25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Estate Agent Simulator early access próbakör – Többet nyújt, mint hinnéd!

Az ingatlanügynökök kalandos élete.

Írta: B_Renato97

A legtöbb szimulátorjáték általában egy témakörre épít, legyen az felújítás, főzés vagy járművezetés. Az Estate Agent Simulator ebből a szempontból is többet ígér, mint hasonszőrű társai. A fő feladat egyértelműen az ingatlanokkal való kereskedés lesz, hogy aztán folyamatosan fejlődve egyre komolyabb házakat vásároljunk, majd adjunk tovább. A felhalmozott pénz pedig nem csak dísznek lesz jó, mivel rengeteg helyen el tudjuk szórakozni vagy éppen befektetni. Magamon is meglepődtem, hogy a játékkal töltött első egy órában nem is tudtam figyelni a fő küldetésre, mert annyi minden más felfedezni való dologgal kecsegetett a város.

Estate Agent Simulator early access próbakör – Többet nyújt, mint hinnéd!

A szórakozási lehetőségek széles tárháza már ott megmutatkozik, hogy válaszhatunk magunk mellé egy feleséget, akivel aztán mindenféle izgalmas és kevésbé izgalmas dolgot művelhetünk. Kikönyöröghetünk egy gyors együttlétet, gyertyafényes vacsorával kedveskedhetünk neki, de ha elég merészek vagyunk, a fizetését is elkérhetjük, mondván, hogy nálunk úgyis jobb helyen lesz.

Az „életszimulátor” szoftver egyébként nem fogja a kezünket. Ha valami ostobaságot akarunk csinálni, akkor arra is megvan a lehetőségünk. Akár első nap elkártyázhatjuk a családi vagyont, vagy elkölthetjük egy lerúgott tuningverdára. Némi sztori egyébként kikerekedik, sőt még érdekes párbeszédek is megesnek a város lakóival, de az élményt igazából saját magunknak fogjuk okozni, az alapján, hogy mivel töltjük a szabadidőnket.

Estate Agent Simulator early access próbakör – Többet nyújt, mint hinnéd!

Technikailag nem egy szemet gyönyörködtető produktum az Estate Agent Simulator. Grafikai szinten jó pár évvel le van maradva a szimulátoros kategória átlagától, hiába csutkáztam ki a grafikát. A hangulata azért így is rendben van, és a nőnemű karakterek is kellően bögyös... öhm, jól néznek ki. A technikai bénaságokat viszont nem tudtam mire vélni. Ez a szint még a 2000-es évek kezdetleges 3D-s játékainál is cikinek számítottak. Szinte az összes tereptárgyon át lehet sétálni, és az 5 pixelből álló ocsmány textúrák is szabályos fájdalmat okoztak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy korai hozzáférésben van a játék, és heti szinten jönnek hozzá újítások, bugfixek. Így talán joggal lehet remélni, hogy megjelenésig a hibák nagyrésze korrigálva lesz. A negatívumok mellett azért van örömre is ok, hiszen a rengeteg nyelv között a magyar is választható opció. Sajnos ez sem hibátlan, mivel maradtak angol szavak és helyesírási hibák, viszont a fordítás azért túlmutat a gagyi Google Translate megoldásokon. Továbbá egyszerű skillpontelosztó rendszer is elérhető, így a szint- és renoménövekedés mellett extra képességekre is szert tehetünk, ami jól jön az ingatlanbizniszben.

Egyelőre nehéz és igazságtalan lenne értékelést kiosztani, viszont az ötlet egyértelműen világklasszis. A bejárható terület és a rengeteg teendő miatt akár open world jelzőt is rálehetne húzni kis túlzással. Minden csak azon fog múlni, hogy a készítők milyen újdonságokat és hibajavításokat eszközölnek a megjelenésig. Én személy szerint nagyon szurkolok a Kiki Games csapatának, hiszen a nulláról építettek fel egy olyan játékot, amely nem zárkózik be a négy fal közé, sőt megpróbálja teljesen megújítani a műfajt, de ahhoz még nagyon-nagyon sok meló van hátra.

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator
  • Estate Agent Simulator

Estate Agent Simulator

Platform:

Fejlesztő: Kiki Games

Megjelenés: 2023. november 13. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!