Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Szétdarabolják a StarCraft 2-t - képek, videók (Hírek)

StarCraft II: Wings of Liberty

StarCraft II: Wings of Liberty
A legutóbbi StarCraft II: Wings of Liberty cikkek, hírek
32233 levél
Válasz 08.10.27. 15:51 #61
szbszig
Addig olvastam ezt a cikket és a hozzá tartozó kommenteket, hogy már lassan én is elhittem, hogy igazuk van, és csakis így lehetett megoldani, három részre szétszedve...

Na de mindegy, ha tényleg olyan überkirály, stílust forradalmasító játék lesz, mint amilyennek mondják, akkor nem fogom bánni. Majd meglátjuk.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9368 levél
Válasz 08.10.27. 14:55 #60
Kanduhrka
Nem rágódtam, csak kifejtettem az álláspontomat.
horrorgeeks.blogspot.com
52251 levél
Válasz 08.10.27. 14:47 #59
Barthezz
#51

Neked nem tetszik a WC és SC által keltett feeling, a játékosok nagy többségét viszonyt lenyűgözi. Ez van. Meddő vita tehát, nincs értelme felesleegsen ezen rágódni.
9368 levél
Válasz 08.10.27. 14:40 #58
Kanduhrka
Akkor rakd fel újra a C&C 1-et, és meglátod mikben különböztek. Azután a WC-ét(kb oda is való amúgy minden része), és nézd meg azokat is.

Egyébként pedig szeretem a fantasyt...
horrorgeeks.blogspot.com
52251 levél
Válasz 08.10.15. 09:21 #57
Barthezz
Hmmm, így már tényleg korrektül és jól hangzik és meg is értem a hosszú fejlesztési időt a kampány esetén: A nemlinearitás és a profi történet ugyanis többé-kevésbé kizárják egymást, s egyik csak a másik rovására valósítható meg. Vagy csinálsz egy baromi jó kampányt (SC1, Brood War, GC II, WiC), de cserébe lineáris lesz a játékod, vagy a nemlineáris térképes megoldást választod, de ennek ára, hogy elveszik a történet és a kampány vége teljes unalomba fullad (Emperor: Battle for Dune, DOW: DC, DOW: Soulstorm). A 2-t egyszerre megvalósítani szinte lehetetlen, a Blizzard viszont most mégis meg fogja csinálni! Szóval teljesen érthető, hogy baromi nehéz dolguk van, s ha ezt véghez viszik, vmi olyat alkotnak, ami eddig még nem volt! Hajrá Blizzard!
3009 levél
Válasz 08.10.15. 08:11 #56
Herr Hauptmann
A bejelentés óta a a Blizzt és az SC2-őt szapulóknak (és persze bárki másnak is) érdemes elolvasni (és esetleg újragondolni a véleményüket, hogy ne csak annyi legyen, hogy köcsög Blizzard csak lehúz minket) : katt
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
52251 levél
Válasz 08.10.13. 18:49 #55
Barthezz
Értem így már, thx a tájékoztatást.
2590 levél
Válasz 08.10.13. 18:04 #54
Tódee
Nem 3-szor installálhatod, hanem 3-szor aktiválhatod. Egy gépen akárhányszor újratelepítheted, viszont bizonyos alkatrészek cseréje után újra kell aktiválnod, és vesztettél egy lehetőséget (a hivatalos Mass Effect fórumon épp emiatt panaszkodnak nagyon sokan, hogy még a BioWare/EA emberei sem tudják, milyen hardvercserék okoznak új aktiválást).
There's only one rule of metal: PLAY IT FUCKIN' LOUD!!!
482 levél
Válasz 08.10.13. 17:31 #53
Playbahnosh
Őszintén szólva, amikor régebben kijött a Hellgate: London, amit elvileg ugyanúgy volt Blizzardosok csináltak, azt hittem vége mindennek. Hogyan merték egyeltalán a Blizzard nevet felhozni a Hellgate kapcsán, nem is tudom, rég láttam már ekkora pofátlanságot. Aztán amikor elkezdtek záporozni a játékosoktól a beszólások, hogy ez meg mi a rák, akkor még nekik állt feljebb, hogy mi ex-blizzard vagyunk vazze, kussoljál, ha nem tetszik le lehet lépni.

