Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Pinball FX3

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

A Zen Studiosnál jártunk, ahol megjelenés előtt nézhettük meg az új flipperjátékot.

2017.09.19. 08:10 | szerző: Dino | Előzetes

Az elmúlt évek során a Zen Studios folyamatosan növelte flipperasztalai számát, játékaihoz – a Pinball FX2-höz és a Zen Pinball 2-höz – saját és licencelt pályák garmadáját készítették el, folyamatosan megőrizve persze a tőlük megszokott magas minőséget. És míg az aktuális konzolgenerációra 3-4 évvel ezelőtt készült el a játék, mostanra úgy érezték, ideje újítani és verziót lépni. Nyáron jelentették be, hogy PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül a Pinball FX3, amely ezúttal minden gépen ugyanezt a nevet viseli. A hazai csapat nemrég budapesti irodájába invitált, hogy megmutassák, mi is várható ettől az új résztől.

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

Amellett, hogy a Pinball FX3 persze minden eddiginél látványosabb lesz (például dinamikus fények és árnyékok kerülnek bele, és a fizikai motoron is tovább finomítottak), az egyik legfontosabb szempont az volt a fejlesztés során, hogy új szintre emeljék a közösségi játékélményt. Tehát hogy ne csak a rangsorok böngészésében merüljön ki az, hogy rajtunk kívül barátaink és egy rakás vadidegen ember játszik világszerte ugyanazokon a virtuális flipperasztalokon, hanem minél több formában kapcsolódhassunk is velük. Így hamarosan már bárki létrehozhat versenyeket, beállítva a neki szimpatikus paramétereket (asztal, játékmód stb.), a tournament időtartamát (1-től 30 napig), valamint hogy publikus vagy privát legyen, aztán figyelheti, hogy ki lesz benne a legjobb. De a tervek szerint a Zen is szervez majd saját versenyeket, amelyeken nyeremények is várnak a legjobbakra, sőt, olyanokban is gondolkodnak, hogy fejlesztők vagy hírességek ellen kell majd „harcba szállni”.

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

Indítás után az lesz az első feltűnő dolog az egyszeri játékosnak, hogy teljesen átalakult a felhasználói felület. Talán maguk a fejlesztők se gondolták tíz évvel ezelőtt, hogy egy idő után párpixeles kis négyzetek sorakoznak majd a főképernyőn, annyira sok (közel 70) asztal lesz majd játékukban. A Pinball FX3-ban nem is listázódik rögtön a választék, inkább az aktuális kihívások, versenyek, hírek jelennek meg az indítás után, valamint a főbb játéklehetőségek, mint az egyszemélyes játék, a matchup (ahol szintünknek megfelelő játékosokkal mérhetjük össze magunkat), továbbá a rangsorok és trófeák elérése. Innen továbblépve aztán persze már az asztalok listáját is megkapjuk, szépen, áttekinthetően, csoportokba rendezetten.

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

A megszokott klasszikus flippermód mellett kapunk egy újfajta lehetőséget is, amelyben különböző upgrade-ek várnak ránk. Lesznek köztük általunk aktiválható ún. Wizard Powerek, valamint passzív képességek, és ezekből egyszerre legfeljebb hármat választhatunk ki a játékhoz. Olyanok vannak például, mint a rövid időre aktiválható lassítás vagy pontszámnövelés, visszatekerési lehetőség vagy a kombóra használható idő növelése. Persze ha az ilyen, akár csalásnak is tekinthető extrák használatával gyűjtjük a pontokat, akkor egy független rangsorba kerül be eredményünk, hiszen nem lenne fair a „trükkökkel” nem élőkkel összehasonlítani pontszámunkat. Az említett extra képességeket úgy tudjuk megszerezni, ha megfelelő eredményt érünk el egy adott asztalon. Minden egyes pályán külön kell megnyitnunk a képességeket, ráadásul azok szintet is lépnek, például hosszabb ideig lesznek használhatóak.

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

Választhatunk különböző kihívásokat is, mint például egyetlen golyóval való játék, 5 perces időkorlát vagy túlélőmód. Ez utóbbiban kapunk egy meghatározott célpontszámot, amit 1 perc alatt kell elérnünk. Ha ez sikerül, egy új, magasabb pontszámot tűz ki a játék, és ismét indul a hajsza az idővel. A játékban folyamatosan XP-t szerezhetünk, amellyel például artworköket oldhatnak fel, vagy saját badge-ünk pimpeléséhez használható hátterekhez, keretekhez juthatunk. Gyakorlási lehetőséget is kapunk ezúttal: minden asztalhoz 1 órányi időt biztosít a játék, amely során korlátlan labdamentésünk van, így begyakorolhatjuk a különböző kombókat.

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

Az új program ezúttal is ingyenes lesz, és egy asztal, a Sorcerer`s Lair is jár hozzá. Ezen felül aztán ismét lehet vásárolni a nekünk tetszőket, és szerencsére még arra is meglesz a mód, hogy a korábbi verzióhoz megvásárolt pályákat áthozzuk (mindössze pár asztal maradt ki az importálási lehetőségből). A Pinball FX3-mal egy időben pedig egy vadonatúj asztalcsomag is érkezik, mégpedig a Universal Classics Pinball, három, legendás mozifilmhez kapcsolódó pályával. E.T.-t, a földönkívülit bizonyára mindenki ismeri, a hozzá kapcsolódó asztal főhőse természetesen a fura, világító ujjú lény lesz, aki telekinetikus képességével a golyókat lebegeti az asztal felett. De persze az ikonikus biciklizős jelenet se marad ki. A cápa, azaz a Jaws című film is kap egy saját asztalt, ezen stílusosan egy horgászbottal vethetjük ki a golyót, a vízben cápa úszkál (a víz effektje is igen jól néz ki), és még olyan is van, hogy az egész asztal – amely gyakorlatilag egy hajó fedélzetén található – dülöngélni kezd. Ilyenkor pedig a fizika igen érdekes hatásokat gyakorol a golyóra. A harmadik új asztal a Vissza a jövőbe-trilógiához kapcsolódik, és fő eleme természetesen mi más lehetne, mint a Delorean időgép.

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?

A Zen Studiosnál tett látogatás során látottak és hallottak alapján egy újabb remek játék várható a csapattól, flipperplatformjuk nagyszerű újításokat kap, és a közösségi funkciók várhatóan még szorgosabb golyólökdösésre serkenthetik a játékosokat. És már nem is kell sokat várnunk a Pinball FX3-ra, hiszen szeptember 26-án válik letölthetővé Steamen, valamint a PlayStation 4 és az Xbox One online áruházában. Emellett pedig az is biztos, hogy sok érdekes dolog vár majd még ránk a Zen Studiostól, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az iroda egyik szobáját – amelyikben két évvel ezelőtti látogatásunkkor a videointerjúkat készítettük – elbarikádozták, hogy véletlenül se lássuk meg, min dolgoznak ott jelenleg. Annyit azért még megtudtunk Mel Kirktől, a cég alelnökétől, hogy saját játékaik mellett kiadói tevékenységbe is belekezdtek: más fejlesztők játékait portolják konzolokra, hogy ott is sikerre vigyék azokat. ■

Milyen újdonságokat hoz a Pinball FX3?
Pinball FX3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Pinball FX3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló