Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Tt Esports Cronos RGB 7.1 gaming headset

Világító füles USB-s csatlakozással.

2017.11.06. 22:22 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A tajvani Thermaltake már közel 20 esztendeje van jelen a számítástechnikai piacon, elsődlegesen számítógépházaival és tápegységeivel. Tt Esports márkanév alatt azonban különféle periférákat is piacra dobnak, amelyekkel elsődlegesen a megszállott gamereket veszik célba. Egerek, billentyűzetek, mousepadek, székek és headsetek egyaránt megtalálhatók kínálatukban. Ez utóbbiak közül próbáltuk ki nemrég az egyiket.

Tt Esports Cronos RGB 7.1 gaming headset

A Tt Esports Cronos RGB 7.1 egy sokat ígérő füles: egy zárt kialakítású, virtuális 7.1-es hangzást kínáló, USB-s csatlakozású, RGB-megvilágítással is felszerelt modell. Jack-csatlakozót ne is keressünk rajta, az a virtuális surroundhoz és a világításhoz nem lenne elegendő. Hosszú kábele fonott borítást kapott, rajta pedig egy csiptetős vezérlődobozkát is találunk. Ezen van hangerőszabályzó (plusz és mínusz gombokkal), mikrofonnémítás, valamint a LED üzemmódváltója, oldalán pedig lezárhatjuk a kezelőszerveket, illetve ki/bekapcsolhatjuk a világítást (kivéve a mikrofonnémító lámpát). A fejhallgatórész 90 fokban elforgatható, így ha nyakunkban van, vagy az asztalra rakjuk, kényelmesebb, illetve kevésbé sérülékeny.

Tt Esports Cronos RGB 7.1 gaming headset

A fülpárnák bár elég vastagok (2,5 cm-es) és puha anyagból vannak, nem vették körbe teljesen a fülemet, és ez hosszabb ideig használva számomra kényelmetlennek bizonyult. Amúgy a fej tetejére is puha párnákkal illeszkedik a headset. 40 mm-es membránok kerültek bele, amelyek jól szóltak játékokkal és zenével egyaránt, és a mélyhangokat is korrektül reprodukálták. Zenehallgatásnál kicsit kevésbé volt telt hangzású, mint a HyperX Cloud Revolver. Mikrofonnak fixet telepítettek rá, amelyet használaton kívül felhajthatunk, szánk elé pedig rugalmasan hajlíthatjuk, hogy megfelelően helyezkedjen el.

Tt Esports Cronos RGB 7.1 gaming headset

Nem vagyok teljesen biztos, hogy egy fejhallgatóra van-e értelme színes LED-eket szerelni – igaz, az egész RGB-s divathullám se ragadott magával. Használat közben ugyebár úgyse látjuk a fülest kívülről (hacsak nincs mellettünk egy tükör is), így maximum környezetünk szórakoztatását szolgálhatja a Cronos RGB 7.1-es fejhallgatón két oldalt lévő, 256 színre képes fénykör, amelynek üzemmódját egyetlen gombnyomással változtathatjuk a vezérlőről, de a headsethez telepíthető szoftverből is szabályozhatjuk. Ez utóbbiban állíthatunk még amúgy hangszínt, vagy a 7.1-es hangzás paramétereit, a virtuális hangszórók elhelyezkedését.

Tt Esports Cronos RGB 7.1 gaming headset

A 22-23 ezer forintba kerülő Tt Esports Cronos RGB 7.1 alapvetően azt nyújtja, amit ebben az árkategóriában a hasonló termékek is adnak. Jó hangzást, valamint pár extra funkciót (RGB, 7.1), amelyekre valakinek vagy szüksége van, vagy nem. Az pedig, hogy mennyire kényelmes, valószínűleg tőlünk is függ, ezért nem árt felpróbálni ezt se – ahogy szerintem amúgy is érdemes vásárlás előtt több modellt felvenni fejünkre, és mindet meghallgatni, aztán ez alapján dönteni, hiszen meglehetősen szubjektív, hogy kinek mi tetszik hangzásvilág terén. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló