25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Overcooked! 2

Vigyázz, kész... Süss, főzz!

Írta: Sityi

Az előzetesemben pont eleget lelkendeztem már az Overcooked! 2-ről, ezeket most nem ismételném meg – viszont a megjelenéssel a többjátékos módot is alkalmam volt kipróbálni, így inkább erről mesélek most egy kicsit; illetve mielőtt ebbe belekezdenék, itt is reagálnék az előzetes Facebook posztja alatti kis beszélgetésünkre.

Overcooked! 2

Szóvá tette ugyanis pár olvasó, hogy lelkendeztem amiatt, hogy végre lehet dashelni a második részben, miközben már az első részben is lehetett. Akkor megnéztem megint, és nekem továbbra sem sikerült az első részben ezt a képességet aktiválnom. Most, ezen cikk leírása előtt újra ránéztem, mert a válaszok között említették, melyik gombbal lehet előhozni: és tényleg sikerült. A titok nyitja a jelek szerint az volt, hogy én gamepaddel játszottam mindvégig az Overcookedot, ott erre nincs gomb PC-n (vagy én vagyok béna, hogy nem találom), Switchen megy, PC-n pedig a billentyűzet Alt gombja a rejtély nyitja... A töltőképernyőn viszont nem szerepel egyik általam próbált platformon se ez a képesség, így nem marad más, mint hogy a fejlesztők erről elfelejtették tájékoztatni a nagyérdeműt – aztán aki mégis felfedezte magának, hát örült (ahogy én Switchen). Köszönöm mindazoknak, akikkel ezt megvitattuk.

Overcooked! 2

De térjük rá a lényegi részre e kitérő után, azaz mibe is csöppenünk apró, de ügyes kis szakácsainkkal ebben a részben, illetve mit is nyújt multi terén az Overcooked! 2? Kezdjük a történettel: Hagyma király és az ő udvari kutyusa, Kevin, találnak egy nap egy baljós szakácskönyvet: a Necro-nyamnyam-icont. A király persze nem rest, egyből elkezdi tanulmányozni, és főzni belőle, de ó jaj, a temetőből így az odaégett pirítósok kimásznak a sírjukból (ez sajnos lefordíthatatlan szóvicc: az Unbread az undead kifacsart változata angolul). Hogy visszaszorítsuk őket, újabb vándorútra kell indulnunk, hogy tökéletes összhangba kerüljünk partnerünkkel, valamint hogy új recepteket, főzési-sütési technikákat tanuljunk, mindezt 6 világon keresztül.

Overcooked! 2

A többjátékos módot alapvetően két részre osztották: van lehetőségünk Arcade címszóval a sztori mód pályáit külön is teljesíteni legalább egy másik emberi játékossal, ekkor mi csak világot tudunk választani, magát a pályát véletlenszerűen sorsolja a gép – aztán hajrá, lehet helytállni. A másik mód a Versus: itt két kétfős csapatnak kell megküzdenie egymással az éhes vendégek kegyeiért. Itt is csak világot választhatunk, a pályák viszont mások, mint a kampány módé: ezek kifejezetten a kettő a kettő elleni kajacsatára lettek kihegyezve. Nem egyszerű egyik sem, itt már nagyon oda kell figyelni mindenre: én inkább rutinosabb játékosoknak ajánlanám. A kezdők jobb, ha előbb a sztori vagy az arcade módban edzenek egy kicsit előtte. Szerencsére most már az online játék lehetősége is adott, ami flottul megy – én legalábbis nem tapasztaltam semmi különösebb fennakadást (Switchen és PC-n legalábbis). Nem vagyok jós, de nekem az az érzésem, hogy az online játék lehetőségével ez a Versus mód hasonlóan népszerű lehet az alkalmi játékosok között, mint a Splatoon 2 multija: azt is sok olyan ember játssza és élvezi (!), akik amúgy nem rajonganak különösebben a multis játékokért (a játékosszám persze már más kérdés lesz, a Splatoon 2 elég jó eladásokkal büszkélkedhet, de szerintem itt se lesz gond – még ha nem is lesz feltétlenül ugyanannyira népszerű, de ne legyen ebben igazam).

Overcooked! 2

Száz szónak is egy a vége, az Overcooked! 2 egy igen remekül sikerült játék lett, amely képes lehet akár az egész családot is lekötni, ha van elég irányítóeszközünk. Switchen természetesen a Joy-Conok szétszedésével eleve már ketten tudják tolni, és ha már szóba jött: mind handheld, mind dokkolt módban remekül fut, abszolút röccmentesen. Drágábban indul, mint az első rész, de tud annyival többet nyújtani, amennyivel többe kerül. Fakanálra fel, várnak minket az extrém konyhák – és egy pár elintézendő odaégett pirítós!

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
 • Több, jobb, mint az előző rész
 • Végre online is lehet játszani
 • Gyakorlatilag nulla gépigény PC-n
Negatívumok
 • Nem állítható az irányítás (de ez nem igazán baj, mert szerencsére kézre esik)

További képek

 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2
 • Overcooked 2

Overcooked 2

Platform:

Fejlesztő: Ghost Town Games

Kiadó: Team17

Megjelenés: 2018. augusztus 7.

Minimális rendszerigény: Intel i3-2100/AMD A8-5600k, 4 GB RAM, GeForce GTX 630/Radeon HD 6570, 3 GB háttértár, 64-bites Windows 7

Ajánlott konfiguráció: Intel i5-6500/AMD A10-5800k, 4 GB RAM, GeForce GTX 650/Radeon HD 7510, 3 GB háttértár, 64-bites Windows 7

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!