Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» The Witcher

The Witcher

10519 levél
Válasz 18.04.06. 08:42 #2671
davkar9
Még pár érdekesség:

A kékszemű küldiben (vámpíros kupi) a madám Regis régi barátosnéja, aki otthagyta, amikor túlzásba vitte a dorbézolást. Eddig is mindig a lovagot vágtam le, de jó megérteni az utalást.

Leuvarden és de Wett. ATÚ első alkalommal is néztem, hogy de ismerősek ezek a nevek, mindent látva viszont érdekes, hogy a nilfgaardi összeesküvők rokonaival dolgozunk. Mondjuk valószínűleg nem volt/nincs benne a kezük a dologban (talán csak Leuvardennek, a céhen keresztül), de Wett pedig csak egy kis köcsög volt, aki újra előidézte Adda átkát és azt hitte, hogy majd a szalamandrával hatalomra törhet.

Az öreg cipőpucoló Ori Reuven, Dijksra titkára. Thalertől ivással megszerzett könyvével lehet leleplezni az öreget. Na persze nincs nevén nevezve, de az utalásból kiderül, hogy ő az. Igaz persze a timeline miatt vannak furcsaságok, de hát eleve 3 év eltolódás van a könyvekhez képest. Ad ráadásul egy gyűrűt amivel nem kell többé Shani öregasszonyával bajlódni.

Egy rp hibát vétettem a végigjátszás során. Le kellett volna vágni a mókusokat az első fejezetben, az a semleges döntés, de komolyabb következménye nincs a dolognak.
Alvin döntésnél is lehet érdemesebb lenne inkább Shanit választani (és nem csak a kártya miatt). Elvégre a könyvben is becsúszott egy baráti hancúr a Yenes mosolyszünet alatt. Trisst így is úgyis megkapjuk a 2 elején és így a HoS is más hangulatot kaphat. Nem tudom mondjuk vannak-e extra dialógusok, ha Shanis mentés importtal játszunk a 3-ban.
10519 levél
Válasz 18.04.02. 08:36 #2670
davkar9
"az sem lett volna jó megoldás, ha mindenki elkezdi monológok közepette sorolni a múltat"

Értem én, de bele lehetett volna ezt szőni. Több könyves jelenet és dialógus egy az egyben át lett emelve, pl Zoltan a könyvvégi haladás-disznócsorda értekezését is újból elmondja. Az ilyenek felismeréséért mindenképpen érdemes újrajátszani. Részletes easter eggek is vannak szép számmal, a Shani buliban Dandelion egy olyan dalt énekel, amit a tűzkeresztségi útjukon dúdoltak a törpökkel. Persze logikusan Yen Triss szerepét, Ciri Alvinét kapta volna és így végül is nem olyan nagy baj, hogy kimaradtak az elsőből (Ciri időutazós részeit a könyvben sem szeretem, emiatt van az a ~60 oldalnyi filler Nimuével). De legalább egy "mintha csináltam volna már ezt a varázslónő+gyerek felállást korábban" belefért volna.

Jaimet adom.

Többiről a 3-ban. Kutya se fog már játszani ezzel [első alkalommal], de ne legyen itt útban a spoileres fél-off.
4735 levél
Válasz 18.04.01. 23:22 #2669
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Mielőtt azonban félremenne, kedvelem és szeretem Yennefer karakterét, és a pökhendiségét részben a sérült és sérülékeny mivolta okozza, az előbbivel palástolja az utóbbiakat. Ám ezek ellenére sem döntenék mellette, ha arról a kérdésről lenne szó, hogy akkor most kivel tovább Geralt útján.

Ám "kivel gyűrnénk össze a lepedőt, kihez bújnánk a történet végén egy közös otthonban" kérdéskört meghaladva Triss túl negatívan van megítélve. Szerintem Sapkowski sem leegyszerűsített heroikus/low fantasy keveréket írt, hanem azért a karakterek átmennek szürkébe, még ha nem is ismerjük mindenki nézőpontját, vagy ha néha rájuk is vált a "kamera" (narráció), azért nem ismerjük meg minden gondolatukat, pedig ez tette Jaime-t számomra a legjobb Martin karakterré az általában mondott Jon, Daenerys és Tyrion helyett (pedig őket is kedvelem), és itt szigorúan a könyvekről beszélek.


