25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Homicidal All-Stars gamescom bemutató – A Running Man és az XCOM találkozása

Az idei gamescomon az aszimmetrikus multik mellett a körökre osztott taktikai játékok tartoltak leginkább.

Írta: GeryG

A ’80-as évek egyik ikonikus sci-fi-thriller-akciófilmje volt a Menekülő ember, amelyben Arnold Schwarzenegger egy kegyetlen valóságshow-ban volt kénytelen menekülni a rá vadászó gazfickók elől. Aztán persze fordult a kocka és végzett mindegyikkel, mi meg faltuk a film minden percét, nem törődve egy rakás bugyuta bakival és következetlenséggel (főleg kameranézetek terén). Később sok film megpróbálta leutánozni, de többnyire kevés sikerrel. Videojátékos fronton is voltak próbálkozások, elég a Manhuntra gondolni. Most pedig a Good Shepherd Entertainment által felkarolt Artificer stúdió új alkotására, a Homicidal All-Starsra készülhetünk. A játék egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, a Steamen is csak a szokásos coming soon feliratot találjuk. Viszont a gamescomon volt szerencsém, ha nem is saját kezűleg, de az egyik fejlesztő által irányítva közelebbről is megnézni a játékot.

Homicidal All-Stars gamescom bemutató – A Running Man és az XCOM találkozása

A Homicidal All-Stars a nem olyan távoli jövőben játszódik, amikorra a világ legnézettebb és legnépszerűbb valóságshow-ja egy kegyetlen öldöklés lett. Ebbe kétféleképpen lehet bejutni: valaki csak azért kerül be, mert az élete tönkrement és már csak így szerezhet némi pénzt, mások viszont kifejezetten azért jelentkeznek a játékba, hogy másokon kitöltsék a bennük fortyogó agressziót. Az általunk alakított karakter inkább az előbbiek táborába tartozik majd, a célja pedig egyértelműen az, hogy egyedül vagy másokkal közösen, de megnyerje a játékot. Így pénzhez is jut, és ami fontosabb: az élete is megmarad.

Ami a játékmenetet illeti, első ránézésre klasszikus XCOM-ot vizionálhatunk bele, de valójában jobban hasonlít talán a Mutant Year Zero: Road to Edenre. Ennek oka, hogy bár a harcok tényleg körökre osztva zajlanak, két összecsapás között valós időben fedezhetjük fel a játék, vagyis a show világát. Ilyenkor fejtörők és halálos csapdák is várnak ránk.

Homicidal All-Stars gamescom bemutató – A Running Man és az XCOM találkozása

Fő karakterünk mellé társakat is gyűjthetünk, akik mind eltérő személyiséggel, más képességekkel és így eltérő harcmodorral rendelkeznek. Van köztük olyan, aki katanákkal felfegyverkezve kifejezetten a közelharcban erős, míg mások a figyelemelterelésben jeleskednek, megint mások jelentős tűzerővel a zsebükben mennek a WC-re is. Hasonló diverzitásra az ellenségek között is számíthatunk, de nem ők lesznek az egyetlen veszélyforrás a játékban.

Ne felejtsük el, hogy egy valóságshow részesei vagyunk, és mint ilyen, a műsornak van forgalmazója, műsorvezetője és persze nézői is. A forgalmazó megavállalatnak, az Omega Corporationnek egyetlen dolog számít, a nézettség és az abból fakadó bevételek. Éppen ezért a műsorvezető feladata, hogy ha túl lapos lenne a gyilok, egy kicsit belepiszkítson a szabályokba. Ilyenkor egyik pillanatról a másikra új ellenfelek kerülhetnek a pályára, esetleg halálos csapdák, robbanó hordók jelennek meg és más finomságok várnak ránk. Csak a vicc és az adrenalin kedvéért.

Homicidal All-Stars gamescom bemutató – A Running Man és az XCOM találkozása

Mindez egyébként elég véres és darabolós játékmenetet ígér, röpködnek a végtagok és fröcsög a vér. És mint említettem, vannak nézők is, akiknek lesznek kedvenc versenyzői – jó esetben mi leszünk azok. Ha így van, egyre több szponzorunk lehet, akik aztán jobb felszerelésekhez juttatnak minket, ami nyilván javítja valamelyest a túlélési esélyeinket.

Be kell vallanom, hogy nem én vagyok a világ legnagyobb XCOM-rajongója, ideig-óráig azért el tudok szórakozni ezekkel a játékokkal is. De a Homicidal All-Starsnak van egy olyan sajátos bája, ami már a bemutató alatt is megfogott. Éppen ezért azoknak, akik eleve rajonganak a körökre osztott taktikai játékokért, talán nálam is sokkal jobban fog tetszeni. Az biztos, hogy a megjelenés után én is ki fogom próbálni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Showgunners

Platform:

Fejlesztő: Artificer

Kiadó: Good Shepherd Entertainment

Megjelenés: 2023. május 2.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!