25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Warriors Orochi 3 Ultimate Definitive Edition teszt – Váratlan portolás

A Tecmo Koei az Omega Force több mint 10 éves klasszikusát vitte át PC-re.

Írta: Zoo_Lee

Több alkalommal említettem már, hogy az Omega Force Warriors sorozata a személyes bűnös élvezetem, mely repetitív játékmenete, közel húsz éve változatlan formulája ellenére is ugyanúgy órákra le tud kötni minden felvonásával. Emiatt is örülök annak, hogy a jelek szerint immár minden újabb felvonás előbb vagy utóbb megérkezik PC-re. Azonban a széria legfrissebb portja a legenyhébb kifejezéssel is váratlanul ért, a „friss” megjelenés ugyanis a konzolokon eredetileg 2011-ben debütált Warriors Orochi 3 DLC-kel egybegyúrt Ultimate Definitive Editionje.

Warriors Orochi 3 Ultimate Definitive Edition teszt – Váratlan portolás

Az Orochi lényegében az Omega Force crossover szériája, amelyben egy közös ellenség, a démoni Orochi és csatlósai összeolvasztották két sikersorozatuk, a Samurai Warriors és a Dynasty Warriors világait, amely többek között az Omega Force egyik legméretesebb karakterválasztékát is eredményezte. A recept, bár története és fordulatai eléggé kiszámíthatóak voltak, olyannyira működőképesnek bizonyult, hogy gyakorlatilag külön sorozattá nőtte ki magát, immár a negyedik részénél tart (a negyedik epizód évek óta elérhető már PC-n).

A harmadik felvonás Orochi megsemmisülése után játszódik, a musou-hordozó hősök azonban nem pihenhetnek sokáig, felbukkan a színen ugyanis egy hatalmas, démoni hidra, amely átveszi Orochi seregének irányítását, és rövid időn belül uralma alá hajtja a világot. A történet kezdetén már csak egy maroknyi hős indít végső, elkeseredett támadást a hidra ellen, azonban a bukás előtt váratlan, misztikus segítséget kapnak egy Kaguya nevű, természetfeletti leányzó formájában, aki kimenti őket. Ezután lehetőséget kínál számukra, hogy visszautazzanak a múlt sorsdöntő csatáiba, és megváltoztassák azok végkimenetelét úgy, hogy a hidra elleni végső összecsapásra egy minden képzeletet felülmúló hadsereggel és lényegesen jobb esélyekkel indulhassanak majd meg.

Warriors Orochi 3 Ultimate Definitive Edition teszt – Váratlan portolás

A történet meglehetősen kiszámítható, a játékmenet a megszokott tömeges kaszabolda receptjét követi, három fős tag teamekkel, amelyek tagjai megadott szerepköröket, kasztokat töltenek be, az egyes tagok pedig képesek közös kombókat is végrehajtani. A pályák egy jó része minimális változtatásokkal lett újrahasznosítva a Dynasty Warriors hetedik, illetve a Samurai Warriors harmadik részéből, a grafika pedig már 10 évvel ezelőtt is csak hellyel-közzel volt elfogadható.

Ugyanakkor a játék összesen 145 különböző karaktert kínál, köztük egy jó adag vendégszereplőt is más sorozatokból, mint például a Soulcaliburból és a Dead or Alive-ból, és így visszatekintve eléggé érezhető, hogy az Omega Force az évek előrehaladtával (ahogy azt sokan fel is rótták nekik) milyen mértékben csökkentette az újabb és újabb Warriors részekben a választható harcosok számát, de még inkább harcstílusuk és fegyvertáruk változatosságát.

Warriors Orochi 3 Ultimate Definitive Edition teszt – Váratlan portolás

Az Ultimate Definitive Edition tartalmazza a játék összes DLC-jét, jelentősen növelve a játékidőt, valamint a kampányon felül olyan további játékmódokat is, mint az erőnléti próbaként működő Gauntlet, vagy az akár online, egymás ellen is játszható Duel. A Musuou Battlefields módban pedig akár egy bizonyos fokig testre is szabhatjuk a játék pályáit, hogy kényünk-kedvünk szerint komolyabb kihívással is szembenézhessünk, majd online csereberélhetjük ezeket a kreálmányokat.

Port tekintetében a Warriors Orochi 3 teljesíti az alapelvárásokat: támogatja az egér-billentyűzet kombót, bár kontrollerrel lényegesen könnyebb irányítani, kínál szép számmal grafikai opciókat, bár ilyen tekintetben hagy maga után némi kívánnivalót. A sebessége azonban stabil, hirtelen szaggatásokra, crashekre a teszt során nem került sor, a gépigény pedig baráti. Egyedüli negatívumként talán azt tudom neki felhozni, hogy a rengeteg ellenfél és kombó dömpingjében néha elveszítettem az irányítást a kamera felett, már ha valaki hozzám hasonlóan minden hibája ellenére is szereti a szériát.

Warriors Orochi 3 Ultimate Definitive Edition teszt – Váratlan portolás

Objektívan értékelve ugyanis a játékmenet monoton és agyatlan, a recept és a játékélmény szinte csak sebességben, skálában és látványban változott igazán látványosan az első, PlayStation 2-es Warriors részek óta, a történet klisés, a teljes élvezethez pedig nem árt az egyes önálló szériák és a korábbi Orochi részek legalább minimális ismerete sem. Azonban ha valaki ezek ellenére szereti a sorozatot, az nem fog csalódni a PC-s portban.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
  • 145 karakter, az összes DLC és játékmód
  • Egészen korrekt színvonalú port
Negatívumok
  • A kamerakezelés néha reménytelen a harc sűrűjében
  • Ha valaki nem szereti az Omega Force Warriors szériáját, azt ez a rész sem fogja megnyerni

További képek

  • Warriors Orochi 3
  • Warriors Orochi 3
  • Warriors Orochi 3
  • Warriors Orochi 3
  • Warriors Orochi 3

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!