T/AFT/ATÚ
SPOILER
Triss védelmébe vette Yennefert, mikor távozott a varázslónők köréből, sőt amikor a fejében vagyunk, számára Ciri még mindig egy vajáklány, aki a húgocskája. Sőt, itt derül ki, hogy látja Yennferen, hogy bánja a korábbi tetteit és igazat ad neki.

Megmenti Yennefer életét Ríviában. Igen, el akart menekülni, de ott van az oka is, a háborús emlék a soddeni hegyen.

Úgy vélem, mivel ismerte Ciri erejét, a legelejétől fogva mellette állt, azért szegődött a Páholy mellé, mert úgy vélte, ez a helyes út, és végül Yennefer is eléjük járul Cirivel, csak hát másképp alakulnak az események. Az utolsó könyvben többször is elmélkedik arról, Nennekének is, hogy bárcsak másképp alakult volna minden, és szíve szerint ő segíteni rohanna azoknak, akiket kedvel.

A hetedik könyvben többnyire lejön (számomra), hogy Trisst részben a tenni akarás, igen a hatalom is, de a félelem is motiválta, hogy háttérben marad.

Erős túlzás az a negatív szerepkör, amit neki ítélnek. Hibázott, ezt el ismeri a végén, és nekem jobban tetszik az, hogy Sapkowski nem a sword&sorcery/AD&D vonalat követve csak tápos barátokkal/csapatagokkal vette körbe Cirit, hanem árnyalja az elvileg kiválasztottnak a segítségnyújtást adni akaró karaktereket vagy a hozzá fűzött viszonyát a szereplőknek - ebben tükröződik szerintem az írói intelligencia. Ez lehet bukás vagy tévút is.

Nem egyértelműen pozitív szereplő, de nem is negatív.


2008/9 környékén játszottam az első résszel, azóta nem, és a leírt utalások ellenére is tartom, igen, amit a W3 topikban írtam, hogy ez egy rajongói játék volt, és addig nem mentek bele jobban részletekbe, amíg nem tudták, sikeres lesz-e.Ha jobban belegondolsz, az sem lett volna jó megoldás, ha mindenki elkezdni monológok közepette sorolni a múltat, szóval lett ez a felemás megoldás.

Sőt, még csak az első részt jött ki a játékból, 2009-ben Sapkowski kapott egy neves David Gemmel- és már 1996-ban egy ESFC-díjat (2010-ben egy újabbat). Tehát valahol Sapkowskinak is igaza van, hogy bár a játékok is hozzájárultak a nemzetközi elterjedéshez, azért már korábban is elismerték Európában.
10519 levél
Válasz 18.04.01. 23:00 #2668
davkar9
Rívián kívül egyből pattan amikor Geralt KM-be hívja Cirit kivizsgálni, Thanedd után ~megmenti, szóval igen, vannak azért +-ok is Trissnél. DE! Amikor viszont számított, akkor nem csinált semmit. Több lehetősége is lett volna cselekedni, nem tette. Lehet ezt gyávaságnak nevezni, de igazából Triss nagyon is kényelmesen elvolt a hatalmi pozícióban. Fringilla a könyvekben egy hasonló szerepet tölt be, viszont ő magát a helyzetet használja ki, nem Geraltot. Ráadásul ő önként, a "szívére hallgatva" cselekszik, amikor segít Yennek megszökni és amikor tisztázza őt Geralt szemében (főleg úgy, hogy ő már ennek az információnak a birtokában kelt újból útra).

Oké, Yent nem említi, mert csak. Ha nem közölték vele a többiek, hogy él akkor csak simán végreeljöttazénidőm önzés, ha tudja, akkor viszont már geciség. Keira/Rita, akivel beszél a 3. fejezet elején figyelmezteti is, hogy jobb ha Geralt nem tudja meg, hogy mit titkol előle.
Ciri után érdeklődni viszont #1 kishúgom - illene, #2 a Páholynak még mindig tervei vannak vele - kellene. Valószínűleg átnyergeltek inkább Saskiára és aedernni független varázsországra (/W2), de ahogy írtad a 3 topicjában, az első idején alighanem nem terveztek ennyire előre szóval ez olyan felemás magyarázat. Nemzetközi könyves közönsége nem volt/elenyésző az első résznek, de szerintem a lengyel rajongók ugyanígy hiányolhatták őket, mint én/mi most.

De, hogy legyen valami objektívabb; a 3 év eltolódás is eléggé homlokráncolós változtatás és erre se adtak magyarázatot, ráadásul a 2-3-at is a már elcsúszott naptár alapján folytatták.
4735 levél
Válasz 18.04.01. 21:49 #2667
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Részben a harmadik rész egy kicsit "fájó" pontja Iorveth hiánya, eredetileg benne lett volna, de aztán kitörölték, és az eredeti tervek szerint komolyabb szerepe is lehetett volna, sőt, ha már itt tartunk, érdemes pillantást vetni a többi tervezetre is.

Olvastam a könyveket is, nem igazán értem ezt a Triss "utálatot" a nagy többség részéről. Az, hogy nem említi Yennefer nevét, sem a többi szereplő-barát, az írók sara, nem a karaktereké (sőt, az első részt tekintve át beszéltük Davkarral a W3-topikban). Igazából a könyveket elolvasva derül ki, hogy a második résztől mennyire épít arra, hogy ismerd a könyveket is. Lehet élvezni enélkül is "kis" mértékben, ám lényegében a könyvben tovább nem épített Eredin-Zord Vadászat történetszál kifuttatása a saga zárása. Egyébként a második részben kiszabadítva Trisst, azt is lehet adni neki válaszul az újabb kavarásokra, hogy nem teljesen bízunk meg benne.

Visszatérve a könyvekre, nem is tekintem igazán árulásnak, hanem ahogy egy YouTube videó alatt is megjegyzi valaki, inkább gyávaság ez, hogy nem mer szembeszállni a társulásbeli társaival. A ríviai lázongásokban meg ismerjük a szerepét, azt sem árt figyelembe venni az árnyalásnál, az első reakcióját, amit tenni akarna, meg a másodikat is.

Nekem a könyvbeli tettei ellenére is szimpatikusabb volt a könyvekben is, Yennefernek ez az uralkodó, irányítgatós, pökhendi stílusa ott sem jött be, de ez már személyes preferencia. Nem karakter nem szeretésére-kedvelésére vonatkozik, hanem arra, hogy kire esne a választás. Nekem a könyvek alapján Triss, de még Shani vagy Fringilla is szimpatikusabb nő, mint Yennefer. Bocs.
10519 levél
Válasz 18.04.01. 20:57 #2666
davkar9
Hát most a 3. fejezet egyből azzal indult, hogy egy szál lenge hálóingben megvizsgálta. Amint az közismert a 2 elején az első választásától függetlenül (Hos pedig jól mutatta, hogy Shanira is lett volna igény) megkapjuk Trisst. Mondjuk pont az ilyenek miatt csóválom a fejem értetlenkedve a 3-ban, hogy Yen miért csak Geraltot basztatja. Könyvben is volt "éppen külön #29" illetve "de hát szakításban voltunk" (Fringilla ), de itt konkrétan nem is tud arról, hogy létezett/ik. 2-ben majd figyelnem kell mert arra nem emlékszem pontosan, hogy éppenséggel Triss is tudott e róla, hogy Yen életben volt, vagy csak azt a megbízást kapta, hogy tartsa távol Geraltot mindentől.

Roche-nemTriss úttal kár, hogy a 3 nem foglalkozott, kicsit karakteridegen volt R-től, hogy elhagyja a kislányt valahol.
Iorveth-nemTriss utat tervezek most a nagy újrára. Ennek sincs sok értelme, de úgy rémlik, hogy ebben a felállásban több könyves utalás van.

LM: hát passz, mindig is easyn játszottam. Nekem csak a koska volt az izzasztó, lehet Javed csak ehhez az élményhez van hozzácsapva. Berangar mintha élve is mindig meghalna, összeesik sérülten vagy valami. 3-ban egy kardot lehet elkészíteni, amin dolgozott még KM-i tartózkodása alatt.

Cahirt és az egész csapatot felsorolja, de nem jelzi külön, hogy csak képzelődés, illúzió, ahogy értelmezzük formában voltak jelen. Regis barátságát viszont egyértelműen elmeséli, plusz Geralt "ja persze, meg volt sárkány barátom is?" kérdésére pedig bedobja Három Csókát is.
28713 levél
Válasz 18.04.01. 17:30 #2665
LordMatteo
Amúgy emlékeim szerint a bulin név szerint van utalás Cahirra és Regisre is.

