Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Broomstick League

Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!

A Rocket League keveredik a kviddiccsel, Harry Potter nélkül.

2020.03.21. 10:10 | szerző: B_Renato97 | Előzetes

Lassan 20 éve már, hogy megjelent az első Harry Potter film. A rajongók és a tartalomgyártók lelkesedése viszont azóta is kitart, így talán nem is olyan meglepő, hogy időnként felbukkannak új címek, amelyek ebből a varázslatos világból merítenek ihletet. A Broomstick League elsőre kísértetiesen hasonlít a kviddicsre, ám a szabályokat illetően jelentős eltérések vannak, illetve licencelt seprűkkel sem lehet suhanni az aranycikeszért. A hangulat és a világ atmoszférája ettől függetlenül jelen van, úgyhogy ideje kirepülni a pályára, és megnézni, hogy mi fán terem a Blue Isle Studios által elképzelt kviddics.

Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!

Mielőtt belemennék a részletekbe, fontosnak érzem, hogy megemlítsem a játék early access státuszát, így a korrektség jegyében a végleges értékeléstől is eltekintek. A fejlesztők elmondása alapján az év végére tervezik a teljes verziós megjelenést, úgyhogy még bőven érkezni fognak a frissítőcsomagok. Ami a jelenlegi verzióból legjobban hiányzik, az az offline meccsek lehetősége. Simán el tudnék képzelni különböző kupákat, esetleg egy összetettebb karriermódot, ahol a nulláról kezdve kell megnyernünk a bajnokságot. A lehetőség tehát adott a fejlődésre, ehhez kétség sem fér, viszont a jelenlegi állás szerint az egyetlen más játékosok nélküli gyakorlást a tutorial tudja nyújtani a kezdőknek.

A játékmenet egyébként kifejezetten gyors és sallangoktól mentes. A Harry Potter filmekben látott kviddicsnél jóval egyszerűbb, hiszen nincsen gurkó, aranycikesz és figyelmet elterelő labda. Az egyetlen cél a játék során a pályán található labdának az ellenfél kapujába juttatása. Ezt tudjuk 2v2 vagy 3v3 felosztásban játszani. Így elsőre talán nem tűnik túlságosan bonyolultnak a szisztéma, viszont a varázsseprű helyes használatának elsajátítása is beletelik pár meccsbe. Ha a koordinációk rendben vannak, akkor pedig jöhetnek a bűbájok, amelyeket varázspálcánk segítségével idézhetünk meg. Szabálytalanság, mint olyan, nem létezik, így akár a végletekig szívathatjuk az ellenfelet a lökés varázsigével. A támadó félnek passzolgatásra és lövésre van lehetősége. Nekik inkább a precíz boosthasználat és a manőverezés fog segíteni a gonosz ellenfelet békává változtató varázsigék helyett. Ez az egyszerű, ellenben gyors játékmenet leginkább a Rocket League pörgős meccseit juttatta eszembe.

Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!

Tartalmi szempontból is lehet érezni a korai hozzáférést, hiszen a kozmetikai cuccokból és pályákból sincs túlságosan sok, viszont a fejlesztés iránya egyértelműen kivehető. Előbb vagy utóbb a fizetős, színes, világítós effektekkel ellátott seprűk és varázspálcák is jönni fognak, mivel a menüpont már kész, így már csak tárgyakkal kell feltölteni az űrt. A grafikára ugyanez a kezdetlegesség nem mondható el, mivel a karakterek és a pályák is egész jól ki vannak dolgozva, viszont az egyértelmű, hogy a stabil képkockaszám volt előtérben. Ennek köszönhetően még élvezetesebb a játék, és a GeForce 1060-as videokártyám is bőven 100 fps feletti értékeket produkált maximum grafikai beállítások mellett is. További pozitívum, hogy a meccskereséssel, sem voltak gondjaim. Úgy gondolom, ez létfontosságú egy ennyire online szegmensre specializálódott cím esetén. Nem egy játéknál rontotta el a kezdeti lelkesedésemet a percekig tartó meccskeresés, de szerencsére a Broomstick League esetében erről szó sincs.

Az eddigieket látva összességében jó irányba halad a seprűlovaglós kézilabda játék. Harry Potter-rajongóknak egyenesen kötelező ránézni, de a virtuális sportot űző playerek számára is érdekes lehet a Broomstick League. Ha minden jól megy, akkor az ígértek szerint év végén jöhet a teljes verzió tesztje, addig viszont mindent beleadva repülök tovább az ellenfél kapuja felé. Csíny letudva! ■

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!Broomstick League próbakör – Izzítsuk be a jó öreg Nimbus 2000-est!
Broomstick League
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Broomstick League

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló