Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Magyarország helyzete!

5959 levél
Válasz 02.03.12. 21:43 #38
Mephisto
Az első mondatot nem sértésnek vagy kritikaként szántam, télleg ha függetlenül, nemzetközileg és hazai lapokban "művelődve" követnéd az eseményeket, hasonló állásponton lennél, mint azok a külföldiek, akik függetlenül szemlélik az ország helyzetét.

EGY DOLGOT NEM LEHET ELFELEJTENI!

A kommunizmus 40 kemény éve, de a XX. sz első fele az Országot minden szempontból totálkárossá tette. 1989 óta egy Antall (közepes teljesítés) egy Horn (jó és rossz teljesítés) és egy Orbán (viszonylag jó, de még hiányosságok) kormány volt összesen.
Szintén tapasztalt, külföldi szakértők úgy gondolják - ez osztom - hogy függetlenül attól, hogy ki volt eddig kormányon, annyira kevés idő telt el a rendszerváltás/változás óta, hogy ha valaki egy listára felirná, hogy mik az ország teendői 89 után, mik a hibázási lehetőségek, rájönne, hogy azért a 3 kormány követte a lehető legszerecsésebb útvonalat az ország talpraállításában és a nemzetközi politikában, és higgyétek el, hiába volt rendszerváltás, az MDF 4 év alatt annyit teljesített, amennyit tudott, aztán az MSZP is egy adós ország felépítésén fáradozott, az Orbán kormány már egy jobb MO-t vett át, mégjobbat ad át. Bárki nyer, a türelem rózsát terem, a rendszerváltozás egy évtized után lassan véglegesen elérkezik, Bárki is nyer a választásokon, és jobb MO-t vesz át, mint 4 éve vett volna át, és ez a 4 év lesz az eddigi legjobb négy év, hiszen sok súlyos gondot már megoldott az ország. Egypártrendszerből végülis kétpártrendszer lett, de a lényeg egy maradt: a XX. gyötrelmeiből való kiláballás talán utolsó 4 éve jön, felzárkózunk az EUhoz, belépünk az EUba, bárki is nyer. Azért a politikusok értik a dolgukat, bármelyik párt tagja is, bízzatok bennük, a választási botrányok és a 4 év alatt felszólalások nagy része csak színjáték, egy a lényeg: jó kezekben van az ország, akárki is irányítja. És ez az utolsó mondat, nos ez is egy nemzetközi átlagos gondolat.
Hajrá magyarok!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 02.03.12. 21:31 #37
Mephisto
Erik, ahogy egy külföldi barátom mondaná, te a tipikus "figyeli a politikát de csak egy oldalról > egy oldalúvá válik" típus vagy, az aki le se szarja a külföldi médiát (hiszen magyarok vagyunk) azt hiszi hogy az Orbán a főgonosz (mégis MO van legközelebb a csatlakozáshoz, és Orbánt az Egész EU üdvözölte, mivel a legrangosabb, értsd EU főnökök értettek egyett Orbánnal, és hiába tiltakozik pl. Portugália, ha az EU azt akarja hogy MO belépjen, akkor hidd el eléri, hogy ezt Portugália is támogatja (Portugália semleges, azért ezt választottam példának)

Igenis, külföldön elismerik. Hogy kit? Nem egy jobboldali szimpatizáns "kácság-geci" Orbán Viktort, hanem MO-t, és a Magyar Diplomáciát (Mit Orbán képvisel). Kész. Ők nem Orbánt dicsérik, hanem az országot, egyes politikusoknak ez szemet szúr (főleg a választások előtt) és abban megy a vita, hogy miért kellett ezt és azt (miközben az EU a Kormány mellett áll). Ahelyett, hogy vitáznának ezek a politikusok, inkább együtt, az országért tennének. Mert nem az a fontos, hogy Orbán, Torgyán, Medgyessi, MSZP vagy a Fidesz nyerjen, hanem hogy olyan politikusok, akok az országot jól irányítják.

Orbán sem szent, Horn sem volt szent, Antall sem, mindenkinek vannak hibái, de asszem - ez a Kormány igen csokat adott a népnek, javított a Nemzet helyzeténés közelebb került az EU tagsághoz.

"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
4 levél
Válasz 02.03.12. 20:37 #36
kokoko
Csak az a szomorú, hogy a szociknak fontosabb a szlovákok lelki békéje, mint a magyarság becsülete...
1719 levél
Válasz 02.03.11. 16:03 #35
TheHolyOne
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem látom azt az egységet ami 80 éve nem volt. Mert az ország 2 táborra szakadt, melyek folyamatosan baszogatják egymást. Ha ez az egység, milyen lehet a széthúzás????????
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
9563 levél
Válasz 02.03.10. 22:54 #34
kEnAcE
Én egyre inkább úgy érzem, hogy az Orbán-kormány erőteljesen jobbra tolódik. Ez az egész magyar-igazolványos balhé is erre utal. Viktorka múltkor kijelentette, hogy "a magyarság 80 éve nem volt ilyen egységes". Ez az én szájízemnek bújtatott revízionizmus (nem beszélve a Benes-dekrtétumos bakiról), ami tűrhetlen egy demokratikus állam vezetőjétől, annak ellenére, hogy nincs magyar ember, aki elfogadná Trianont igazságos békediktátumként. Viktor bácsi veszélyes vizekre tereli az országot, és én nem bánom, ha kitöri a nyakát, de minket ne vigyen magával a történelem homályába.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
20761 levél
Válasz 02.03.10. 22:43 #33
Eric
Ja még egy:
" ...a Horn is egyetért.."
Úgy látszik te meg itthon nem tájékozódsz
Horn Gyuszi pill. a "futottak még" kategória a politikai életben. Vagyis az, hogy ő mit mond és mit nem, nem sok vizet zavar.(kivéve, ha a papokkal kekeckedik)
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
647 levél
Válasz 02.03.10. 22:31 #32
szando
Ez tök igaz.

Mephisto, javaslom aláírásod megváltoztatását:

"Én vagyok az Út az Igazság és az Élet" Orbán Viktor, a Megváltó

Enyém Magyarország, nagy a pofám, kavarom a szart ezerree, meg olimpia is lesz ám, jajj de jó, mer mi vagyunk a közép-kelet-európai nagyhatalom.
Hehe, közép-kelet-európai nagyhatalom, ez király
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
20761 levél
Válasz 02.03.10. 22:25 #31
Eric
Szerintem te nem érted a dolgokat...
Az uniós felvételnél elég, ha csak az egyik kormány nem támogatja a felvételünket.
Épp ezért nem hiányoznak a nagypofájúorbánviki féle meggondolatlan akciók. Mé' kell ennek úgy politizálnia, mintha legalább is egy világhatalom lennénk?
Az, hogy az USA mivel ért egyet és mivel nem, nem sok port kavar az uniós felvételnél. Az meg, hogy a németek helyeseltek nem csoda, ui. ők is a Benes dekrétum hatálya alá esnek.
Igen ám, de az unióban van még számos más ország is, akik ugye a II. világháborúban anno a másik oldalon álltak. Nehogy azt hidd, hogy akiknek nem tetszik ez, azok nyíltan betesznek majd Mo.-nak! Elég ha csak egy-két húzással néhány évet késleltetnek rajta. Ez nekünk máris milliárdokba kerülne. És mindez azért, mert az Orbán olyan fene jó diplomata.

Továbbra is az a véleményem, hogy a Benes dekrétumot mindenképpen törlik az alkotmányukból a csehek és a szlovákok, ui. a tagországoknak az alkotmányukat is harmonizálni kell az EU normákkal.
Pont ez az, amiért tök fölösleges volt itt verni a palávert. A qrva nagy magyar büszkeségünk még kibírta volna még egy-két évig. De hát most kell megmutatni a magyar választóknak, hogy ő mennyire a szívén viseli a magyar nép sorsát...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
647 levél
Válasz 02.03.10. 22:22 #30
szando
Felvesznek.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
9563 levél
Válasz 02.03.10. 22:18 #29
kEnAcE
Mepistonak igaza van (különben örülök, hogy visszatértél)!
Ez csak seggnyalás, pozícionálás Orbán részéről. El kellett döntenie, melyik segget érdemesebb nyalni. Ha az osztrák-német segget nyaljuk, nagyobb eséllyel indulunk az Unió felé, és mivel a szomszédos országok ragaszkodnak a Benes-dekrétumokhoz - amelyeket az EU-ba nem hozhatnak be - megoldhatjuk a versenytársak problémáját is. Ha viszont nem vesznek fel 2004-ben az EU-ba, a szomszédos országokra leszünk utalva, és lehet, hogy bánni fogjuk, hogy a rossz segget nyaltunk.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
647 levél
Válasz 02.03.10. 21:58 #28
szando
Benes dekrétum: na, érdekes kérdés. Szerintem nem tudjátok, hogy akkoriban mit tanítottak a magyar iskolában. Azt, hogy a szlovák nem ember. Namost ezek után csodálkoztok, hogy a szlovákok nem szeretnek minket? Hát mi még annyira se szerettük őket.
Csak az a baj, hogy a dekrétumot bevonták a párizsi békeszerződésbe is, tehát ha valaki ezzel vitatkozik, akkor az a párizsi békeszerződéssel vitatkozik. Ami nem kis gáz.