Harcra: hogy a picsába lehet Azar nehéz? Bár Berengart soha a büdös életben nem sikerült életben tartanom legnehezebb fokozaton. Apropó, ő visszaköszönhetne szintén később, ha a player meg tudja menteni...Koskát még elfogadom, bár folyamatos gurulással elég könnyűnek rémlik nekem. A Bestiát viszont rendszeresen csak vért izzadva, 70 kencével a bökőn tudtam megverni az utsó fokozatban, egyszer még csalnom is kellett a házak közé behúzással.

Suci: én először simán őt választottam, mert nem ismertem a könyveket. Azóta viszont orgona-egres párti vagyok
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4902 levél
Válasz 18.04.01. 16:40 #2664
subject17
Amúgy W2-ben meglepően könnyen kikerülhető Triss, pedig még csak nem is törekedtem rá. Alig párszor beszéltem vele prológus után, aztán - na jó, ha már W1 topik, nem bízom a véletlenre... -
SPOILER
miután elrabolják, soha nem is láttam egészen a legutolsó jelenetig. I mean, segíteni Roche-nak, vagy megmenteni Trisst? Pft, who chooses the latter.
10519 levél
Válasz 18.04.01. 16:11 #2663
davkar9
Buli Shaninál. Találkozás Kök.. izé, Dandelionnal, nem hisz a szemének. Utal Cirire egy 'she'-vel, Yenre is tesz célzásokat. Soha be nem állt a szája a költő úrnak, de most bezzeg nem erősködik...
10519 levél
Válasz 18.04.01. 07:50 #2662
davkar9
Sebaj, úgyis a rólpléj most a lényeg. Amikor csak lehetőséget kapok Triss megy a friendzoneba. Így is lesz bőven alkalom, amikor mindentől függetlenül ránk lesz kényszerítve.

LM: Easy. Bestia sosem okozott gondot nekem. Javeddel és a koskával jobban szívtam eddig minden alkalommal.

Ami nem igazán tetszik és mintha úgy rémlene, hogy ez mindig is így volt, a mentés. 1. fejezet végére másfél gigányi mentésem volt. Mappából kellett törölgetni mert játékon belül ez egy rémálom, mindig a lista tetejére ugrik.

(Plusz a gwent után a kockázás már nem adja. Rng olyanokat pörget néha, hogy a hajamat tépem.)
28713 levél
Válasz 18.03.31. 21:57 #2661
LordMatteo
+1, elvégre bármit csinálsz, a 2. részt Trissel kezded, szerintem az ágyas dolgot is "készen kapjuk" a fejlesztőktől.

Davkar: Nehézségi szint? A Bestiával való fightról kérlek számolj már be, hogy ugye tényleg az egyik leggecibb fight a játékban.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4902 levél
Válasz 18.03.31. 21:51 #2660
subject17
Szerintem az ágyas jelenet alapvetően így van W3-ban, én azt már XOne-on játszottam import nélkül.
10519 levél
Válasz 18.03.31. 21:32 #2659
davkar9
Könyvek után végre belekezdhettem. Heh, ennyi év után egész gyorsan felszínre törtek az emlékek, 1. fejezet lazán le is ment szinte csukott szemmel. Most sokkal jobb hangulatomban talált el a játék, egészen élvezem. Kopottas a grafika, ugyanakkor most nem zavar, a harccal pedig nem tudom már mi volt a baj múltkor, ezúttal egyből ráállt az ujjam a ritmikus kattintgatás.

Triss kártyáját ebben a végigjátszásban nem kértem el (a többiekével sem foglalkozom). Kíváncsi vagyok Yen így is lehajítja e az ágyat. Bár valószínűleg a könyves esetre hivatkozik, nem hinném, hogy két játékon keresztül érzékelné ezt a mentési zászlót. Na de majd kiderül, ha odaérek.

