Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» BioShock - lesz film? (Hírek)

BioShock

BioShock
A legutóbbi BioShock cikkek, hírek
19 levél
Válasz 08.01.11. 13:13 #16
Lu-Duck Mc
Szerintem nagyon jó lenne ha készülne film a BioShock ról!
283 levél
Válasz 08.01.10. 00:44 #15
afro
Az óceán mélye tényleg Lovecraftos, de benne (pontosabban az írásaiban) engem mindig az őrület fogott meg. Pontosabban az, hogy a felfoghatatlant írja le, azaz azt írja le, hogy mit nem lehet elképzelni (végtelen torz univerzum, a lények, időtlenség, az Ősök, nem euklideszi szögek, azaz nem tudni milyen szögek, és pont ezt nem lehet elképzelni)... fúú de ezt nagyon nehéz megfogalmazni. És a Bioshockban minden "érthető". Ezért nem értettem egyet veled ebben.
Szóval ha Lovecraftos lenne, akkor a főhősünk az első "lény" megjelenésekor veszítene 30 ép-elme pontot (a 70-ből ) és úgy vánszorogna végig, hogy a végén biztos vagy megőrül, vagy meghal. (bár ez most picit szerepjátékos volt)

De most hogy így belegondoltam, nagyon jó filmet lehetne a játékból csinálni. Ha megkérdezne a rendező, lenne pár ötletem az tuti!
afro
1560 levél
Válasz 08.01.09. 22:52 #14
Retee
Erre céloztam én is, mert jól írtad, hogy egy film kevés saját élményt jelent azzal szemben, ha valaki végignyomtam a játékot, és közben esetleg néha frászt kapott. Csak akkor lenne értelme - szerintem - ha újraértelmezik az egészet, akár azon az áron is, hogy egy-két BioShock fan felköti magát. Lovecraft meg: vízalatti világ, elfeledett régi város, eltorzult, groteszk, dekadens élőlények, nekem eléggé ismerős volt, még ha persze nem is egy az egyben ugyanaz. De lehet csak hozzáképzelem.
1560 levél
Válasz 08.01.09. 22:48 #13
Retee
Nehéz egy filmet megítélni, mert ízlések és pofonok, de ha abból indulsz ki, hogy a King filmek 90% eltűnt, míg a Ragyogás a mai napig klasszikusnak számít...Ráadásul nem is egyszerű (inkább nem lehet) visszaadni a könyveit, hiszen a belső gondolkodást, billegést, őszinteséget egy film sem tudja átültetni magába igazán. Az tipikus könyves műfaj. Attól tartok ha megcsinálják úgy, ahogy ő mondja, akkor ugyanaz lett volna a sorsa, mint a többi rémregény adaptációjának (meg az általa újraforgatott Ragyogásnak, amit meg lehetett ugyan nézni, de..hol számít az klasszikusnak - ezzel szemben az eredetit még magyarhonban is tanítják filmtörténeten, legalábbis nekem igen). A legenda meg ki tudja..van egy másik is, hogy Nicholsontól azóta félnek a saját hozzátartozói is, mert ott vette fel az azóta megismert arcát - a magánéletében is.
283 levél
Válasz 08.01.09. 22:36 #12
afro
Olvastam, láttam is, és a könyv fanatasztikus, a film nagyon jó, és a kettőnek van is köze egymáshoz, de a film tényleg nem a "minden második fejezetet megrendezünk, hogy az egész könyv beleférjen 2 órába" típus, hanem mfogta a könyv hangulát, ötletét, helyszíneket, története és elvonatkoztatva, de nagyon izgalmas lett. Legalábbis szerintem. Nicholson pedig fantasztiuksat alakított és a kissrác is jól játszott!

És ezt kéne a BioShocknál is csinálni asszem.
afro
21647 levél
Válasz 08.01.09. 22:24 #11
padavan
Oh, hát én éppen ellentétesen látom, vagyis szerintem a könyv messze nagyszerübb élményt tartogat, mint a film.