Egészen gyalázatos, hogy bárki is van hatalmon, mindig lehurrogják a választások előtt
Választások ELŐTT? Orbánt már a választások után lehurrogták, és azóta hurrogják folyamatosan, és tudod, az emberek nem a semmiért hurrognak.
Tény, hogy külföldön üdvözölték? Hát ebben nem vagyok olyan biztos.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
5959 levél
Válasz 02.03.10. 20:09 #27
Mephisto
Télleg nem érted?
Nem tájékozódsz külföldi médiából?

Az EU, az USA sok befolyásos orgánum mind-mind egyetértettek Orbánnal, a németek, osztrákok különösképp helyeselték, ez egy nagyon jó pont az EUcsatlakozásba, de Orbánt szándékosan kérdezték meg, és Horn is egyetért abban, ezt kellett volna mondania.

Egészen gyalázatos, hogy bárki is van hatalmon, mindig lehurrogják a választások előtt. Orbán jó a diplomáciában, ezt itthon is, külföldön is állítják, semmi realitása nincs annak, amit mondasz, és tudom, nehéz ezt elismerned, mert azt hiszed, igazad van. Csakhogy tény, hogy külföldön üdvözölték Orbán felszólalását, és elismerték, hogy a helyében ők is ezt mondták volna.

Tudod e pontosan, mint is kérdeztek Orbántól és mit válaszolt?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3488 levél
Válasz 02.03.10. 20:00 #26
jatfield
Megjegyzem, a szocik is egyetértenek a dekrétumok elítélésével, nekik csak a hogyanról és a mikéntről van más véleményük, mint Viktor apánknak. Sajna, mivel OV=kormány=állam=Magyarország=nép=igazság, mindenki aki kétségbevonja a döntését, hazaáruló.
20761 levél
Válasz 02.03.10. 19:20 #25
Eric

NEM KELLett volna azt válaszolnia, amit válaszolt. Ezt sokkal diplomatikusabban is meg lehetett volna oldani. Viszont ez nem az Orbán erőssége.
És ha a csehek és a szlovákok nem értenek egyet velünk, az pont elég ahhoz, hogy a nyugat számára az derüljön ki, hogy mi nem férünk össze a szomszédainkkal. Ennek meg lehetnek nem kívánt következményei...
Tévedés ne essék én is elítélem a Benes dekrétumot!
Ahhoz kellett volna némi politikai érzék, hogy ezzel az üggyel pl. az uniós felvételünk után hozakodjon elő.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
5959 levél
Válasz 02.03.10. 18:46 #24
Mephisto
Annak mi köze van a választásokhoz, hogy VÁLASZOLT A KÉRDÉSRE!

Nem ő mondta, hanem őt kérdezték, és azt válaszolta, amit egy ország miniszterelnökének KELL. (még Horn is megerősítette ebben)

Az a választási fogás, amit az MSZP csinált, hogy miután külföldi szocialista társai felrótták ezt hibának ("milyen jogon ítélnek el egy hatályos törvényt") az MSZP ezután szépen kapva kapott az alkalmon, és ebből, mint sok másból, választási ügyet csinált. Nézzetek csak független, EU, USA stb. külföldi médiamegnyilvánulásokat, mint egyetértenek Viktorral, csak a Csehek, és a magyar szocok nem. (A csehek közül is csa a szocok, ott is bírálták a szocokat és a dekrétumot is)
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
4 levél
Válasz 02.03.10. 17:34 #23
kokoko
Ha engem megkérdeztek volna én sem térek ki a kérdés elől -már csak a választások miatt sem-, mert az annyi lett volna, mintha mi is rábólintunk. És ne felejtsük el, hogy őt is kérdezték és nem ő jelentkezett kiselőadásra...
Te talán kitértél volna a kérdés elől?
Előbb-utóbb? Ezen az alapon felesleges volt
'56 is, mert előbb-utóbb úgyis lett volna valami...