Ingame könyveket is gyűjtögetem, sok saga fejezetek előtti bevezető van ezekben szinte szóról szóra átemelve. A Tiszteletes Abigal sütögetése mellett a Tűzkeresztség ugyanilyen szituációjából átvett mondatokkal "érvel". Először játszom angol nyelvvel is és akad szép számmal olyan is, amit a fordításban elintéztek két szóval, közben pedig ott vagy 2 mondatnyi könyves utalás van.
1426 levél
Válasz 17.04.25. 20:43 #2658
Ricsi1976
Befejeztem a történetet is! Megérte a sok küzdelem Köszi még egyszer mindenkinek az építő vagy leépítő kritikákat! Nem mai gyerek ez az alkotás sem, de mérföldkő a játékok univerzumban!
1426 levél
Válasz 17.04.25. 17:20 #2657
Ricsi1976
Koscsinak vége! Igaz csaltam kicsit. Köszi!
1426 levél
Válasz 17.04.25. 14:33 #2656
Ricsi1976
Az lesz, csak érjek haza ebből a Putyilovból. Csítelni fogok, elterveztem. Érdekel a story. Utána kezdek csak bele fordítva a könyvekbe
28713 levél
Válasz 17.04.25. 14:29 #2655
LordMatteo
Egyértelműen ezért.

Tudod, ha tévedtél is, menj tovább az úton, fordíts hátat azoknak, akik gúnyt űznek a hibáidból, egyedi és megismételhetetlen gyöngyszem vagy a mélységes óceán fenekén, blabla...

Bocs az OFF-ért, Ricsi, ess neki még egyszer.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
13331 levél
Válasz 17.04.25. 12:44 #2654
McCl@ne
Hátha kérem a törlését? Tudom, hogy már nem trendi tévedni, de én sem leszek trendi soha, úgyhogy jól megvagyunk Persze annak azért örülhetsz, hogy láttál tévedni, mert nem sok ember mondhatja ezt el magáról
Respect is not given. It's taken.
1426 levél
Válasz 17.04.25. 11:18 #2653
Ricsi1976
És a könyveket is visszafelé olvasom. szumma szummárum, köszönöm mindenkinek a segítséget!
1426 levél
Válasz 17.04.25. 11:16 #2652
Ricsi1976
Ugyanakkor a Witcher 3 tényleg könnyebb volt. Node ilyen a játék evolúció. Már nekem is gyártanak játékokat
28713 levél
Válasz 17.04.25. 11:16 #2651
LordMatteo
Eddig is tudta, mert visszafelé játssza a játékokat - ne kérdezd.

Viszont szépen lőttem egy print screent erről, láma...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1426 levél
Válasz 17.04.25. 11:14 #2650
Ricsi1976
A bombán én is csodálkoztam. Kiegen is, sztem keveri a W3-mal.
13331 levél
Válasz 17.04.25. 11:14 #2649
McCl@ne
Uhh, meg sem fordult a fejemben, hogy valaki a Witcher első részével játszik most, beégtem
Nem baj, kell ilyen is. Persze ha igazi fórumhuszár lennék, még kijátszanám valahogy, hogy így is megállja a helyét, amit írtam, de kurvára nem

Legalább már tudják, hogy a harmadik rész könnyebb lesz
Respect is not given. It's taken.
1426 levél
Válasz 17.04.25. 11:11 #2648
Ricsi1976
V. Fejezet, kazamaták: http://hu.witcher.wikia.com/wiki/Koska

Eddig nekem sem volt gondom, egész jól megvoltam, de Koscsi kifogott rajtam. Van ilyen. A barlangos résznél is volt 1-2, de atokat nagy nehezen legyűrtem.
28713 levél
Válasz 17.04.25. 11:10 #2647
LordMatteo
Rossz játék topikját nézed szerintem. Ez az első rész, itt se Death March, se bombák nincsenek, és a felszerelés is elég limitált. Összvissz 3 páncél volt, abból az utolsónál a játékosok 80%-a el is hasalt. Kardokból pedig ha csak nincs kurvanagy szerencséje valakinek a rúnákkal, akkor a Tó Úrnőjétől kapod meg a legjobb ezüstkardot egy fejezettel korábban.

Az első rész egyébként Hardban sem igényel mást, csak Ignit meg Aard-ot, mellé pedig Fecske+Macska+Hóvihar, az egész játékot le lehet hozni ezzel. De még a jelhasználat sem kötelező, ha full kardozós stílusra megyünk rá.

Ricsi: Bocs, nem bántásképp írom, de ha ennyire bonyolult és nehéz ennyi billentyűzetre figyelni, egyrészt akkor ne figyelj arra, ami nem kell, másrészt használd bátran a játékmegállítást, ha kell, akkor 3 másodpercenként.

