Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Post Void

Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?

Lábujjaitok tárjátok fel, s töltsétek meg kíváncsisággal, tejbegrízzel és olcsó üdítővel.

2020.08.06. 15:00 | szerző: Zoo_Lee | Ismertető/teszt

Figyelmeztetés
Ez egy nem-kritika egy nem-játékról egy kerettörténetben, amelyben mindez talán ideig-darabig értelmet nyer, valamennyit pedig elveszít. Amennyiben a hipnotikus erejű szürrealista művészjátékok íze számotokra nem hasonlít a kékre, üljetek ki a kertbe, hallgassatok ambientet, és próbáljátok megérteni azt a szót, hogy abugaruktoisozopuk. A bemutatott és/vagy említett nem-játékok létezőnek tekinthetők, minden más azonban csak a képzelet szüleménye. Én magam is csak képzelet szüleménye vagyok, ti pedig azt képzelitek, hogy egy nem-cikket olvastok, miközben lehet, hogy ti magatok sem léteztek.

Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?

Kezdetben nem voltam benne biztos, milyen évet is írunk. A jegyzetfüzetemben az állt, 2020., a gépem szerint, mióta letöltöttem rá egy üzbég szerencsevonzó alkalmazást, 1997., de nem igazán értek vele egyet, mert csak ázsiai karaktereket köp az arcomba, amelyek élesek, és félek, hogy előbb vagy utóbb megrepesztik belülről a monitoromat. A játékkönyvtáram szerint pedig valahol 1995-1999 között, de legfeljebb a 2010-es évek elején, esetleg tavaly. Ami jó hír, mert ezek szerint még bőven van időm jobban átgondolni néhány nagyon komoly döntést, aztán gondolkodás helyett prokasztrinálni és játszani inkább valamit. A retro esztétika azt az érzetet kelti, hogy ismerős ösvényen haladunk, és bármikor van időnk visszafordulni.

A játéktesztelés egyre nehezebb, mert a gépházam minden indításkor felbúg, hogy itassak vele még kávét, az egerem pedig azt kérleli, hogy etessek vele macskákat. Komoly és szükségtelenül pontos instrukciókat suttog a fülembe éjjelente telepatikus úton, hogyan kell a tojásaikból frissen kikelt macskákból a legfinomabb rántottát készíteni, amit aztán megetethetek vele hűséges szolgálatáért cserébe. A macskám viszont azt kéri, etessek vele még ép számítógépes perifériákat, és cserébe kedvezményes üdülési utalvánnyá változik. Még nem tudom, melyiknek higgyek. Talán az egeremnek kellene, mert a macskám elég valószínű, hogy nem is létezik.

Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?

A gépemre új játék került, amelynek Post Void a címe, műfajilag retro FPS próbál lenni, de lehet, hogy csak képzeltem. Előfordult már az ilyen, egyszer például csak álmodtam, hogy egy nagyon furcsa, Hylics című játékkal játszottam, amelynek félhold fejű főhőse a televízionalizált agymosott civilizáció megmentéséért küzdött, ahogy abban sem vagyok biztos, hogy létezik az az igen aktív fejlesztés, amelynek célja, hogy szimulálja a Sztálinnal folytatható intim interakciókat. Ha valóban létezne, lehet, megkérdezném a fejlesztőt, hogy miért.

A Post Void kezdetén főhősünk letépi tulajdon fejét, amelynek tartalma a megváltás és transzcendencia esszenciája. Az esszencia folyamatosan szivárog, így ki kell törnünk az épületkomplexum labirintusából, hogy elmerülhessünk a megvilágosodás tavában, és feltölthessük belőle levágott fejünk – csak azért, hogy aztán újabb végtelen labirintus előtt térhessünk magunkhoz, amelyben még több igen vulgáris, öltönyös teremtmény várja, hogy kedvező hiteleket ajánlhassanak fel számunkra, majd óvatlan pillanatban szétlőhessék a fejünket, és elölről kelljen kezdenünk spirituális utazásunkat a transzcendencia felé. Szerencsére, ha mi végzünk velük, a testükből szivárgó életerő képes pótolni letépett fejünk esszenciáját.

Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?
Összetartja a szöveget...

Célunk elérésekor pedig mindig van lehetőségünk választani három lehetséges jutalom közül, amelyek megkönnyíthetik utunk folytatását, értelmezését azonban nem. Értelmezni csak akkor tudunk, ha közben megtanulunk látni a negyedik szemünkkel, a pályák tarantinós gitárszólaimaiból pedig kihallani tulajdon felsőbb énünk hangját. A cél a sebesség, a menekülés, hogy folyamatosan fogyatkozó halvány üdvözülésünk birtokában eljuthassunk célunkhoz, mert ha nem, tovább kell küzdenünk minden megszerzett jutalmunk nélkül, míg ha sikerül, tovább kell küzdenünk minden megszerzett jutalmunkkal. Csak épségben kell tartani a fejünkben lötyögő esszenciáját, és az élet is ellát minket jutalmakkal. Erre azt is mondhatnám, hogy mély, de kiskorom óta félek a mély víztől. Ezért azt mondom rá inkább, hogy vattacukor.

Képzeljétek el a Post Voidot és játsszatok vele, ha még nem éltétek át február 31-ét, és a biztonság kedvéért akkor is, ha igen. Kapcsoljátok fel előtte a villanyt, aztán gyorsan le, nehogy a szomszéd reklamáljon érte, mert bármennyire laktok is magányosan, szomszéd mindig van, reklamál, magasfeszültségű kábelt lógat le a lépcsőházban, hogy feltöltse a játékautóját, éjfélig tartó szintetizált szerenádokat ad elképzelt közönségének és elmúlt ifjúságának, majd titokban bejárja a környéket és lerágja a lábujjakat. Játsszatok vele szigorúan hétfőn, vasárnap és szerdán, majd találjatok ki magatoknak három újabb napot, szabadalmaztassátok őket, és játsszátok azokon is végig. Ne játsszatok vele reggel és este, majd este és délután között sem, de játsszatok vele egyszerre kétszer, két különböző gépen, valahányszor valaki vagy valami megtiltja számotokra. Ezen felül importáljatok sok abakuszt, tanítsátok be, majd ültessétek le őket a Post Void elé, hogy jellemük fejlődjön. Ha mindez megvolt, ti lesztek az esszencia, ez a cikk a letépett fej, a macskátok pedig a Post Void. ■

értékelés

Post Void

Pozitívumok
  • Ma reggel kék volt az ég és finom a kávé
  • Majdnem eljutottam a negyedik pálya végéig
  • Az emberi faj természeténél fogva törekedni próbál a pozitivizmus felé
Negatívumok
  • Holnap talán szürke lesz az ég
  • Még nem jutottam át a negyedik pályán
  • A kopott szemetes a buszmegállóban számomra nagyon negatív
  • A mágnes egyik pólusa is negatív

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?Post Void teszt – Mégis mi akart ez lenni?

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló