Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts III: Re:Mind teszt

DLC-vel bővült a mesés JRPG tavaly megjelent harmadik része.

2020.02.12. 09:30 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

A tavalyi év elején megjelent Kingdom Hearts III egy remekül sikerült felvonása volt a sikeres JRPG-szériának. Egészen egy évet kellett várniuk a játék kedvelőinek a történetet bővítő kiegészítőre, amely Re:Mind címmel jelent meg.

Kingdom Hearts III: Re:Mind teszt

Fontos tudnivaló a DLC-vel kapcsolatban, hogy eléréséhez szükséges az alapjáték végigjátszása, ugyanis a végjátékhoz kapcsolódnak a történései. A végső harcot követően Sora célja, hogy megmentse Kairit. A megoldás az időutazásban és a testek megszállásban rejlik, amelynek segítségével időnként más karakterek bőrébe bújva játszhatjuk újra a játék végső csatáit.

Az ötlet meglehetősen érdekes, de ezzel az eredeti játék utolsó felvonását játsszuk újra, csak más aspektusból. Tehát a már ismert főellenfeleket kell újra legyőznünk, csak immár más karaktereket is irányíthatunk közben, így Roxas, Riku, Aqua és Kairi bőrébe bújva is oszthatjuk a csapásokat. Sajnos kevésbé kidolgozottak és változatosak a képességeik, mint Sorának, tehát nem igazán teszik élvezetesebbé a végső harcok újrajátszását. Sajnos a sztori szempontjából sem jobb a helyzet, nem kapunk érdemi magyarázatokat, a dolgok részletesebb kibontását, összességében nem gazdagodunk lényegi, egyértelmű információkkal az alapjátékhoz képest.

Kingdom Hearts III: Re:Mind teszt

Ugyan van némi új terület is felfedezés céljából, azonban Scala ad Caelum grandiózus, de kihaltnak tűnő területe nem ad túl nagy változatosságot és tartalmat. A 4-5 óra alatt végigjátszható DLC másik nagy része a Limit Cut elnevezésű epizód, amely tulajdonképpen 13 főellenfélharcot tartalmaz. Itt egy szimuláció keretében kell legyőznünk az Organization XIII tagjait, amelyet pár rég nem látott Final Fantasy karakter feltűnése színesít. A probléma csak az, hogy a harcok nehézségi szintje olyan magasra lett belőve, amely teljesen elüt az alapjátékban tapasztaltaktól. A maximális 99-es szint alatt nem igazán érdemes nekimenni ezeknek az összecsapásoknak, és akkor is vért izzadva lehet legyűrni őket. Ugyan voltak kritikák az alapjáték túlzottan alacsony kihívását illetően, ezzel a 13 főellenfél csatával a készítők kissé túllőttek a célon.

A DLC-ben még megtalálunk egy részletes fotó módot, amely nagy variációs lehetőségeket nyújt a különböző karakterek változatos környezetben és helyzetben való fotózásához. Továbbá – amennyiben a DLC bővített kiadását vesszük meg – lehetőségünk nyílik megtekinteni egy nagyzenekari koncertet is, amelyet az eddig megjelent Kingdom Hearts játékok képsoraihoz komponáltak.

Kingdom Hearts III: Re:Mind teszt

A Kingdom Hearts III egy kiváló játék, azonban a Re:Mind sajnos nem ad hozzá olyan tartalmat, amely az elvárt mennyiségben és minőségben bővítené a történéseit. A legtöbben biztosan mást vártak, mint újrafelhasznált elemeket és brutális nehézségű főellenfélharcokat. Így a Re:Mind DLC beszerzése azon fanatikus rajongóknak ajánlott, akik beérik a szerényebb hozzáadott tartalommal, csak hogy újra elmerülhessenek pár órára kedvenc játékvilágukban. ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Kingdom Hearts III: Re:Mind tesztKingdom Hearts III: Re:Mind tesztKingdom Hearts III: Re:Mind tesztKingdom Hearts III: Re:Mind tesztKingdom Hearts III: Re:Mind teszt
Kingdom Hearts III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Kingdom Hearts III

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló