25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Main Assembly próbakör – Mindennapi szerelgetések

Robotikakurzus alapfokon.

Írta: B_Renato97

Nem titok, hogy mennyire szeretem az egyedi játékokat, amelyek teljesen más szemszögből vizsgálják meg az adott problémát. Legyen az egy frappáns sztoris stuff vagy egy újragondolt stratégiai cím. Jelen cikk alanya, a Main Assembly is egy ilyen csodabogár, hiszen az alkotás és a robotika rejtelmeibe láthatunk bele, viszont kizárólag járműveket építhetünk benne. A tervezés és a megvalósítás persze nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Különleges kihívások, bonyolult megoldások és extrém járgányok várnak minket, ha belevágunk ebbe a korántsem mindennapi kalandba.

Main Assembly próbakör – Mindennapi szerelgetések

A játék még a korai hozzáférés állapotában van, viszont már most egy egészen jól összerakott tutorial móddal rendelkezik, amit csak ajánlani tudok. Nem mondom, hogy nem élvezetes önmagunktól felfedezni mindent a sandbox módon belül, viszont a tanulószakaszt fél óra alatt ki lehet pörgetni. Szigorúan csak az alapokra tértek ki a fejlesztők, és ezt nagyon humoros formában tették. Az egész program atmoszférája egyébként tele van kis rejtett utalásokkal és viccekkel, amelyek csak tovább színesítik a hangulatot. Ami viszont már az elején rögtön feltűnt, hogy az irányítás igencsak nehézkes. A kamera mozgása és a járművek terelgetése is kiforratlan érzést keltett bennem, tehát nem minden fenékig tejfel, viszont ennek a finomhangolására még bőven van idő a megjelenésig.

Az alapok tehát rendben vannak, hiszen már a jelenlegi építésre alkalmas készlet is elképesztően tartalmas. Kis gokartkerekek, nagy monster truck felnik, repülőgéphajtómű és F1-es lengéscsillapítók. Azt hiszem, napokig tudnám sorolni, hogy ezekből mennyi mindent lehet összeépíteni, ennek köszönhetően a Steamről már most rengeteg érdekes cuccot tudunk letölteni és kipróbálni.

Main Assembly próbakör – Mindennapi szerelgetések

A játék barátságos összképéhez a kellemes grafika is legalább annyira hozzátartozik, mint a kreatív játékmenet. Jelenleg egy térkép áll a rendelkezésünkre, viszont a szárnypróbálgatáshoz teljesen megfelelő, mivel a fontosabb tájegységek már így is megtalálhatóak. Ugrathatunk magas hegységekről, hidak alatt repülhetünk át vagy versenypályán tesztelhetjük az új sportautónkat. Tehát a lehetőségek már most is adottak a tartalmas szórakozásra. Viszont a Main Assembly nem csak ennyiből áll. Járgányainkat a megfelelő működés érdekében érdemes beprogramozni, hogy egyes elemek egyszerre forduljanak, mint például az autó kerekei. Annyira azért nem kell aggódni, hiszen nem a játékot kell Python programnyelvben újraírni, de azért egy bonyolultabb repülő összerakásához nem árt, ha felkötjük a gatyát.

Ha már úgy érezzük, hogy a szabad építést biztosító módban mi vagyunk a legjobbak, akkor jöhetnek a kihívások, ahol bizonyos idő alatt kell megcsinálni a küldetéseket a szűkre szabott pályákon. Amikor már majdnem megunja a játékot az ember, akkor egy ilyen kis plusz challenge rész újabb tartalmas órákkal bővítheti ki a stuffot. Az építésbe egyébként a barátokat is be tudjuk invitálni, így akár online is megvalósíthatunk nagyobb, többemberes (maximum 4 fős) projekteket.

Main Assembly próbakör – Mindennapi szerelgetések

A letölthető dolgok között talált zöld Lamborghini késztetett arra, hogy a designnal is foglalkozzam, és meglepő módon ez a részleg is kifejezetten kiforrottnak tűnik már most. Részletes festéseket, matricákat applikálhatunk a járműveinkre, illetve a drónukat is teleszórhatjuk kiegészítőkkel, amivel szabad nézetben repkedünk.

A sok pozitív dolog mellett azért bőven vannak negatívumok is, mivel a tényleg gigantikus méretű repülők, vonatok, kamionok és vízi járművek egyelőre nem érhetőek el. Vélhetően a technikai háttér még nincs kész ezekre, úgyhogy csak remélni tudom, hogy a megjelenéskor már ezek is benne lesznek a játékban. A tartalmi részt tekintve mást nem tudok felsorolni, és a zenék is igen kellemesek, viszont a fizika igencsak kezdetlegesnek hat. Ahogy észrevettem, a nagyobb sebességet se az autók, se a repülők nem szeretik, így ha a sokhajtóműves megoldásokkal fel is tudjuk gyorsítani a járgányt, várhatóan falnak csapódás lesz a vége.

Main Assembly próbakör – Mindennapi szerelgetések

A Main Assembly egy igazán egyedi szoftver, amelynek igen korrekt létszámú rajongói bázisa lehet majd a későbbiekben, ha az idegesítő hibákat kijavítják a fejlesztők. A jövőben kiemelt figyelemmel fogom kísérni a frissítéseket, mert a csapat lelkes, a játék igencsak bíztatónak tűnik. Én összességében nagyon örülök, hogy végre egy elrugaszkodott témájú programot próbálhattam ki, amihez hasonlót már régen láttunk ilyen felhasználó központú, barátságos megvalósításban.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly
  • Main Assembly

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!