25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Planet Coaster - Studio Pack

Lámpák be, kamera forog, színészek készen... Csapó indul!

Írta: Lacko

Aki járkált már a világban nagy vidámparkokban, az valószínűleg tudja, hogy csomó jó park valamelyik filmstúdió tulajdona. Az ezekben megjelenített jelenetek vagy figurák közül sokan az adott stúdió filmjeiből valók. Azért a legtöbbször persze inkább régi klasszikusokkal népesítik be a parkot, nem pedig az épp futó sikerfilmek témái, hogyha mégse jönne be, ne kelljen egy komplett részt lebontani a vidámparkban. De persze élőszereplős show-val az aktuális filmek is megjelennek néha.

Planet Coaster - Studio Pack

Ebbe a vonalba kapcsolódik a Planet Coaster új kiegészítője is, a Studio Pack. Ezzel a fizetős DLC-vel filmstúdiósabbra formálhatjuk a vidámparkunkat. Ehhez főleg dísztárgyakat kapunk: animált és statikus díszleteket. Például rendőrautókat és rendőröket, hogy akciófilmekbe illő utcai vagy bankos-lövöldözős jeleneteket építhessünk ki. De kapunk helikoptereket és tankokat is, és kaszkadőrmutatványokat bemutató animált szereplők és robbanós effektek is járnak melléjük. Illetve filmes jeleneteken kívüli eseményeket is ábrázolhatunk, úgy mint rendezőt, operatőrt, hangrögzítőt stb. Velük pedig olyan hangulatot kelthetünk látogatóinkban, mintha egy forgatásba cseppentek volna.

Planet Coaster - Studio Pack

És hogy mindennek valami értelme is legyen, három attrakció is érkezett a DLC-vel. Az első egy közlekedési eszköz, a busz. Hasonlóan a korábbi vonathoz vagy sétahajóhoz, egy városnéző busz útvonalát rakhatjuk le. Ennek egyetlen különlegessége az olyan útszakasz, ahol a busz megáll egy időre, hogy az utasok megnézhessenek valamit. Ezzel a busszal készíthetünk például filmstúdiótúrát, ahol a látogatók úgy érezhetik, egy forgatás kavalkádjába keveredtek.

Planet Coaster - Studio Pack

A második attrakció egy lift – ilyenen még sosem ültem életemben, de mostanában egy csomó hollywoodi produkció promójában láttam hasonlót. Az utasok beülnek egy liftbe, aminek az ajtaja becsukódik, és fel-le mozog velük a lift, majd amikor kinyílik az liftajtó, akkor az adott film egy jelenete játszódik le előttük. Persze a legtöbbször valami félelmetes, és pont akkor csukódik vissza az ajtó, amikor a „veszély” elérné a nézőket. Aztán a lift halad tovább a következő jelenethez. A Planet Coasterben mi csak a lift vázát kapjuk meg (azon sajnos nem is változtathatunk), és a fantáziánkra van bízva, hogy milyen jelenetekkel szembesülnek a liftben ülő nézők.

Planet Coaster - Studio Pack

A harmadik – aminek a legtöbb értelmét láttam – a fenti kettő ötvözete: azaz mi adhatjuk meg szabadon az útját, de valójában egy robotkar végére erősített széksor halad végig a pályán, és arra fordítja a székeket, amerre mi szeretnénk. Ezzel a módszerrel látványos show-t nézethetünk meg a nézőkkel, pont arra fordítva őket, ahol valami érdekes történik: például egy vérszomjas cápa ugorhat fel a mélyből pont a nézők felé...

Planet Coaster - Studio Pack

A Studio Pack nekem kicsit kevesebb tartalomnak tűnik, mint az előző, kalandos kiegészítő, de nagyon jól illeszkedik az alapjátékhoz. A tavaly nyár óta építgetett vidámparkunkba rögtön egy új attrakció is került: a vadnyugati show, amelyben a robotkaros módszerrel visszük körbe a nézőket, és többnyire olyan elemekből áll, amelyek eddig is megvoltak. De azért került bele a DLC-ből összedőlő vadnyugati víztartály és kisikló vonat is.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Planet Coaster
  • Planet Coaster
  • Planet Coaster
  • Planet Coaster
  • Planet Coaster

Planet Coaster

Platform:

Fejlesztő: Frontier Developments

Kiadó: Frontier Developments

Megjelenés:
2016. november 17. PC
2020. november 10. PS4, X1, XSX
2020. november 17. Mac
2020. november 19. PS5

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!