Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Risen

50 levél
Válasz 14.09.21. 18:06 #56
Shepard0033
Sziasztok!
Tuom, hogy régi a topic, de hátha valaki tud segiteni. Nos a kérdésem az lenne, hogy jelenleg lenne egy feladat, amivel nem boldogulok.
A feladat: Don Esteban visszamegy Kikötővárosba. Nos a feladatom az lenne, hogy Kikötővárosban beszélnem kellene Carlos Parancsnokkal, hogy hagyja el a várost. A probléma az, hogy feltúrtam egész Kikötővárost, de Carlos Parancsnokot nem találom. Nincs a helyőrségnél sem, valamint a on régi házában sem. Ha valaki olvassa ezt, és van egy ötlete, irja meg, ne tartsa magában. Előre is köszi.
7 levél
Válasz 11.09.03. 02:49 #55
Shadrack
na hát ezt elcseztem
http://www.gothic3.hu/readarticle.php?article_id=144
itt megtalálod ha a képre kattintasz
Együtt hajtunk, együtt halunk. Rossz fiúk egy életre...
7 levél
Válasz 11.09.03. 02:47 #54
Shadrack
http://www.gothic3.hu/images/Risen/teleportkovek/Risen_maps_teleportkovek.jpg
Be van jelölve a keleti templom..
Együtt hajtunk, együtt halunk. Rossz fiúk egy életre...
7 levél
Válasz 11.09.03. 02:41 #53
Shadrack
Nemrég vittem végíg ezt a játékot...Hihetetlenül jó élményt nyújtott
Ajánlom mindenkinek mert ez baromi jó játék...
Együtt hajtunk, együtt halunk. Rossz fiúk egy életre...
161 levél
Válasz 11.02.14. 18:00 #52
erik1818
Valaki tudja hol a keleti templom
Inkabb legyek ur a pokolban mint szolga a mennyben.
763 levél
Válasz 10.10.28. 19:16 #51
Falusi
Ööö...kontraszt, fényerősség?

Ha nem, akkor titokban a Risen készítői összeálltak a Fallout: New Vegas készítőivel, és gyorsan belepakolták a játékba azt az effektet, hogy hirtelen fény esetén világosabban látssz.

(Ergo, akkor nincs ötletem)
5 levél
Válasz 10.10.28. 18:18 #50
adamlotte
Hali! Nekem miért ilyen világos a kép: http://www.kephost.com/view3.php?filename=u28ytb08znk0l65ndd2f.jpg

Valaki tudna segíteni? légyszi!
2129 levél
Válasz 10.09.27. 00:04 #49
Balanses
Akkor te még friss élményekkel rendelkezel, a segítségedet kérném. A Monostorban a Mesterek próbáját teljesítem, már megvan 5 próba kivéve a tekercsekét. A hat alap varázslatból csak 4-t tudtam teljesíteni, az Illuzió és az Átváltozás hozzávalóiról fogalmam sincs, hogy mik lehetnek és hogyan találhatnám meg őket. A segítség sürgős lenne és megköszönném!
3875 levél
Válasz 10.09.09. 23:55 #48
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Végigvittem.

Azt mondnám, hogy 5/3.5-4-es, sok RPG-elemmel fűszerezett akció-TPS, de nem éri el a Mass Effect szintjét. Igaz, hogy vannak a világra kiható döntéseink, ami más irányba terelik a történetet, még sem érzetem annyira a súlyát, mint amennyire kellett volna.

A tesztelővel, Playbahnosh ellentétben egyáltalán nem volt nehéz döntés és választás. A többnyire tolvajokból, "drogdílerekből" és banditákból álló csürhe abszolút nem fogott meg (egyedül csak a Don felségée és az egyik vadász), így már az elején tudtam, hogy a Rend mellé állok, ami mellett szerintem helyesen döntöttem...

SPOILER
...amikor kiderült, mit tervez Mendoza, mellém állt a parancsnok is.


A banditák semmit olyat nem mutattak fel, ami miatt érdemes lett volna melléjük állni. Még a szabadság harc esetleges jogossága okán sem éreztem, hogy ők lennének a jó oldal.