A játék legnehezebb harca a Bestia a külvárosban, onnan nézve is ez kb. a negyedik-ötödik a sorban.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1426 levél
Válasz 17.04.25. 11:00 #2646
Ricsi1976
Nem is rossz ötlet! Köszi!
13331 levél
Válasz 17.04.25. 10:53 #2645
McCl@ne
Ti mit szenvedtek?
Milyen trainer, milyen "na jó, befejeztem"? Death March a legnehezebb szint neve, ugye? Azon vittem végig a játékot, és 10. szint fölött már így is túl könnyűnek éreztem. Erre a pókos harcra nem is emlékszem, csak valami bánya dereng, arról van szó? Ha kiegészítős harc, akkor nem szóltam, azok még váratnak magukra.
Megfelelő felszereléssel, olajokkal, bombákkal, tuningokkal minden ellefél könnyedén hozható volt.
Respect is not given. It's taken.
529 levél
Válasz 17.04.25. 10:26 #2644
Trufa
Az a harc tényleg szívás, még ennyi idő távlatából is emlékszem rá Ha előtte nem tudod, mit kell előkészítened, esélytelen. Viszont PC-n mindig mindenre van megoldás: használj trainer-t és kész. Én legalábbis ezt szoktam csinálni, ha egy játék ennyire szemét és ha már megvettem, nem hagyom abba.
i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64
1426 levél
Válasz 17.04.24. 19:19 #2643
Ricsi1976
Na jó.. Ezt ezen a ponton befejeztem. Sajnálom
1426 levél
Válasz 17.04.24. 19:04 #2642
Ricsi1976
Na, mindjárt nekiesek és adok neki még esélyt. Főzetek, olajok, irányítás változtatás, ha tudom.. Ha nagyon káromkodok, akkor elnézést a szomszédoktól. Ugyanakkor szomorú, hogy idáig eljutottam több hónap alatt és beletört a bicskám.
28713 levél
Válasz 17.04.24. 18:49 #2641
LordMatteo
Sajnos ennél a pontnál a Hollópáncél már nem is lesz meg. Azt hittem Hard mode-ról van szó, ott van még kihívás a koscsival. Tényleg magadat szivatod azzal az irányítással.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1426 levél
Válasz 17.04.24. 12:03 #2640
Ricsi1976
Gyík fokozaton vagyok, a rend oldalán. Sajnos a páncélért nem tudok visszamenni. Pedig már megfogadtam, hogy több mentési pontot csinálok. Nah, este próbálkozom, billentyűzet irányítás amúgy a halálom :/
28713 levél
Válasz 17.04.24. 11:56 #2639
LordMatteo
Egyszerűbb lenne ha billentyűzetet és egeret használnál Geralt irányításához is, kitérő ugrásoknál összemérhetetlenül gyorsabban lehet mozogni billentyűzeten. És a koscsi után lesz egy nehezebb harc is, nem a kedvedet akarom elvenni ezzel. Milyen nehézségi szinten játszol?

A Hollópáncél tényleg sokat segítene itt, főleg, ha - jól rémlik - a Rend oldalán szerzed meg, akkor nagyon sok bónuszt ad a védekezéshez.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1426 levél
Válasz 17.04.24. 11:28 #2638
Ricsi1976
Igen, mivel alapvetően kontrolleres konzolos kocka voltam, csak 1 éve tértem a PC-re. A billentyűzeten kézzel tolom a térképet, alt-tal a jelzéseket, space game megállítás, jobb kézzel meg klikkelgetek, mint állat. Így már érted miért olyan nehéz Koscsi. Azért adok még esélyt, pár olajom meg főzetem van, csak pont nem azok amik ide kellenek. Vissza se tudok menni, mert 1 mentést használok, és gyakran, mert párszor megviccelt, kidobott a játék és kilépett. Estte még adok neki esélyt. Ugyanakkor a jó kis páncélom sincs kész. Utólag utánaolvastam, hol rontottamel.
28713 levél
Válasz 17.04.24. 11:17 #2637
LordMatteo
Ja, hát csak egeres irányítással nem csodálom.

