Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Not a Hero

Nem az a hős, akire szükség van, hanem akit ez a kampány megérdemel.

2016.03.09. 17:30 | szerző: Captain Balu | Ismertető/teszt

Őszintén megvallva nektek, nálam kimaradt a Hotline Miami, mégis, hogyha rokonságba kellene állítani egy másik játékkal a Not a Herot, arra több mint valószínű, hogy a Dennaton Games vérgőzös indie címe lenne a jó választás. Csak itt éppenséggel oldalnézetből megy az akciózás, és a humor is sokkal hangsúlyosabb.

Not a Hero

Tömör történetünk szerint Bunny Lord, mint esélyes polgármesterjelölt, aggódik a 22 nap múlva esedékes választások kimenetele miatt. Így rajtunk a sor, hogy mentálisan egészségesnek közel sem mondható csapatába beálljunk, és segítsük ismertségét szélesebb körökben is elterjeszteni a választópolgárok között. Ezalatt azt kell érteni, hogy a sztereotípiákból álló ellenségeink egész hadán lövöldözzük át magunkat mindaddig, míg mind a három főellenséggel szintén szép sorjában nem végzünk. Remélhetőleg így az emberek majd látják, hogy az utcák megtisztítása Bunny Lord legfontosabb feladatai között szerepel. Aktuális feladatainkról mindig maga Nyúl Uraság tájékoztat minket, a maga halandzsázásával. Azonban ezek a kis vicces, átvezetőknek csak erős túlzással nevezhető bejátszások csak amolyan bevezetők/levezetők a pályák előtt/után, lazításképpen.

Not a Hero

A hangsúly ugyanis az adrenalindús játékmeneten van. A párgombos irányítást gyorsan elsajátítjuk (kontrollerrel rendelkezők előnyben), és máris csak a vegytiszta akcióra figyelünk. A 21 pálya nem nyújt 4-5 óránál hosszabb szórakozást, ezért érdemes megtoldani az extra feladatok teljesítésével, ilyenkor ugyanis még inkább élvezetes lesz, és még jobban felpörög a Not a Hero. Na, nem mintha az akció fordulatszáma alapjáraton döcögne! Ablakokon vetődünk be golyókat szórva, power-upokkal erősítjük magunkat és titkos pályák után kutatunk majd folyamatosan. Majd minél látványosabban és gyorsabban csináljuk mindezeket, úgy oldunk fel még több játszható karaktert elborult kis csapatunkba, ezzel is tovább színezve az amúgy sem szürke akciót. Lesz hőseink között olyan, aki sörétes puskával kopogtat az ajtókon, olyan, aki futás közben is tud lőni, esetleg tárazni, és többek között még itt lesz a szexi-spanyol Jesus (ejtsd: Hézusz), akinek a bemutatása az egyik legviccesebb momentum a játékban.

Not a Hero

Ezt a nagy adag akciót és humort karolja át a 8-bites megvalósítás, mind a látványban, mind a zenékben. A retro látvány az idősebbekben kellemes nosztalgiát fog elindítani, a remek 8-bites zenékkel meg végképp érezzük az aprópénz csörgését a zsebünkben, amit épp a játékgépbe készülnénk bedobni. Mint már említettem, Bunny Lord csak halandzsa nyelven hümmög hozzánk, karaktereink azonban többek között ékes brit és skót angollal kommentálják látványosabb megmozdulásainkat játék közben, és ezek fergetegesre sikerültek. A régies megvalósítás jótékony velejárója, hogy a gépigény gyakorlatilag nulla, így garantáltan mindenkinek elfog futni a gépén 60 fps-sel :-).

Not a Hero

Zárásképpen talán csak annyit mondanék, hogy mindenki nézze meg a játék trailerét, abban ugyanis minden benne van, amit az egyszeri játékos várhat a Not a Herotól. Letisztult, egyszerű és élvezetes 2D-shooter PC-re és most már PlayStation 4-re is, amely simán megfér Duke Nukem Manhattan Projekt és társai mellett. Alacsony árcédulájának hála pedig különösen jó vétel lehet. ■

értékelés

Not A Hero

Pozitívumok
  • Letisztult, gyors és akciódús játékmenet
  • Szuper zenék
  • Remek humor
Negatívumok
  • Az audiovizuális körítés nem mindenkinek fog tetszeni
  • Kicsit monoton képi világ
  • Viszonylag rövid (de legalább velős) játékidő

A Not A Hero PC-re és PlayStation 4-re jelent meg. A cikk a PC-s verzió alapján készült.

Not a HeroNot a Hero
Not A Hero
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Not A Hero

hozzászólások (1)

Pras
Pras 2016.03.13. 14:41
Te jó... ég. :DD
Mindig van a szívem mélyén valahol egy aprócska zug az efféle elmeháborodottságoknak.
ajánlott olvasnivaló