Ezt a nem szóltak egymáshoz dolgot nem is hallottam még, hát megértem Kinget, jól elbaszarintották a remek kis művét.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1560 levél
Válasz 08.01.09. 22:21 #10
Retee
Jah, egyetlen "King" film, ami felülmúlta a könyvet. Persze tudom, a legenda szerint Kubrick és King soha többé nem szóltak egymáshoz (Kubrick elfelejtette, hogy ez egy könyv, nem átiratot akart, hanem egy nagyon komoly filmet, erről beszéltem a BioShocknál is, hogy el kéne felejteni az alapot, úgyhogy pont hogy passzol).
21647 levél
Válasz 08.01.09. 21:37 #9
padavan
Szerintem rossz példa a Ragyogás filmfeldolgozása, ha olvastad a könyvet, tudod miről beszélek. A filmnek kábé köze nincs King írásához...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
283 levél
Válasz 08.01.09. 21:01 #8
afro
A Lovecraft univerzummal való összekapcsolás azért egy picit erős. Ebben nincs semmi lovecrafti szerintem.
Azzokkal a pontokkal viszont egyeértek, hogy a rendezés, zene, színész milyen kell hogy legyen, hogy nézhető, sőt izgalmas legyen.
Viszont amit az előttem szóló írt, az sajnos igaz: a szemszög nagyon fontos ebben az esetben (azért sajnos, mert ezzel nagyon el lehet szúrni). Bár nem tudom milyen lenne az egész "külső nézőpontból", de ha sikeres, és izgalmas filmet akarnak csinálni, azt mindenképp úgy kéne, hogy a "kamera" végigköveti a főszereplőt, és ezáltal a néző nem tudna semmivel többet nála.
Ja és Retee: Mi miatt jut eszedbe róla Kubrick - King - Nicholson Ragyogása? Kicsit fáradt vagyok, és valahogy nem esik le...
afro
14264 levél
Válasz 08.01.09. 17:15 #7
balays82
A Silent Hill esetében is inkább csak az általános vélekedésre utaltam. Azzal egyetértek, hogy a játékok feszült és nyomasztó légkörét nem igazán sikerült megragadni ott sem (talán, ha a japánok csinálták volna).
A Bioshock esetében is leginkább ettől tartok, hiszen teljesen más, ha az események közepébe csöppenve élsz át egy történetet, és megint más, ha kívülállóként figyeled azt. A Bioshock egyik fontos hangulati eleme pont az, hogy belépsz egy tőled függetlenül is működő világba, ahol általad ismeretlen felsőbb erők irányítják (?) az eseményket. Nem tudom, hogyan lehet ezt átültetni egy filmbe. De biztosan megoldják majd. Valahogy...
14264 levél
Válasz 08.01.09. 17:04 #6
balays82
Azt el tudom képzelni (csak képzelni, mert megnézni biztosan nem fogom).

De most őszintén, hogy lehetett egy nulla történettel bíró játékból egyáltalán filmet készíteni? Vagy pont ez volt benne a jó neki?

Bocs az OFF-ért.
1560 levél
Válasz 08.01.09. 17:03 #5
Retee
Hááát...szerintem meg a Silent Hill rettenetes volt (egész egyszerűen dögunalmas, két próbálkozás alatt sem sikerült elkerülni, hogy a negyedénél ne fejezzem be a bámulását). Nem nagyon van jól sikerült adaptáció. Azaz nekem a Mortal Kombat tetszett anno, de csak magához képest, ha nem jön be a világ - a játék miatt - tuti meg se nézem. Most a Resident Evil legújabb része sem tűnt olyan rossznak ..legalábbis az előzőekhez képest, amiken sírtam a röhögéstől. Persze mindez nagyon szubjektív. Viszont igazán jó filmet akkor lehetne készíteni, ha az alkotók elfelejtenék, hogy ez alapba egy játék. A BioShocknál meg lehetne fogni a hangulatot, valahogy egyből Kubrick - King - Nicholson Ragyogása jutott róla eszembe. Egy átlagnál jobb rendező (a jó Uwe még a rosszhoz képest is gyenge), egy kiemelkedően jó aláfestő-zene kreáló (megfelelő zene nélkül a Rekviem egy álomért is gyengus lenne, bezzeg vele), legalább egy igazán erőset alakító színész, és egyből nem ilyen egyszer nézhető darab jönne ki belőle szerintem. Már csak azért sem, mert az egészet belengi a Lovecraft univerzum. Na meg be kéne fejezni a sablongyártást. A legtöbb átiratnál azt érzem, mint egy gagyi g-portálos honlapnál, előre magadott, fantáziátlan sablonokból áll össze. Hátha.
8074 levél
Válasz 08.01.09. 16:59 #4
Gerry
Persze, a "Király nevében" is egyszerűen zseniális film lett
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
14264 levél
Válasz 08.01.09. 16:44 #3
balays82
Ki tudja? Állítólag (magához képest) sokat fejlődött az utóbbi időben. Jobban belegondolva azért inkább ne ő rendezze.
97 levél
Válasz 08.01.09. 16:38 #2
Csaba86
Uwe Boll, Uwe Boll!!!
14264 levél
Válasz 08.01.09. 16:35 #1
balays82
Ha léteznének megfelelő színvonalon vászonra adaptált játékok, akkor akár még örülni is lehetne ennek a hírnek, de ilyenből sajnos nem sok van. Hirtelen csak a Silent Hill jut eszembe, meg úgy hallottam, hogy a Hitman is tűrhető lett. Az biztos, hogy van fantázia Rapture világában. Remélem, ha tényleg készül film, akkor nem fogják elszúrni.
766 levél
Válasz 08.01.09. 16:35
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
BioShock - lesz film? (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.