Azt hittem, a Dio3 és a SC2 is hasonlóan gyászos lesz, és még nem lehet tudni, hogy az lesz-e vagy sem. Amit eddig tudni a játékról, az nem dobott fel igazán. Szóval kíváncsian várom, mivel hozakodnak még elő...
27963 levél
Válasz 08.10.13. 17:26 #52
LordMatteo
WarCraft 1-2 minőségi lett volna? Ne nevettess. Ugyanazok az egységek szerepeltek mindkét oldalon>>C&Cben meg volt rakétavetős, gránátos, lángszórós, és ennyi a különbözés. WC-ben a mágusok varázslatai különböztek

StarCraft mi volt? Három jól kiegyensúlyozott faj(khmm C&C-ben kettő volt ugyan, itt meg hozzácsaptak még egyet), és 70 órás sztori vagy mi. Fasza. Ez aztán forradalom.>> Ne haragudj, de ez már hülyeség. C&C-ben kettő volt, SC-ben három, nem elég? Három TELJSEN különböző, jól kiegyensúlyozott faj. 70 órás sztori, a C&C meg azért lett két napos, mert voltak olyan geci küldetések, hogy a pálya elején az egy hummvet meg négy gránátost letámadta két NOD tank, és ezzel szoptál 3 órát.

WC3-nál a borzalmasan idióta design az egészet hazavágta, s ezt megspékelték egy idióta játékmechanismussal.>> Jah, tényleg hülyefazs design, nekem most is fent van, meg biztos azért jobb játék mindent összevéve, mint mondjuk a C&C Generals (ezzel állítom párhuzamba, mert a Tiberium Warssal pofátlanság lenne[bár azt is veri])

Nem szereted a fantasyt, és nem tetszik, hogy ez sokaknak jobban bejön mint. Nem mellesleg én is szeretem a C&C-t.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
52251 levél
Válasz 08.10.13. 16:46 #51
Barthezz
Jó, de te köztudottan alapból rühelled a Blizzard RTS-eit, így véleményed erősen szubjektív, amit a valós tények nem igazolnak. Szóval ebbe a vitába most ne keveredj bele, nem a Blizzard játékai minőségének megkérdőjelezéséről van most szó, hanem a SC2-vel szemben alkalmazott koncepciójukról.
9368 levél
Válasz 08.10.13. 16:41 #50
Kanduhrka
WarCraft 1-2 minőségi lett volna? Ne nevettess. Ugyanazok az egységek szerepeltek mindkét oldalon, csak máshogy nevezték őket. A C&C sokkal többet tett le az asztalra.
StarCraft mi volt? Három jól kiegyensúlyozott faj(khmm C&C-ben kettő volt ugyan, itt meg hozzácsaptak még egyet), és 70 órás sztori vagy mi. Fasza. Ez aztán forradalom.
Diablo 2-nél pedig, bár elmondták már a többiek, egy használhatatlan vacak volt a legelején; WC3-nál a borzalmasan idióta design az egészet hazavágta, s ezt megspékelték egy idióta játékmechanismussal.

Ennyit a Blizzard minőségi játékairól.

(Diablo LoD már évezhető volt, és a most készülő DIo3 is annak tűnik)
(Bár Dio2-höz hozzá kell tenni, hogy a harcdore játékosok rengeteg, milliónyi hibát fedeztek fel a játékban, a Blizzard pedig tojt a fejükre.)
horrorgeeks.blogspot.com
297 levél
Válasz 08.10.13. 16:29 #49
Ittas Ember
Egyetlen Dune 2 vonalon mozgó RTS sem tartalmaz ezt megközelítő hosszúságú single kampányt (ugye a Hearts of Iron vagy Airborne Assault szériákat szerencsésebb leválasztani a klasszikus mainstream vonalról). Manapság a StarCraft is extrém hosszúnak számítana. A tartalom legyártásának a költsége emelkedett, ma már más idők járnak, nem néhány ember kalapál össze hétvégén egy játékot, mint a C64-korszakban. A GTA 4 kapcsán 100 milliós, az MGS 4 esetében pedig 70 milliós fejlesztési költségeket rebesgetnek (a Crysis volt 20-25 millió). Hogy mindenki számára érthető legyen, elég kiszámolni azt, hogy 50 dolláros áron (ami PC-s ár, de most a StarCraft 2 kedvéért így nézzük a belelgondolás kedvéért) mennyit kell eladni a nullszaldóhoz ezekből a játékokból, és akkor sem az tengernyi adót, sem a kereskedők hasznát nem számoltuk, és ugye egy ilyen méregdrága projektnek hasznot si kellene hoznia. A Blizzard is dollármilliókból gyártja csak a prerenderelt videókat. Egymilliós eladással szerintem nagyon is veszteségesek lennének, nem lepődnék meg, ha a trilógia 30-40-50 milliós összköltséget - vagy akár még többet - mutatna fel.

