Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Telefonos Zelda-élmény nagyképernyőn.

2015.04.12. 22:26 | szerző: Captain Balu | Ismertető/teszt

Az iOS platformon elért szép sikerek után a finn székhelyű Cornfox & Brothers csapat úgy döntött, hogy nagyképernyőkre is elhozzák színes-szagos Zelda-klón játékukat, az Oceanhorn: Monster of Uncharted Seast. A fejlesztők nem titkoltan merítettek ihletet – mind hangulati, mind játékmenetbeli elemek terén – a fentebb említett klasszikusból. De vajon PC-n is olyan élvezetes elmerülni Arcadia csodálatos világának felfedezésében, mint hordozható kistestvérei esetében volt? Ha tovább olvastok, megtudhatjátok!

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Főhősünk édesapja egész életét egy ősi, misztikus szörny megtalálására tette fel, amelynek a kutatása közben nyoma veszett. Így természetesen egy pillanatig se habozunk, felkapjuk apánk kardját és pajzsát, majd a nyomába indulunk, hogy a végére járjunk a dolgoknak. Persze ekkor még nem is gondolhattuk, hogy ez a személyes indíttatású küldetés egész Arcadia sorsára hatással lesz. Dióhéjban talán ennyit is a történetről, amely egyértelműen nem a program erőssége, viszont aki már játszott a Shigeru Miyamoto által megálmodott legendás sorozat bármelyik részével is, tudja, hogy ezekben a játékokban sokkal inkább a kalandozás és a felfedezésnek az élménye tölti be a domináns szerepet.

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Ilyen téren pedig az Oceanhorn is jelesre vizsgázik. A bejárható és felfedezhető terület hatalmas. Arcadia rengeteg kisebb-nagyobb szigetből áll, amelyek között hajónkkal tudunk majd utazni. Ezek méretüktől függően bőven meg vannak pakolva ellenségekkel és fejtörő feladványokkal. Egyiktől sem kell azonban megijednünk, mert egyik sem fog túlzott fejfájást okozni. A harc nem túl komplikált, főként a megfelelő időben történő hárításra vagy támadásra kell odafigyelnünk, míg a puzzle-feladatok miatt sem lesznek álmatlan éjszakáink, hiszen főleg csak azzal próbálnak meg borsot törni az orrunk alá, hogy oldjuk meg valahogy a továbbjutást úgy, hogy nem tudunk ugrani. Amennyiben belefáradnánk a sok harcba és felfedezésbe, egy kis pecázással is elüthetjük a játékban az időt. Így vagy úgy, kalandjaink során hősünk folyamatosan fejlődni fog és kincseket kaparint meg, így az előbbivel több életerőt és egyéb extrákat, míg az utóbbival különböző árusoktól materiális javakat szerezhetünk magunknak.

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Látvány terén érződik a játék mobileszközös múltja, ám így sem érheti panasz, hiszen így is korrekt és hangulatos látvány tárul elénk, ami az adott stílust teljesen kiszolgálja. Az apróbb bugok és az AMD videokártyákon jelentkező kellemetlenségek azonban már kevésbé szívmelengetők. A zene viszont igazi mesteremberek munkája, ami így nagyon magasra helyezi a lécet, de nem is vártunk mást olyan nagy zeneszerzőktől, mint Kenji Ito és Nobou Uematsu, a Square egykori nagyágyúitól.

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Az Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas PC-n is egy remek akció-kalandjáték lett, amely a Zelda játékok legjobb alappilléreit használja fel, igaz, sokan panaszkodnak, hogy annak eszenciáját még sem sikerült teljesen átvenni. Azonban azokat, akik velem együtt nem igazán játszottak korábban még Zeldához hasonló játékokkal, nem igazán fogja ez zavarni, és rájuk sok-sok órányi kaland és felfedezés vár Arcadia mesés világában. ■

értékelés

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Pozitívumok
  • Kaland és felfedezés élménye
  • Hosszú játékidő
  • Jól működő és PC-n ritkaságszámba menő játékmechanika
Negatívumok
  • Kevés egyedi ötlet
  • Néhány apróbb bug és technikai baki
Minimális rendszerigény: 1,7 GHz-es Dual Core processzor, 1 GB RAM, DirectX 10 kompatibilis videokártya 256 MB RAM-mal, 700 MB HDD, Windows 7
Ajánlott konfiguráció: 2,2 GHz-es Dual Core processzor, 2 GB RAM, DirectX 10 kompatibilis videokártya 512 MB RAM-mal, 800 MB HDD, Windows 8
7,5
grafika 7
hangok 8
játszhatóság 9
hangulat 7
Oceanhorn: Monster of Uncharted SeasOceanhorn: Monster of Uncharted SeasOceanhorn: Monster of Uncharted Seas
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

hozzászólások (1)

gregmerch
gregmerch 2015.04.13. 08:37
Te jó ég, mintha csak a Wind Waker-t látnám kicsit átdolgozva! Még a szörnyek külleme és típusa is nagyon hasonló, a hajózási metódusról, rejtvényekről, felhasználható eszközökről, szigetecskékről és úgy egyáltalán, a teljes külcsínről nem is beszélve! Kolléga remek kedvcsinálója, és a másutt olvasottak, illetve a megnézett trailerek alapján nem lehet rossz, így be is zsákoltam 15 juróért, annyit biztosan megér. Aki még nem játszott Zelda játékkal, mert nincs Nintendója, annak ez a remek alkalom.
ajánlott olvasnivaló