Ha nagyon nincs rovarolajod, akkor valami vérzést segítő cuccot kenj a pengére, azzal legalább minimálisan tudod véreztetni. Sajnos ha a játékban eddig nem használtál - és emiatt nem is kerested nagyon az alapanyagokat - alkímiát, az utolsó harcoknál nagyon fog hiányozni, ugyanis a koscsi messze nem a főellenfél, bár kevés nehezebb harc van.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1426 levél
Válasz 17.04.24. 10:32 #2636
Ricsi1976
Köszi! Igen Ő lesz az. Az a gond, hogy túl sok olajom, meg főzetem nincs, csak 2 jóféle kardom, eddig ezekkel jól megvoltam. De ez a rohadt Koscsi, mint írtad nagyon fürge. Már 50%-rá legyalultam, de győzött. Oszlopok körül is kergetőztünk már. A gond az, hogy full egér irányítással toltam, eddig jó volt. quennel akkor még megpróbálom. Ha nem megy indítom a Diablo III.-at. Ritkán adom fel, de Koscsi nem gyenge Kösz a segítséget, este majd jelzek, mire jutottam. megiszok, bekenek mindent ami van
28713 levél
Válasz 17.04.24. 10:07 #2635
LordMatteo
Ez a koshka/koscsi lesz gondolom.

Az Igni helyett inkább Quent használj, hogy ne tudjon egyből leütni. Ez mellé is rengeteg gurulás, félreugrás kell majd. Kardra megfelelő olajat (pókolaj, vagy rovarolaj, nem emlékszem már a nevére), és főzetek (fecske alap, de ha van leütés és fájdalom ellen védőd, azt is idd meg).

Használd az oszlopokat és a szarkofágot (asszem' itt van) hátul a kergetőzésre, így is baromi gyors, megállni nincs időd sehol, de nem tud egyből rádugrani, ha mindig köztetek van valami.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1426 levél
Válasz 17.04.24. 09:01 #2634
Ricsi1976
Hilfe! A vége felé, a katakombákban van egy bazi nagy pók. Hogy lehet legyőzni? Ezüst kard, erős támadás + tűzzel próbálkozom, ahogy YT videókban láttam, de egy rémálom, egy hete küzdök vele. Már ott tartok, hogy feladom. Valakinek ötlet? Leköp akkor lelassulok, nagyon gyors, ha elkap nagyon nehéz szabadulni. Valaki emlékszik rá? Így van benne vagy 40-50 órám a teljes játékban és végig szeretném tolni, de itt elakadtam.
118 levél
Válasz 15.06.02. 15:37 #2633
Dendy
A forrás című küldetésnél ! A 3-fejezetben Te hol jársz ?
Fisher
320 levél
Válasz 15.06.01. 20:16 #2632
szabolint
118 levél
Válasz 15.06.01. 19:49 #2631
Dendy
Hát engem ezek nem nagyon idegesítettek De én ezen már jóval túl vagyok
Fisher
320 levél
Válasz 15.05.31. 21:23 #2630
szabolint
Erről Sajnos a magyarosítás nem sikerült nagyon RP-sre. Ezzel szemben az angol szinkron nekem nagyon bejött.
118 levél
Válasz 15.05.31. 21:13 #2629
Dendy
halottizék ? ezt mire érted ?
Fisher
320 levél
Válasz 15.05.31. 18:15 #2628
szabolint
Mindet megéri megcsinálni Én imádtam az összes küldit. Amit ajánlok (ha eddig nem így játszod, hogy a magyar szinkront kapcsold ki, mert szerintem az angol sokkal jobb (nincsenek halottizék )
320 levél
Válasz 15.05.31. 18:14 #2627
szabolint
4 szer játszottam le, a mostani végigjátszásban Vizimába bekerültem az ezüstkard megvan. Hard szinten viszem most, mert kicsit ki akartam próbálni a kotyvasztást élesben
118 levél
Válasz 15.05.31. 17:26 #2626
Dendy
A király emberei küldetést (mellék) meg éri meg csinálni ?
Fisher
118 levél
Válasz 15.05.31. 17:22 #2625
Dendy
szabolint te hol jársz a játékban ?
Fisher
118 levél
Válasz 15.05.31. 15:24 #2624
Dendy
Az akkor jó lesz kivel beszélgetnem
Fisher
3112 levél
Válasz 15.05.29. 06:17 #2623
Shadowguard
Én is nemrég kezdtem neki Ha már kijött a három csak végig kellene rágni magam a sorozaton (a második részt még ki se bontottam)...
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
45 levél
Válasz 15.05.28. 22:39 #2622
myotan89
Szerintem meg jobb is volt mint a 2. része..... Sokan szidták ugyan a harcrendszert, de nekem ez szőrszálhasogatásnak tűnik, hamar rá lehetett állni...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.