Vala
20761 levél
Válasz 02.03.10. 17:24 #22
Eric
Az EU-ba úgysem léphetnek be ilyen alkotmánnyal. Vagyis előbb utóbb úgyis törölniük kell az ilyen passzusokat belőle.
Ezért nem értem, hogy a "mi Viktorunknak" miért kellett ezzel a témával szítani a feszültséget. Tök fölösleges volt. Ha évtizedekig így volt, akkor már ezt az egy-két évet kibírtuk volna. De hát ugye a választások...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
439 levél
Válasz 02.03.10. 17:17 #21
Nood
szerintem nem...átváltanánk euroba maninkat és kimegyunk ami eddig átváltva más pénzbe az most nekunk euroba kevés lenne téleg
,,...soha nem szabad feladni, mert mindig van miért élni." /By: Sun Emperor (†18)
4 levél
Válasz 02.03.10. 17:17 #20
kokoko
Nem tudom elképzelni, hogy nekünk miért lenne olyan előnyös...
Én nem mondanék le róla és anno nem is értettem, hogy a németek miért teszik...

Vala
11787 levél
Válasz 02.03.10. 17:13 #19
Ghoost
végülis mostanában nem annyira gyenge a forint.
Az EU tagság nem jár azzal hogy lecseréljük a pénzt ezt tudjuk pl. az angolok megtartották a fontot mivel az nagyon jo pénz nekik de nekünk (szerintem) előnyösebb lenne ha Euróval fizethetnénk.
4 levél
Válasz 02.03.10. 17:08 #18
kokoko
Ghoost: Miért akarod annyira leváltani a forintot?
Ennyire sűrgús lenne neked, hogy beolvadjunk, miért ne tarthatnánk meg a forintunkat...

Nood: Úgy érzed, hogy nem tdnánk senkit az érmére rakni? Szerintem kibaszott nagyot tévedsz... És attól, hogy csatllakozunk még nem fogjuk feltétlenül átvenni az euro-t!!!!
Ezt nem kéne elfelejteni...

Szando: Szerinted Horn elvtárs pofáját jobban bírta volna a Nyugat?
A szocikét, akiknek fontosabb, hogy a csehek megsértődtek mint a magyarság becsülete?*

* Lásd benes dekrétum

Üdv : Vala

20676 levél
Válasz 02.03.10. 17:06 #17
Pyrogate
Ha belépnénk az EUba, és bevezetnék itt az Eurot, az arra lenne csak jó, hogy megtudjuk milyen szegények is vagyunk mi......
Szenvedély nélkül a foci halott.
11787 levél
Válasz 02.03.10. 16:42 #16
Ghoost
hehehehe
az királxy volt!
eccerre üzentünk hadat az usának meg oroszországnak asszem
439 levél
Válasz 02.03.10. 16:40 #15
Nood
rohjatt nemetek basazom, ha nincsenek németek most mi nagy orszag lennenk nem ilyen kis morzsanyi!
,,...soha nem szabad feladni, mert mindig van miért élni." /By: Sun Emperor (†18)
437 levél
Válasz 02.03.10. 16:37 #14
sulc
ghoost: és kapnál mindent fasza német áron fasza magyar zsebböl
439 levél
Válasz 02.03.10. 16:35 #13
Nood
Hmm...huhh magyarország miben segítene az uniónak? odaadnáneki a fakanalait? az egyetlen dolog amit európában migyártunk a legjobban bazze. Az euró gagyi, és mi kit fogunk rárakni ? nekem van egy mozartos euróm de MO-nak milesz? orbán?.
Annyit érünk európában mint észtország!.
amikor irc-ztem és megmondtam hogy hu8ngary vbagyok bazz szétröhögték az agyukat! teccik egy cucc a törikönyvemben: Magyar hadüzenet az USA-nak
szerintem még minimum 5 évet várhatunk mire bekerulunk, a szar forintrol annyit hogy legAlább ebben nem akartuk lekoppintani a ,,magasabb" országokat és jópárszáz éve ez a pénzünk, erre most itt az euró és csak a fémeurók hátuljával fogunk kulonbozni
,,...soha nem szabad feladni, mert mindig van miért élni." /By: Sun Emperor (†18)
11787 levél
Válasz 02.03.10. 16:20 #12
Ghoost
én örülnék ha bekerülnénk az unioba szerintem csak jol járnánk vele.
és legalább itt is euro lenne nem ez a **** forint.
647 levél
Válasz 02.03.10. 16:16 #11
szando
Ez nem igaz. Nem kéne olyan fejletteknek lennünk, és az EU-nak is megérné, ha minket felfejleszt, mert később mi is a segítségére leszünk. Én a 2004-es csatlakozást reálisnak találom, de csak akkor, ha a MAGYAR IGAZSÁG ÉS ÉLET PÁRTJA nem jut be a parlamentbe nagyon (hehe). Ja, és ha az új kormány tetszeni fog az Úniónak. Ugyanis bármit mondanak, nem szimpi nekik a jelenlegi kormány. Ezt biztosan mondhatom, ugyanis egy belga ember mondta ezt nekem, és ő valszeg jobban tudja mint mi a fidesztől.

