25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Pure Pool – Switch teszt – A biliárdenciklopédia

Teljes mértékben begolyózhatunk bárhol.

Írta: Sityi

Azt hiszem, most már a Switchre is igaz az, amit elsősorban a Steames játékkínálatra szoktam mondogatni: elképesztő mennyiségű indie cím jön ki erre a platformra is, és nehéz kitűnni ebben a tengerben (attól a dömpingtől azért szerencsére még messze vagyunk, ami a Gőzöst jellemzi). Emellett a Nintendo üdvöskéje érdekes lehetőséget is nyújt nem egy fejlesztőnek: okosan sakkozva a relatíve szűkös erőforrásokkal meglepő dolgokat lehet kihozni a kis ketyeréből. Ki gondolta volna, hogy olyan játékokkal játszhatunk a konnektortól távol a kevesebb, mint 40 dkg tömegű szerkezettel, mint a The Witcher 3 vagy az Assassin’s Creed IV: Black Flag. A Pure Pool fejlesztői is úgy döntöttek, hogy a 2014-ben PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en debütált üdvöskéjükkel megszólítják az immáron nagyjából 70 milliós Switch-tábort is.

Pure Pool – Switch teszt – A biliárdenciklopédia

Ez a játék egyet tud, de azt nagyon: biliárdjátékokat szimulálni. Adott egy kellemes drink bár (a háttérzene igen kellemes jazz, emberek álldogálnak-üldögélnek, beszélgetnek), benne pár asztal – attól függően, hogy poolozni vagy snookerezni szeretnénk. Sőt, hangulatunktól függően választhatunk a mintegy tucatnyi szín és fél tucatnyi minta közül, mit szeretnénk az asztalon látni. Játszhatunk csak úgy, a gép ellen, de akár karrierbe is foghatunk a három alap műfajban (8 golyós, 9 golyós, snooker), és multizhatunk is, akár némi csavarral. Azon semmi meglepő nincs, ha a két ellenfél egy időben játszik együtt. Na de mi van akkor, ha a haverunk épp nem érhető el, de mi mégis ragaszkodnánk ahhoz, hogy vele játsszunk? Nos, ez esetben sincs gond, ugyanis a Pure Pool figyeli a játékstílusunkat (pontosság, mely zsebeket preferáljuk általában, milyen gyakran csavarjuk meg a golyót, általában milyen erővel kezeljük a dákót), és ebből készít egy „DNS profilt”, így a nevezett haver „lenyomata” ellen is ki lehet állni offline. Ha már itt tartunk: a mesterséges intelligencia nem rossz – kezdő szinten hihetően hibázik, és tényleg olyan érzése van az embernek, hogy tényleg nyert, és nem csak úgy hagyták nyerni.

Nézzük, hogy sikerült a port! Dokkolva megvan az 1080p és vajsimán fut. Szépen tükröződnek a golyók is, a fizikai motor pedig itt is remekül teljesít. Az irányítás kapcsán annyi extrát kaptunk, hogy az érintőképernyővel is machinálhatjuk a dákót – szerintem adta volna magát a giroszkópos lehetőség is (talán egy patch-csel bekerül majd). Kézbe véve sincs probléma a Pure Poollal, tiszta marad a kép a visszafogott teljesítmény ellenére, és továbbra is röccmentesen fut. Lite tulajoknak lehet még fontos, hogy a gamepades/joy-conos irányítás is kellően intuitív és reszponzív – én egyszer sem éreztem azt, hogy amiatt rontottam volna, mert nem tudtam a kis karokkal szándékomnak megfelelően beállítani a lökést.

Pure Pool – Switch teszt – A biliárdenciklopédia

Száz szónak is egy a vége: engem nagyon kellemesen meglepett a Pure Pool. Nem akar többnek látszani, mint ami, és tökéletesen illik Switchre. Utazáskor a távolságnak megfelelően egy-egy pool- vagy snookermeccs tökéletes időtöltés a tömegközlekedésen zötykölődve – de akár otthon is a tévé képernyőjén is egy kis „kocsmahangulatot” (vagy inkább bárhangulatot) tudunk varázsolni a mostani vészterhes időkben.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool
 • Pure Pool

Pure Pool

Platform:

Fejlesztő: VooFoo Games

Kiadó: Ripstone

Megjelenés: 2014. július 31.

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!