25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

The Witcher – Az elátkozottak háza [képregény]

A Dark Horse képregénysorozatának első 5 füzete jelent meg könyv formájában. És most nyerhetsz is belőle egyet!

Írta: TheHolyOne 31 hozzászólás

The Witcher – Az elátkozottak háza [képregény]

Miután én írtam a Vaják könyvekről, nálam landolt az első The Witcher képregény is, amely története tekintetében független mind a könyvektől, mind a játékoktól. Alapjait tekintve azonban a CD Projekt RED-féle játéktrilógiára támaszkodik, nem pedig Andrzej Sapkowski regényeire. Ennek eredménye az a skizofrén állapot, hogy a borítón ott virít a The Witcher felirat, míg a történetben végig vajákoznak. ;-)

The Witcher – Az elátkozottak háza [képregény]

Mivel egészen kis korom óta nem volt dolgom képregényekkel, nem igazán tudtam, mire számítsak. Így aztán eléggé meglepődtem, amikor kézhez kaptam egy keményfedeles, jó minőségű színes papírra nyomott tulajdonképpen könyvet, egy sima füzet helyett. A „könyv” ráadásul a történeten kívül tartalmaz még egy sor vázlatot és concept artot is, a készítők jegyzeteivel. A minőségi kivitelezés és ez a bónusz tartalom talán indokolja a szokásosnál kicsit magasabb árat is: 4490 forintba kerül. Ez azonban kicsit borsosnak tűnhet, ha úgy nézzük, hogy olvasóként nézve a hasznos tartalom, azaz a történet – képregényről lévén szó – alig egy óra alatt végigolvasható. Teljesen írott formában nem biztos, hogy akár egy novella kijönne ebből az alapanyagból.

A történet szerint Geralt és útitársa átvágnak az elátkozott Fekete-erdőn, mert az ilyennek mindig jó vége szokott lenni. Rövid úton egy elhagyatott, kísértetjárta kúriában találják magukat, amely nemcsak a műfajteremtő gótikus horrorregények egyik alapmotívuma, hanem minden második indie horrorjáték színhelye is. Az írás minősége viszonylag egyenletes, Geralt szűkszavúsága, rövid, félszavas válaszai ráadásul pont passzolnak is a szövegbuborékok jelentette korlátokhoz. Egy helyen lóg ki talán a minőség lefelé, amikor főhősünk épp hosszan értekezik a vajákok által használt mágikus jelek mibenlétéről, csakhogy teszi mindezt egy szobányi zombival folytatott harc kellős közepén. Ez a momentum a legrosszabb, videojátékokból készült filmeket idézi: „Na, felismered ezt a dolgot a játékból? Ugye szeretted ott is?”

The Witcher – Az elátkozottak háza [képregény]

Az eredetiség teljes hiányától eltekintve nagyon tetszett, hogy kihasználták, hogy alapjaiban azért egy vizuális műfajról van szó. A történet végi csavart a képeken sokkal hamarabb elmesélik, mint ahogy az a sztoriban következik. Egy novellában ezt nagyon nehéz lett volna megoldani úgy, hogy ne lógjon ki a lóláb. Éppen ezért az eredeti angol House of Glass cím sokkal kifejezőbb, mint a nagyságrendekkel coolabb hangzású magyar Az elátkozottak háza.

A nemrégiben megjelent The Witcher: Az elátkozottak háza egy sorozat első darabjaként érkezett, a Szukits Kiadótól várhatóan 2018 februárjának végén jön a második rész, Rókagyermek címmel.

NYEREMÉNYJÁTÉK!
A Szukits Kiadó a képregény két példányát ajánlotta fel olvasóink részére. Ha szeretnéd, hogy a Te neved is a kalapba kerüljön, nincs más dolgod, mint itt a cikk alá egy hozzászólásban megírni, hogy melyik szereplő a kedvenced a The Witcher univerzumból (akár a regényekből, akár a játékokból). A jelentkezéseket 2017. december 22-én délután 2 óráig várjuk. Az ajándékot a képregények kiadója fogja kiküldeni (várhatóan januárban).

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

TheHolyOne

TheHolyOne
Baldur's Gate és Drangleic veteránja, a kollégái szerint egy „elvetemült stratéga”. Immár nem csak a Crusader Kingsben nevel gyereket.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Trufa
Trufa [529]
S mindezt egy fantáziátlan Geralt-tal... szánalmas :D
jawsika
jawsika [3964]
GG :D
GustyX
GustyX [7048]
O my f-ing Gd!!!!!
ThU!
Köszönöm a családomnak, barátoknak, Fortunának és a PCDomenak és a Szukits kiadónak a lehetőségért! :D
Hú, köszi!
Hirtelen kerestem, hogy mire válaszoltak nekem, aztán látom a lényeget:)

3. nyereményem itt és 1., amiből azt nyerek, amit szeretnék:)
Dino
Dino [6003]
Megvolt a sorsolás, a képregényeket kapják:
GustyX
- Win-T -
Gratulálunk, hamarosan PM-ben jelentkezünk.
KazeXIII
KazeXIII [1]
Sok jó karakter van a Witcher univerzumában, kétségtelen. Bár nem igazán tartozik a főbb szereplők közé, de Angoulême valamiért igen szimpatikus :D Persze Geralt és Ciri is ott van a kedvencek között :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (31 db)