25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Puzzle Bobble Everybubble! teszt – Buborék hazatértek

Újabb klasszikus türelemjáték bukkant fel újra, ezúttal nagyobb hangsúlyt fektetve a többjátékos módokra – csak bírd cérnával.

Írta: m_anger

Sablonosabb kezdést nem is találhatnék, de kissé nehéz megosztani a gondolataimat a Puzzle Bobble Everybubble!-ről. Mégis mit lehet írni egy olyan játékról vagy szériáról, amit valószínűleg mindenki ismer, hiszen évtizedek óta a köztudatban van? Valamint nagyjából egy bővített mondatban össze lehet foglalni a lényegét: színes buborékokat lövöldözünk, amelyek ha megfelelő helyre érkeznek és összekapcsolódnak ugyanazon színekkel, akkor ezek az elemek leszakadnak és eltűnnek (a cél pedig a pályák megtisztítása). Azért próbáljuk meg!

Puzzle Bobble Everybubble! teszt – Buborék hazatértek

A sorozatot még 1994-ben indította útjára a Taito, és azóta alig telt el év, hogy ne érkezett volna új rész, legutóbb tavalyelőtt immár a virtuális valóságban tette tiszteletét a Puzzle Bobble. Vagy másnéven Bust-a-Move, hisz a világ nagy részén így ismerjük – az előbbi a japánban honos cím. De mostanára már mindkettő ismert a rajongók számára a rengeteg epizód okán, arról meg ne is beszéljünk, hogy hány klón vagy szellemi örökös született az elmúlt évtizedekben.

A recept most is ugyanaz, mint mindig: a pontos célzáson és a jól átgondolt stratégián kívül segítségünkre vannak bombák, környezetüket átszínező lövedékek, színváltós elemek és ki tudja még hányféle speciális dolog. A szintek persze egyre nehezednek és kérik számon a bevezető pályákon megtanult technikákat. Természetesen keretsztori is van, de nem vállalkoznék az elmesélésére. Legyen elég annyi, hogy Bubnak és barátainak (Bob, Peb és Pab) kell segítenünk, hogy helyreálljon a béke Szivárvány-sziget minden szegletében.

Puzzle Bobble Everybubble! teszt – Buborék hazatértek

Fussuk inkább át, hogy milyen új dolgok érkeztek, például amelyek a széria életében először fordulnak elő. A sztori mód immár co-opban is játszható, akár 4 játékos is tolhatja egyszerre, ha van ennyi vállalkozó kedvű a közelünkben. A 2vs2 Battle Mode is új, sajnos ez csak lokálisan választható, vagyis a csapatoknak ott kell lenni egy helyen. Nem úgy az online multiplayerben, ahol gyakorlatilag bárki (barát vagy random idegen) ellen kiállhatunk egy egy-egy elleni meccsre. Végezetül akad egy speciális, Puzzle Bobble vs. Space Invaders crossover, amelyben 3 baráttal kiegészülve tolhatjuk a két legendás cím keresztezését (itt célozni nem tudunk, csak felfelé lőni), mindezt az utóbbi széria 45. szülinapja előtt tisztelegve.

Mint az látható és abszolút várható is volt, a Puzzle Bobble Everybubble! leginkább fan service, vagyis a sorozat rajongóihoz szól. Több újdonság is elérhető a széria friss kiadásában, de a kezdők ugyanúgy nekiveselkedhetnek, mert nagyon kellemes a betanulási görbe, a pályák pedig addiktívak, mint mindig. Ha valaki a figurákra is rá van görbülve, akkor még egy új sztori is kiegészíti az univerzumot, a vidám és aranyos grafika meg alighanem könnyedén elcsábíthatja az erre fogékonyakat, pláne hogy customizációra is bőven van lehetőség.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
 • Több újdonság a sorozat történetében
 • Klasszikus, addiktív játékmenet
 • Kellemes és hangulatos keret
Negatívumok
 • Töltögetésnél hajlamos picit beröccenni
 • Igazi újdonságot csak a Space Invaders minijáték nyújt
 • Egyelőre csak Switchre jött ki

További képek

 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
 • Puzzle Bobble Everybubble!
m_anger

m_anger
Ami a nyolcvanas években kölyökként csak álom volt (videojátékokkal dolgozni), az mára valóság. Munkaidőben fejlesztőként, szabadidőben kritikusként. Játék az élet?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!