjáték-ínséges időkben jó kis szórakozás. ■

értékelés

Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark

Pozitívumok
  • Geek humor, jópofa párbeszédek
  • A feladatoknak többféle megoldása van
  • Színes látványvilág
Negatívumok
  • Apróbb bugok
  • Az irányítás néha frusztráló tud lenni
Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost QuarkSchrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark
Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló