Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Mire megy egy mentős a Cyberpunk világában?

2021.06.04. 16:43 | szerző: Sityi | Egyéb

Vajon milyen lehet egy olyan kaotikus, és az erőszakba csupán épphogy bele nem fulladó világban, mint a Cyberpunké, életeket menteni? Mire képes egy olyan nagyvállalat, amely arra specializálta magát, hogy jól fizető ügyfeleit menti ki fölöttébb kellemetlen helyzetekből?

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Főhősünk Nadia, a Trauma Team International orvosa és zsoldosa. Egyszerre ért életek mentéséhez és kioltásához – az igazság kedvéért tegyük hozzá, elsősorban az előbbi a feladata, de mire megy bárki 2077-ben, ha nem tud lőfegyvert használni? Az ügyfél pedig az ügyfél, és mindig mindent el kell követni ahhoz, hogy a cég kimentse és meggyógyítsa – az pedig már a szerződésétől függ, hogy alakul a számla, illetve milyen kockázati szintű bevetést hajlandó a cég bevállalni érte. A legmagasabb szint a platina, egy ilyen ügyfélért semmi sem drága.

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Nadia egy rázós mentés egyedüli túlélője, és bár az ügyfelet megmentette, társai elvesztése mély lelki sebeket hagyott benne. Hosszas szenvedés és gyógyulás (?) után újra bevetésre kerül új csapatával, a kimentendő ügyfél pedig nem más, mint a platina szerződéssel rendelkező Apex, aki hidegre tette az előző csapatát. Figyelemre méltó morális dilemmába keveredik Nadia – az akció alatt bevillanó emlékképekből pedig az is kiviláglik, miért volt különösen fájó annak a küldetésnek a kudarca; illetve mi módon győzködte mind magát, mind a menedzsmentet a visszatérés miatt.

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Cullen Bunn többek között olyan hősökkel dolgozott eddigi karrierje során, mint Deadpool, Pókember, Amerika Kapitány, Venom, több X-Men, Lobo, Sinestro – és most próbát tett a Cyberpunkkal is egy négyrészes minisorozat képében. Remekül megfogta a Cyberpunk sötét oldalát, azt a tömény és gátlástalan erőszakot, ami Night City rosszabb területein uralkodik; Nadia pedig egy teljesen hihető, teljes karakter. Ugyanakkor a balladai homály kicsit talán túl erősre sikerült, a többi karakterről csak sejtéseink vannak, kik ők, mik ők, mik vezérlik őket – talán kissé túl sokat bízott az író a képzeletünkre velük kapcsolatban. Persze mondhatnánk, így is kerek a történet, de pont a cliffhanger lezárás az, ami picit súlytalanná teszi.

Cyberpunk 2077: Trauma Team képregény – Egy mentőtiszt élete 2077-ben

Legalábbis az első benyomásom ez volt. De aztán jobban belegondolva legalább teret ad az író a mi fantáziánknak is, hogy is töltjük ki a hézagokat. És talán pont emiatt nem tudok rosszat mondani a kötetről, hiszen élveztem a sztorit. Az egyetlen tényleges panaszom a rövidsége lehet, de fölöslegesen elnyújtani sem lett volna jó. Kicsit drága, de még így is megéri, hiszen igényes módon kivitelezett kötetről van szó.

Cikkajánló
A Cyberpunk 2077 világa – Látlelet a jövőről
Betekintés a kulisszák mögé, avagy ez vár december 10-étől.
» Olvasd el!

Szeretnéd megnyerni a Trauma Team képregényt, valamint a korábban megjelent A Cyberpunk 2077 világa kötetet? Nevezz be nyereményjátékunkra!

A bemutatott kötetet a FuMax Gaming biztosította cikkünkhöz.

Kulcsszavak: képregény, FuMax

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (2)

stero
stero 2021.06.04. 21:03
"Mire megy egy mentős a Cyberpunk világában?"

Beakad egy falba, gravitációt nem ismerve felrepül az égbe, szublimál, ha kikerül a látóterünkből. Ezek az első tippjeim.
Peace
Peace 2021.06.04. 21:10
Állat képregény, nekem nagyon adta! Direkt lemondtam az angol előrendelési, mert magyarul előbb és jóval olcsóbban kaptam meg. :-P
ajánlott olvasnivaló