25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Trust GXT 712 Resto Pro gaming szék – Trón a harchoz

A kényelem luxusa.

Írta: Sityi

Trust GXT 712 Resto Pro gaming szék – Trón a harchoz

Pár éve GeryG kolléga tért meg a gaming székek hívei közé, nekem pedig most a Trust révén adatott meg, hogy ráérezzek az üldögélés ezen formájára. Volt ugyan egy mostanra már erősen leharcolt állapotba került irodai székem, plusz a munkám révén belehuppanhattam a felsővezetés trónjaiba némi időre, így volt már némi képem arról, szerintem mi a kényelmes. És ez most változott...

Nem véletlen, hogy a versenyautókban megszokott kagylóülés formája köszön vissza ránk a Trust GXT 712 Resto Pro esetében is. A testünk oldaltartása méltatlanul alulértékelt dolog – így sokkal jobban tudunk lazítani az ilyen székekben. A két párna pedig a gerincünk terhelését képes tovább csökkenteni, főleg az alsó deréktámasz.

Trust GXT 712 Resto Pro gaming szék – Trón a harchoz

Maga a Resto Pro szerencsére úgy gaming, hogy közben képes ízléses és diszkrét maradni – ha pedig valaki a harsány változatra vágyik, annak ott a GXT 716, ahol RGB világítást is kap... Itt viszont a fekete alapszínt sárga cérnás varrások és hímzések törik meg, és jól áll neki. Alapvetően műbőr dominál, de a bársony betétek kellemes változatosságot adnak hozzá. A támla akár 180 fokban is hátradönthető, ami alapvetően nyilvánvaló marhaság – de legalább nem borulunk fel vele így sem. Próbálok rájönni, hogy ez mire jó, de a legvalószínűbb megfejtésem (szunyókálni egyet, amíg az áhított játék lecsorog mondjuk Steamen) is eléggé erőltetettnek tűnik.

Trust GXT 712 Resto Pro gaming szék – Trón a harchoz

Viszont a hintamechanikája isteni: nem túl kemény, nem túl laza – pont jó, és még állítható is. A görgők könnyedén és főleg csendesen gurulnak, szinte siklunk a padlón. Ami észrevételem itt lenne, az az, hogy jól jönne, ha fékezhetőek lennének, hogy szimulátorozás közben kicsit jobban tudjam rugdosni a pedálokat.

Trust GXT 712 Resto Pro gaming szék – Trón a harchoz

Amivel nem vagyok kibékülve teljesen, az a karfa. Hangzatosan 4D állíthatóságot írnak rá, ezt tudja is: a magasságon kívül előre-hátra, valamint oldalra is csúsztathatóak, és bónuszként még az összetartásuk is állítható. Hogy mégis mi a gondom vele? Sajnos eléggé gagyi benyomást keltő műanyagból van, és hiányzik belőle az a robusztusság, ami amúgy a széket jellemzi. A habosítása is keményebb annál, mint ami szerintem jó lenne, de lehet, hogy idővel felpuhul majd egy kicsit.

Hogy mennyire éri meg egy ilyenbe beruházni egy sima irodaszékkel szemben? A hátam és a hátsóm azt mondják, hogy nagyon is. Van az úgy, hogy az ember belemerül egy játékba, aztán amikor feláll előle, bizony a teste kellemetlen jelzésekkel kezdni bombázni, hogy ez azért így nem volt az igazi – és nem számít, hogy széken vagy kanapén terpeszkedtünk a képernyő előtt. Ebben nagyon is segítenek a gaming székek ergonomikus kialakításukkal, beleértve a párnákat, a hintamechanikát és a széleskörű testreszabhatóságot.

Trust GXT 712 Resto Pro gaming szék – Trón a harchoz

A Trust csúcsmodellje, a GXT 712 Resto Pro első blikkre elég drágának tűnhet (üzlettől függően 83-130 ezer forint körül alakul az ára), de a prémiummárkák (pl. Noblechairs) hasonló termékei még ennél is drágábbak, így a Trust hű maradt a filozófiájához (minőségi terméket megfizethető áron) – csak ez pont egy olyan termékkör, ahol magasan húzódik a beugró árszint is sajnos. De a gerincünk megérdemli ezt a fajta kényeztetést: csak egy van belőle mindenkinek (biológiailag mindenképp), és nehéz, körülményes a helyrehozatala, ha egyszer tönkremegy.

A bemutatott terméket a Trust biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!