A szememben az abszolút értelemben vett jót a Rend testesíti meg, még ha a saját szabályaikat is erőltették a sziget lakóira, úgy vélem az érdekükben tették, így nem feltétlen érzetem megszállóknak őket.

A történet nem rossz, viszont a legtöbb szereplőt, mellékszereplőt kicsit (?) sablonosnak érzetem, így igazán nem is tudtam beleélni magam a játékba.

Érdekes lehet az érkező második rész, mert ha jól vettem ki a nem feliratozott végső szövegből, a mi szigetünk maradt teljesen sértetlen, a külső világ teljesen (?) elpusztult, úgyhogy hmm... kíváncsi leszek, miként oldják meg, kell a végső mentés.

Amúgy tűzmágus-botharcos lettem volna, ez utóbbit kicsit elrontottam, mert az elején felesleges pontokat adtam a kardozásba, illetve a kovácsolásba...
311 levél
Válasz 10.01.24. 21:28 #47
MirkoBlade
Tudnátok tippeket adni a fight!-hoz ? Egyszerűen mindig lecsapnak könnyű szinten is. Nem vagyok egy HC RPG játékos, de attól függetlenül nem jön be a harcrendszer. A Witcheré volt maga a tökély. Fable egyszerűsége is jó volt. Jah és jó cuccokat hol találok ? Eddig egy botom van, most a kikötővárosban vagyok. Ez a játék alkalmi RPG-seknek nem ajánlott .
Intel Core2 Duo E8400 3.00GH, 3072MB RAM, NVIDIA GeForce 8800 GT-OC
870 levél
Válasz 09.12.30. 20:15 #46
cerebrum
A Two Worlds-szel szemezgettem már én is, csak kritikákban olvastam róla pár olyan dolgot (már nem rémlik konkrétan miket), amik kicsit elvették tőle a kedvem még anno...
Lacho calad! Drego morn!
1653 levél
Válasz 09.12.30. 19:15 #45
AstorAnt
Simán RPG.Az akció RPG-k gyakorlatilag a hack and slash RPG-k, mint a Diablo(bár most ezen lehet vitatkozni hogy akkor az Icewind Dale az mi, de szerintem azért az inkább RPG.

Próbáld meg a Two Worlds-t. Az oldalon van is róla ismertető, kicsit Diablo, Oblivion méretű bejárható tájjal.
Nálam az egyik nagy kedvenc a Gothic 3, de még a mostani patchel is bugosnak mondható, szóval azt csak az RPG fanatikusoknak merem ajánlani
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
870 levél
Válasz 09.12.30. 18:39 #44
cerebrum
Na, hát ez fasza kis játék volt. És a credits alatt elhangzó szöveg alapján még akár folytatása is lehet...

Tud esetleg valaki hasonló játékot ajánlani az idei vagy a tavalyi kínálatból? (Nem fontos, hogy mindenképp fantasy legyen, lehet sci-fi is, a Mass Effect-et is nagyon bírtam.) Sőt, lehet FPS nézetű is (mint az Oblivion), csak olyan ne legyen, amiben annyi a harc, hogy klikkelsz egyet, aztán a gép magától harcol, mert azokat rühellem... (Hacsak nem Star Wars-os ) Amúgy ennek a játéktípusnak mi a neve? Csak hogy tudjak én is keresgélni... Akció rpg?
Lacho calad! Drego morn!
870 levél
Válasz 09.12.07. 17:21 #43
cerebrum
Köszi!