Minden bizonnyal nagyon sikeres lesz a játék, de a 10 milliós eladás Dél-Koreában sem garantált, az első rész is főleg filléres budget áron fogyott ott jól, viszont a hihetletlen ismertség, elterjedtség a második rész esetében megtérülhet. A WarCraft III-mal is szerették volna megközelíteni a StarCraft sikerét, koreai és e-sport szinten nem tudták. Ettől függetlenül sem bukást, sem nullszaldót nem prognosztizáltam, de egyben kiadni egy ekkora méretű RTS-t olyan luxus lenne, amilyet manapság egyedül legfeljebb a Blizzardnak lenne esélye bevállalni - de akkor is ott marad a multi késésének problémája, a 3-4 milliós eladás szükségességéről nem is beszélve.

Ha pedig megpróbálok alkalmazkodni a hangnemedhez, akkor azt tudom mondani, hogy a Baldur's Gate 2 ilyen szintű idekeverése a témában mindenképpen olyan tájékozatlanságról ad tanúbizonyságot, mely a tanúsított, enyhén lekezelő stílusodat nevetségessé teszi. Legalábbis hozzáértő szem számára. De ezt inkább mellékesen jegyeztem meg, biztos vagyok benne, hogy az abszurd párhuzamot nem gondolhattad komolyan.

Végül lenne egy kérdésem. Ha a StarCrafthoz kijött volna még egy teljes értékű kiegészítő - fantáziátlan módon neverzzük el Brood War 2-nek -, az is lehúzás lett volna, az is a játék, a sztori két részben való kiadása? Mert kevesebb tartalmat a jelek szerint most sem kapunk egy részben. De ha lehet, nem nyögvenyelős "észérveket" kérnék...

Összességében üzletileg ésszerűen következőnek látom a megoldásukat. Megértem, ha valaki ennek nem örül, de a "fúj a több többe kerül!" szintű sirámokat a helyüket kezelem, irracionális hőbörgésként. Akkor már inkább a PR szövegek, de az, hogy több ponton egyetértek velük, nem jelenti azt, hogy nem nézek a dolgok mögé. Tudom, vizionálni olyan dolgokat, amiről nem volt szó, és nem tudunk semmit, sokkal könnyebb, én a meglévő információk alapján tájékozódom, és nem ugatom a holdat.

Más alábbi felvetéshez fűzve még megjegyezném, a Blizzard kellő önállóságot élvez a kiadójától függeltenül, de különben sem az Activision vásárolta fel a Blizzardot, hanem inkább a Vivendi Games az Activisiont, a tulajdonos és a Blizzard státusza változatlan, akkor is, ah az igazgatótanácsban valóban akad egy "pár" Activision delegált is.

Asas:

A felvetés jogos, de szerintem a multi kapcsán való dilemmákat még a Blizzard háza táján sme oldották fel véglegesen, így csak várhatunk, és remélhetjük a legjobbakat.

Barthezz:

Ezek valóban jól hangzanak, de van egy olyan sejtésem, hogy az első játék kiadásakor is el lesz már készítve minden (új egységek, új taktikai lehetőségek, balance), csak ezek egy részét szépen kiveszik a játékból és majd a következő 2 rész során adagolják.

Ez nem ilyen egyszerű, ugyanis az egységeket a multihoz ki is kell balanszolni, így nem sok értelme van előre beépíteni őket. Inkább az maradhat ki, aminek nem sikerült megtalálni a helyét (egyébként elvileg lesznek single-only egységek, talán közülük is köszön vissza némelyik a későbbiekben, mint korábban a Dark Templar). Na meg támadhat azért új ötletük is a különböző fejezetek között, annyit változik hónapról hónapra a játék, hogy nehéz eléképzelni, hogy évekkel előre tudnák, hogy mely egységeket hagyják ki szándékosan. Mindenesetre itt is állnaka korábban elmondottak, ezzel lehet vádolni a Blizzardot a Brood War miatt is, abba mégsem köt bele senki.

