Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC

Görögország után irány Kína!

2021.04.04. 16:05 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

Az Immortals Fenyx Rising a tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt. Balszerencsés időpontban jelent meg ugyan, de így is sokak kedvence lett – a Ubisoft tisztességesen felmondta a leckét a The Legend of Zelda: Breath of the Wildból. A játék kiváló módon ötvözte a logikai feladványokat, a harcokat és a felfedezést, az egészre pedig a könnyed humor és az ókori görög mitológia tette fel a koronát.

Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC

Az A New God DLC-ben hősünkkel (vagy hősnőnkkel) az Olümposz tetején isteni magaslatokba törhettünk, azonban a Myths of the Eastern Realm már egy teljesen új karakterrel ismertet meg bennünket. Ku elsődleges feladata az lesz, hogy helyreállítsa a békét a Mennyország és a Föld között, hiszen az egyensúly megbomlott, a káosz pedig utat tört magának, sötét fellegeket hozva, és az embereket kővé dermesztve. A görög mondavilágot ezúttal a kínai mitológiára cserélték a Ubisoft Chengdu kreatívjai, és két teljesen új szigetet is kapunk, amelyeken kedvünkre portyázhatunk a nagyjából 6-7 órás kaland során.

Ami elsőnek szemet szúr, az a megváltozott környezet. Remek munkát végeztek a kínai designerek, a lecserélt textúrák nagyszerűen adják vissza a meseszerű köntösbe csomagolt ázsiai jellegzetességeket. Bár az új környezet szép és változatos, a játékmenet alapjaiban vajmi keveset változott. Továbbra is a térképen megjelenő ikonokat kell közelebbről tanulmányoznunk, hogy találjunk magunknak valami elfoglaltságot a sztori legyűrése mellett is.

Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC

A két új speciális skill a Blades of Huang Di és a Pangu's Strength nevet kapta, és mindkettő igen jól jön majd a harcok során. Apropó, harcok: ezeken sem változtattak sokat, inkább csak az a néhány új boss jelent majd némi kihívást, akik ebben a DLC-ben mutatkoznak meg először. Megmaradt az öt választható nehézségi fokozat, az isteni erőnkhöz és a skillek fejlesztéséhez pedig ezúttal jádeérméket kell gyűjtögetnünk, amiket mítosz-kihívások abszolválásával szerezhetünk.

Akad néhány újfajta feladvány és tereptárgy (a nagyságát változtató kocka), de sok minden visszaköszön Fenyx kalandjából. A kezelés megegyezik elődjével, lényegében csak újra lett skinezve az egész. Tetszett, hogy nem az unalomig lerágott Majomkirály sztoriból szemezgettek, hanem hardcore kínai mitológiát kapunk. A kiegészítőben felbukkanó történetek és személyek egy kínai gyereknek is annyira ismertek, mint nekünk a Rege a csodaszarvasról. Sok érdekességet lehet tanulni, miközben Ku a teremtés istennőjével és Gong Gonggal a vízistennel társalog. Picit nehezebb befogadni, mint a mindenki által ismert görög mitológiát, de hálás témát dolgoz fel.

Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC

Az Immortals Fenyx Rising második kiegészítője végre ismét a vadon felfedezését hozta el nekünk, ami eddig is remekül működött. Ha beruháznál a szoftverre, de kevés időd van csak játszani, és még nem merülnél el a görög istenek kalandjaiban, akkor akár nyugodtan kezdheted a Myths of the Eastern Realmmel is. A Ubisoft most is játszva fog tanítani. ■

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLCImmortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC
Immortals Fenyx Rising
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Immortals Fenyx Rising

hozzászólások (1)

jawsika
jawsika 2021.04.05. 23:45
Hát... 8 óra volt kimaxolni. Pár fejlesztés híján, amikhez rengeteg farm kellett volna ládák, shardok és questek nélkül kék alapanyagért, megcsináltam mindent. Jó volt. Tényleg. De ebben a világban, ebben a sztoriban meg ebben a csodálatos vidékben ennél sokkal több volt. Akár egy teljes expansion is, nem egy 8 órás kis szösszenet.
ajánlott olvasnivaló