Láttatok már eurót? Én már láttam, de semmi extra, ugyanolyan píz, mint bármelyik más. A váltópénze egyébként az euro cent.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
439 levél
Válasz 02.03.10. 15:53 #10
Nood
höhöh...MO megn az unió szerintem még 10 évet várhatunk. Azért akarunk bekerulni az unióba hogy fejlődjünk mint ország, de ahhoz hogy belépjünk már olyan fejlettnek kéne lennünk mint a tagok, ehhe hót, értelmetlen!
,,...soha nem szabad feladni, mert mindig van miért élni." /By: Sun Emperor (†18)
6295 levél
Válasz 02.03.10. 06:49 #9
J. Dávid
durván eltelt 1 és fél év és még mindig nem csatlakoztunk... Én nagyon szeretnék, mivel akkor lenne egy idő után szabadon átjárható határok és mire felnő az én korosztályom akár külföldön is dolgozhatnánk...
897 levél
Válasz 00.06.08. 19:42 #8
Csokistej
Ja, és az EU most semmiféle csatlakozásról nem akar hallani, és ha rajtuk múlik (szerncsére) nem leszünk tagok. (Gondold át, ha nem menne valami, mindeig velünk balhéznának,.)
Hehehe tobzódom a nevekben
897 levél
Válasz 00.06.08. 19:40 #7
Csokistej
Biztos jó lesz nekünk az EU?
Pl Franciák (a rohadt köcsögök) nem akarják, hogy csatlakozzunk. Hayder sem akarta, és én sem. Nem lenne jó vége.
És csak kisbetűkkel, megjegyzés képpen: mi nyugatiak szemében "barbárok", fejletlenek vagyunk. Szóval mi őnekik az vagyunk, mint nekünk a bocskoros románok. Ez ÉN tapasztaltam. Mi lenne, ha szövetkeznénk a románokkal? Na? Ők is azt érzik: nem lenne jó üzlet a barbárokkal szövetkezni.
Hehehe tobzódom a nevekben
699 levél
Válasz 00.06.04. 19:36 #6
NUKE
Én is már nagyon várom, hogy csatlakozzunk az EU-ba!

Tényleg mi lehet a váltópénz?
(Lehet, hogy még nincs is, majd kitalálják, ha forgalomba kerül az euró 2002 jan. 1-én)

2064 levél
Válasz 00.06.02. 19:15 #5
Norad2
Minél előbb, annál jobb. Alig várom az euró magyarországi fizetőezközzé válását!
Tényleg az euró-nál mi a váltópénz, mi a neve? Úgy mint a forintba volt a fillér.
Egyébként addigra lesz egy euró is a kenyér!
Ha nem több!!!
OTAKU
1936 levél
Válasz 00.06.01. 21:46 #4
seqesx
akkor már azt odaadják 3 euró-ért is!
699 levél
Válasz 00.06.01. 19:40 #3
NUKE
Egy euró kb. 230 FT!
1936 levél
Válasz 00.05.31. 22:19 #2
seqesx
hány euró lesz a pecsában egy írott cd????
699 levél
Válasz 00.05.31. 20:14 #1
NUKE
Mikor csatlakozunk az Unióba?
Én azt hallottam, hogy max 2005-ig csatlakozunk!

Jó lesz, mert akkor, a többi országgal együtt fog mozogni a mi inflációnk is, meg euróba kell majd fizetni mindent!
Gondoljatok bele 1kiló kenyér 0,5 euró lesz!


A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.