(Viszont a Diablo 2-nél eljátszották, hogy kivették a magasabb felbontást, és csak később került bele újra feature-ként...)
52251 levél
Válasz 08.10.13. 14:33 #48
Barthezz
Erről. Én itt hallottam először a DRM-ről, szal lehet félreértelmeztem és általánosítottam az infókat.
12270 levél
Válasz 08.10.13. 14:28 #47
asas01
Nem tudom, milyen bejegyzésről van szó, de tudtommal a DRM kifejezés minden másolásvédelmet magába foglal, úgyhogy a jelenléte önmagában nem jelenti, hogy a Bioshock-nál tapasztalt szopatás fog megismétlődni.
Mellesleg külön ódákat lehetne zengeni róla, hogy hány vásárlót idegenítenek el maguktól a kiadók ezekkel a förmedvényekkel, de ebbe most ne menjünk bele.
i tell it like it is, cause im a bold figure
12270 levél
Válasz 08.10.13. 14:24 #46
asas01
Ez mind szép és jó, csak megint ott tartunk akkor, hogy nem csak a single részhez, hanem a multihoz is muszáj lesz megvenned mindhárom szeletet, mert az kizárt, hogy egy csak a terran kampányt birtokló emberke olyan ellen játszhasson, akinek megvan mellé a protoss is.
Ezzel pedig az a gond, hogy amíg más játékoknál a kiegészítőkhöz és az alapjátékhoz is találsz magadnak partnert egy multihoz, mivel azok többnyire élesen elkülönülnek, itt, mivel elvileg egybe fog olvadni a 3 rész extra tartalma, ha megvan mind, úgy jársz majd, mintha patch nélküli játékkal próbálnál mulitizni - nem fog menni, mert a többiek nem lesznek kompatibilisek. Éppen ezért, az x ezer forintért, amibe egy-egy epizód kerül majd, csak egy single kampányt kapsz, ha másokkal akarsz játszani, kénytelen leszel a többire is beruházni.

Persze ez csak találgatás az infók alapján, amiket eddig begyűjtöttem, javítson ki bárki, aki többet tud.
i tell it like it is, cause im a bold figure
52251 levél
Válasz 08.10.13. 14:21 #45
Barthezz
Ezek valóban jól hangzanak, de van egy olyan sejtésem, hogy az első játék kiadásakor is el lesz már készítve minden (új egységek, új taktikai lehetőségek, balance), csak ezek egy részét szépen kiveszik a játékból és majd a következő 2 rész során adagolják. Egyedül a 2 új kampányt kell majd elkészíteniük.
A 4. fajban és ezzel együtt egy 3. kiegészítő megjelenésében én azért még bízom. Kérdés persze, hogy egy-egy ilyen "kiegészítő" között mennyi idő fog eltelni (fél évnél több remélem nem), illetve hogy az alapjáték egyáltalán mikor jön? Tartják-e a 2009 január-februárt, vagy újabb durva csúszások lesznek?
8074 levél
Válasz 08.10.13. 14:15 #44
Gerry
"Te kiadnál egy 75-90 órás single-t felmutató RTS, az évek során implikált új egységekkel egy játékként, egy játék áráért, figyelmen kívül hagyva, hogy milliók várják a multis megjelenést? Eszméletlen pénzt öl ebbe a projektbe (is) a Blizzard, valószínűleg sok milliót kellene eladni a nullszaldóhoz. "

