25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Assetto Corsa Competizione - Nürburgring 24hr Pack DLC teszt

A legendás pályát tartalmazza az új bővítés.

Írta: B_Renato97 1 hozzászólás

Amióta az Assetto Corsa igyekszik számunkra a lehető legélvezhetőbb és leghihetőbb autóversenyélményt nyújtani, a Nordschleife mindig is a cseresznye volt a tejszínhab tetején. Az élményen, a látványon és a valóságosnak ható szimuláción a 2018-ban megjelent Competizione rúgott jókorát, igaz, csak a GT kategóriát élvezhettük, de azt minden elképzelhető napszakban és időjárási körülmény mellett. Ebben a vonatkozásban a mai napig nagy versenytársak is csak bottal ütik az ACC nyomát.

Assetto Corsa Competizione - Nürburgring 24hr Pack DLC teszt

Habár kezdettől világos volt, hogy a 2018-as (akkor még) Blancplain GT3 névre keresztelt bajnokságban résztvevő pályáit kapjuk csak meg, mégis minden igazi Assetto Corsa-rajongó reménykedett benne, hogy a Nordschleife kihívásait is megtapasztalhatjuk éjszakai esőben. Na, nem mintha a déli verőn ne lehetne elég nagyot esni a Flugplatznál. Ez sajnos nem így volt, de cserébe a programba bekerült összes többi pálya kidolgozottsága páratlan volt.

A Nürburgring 24hr Pack DLC-nek köszönhetően viszont most végre roboghatunk GT autóval az Eifel hegység leggyorsabb túraösvényén. Bár a 2024-es naptárban sok legendás versenypálya szerepel, a Nürburgring őskori nyomvonala nincs közte, az új DLC mégis erről szól. Megkapjuk az egyedi élményt, egy jó nagy frissítés mellett, picivel kevesebb mint 13 euróért. A vásárlással miénk lesz a „24 órás versenyen” használatos pályanyomvonal, az ACC szinten megszokott lézerszkennelt felülettel, aprólékos grafikai kidolgozással és a pálya szélén látható éjszakai party-hangulattal.

A Competizione erőssége mindig az aszfalt apró egyenetlenségeinek és az autóversenyzésben kiszámíthatatlan és változó körülményeknek érezhetősége volt. Ezek a nehézségek adták az igazi élményt. Az Assetto Corsában szerzett pályaismerettel ezeknek köszönhetően itt nem is megyünk nagyon sokra, hiszen már korántsem olyan steril a száguldás, mint az anyaprogramban.

Assetto Corsa Competizione - Nürburgring 24hr Pack DLC teszt

Persze a 70 kanyar sorrendjének ismerete nagyon sokat segít, mégis az a valószínű, hogy az online versenyek rajtsorrendjét nem feltétlenül a legnagyobb sebesség fogja eldönteni, hanem az, hogy kinek sikerül pályahatárok átlépése nélkül, így az idő törlése nélkül megúszni egy teljes kört. Az időbüntetés is fájdalmas, de a versenyeken is jó lesz észnél lenni, mert egy falazás után akár 180 fokkal elmászó kormányközéppel elvergődni a boxig egy 25 kilométeres pályán elég kellemetlen tud lenni.

A DLC ára mellesleg annak tükrében értelmezendő, hogy a valóságos versenypálya az év nagy részében látogatható/autózható bárki számára, de az egy sokkal költségesebb szórakozás. Főleg, ha egy félresikerült kanyarban elpusztítjuk az autónkat és vele a pálya korlátját is, mert azt is ki kell fizetni...

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Assetto Corsa Competizione
  • Assetto Corsa Competizione
  • Assetto Corsa Competizione
  • Assetto Corsa Competizione
  • Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa Competizione

Platform:

Fejlesztő: Kunos Simulazioni

Kiadó: 505 Games

Forgalmazó: magnew

Megjelenés:
2019. május 29. PC
2022. február 22. PS5, XSX

Minimális rendszerigény: Intel Core i5-4460/AMD FX-8120, 4 GB RAM, GeForce GTX 460 2 GB/Radeon HD 7770, 50 GB háttértár, 64-bites Windows 7 SP1

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i5-8600K/AMD Ryzen 5 2600X, 16 GB RAM, GeForce GTX 1070/Radeon RX 580 8 GB, 50 GB háttértár, 64-bites Windows 7 SP1

» Tovább a játék adatlapjára

B_Renato97
Mindenevő gamer, legyen az PC vagy konzol, FPS vagy sport. Az igazi gyönyört viszont a szimulátorok jelentik számomra. A virtuálisan elvégzett munkánál nincs is jobb.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Aryx
Aryx [3534]
Imádtam az ACC-t, 300+ órám benne van, de már 1,5 éve alig vettem elő, besokalltam abba, hogy minden futam előtt fél óra megy el a setupolással. Aztán mindig jött egy újabb frissítés, amitől kezdhetted elölről a műveletet. De ettől még tényleg megérdemli a népszerűséget, és örülök a Nordnak. De igazából ezt várom. :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)