Amúgy ilyen varázslattal eddig még említés szintjén sem találkoztam, bár jelenleg még csak ott tartok, mikor az Inkvizítor megbíz a rúnák felkutatásával, és el kell mennem megkeresni valami druidát...
Lacho calad! Drego morn!
1653 levél
Válasz 09.12.06. 14:40 #42
AstorAnt
Vannak olyan helyek ahova csak a megfelelő kulcs megtalálásával tudsz bejutni, illetve olyan hely is akad, ahogy Spigy93 is mondta, open locks varázslatot kell használni.Mind a két esetben az "I have to pick this or find a key" mondat hangzik el.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
90 levél
Válasz 09.12.06. 12:46 #41
Spigy93
probáltad már open locks varázslattal?
"I can't believe it, in my own house! Bugs Bunny, Bugs FUCKIN' Bunny!"
870 levél
Válasz 09.12.06. 02:38 #40
cerebrum
Az hogy lehet, hogy bizonyos ajtóknál, ill. kincsesládáknál (amiket pl. a földből ások ki) mikor ki akarom őket nyitni, akkor azt mondja a karakterem, hogy "I have to pick this or find a key", noha már 3-as (azaz maximális) szinten tudok zárakat feltörni? Mert oké, hogy kulccsal is ki tudnám nyitni őket, de miért nem tudom őket feltörni?
Lacho calad! Drego morn!
67 levél
Válasz 09.10.13. 18:38 #39
kutyu007
. És a fegyvert hogy tudom előrántani?
12948 levél
Válasz 09.10.13. 17:56 #38
McCl@ne
Külföldről kell megrendelni, mert Magyarországon nem kapható.
Respect is not given. It's taken.
67 levél
Válasz 09.10.13. 17:51 #37
kutyu007
Sziasztok!
Hol lehet beszerezni a játékot?
Segitsetek már légyszi, sehogy sem tudom használni a fegyvereket. Melik billentyűvel tudom előrántani?
1653 levél
Válasz 09.10.11. 23:58 #36
AstorAnt
Nah még azt a maradék rosszat amit mondtam is visszavonom a játékrólBejárva nagyjából mindent azt kell hogy mondjam szerintem egyáltalán nem kicsi a bejárható terület, persze vannak nagyobbak, de azt kell hogy mondjam kidolgozottságban nálam ez a gém viszi a prímet.Egyszerűen minden hova érdemes benézni, mert nem tudhatja az ember milyen érdekességet különlegességet talál amivel még nem találkozott.A két különböző oldal kellemes színt és újrajátszhatóságot kölcsönöz a játéknak, amelynek azért a játékideje talán nem eget rengető, de azt kell mondjam ha valaki tényleg kiélvezi a játék világát és még mindent be is jár, és a küldetések 90 %át megoldja akkor kap összesen legalább 40 óra játékidőt.Persze aki mindent teljesen egészében meg akar csinálni, a maximum szintet célozza meg, és még az összes achievment is meg akarja szerezni, az ennél jóval hosszabb játékidőre számíthat.Easy fokozaton nem nagyon jelennek meg újabb vadállatok, de azt kell hogy mondjam a harchoz ott is figyelem és taktika kell, különben pillanatok alatt egy sündisznó áldozata lesz a játékos(persze csak alacsony szinten)És többek közt épp ezért is tetszik ez a játék, valahogy tetszik hogy nehezebb mint a mostanában megjelenő RPG-k, eszembe juttatta a régi HC RPG-ket, ahol bizony minden cselekedetnek megvolt a maga helye, különben load gameÖsszegzésképpen csak annyit tudok mondani, hogy szerintem lenyűgöző lett a játék, de pár apróbb bug, és talán a többi open RPGhez képest kisebb terület miatt számomra a játék 8,5-t érdemel.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
1653 levél
Válasz 09.10.06. 21:24 #35
AstorAnt
Igen valóban kicsit kicsi ez a szabad világ, de meglátásom szerint nagyon minőségien van tálalva, ezért úgy gondolom hogy egy ilyen kellemes RPG-nél ez egy megbocsátható hiba.Számomra az Oblivionban inkább a fejlődésrendszer volt idegesítő, mert ha szerepjátékosan játszottál vele, bizony könnyen előfordult hogy olyan rossz szorzókat hoztál össze, hogy egy idő után ellehetetlenítette a játékot.Már pedig én szeretem beleélni a karakterembe magam, pl. ha egy jó lovaggal vagyok, nem lopom el még a seprűt is a ház oldalából Bár ebben a játékban, szegény hajótörött lévén, a cél szentesíti az eszközt elvet vallom Bár az Oblivionban szerintem a főszál is kicsit monotonná vált.Ennek ellenére zseniális játék lett, de számomra a Risen kellemesebb kikapcsolódás.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
2745 levél
Válasz 09.10.06. 20:57 #34
cygary
A terület kicsi de legalább nagyjából változatos... Bár egy havas vidéket elviseltem volna, no meg azt is hogy ha már egy szigeten vagyunk akkor nekem kelljen utat törni a dzsungel között ne pedig sztrádákon rohanjak végig amit tűéles dombok öveznek. A gyűjtögetés mindenesetre jó, imádok ezzel baszakodni és felderíteni és a harcrendszer is egyre jobb ahogy kiismerem. Még 1 települést sem végeztem ki de úgy látom ha megvan mind aztán sem kerülünk át máshova...
Beg that I succeed, for I have seen the throne of the gods, and it was empty
4173 levél
Válasz 09.10.06. 20:19 #33
gothmog
Hát, azt sajnálnám kicsit, ha tényleg csak ekkora lenne a bejárható terület. Azért, a Gothic 2 szintjét hozhatták volna ebben a tekintetben is. Ott szerintem nagyon egészségesen eltalálták, hogy mekkora területen kalandozhassunk, és nem estek át a ló túlsó felére sem.
Én ugyanis, bár ez vszg. egyéni szocproblémám, nem kedvelem igazán az Oblivion méretű "világokat", mert egyrészt az emberben ott van, hogy mindent be kellene járni, és "mindent teljesíteni", másrészt ekkora területeknél, és ez különösen az Oblivion esetében volt így nálam, már kijön a repetitivitás (ejj de randa szót sikerült ide alkotnom) érzése, az, hogy egy idő után az új területek igazából nem adnak újdonságot sem fejlődés, sem felfedezni való, sem új tárgyak stb. szempontjából. Így - nálam - egy idő után ez a "minden kis helyet látogassunk meg" dolog monotonitásba fullad, majd a "főszálon szaladjunk akkor végig legalább" érzésbe, és úgy fejezem be a játékot, hogy a térkép felét még messziről sem szagoltam... Ez meg baromira frusztrál, mert máskülönben meg imádok minden apró dolgot felfedezni Csak ugye, ha nincs igazi meglepetés, jutalom, táposodás akkor...?