Hú, ez kemény. 75-90 óra, azta. Mondjuk a Baldur's Gate 2-ben egy, nem is a legrészletesebb végigjátszásra is lazán benne volt úgy 130 óra. Na persze az RPG volt, de mivel "A" kategóriás játékokról beszélünk, ennek nincs jelentősége. Eszméletlen sokat ölt bele a Blizzard? Bizonyára sokat beleölt. De aligha annyit, hogy ne térülne meg a projekt köbö 1 milliós eladástól. S Szerinted komolyan fenyegeti a Blizzardot, hogy veszteséges, avagy nullszaldós lesz a StarCraft 2? Most komolyan, fenyegeti őket a nullszaldó? Jesszusom, ha csak Dél-Koreában adnák ki, akkor is elmenne círka tizmillió belőle Szegény Blizzard, mit össze izgulhatnak rajta, hogy mi van, ha csak nullszaldós lesz a StarCraft 2
Semmiféle érv nem szól a több játékként való kiadás mellett. Ha már több mint tíz évet vártak az emberek a játékra, némi további csúszást csak túlélnének már nagy nezehen. De mivel Veled ellentétben a Blizzardnál, illetve széles e földtekén mindenki tudja, hogy a StraCraft 2-vel újfent bankot fognak robbantani, van pofájuk kiadni három változatban, lévén százezrek, mitöbb milliók fogják megvenni mindhárom csomagot, nem csak az egyiket. Ezt nem sok játéknál lehetne ilyen magabiztosan, és ritka pofálanul eljátszani, de a StraCraft történetesen az a név, aminél röhögve megtehetik. De e mellé ne csináljunk már nyögve nyelős "észérveket", és nyeljük le szőröstül-bőröstül az idióta pr-szövegeket ha lehet
An Oxford man walks around like he owns the place. A Cambridge man walks around like he doesn't care who owns the place.
10589 levél
Válasz 08.10.13. 14:14 #43
Dark Archon
Előnye az lesz, ja... csak nem a játékosoknak. Mivel engem is főleg a single rész érdekel, marad a 3 in 1 csomag megvásárlása majd pár év múlva.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
11118 levél
Válasz 08.10.13. 14:01 #42
VodevilX
Hát jah, minden racionális érv... Azt azért ne felejtsük már el, hogy eddig milyen jól működött 1 játék 1 darabban való kiadása. Nem modnom hogy ellenzem, de azért húúdejó húzásnak sem mondanám. Igazából majd ugyis kiderül mi sül ki belőle, aztán majd meglátjuk.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
42 levél
Válasz 08.10.13. 13:33 #41
Lemon75
"Minden racionális érv a több játékként való kiadás mellett szól..."
Anyám... Ezt azért még te sem hiheted el komolyan. Persze el kell ismerni, hogy előnye is lesz a dolognak azért!
"Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet."
297 levél
Válasz 08.10.13. 12:50 #40
Ittas Ember
Bár a túlzó fényezést fölöslegesnek tartom, azt ehhez mindneképpen hozzá kell tenni, hogy a Diablo II megjelenéskori állapota enyhén szólva is kivételt képez a Blizzard játékai sorában, másrészt az éppen annak Blizzard North nevéhez fűződik, mely ma már nem létezik, és igencsak sokan távoztak a Blizzard kötelékéből is, többek között a bughalmat Hellgate: Londont összehozni...

de hát a $$$ nagy úr

Te kiadnál egy 75-90 órás single-t felmutató RTS, az évek során implikált új egységekkel egy játékként, egy játék áráért, figyelmen kívül hagyva, hogy milliók várják a multis megjelenést? Eszméletlen pénzt öl ebbe a projektbe (is) a Blizzard, valószínűleg sok milliót kellene eladni a nullszaldóhoz. Minden racionális érv a több játékként való kiadás mellett szól, legfeljebb a modell lehet kérdéses.
11118 levél
Válasz 08.10.13. 12:34 #39
VodevilX
Egy trilógiánál ez így szokott lenni, vele jár. És itt még attól sem kell tartani, hogy nem kapjuk meg, nem úgy mint az egyik nagy kedvencemnél, az Advent Risingnál, amit imádtam, de pénzügyi okok miatt b*szták megcsinálni a másik 2 részt. Másrészt a lentebb említett 75órányi játékidőből nem tudom, hogy mi igaz, de ha kapunk egy "csak" 25 órás első részt, akkor már régen előrébb vagyunk, mintha vettünk volna 3 másik offline játékot.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
7035 levél
Válasz 08.10.13. 12:27 #38
Aruns
Többen is emlegetik, hogy a Blizzard sosem kapkod, mindig kiforrott, kész, egész játékot ad ki, stb. Aki játszott a frissen megjelent Diablo II 1.00-val, az ilyet biztos nem állítana, mert nagyon elavult grafikájú bughalmazt ismerhettünk meg ama produkcióban, ami csak a kieggel és a sok patchhel lett javítva, illetve kiegyensúlyozva (no meg a grafika kicsit felturbózva).

Szóval bár magam is kedvelem a játékaikat, nem látom értelmét az elvakult fényezésnek. Ezt amit most csinálnak, személy szerint inkorrekt húzásnak tartom (de hát a $$$ nagy úr - az is csoda, hogy a fejőstehén WoW mellett nem havidíjas játékokkal is foglalkoznak még).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
297 levél
Válasz 08.10.13. 12:06 #37
Ittas Ember
Ez így van, viszont a jelenlegi állás szerint a "kiegészítők" (a Blizzard nem így nevezi őket) hoznak plusz tartalmat a multiba is, tehát lesz "kényszer" a megvásárlásukra.

Én nem látok különösebb problémát ebben a felosztásban, lévévn így elvben oylan, mintha a megszokott egy helyett két kiegészítőt kapnánk, a tartalom szempontjából is (méretes kampányok, új egységek multiban - ez utóbbiak eddig sem patchben jöttek, és a balanszolás miatt is komoly plusz munkával járnak). Reálisan végiggondolva sokak számára inkább az lehet kellemetlen, hogy sokat kell ugyanazzal a fajjal játszaniuk folyamatában, esetleg várhatnak még sokat a kedvenc fajukra. De akkor is kellene, ha egyben jelenne meg az egész, valamikor 2011-12-ben...

Szerintem lehúzás akkor van, ha ugyanazt a tartalmat próbálják újrahasznosítani, vagy a meglévő átlagos feladatott szabdalják fel, hogy többért adhassák. Itt a monstre kampányok miatt háromszor annyi tartalmat kapunk, de többe is kerül. (Rémlenek valakinek a DoW három kiegészítője és vicc hosszúságú kampányai? Igaz, legalább sok faj van benne.) Ez nem lehúzás, ez más modell - bele sem merek gondolni, hogy mennyi költségbe lesz a játék a Blizzardnak, de remélhetőleg haszon még elképesztőbb lesz. Ez viszont engem már csak azért sem zavar, mert 10 év várakozás semennyi StarCraft nem lehet sok.

Barthezz:

Nem ígértek negyedik fajt, csak lehetőségként vetették fel. Szerintem ha előkerülnek a StarCraft 2-ben teljes kampányban játszható fajként, az azt is jelenti majd, hogy mégsem trilógiáról lesz szó...

Szerk.:

Egyébként stand-alone játékokról lesz szó, tehát az előző fejezetek megléte nem lesz szükséges.
52251 levél
Válasz 08.10.13. 10:45 #36
Barthezz
Vagy nem 3, hanem 5, de tudtommal van egy ilyen limit. Legalábbis Playbahnosh blogbejegyzése alapján.

Engem viszont csak a kampány érdekel, multizni nincs időm. Örülök, ha pár órára le tudok ülni egy héten játszani... De mindegy, lehet mire ilyen tempóban végzek az első kampánnyal, már meg is jelenik a 2.

Amúgy ha ezekben a kiegészítőkben csak a kampány lesz új, sztem még 4-5000-nél többet is pofátlanság lenne elkérniük érte.
3009 levél
Válasz 08.10.13. 10:13 #35
Herr Hauptmann
Csak a single player kerül darabolásra. A multi és etc. már az alapjátékban 100%-os lesz.

Pár apróság: Zerg kampányba RPG elemek kerülnek, Protossban diplomáciai húzásokat vethetünk majd be. Terran kampányba egy mini Protoss kampány is belekerül. És mind a három olyan nagyszabású lesz, mint egy különálló játék.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
10589 levél
Válasz 08.10.13. 08:55 #34
Dark Archon
Már hogy a bánatba ne zavarna, hogy hiányzik a sztori 2/3-a?!
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
4431 levél
Válasz 08.10.13. 06:49 #33
Lavar
Csak kampányra, skirmish-ben ugyanúgy lehet majd választani mind a 3 fajt.
11118 levél
Válasz 08.10.12. 23:49 #32
VodevilX
Bennem is ez a kérdés merült fel, mert ha kapunk a pénzünkért egy StarCraft2-t amiben benne van minden, kivéve a kampány trilógia 2-3. részét, akkor szerintem sem sokakat zavarna.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
12270 levél
Válasz 08.10.12. 22:54 #31
asas01
Attól, hogy nem DRM-mentes, miért ne lehetne 3-nál többször installálni? Inkább attól tartanék, hogy SecuROM vagy valami hasonló átok segítségével megerőszakolja a gépet.

Amúgy ez a darabolás csak a kampányokra vonatkozik vagy skirmishben/multiban is csak 1 fajt kapsz 1 adaghoz? A előbbi lehetőség nem lenne akkora lehúzás, főleg ha a részek külön-külön nem 10-12k-ért kerülnek a boltokba, mivel sokakat nem is érdekel majd a single player, így ők azért nem is fizetnének.
i tell it like it is, cause im a bold figure
52251 levél
Válasz 08.10.12. 22:37 #30
Barthezz
Mi lesz akkor azonban a 4. fajjal? A Blizzard azt ígérte, a kiegészítőben jönnek, de most már tudjuk, hogy azokban a Zerg, majd a Protoss kampány kerül sorra. Vagy lesz még egy 4. játék is akkor az új faj hadjáratával?

Playbahnosh: Ha DRM lesz rajta, vagy ha 10k fölött adják darabját, akkor egyértelmű, hogy én sem veszem meg. Pláne a DRM esetén, mivel 3-nál többször tuti fel kell installálnom majd a 2 kiegészítő miatt, s nem akarom a 3. install után eldobni a CD-t és újat venni...
4727 levél
Válasz 08.10.12. 22:22 #29
Christoph
Ez így elsőre rosszul hangzik, de a legtöbb népszerű játékhoz csinálnak kiegészítőt... ez tulajdnképp ugyanaz csak előre lehet tudni. A Hal-Life 2-nél miért nincs sírás, amikor jön az EP1,2,3??

Persze ez csak akkor érvényes, ha megfelelő minőséget és mennyiséget adnak a játék áráért.
3009 levél
Válasz 08.10.12. 21:08 #28
Herr Hauptmann
Én örülök a trilógiának. Kb. 75 óra single player sztori Chris Metzen tollából...Meg fogja érni az árát. És erre jön még rá a multi móka.
Ha egyben jelenik meg akkor jóval kevesebb idő jut egy faj kampányában előrevinni a történetet. Így viszont kényükre-kedvükre csavarhatják.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
482 levél
Válasz 08.10.12. 19:11 #27
Playbahnosh
Jogos, eddig minden Blizzardos játék hatalmas siker volt, és tényleg minőségi cuccokat csinálnak, viszont eddig az anyagiakban is korrektek voltak, kész, egész játékokat tettek le az asztalra. Ez a mostani húzásuk nagyon nem tetszik.

Egyelőre a Battle.net ingyenes, és nem volt soha probléma a pénzügyekből sem, minden játékuk a minőségéhez mérten volt árazva, remélem azért most is próbálják majd normálisan belőni az árakat. Persze csak akkor ha nem lesz DRM a játékon, mert akkor bojkottálom az egészet.
1541 levél
Válasz 08.10.12. 13:16 #26
Hofi
Én maradok a Starcraft 1-nél. Egyelőre. Nekem az az alap multiplayer játék. A 2ő meg csak akkor érdekel ha teljes lesz és megkapom 2000 Ft körül.
Őszintén, nem hiányzik a 2ő. Az 1el is elvagyok.
52251 levél
Válasz 08.10.12. 12:45 #25
Barthezz
Tény, hogy undorító ez a havidíjas WoW-os dolog és hogy ez most átragad a StarCraft 2-re is, de egyet ne felejtsünk: a Blizzard az EA-val ellentétben mindig minőséget tesz le a polcra, s legalább nem a tartalmatlan szarért húzzák le a pénzeket.

Amúgy első részt megjelenéskor megveszem (persze nem 12k-s áron, de sztem 10-esnél nem lesz több), aztán majd annak függvényében döntök a többiről.

Playbahnoshnak volt nemrég erről a témáról egy bejegyzése (fizetős, havidíjas játékok várhatóak a jövőben, melyek már nem játékok lesznek, hanem szolgáltatások), hát mindez úgy látszik, máris megvalósulni látszik
3330 levél
Válasz 08.10.12. 11:31 #24
Raistlin666
Ez a "hogy ne kelljen jelentősen elhalasztani a játék megjelenését" duma a durva idegesítő nekem! Mondják azt, hogy 3x annyit akarunk lehúzni rólatok köcsögök...akkor még gerincesnek tartanám őket!
Persze itt nem a Blizzard keveri a k*kit, hanem a kiadásért felelős emberkék tenyere viszket a nagyobb és gyorsabb dohányért...
11118 levél
Válasz 08.10.12. 11:23 #23
VodevilX
Tényleg nem értelek titeket, nyilvánvaló, hogy ebben már az Activision keze is benne van. Jó persze nem szép dolog, de várjuk ki mi sül ki belőle. Itt a Blizzard a játék minőségét jelenti. És szerintem, ha már így alakult akkor sem HL2 Episode szerű falatkák lesznek a részek, hanem tényleg normális játékidőt kínálnak majd.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
8933 levél
Válasz 08.10.12. 11:17 #22
goodboy007
Nagyszerű!
Ezekután kétszer is meggondolom majd, miután megjelent, hogy megvegyem-e. Szerintem várok a mindenegyben packra (ami tuti meg fog jelenni).A másik meg az, hogy ez egy rohadt szar ötlet. "ez az egyetlen módja annak, hogy ne kelljen jelentősen elhalasztani a játék megjelenését" tehát nem 1-2 hónapról van szó, hanem legalább fél-egy évről. Tehát miután végigvittem a terran kampányt várjak fél évet, hogy folytathassam? Hát az anyátok valagát. Ettől függetlenül biztos rohadt jó játék lesz, de a single miatt szinte biztos nem fogom azonnal megvenni.
In god we trust, all others we track!
7800 levél
Válasz 08.10.12. 11:10 #21
Lovi Tommy
Köszönjük ,Blizzard, más már nem is hiányzott
47 levél
Válasz 08.10.12. 10:46 #20
egypupuvizibirka
hát jó akkor megveheted nekem is
4431 levél
Válasz 08.10.12. 08:14 #19
Lavar
Csak nem fogják mindegyik részt egy tizesért adni. Ha meg igen...
Így, hogy 3 darabban adják ki, max. 8k-t érzem reálisnak. (Ártól függetlenül az első részt biztos megveszem, a másik 2 pénz kérdése, hogy lesz-e. Kár, pedig részemről egyben jobb lenne kiadni.)
Mindenesetre örülnék, ha mind3 a polcomon lehetne.
115 levél
Válasz 08.10.11. 22:29 #18
sanner01
Akkor már egyszerűbb lenne egyben kiadni 30ezer körül.
Ha a pénz a cél.
1653 levél
Válasz 08.10.11. 20:16 #17
AstorAnt
Én továbbra is bízok a Blizzardban.A Blackthorne-tól kezdve minden játékukkal játszottam már.Soha,semmikor nem okoztak csalódást, és soha, semmikor nem volt olyan hogy nem dolgoztak meg a pénzükért. Ha azt mondják így lesz jobb akkor elhiszem hogy így lesz jobb.Több pénz üti a markukat?Azon kevés játékfejlesztők közé tartoznak akik megérdemlik!
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
4099 levél
Válasz 08.10.11. 19:50 #16
xeLaR
Jobban örülnék neki, ha az én verzióm válna valóra...
...de ha tényleg elkurvultak, akkor valszeg a tied fog bejönni
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
27963 levél
Válasz 08.10.11. 19:46 #15
LordMatteo
Akkor felrobbantom a Blizzardot, az tuti.

A kibaszás társas játék, sose feledd.
5086 levél
Válasz 08.10.11. 19:44 #14
Toki
Szerintem meg mindegyiket kiadják teljes áron, majd amikor megjelentek, rá pár hónapra meg fog jelenni egy full edition vagy tudom is én mi, ami mindegyik kampányt fogja tartalmazni, meg még néhány plusz extrát, hogy aztán azt is el tudják adni majd jó pénzért.
4099 levél
Válasz 08.10.11. 19:40 #13
xeLaR
Sztem meg tudják majd úgy oldani a dolgot, ha megvetted a játékot, akkor a maradék 2 kampányt letöltheted majd (de valszeg az is pénzes lesz, csak kevesebbet kell fizetni). Vagy egyszerűen kiegészítőkként kerülnek boltba...
Tény, hogy ez nem volt egy jó döntés, de (még nem akadok ki rajta. A Blizzard tudja mit csinál, (még) nem kurvult el, mint az EA...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
10589 levél
Válasz 08.10.11. 19:39 #12
Dark Archon
Hát csesszék meg, ez azért tényleg hihetetlen. Kíváncsi vagyok, így egy részt mennyiért fognak adni...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.