Endure. In enduring, grow strong.
1653 levél
Válasz 09.10.06. 18:04 #32
AstorAnt
Igen ezekben a dolgokban teljesen igazad van, de én annyira hangulatosnak tartom a játékot és mikor játszok vele annyira beránt a világába, hogy egyszerűen nem tudok nem szemet hunyni ezeken a dolgokon.Annyira eltalálták számomra az egészet, hogy azt hiszem nekem megfogja érni a polcromra tenni, a remélhetőleg egyszer megjelenő kiegészítőjével együtt, hogy időnként átélhessem újra annak a csodálatos világnak a feelingjét, amelyet a piranha bytes megteremtett

De egyébként egyet értek veled, különösen abban hogy a nyitott világ, inkább csak illúziónak tűnik.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
12948 levél
Válasz 09.10.06. 11:15 #31
McCl@ne
Talán mégsem lesz megvéve a játék. Olvasgatom a fórumokat és mindenhol azt látom, hogy bizony ez az összes terület, ami a térképen van. De én szinte az egészet bejártam, kb. 20-as szinten lehetek... Nagyon kevésnek érzem, pláne egy Gothic 3 után, ahol egyszerűen imádtam a rengeteg kalandozást, veszélyes területeket, stb. Ráadásul itt valahogy úgy érzem, hogy mégsem teljes a szabadság, pedig az. De azok az ösvények, átúszhatatlan folyók...
Alapjában véve persze nagyon jó és piszok hangulatos játék, csak egyszerűen amikor belevágtam, akkor még ott volt benne a potenciál, hogy ez most bizony AZ AZ RPG!!!
Az, ahol egy hosszabb utat (pl. menj el a Monostorba, beszélni a főmuftival) komoly tervezés előz majd meg. Ahol érdemes lenne minden vadállathúsból készíthető receptet megtanulni, ahol egy súly/darabkorlátos inventory-ben helyet kellene találni egy kis tűzifának, hogy éjszaka megpihenhessek a saját tábortüzemnél.
Kóboroljanak azok a farkascsapatok, ne ülhessek nyugiban egész éjszaka, zavarják fel az álmomat hébe-hóba, de ha egy kipucolt terepen járok, ennek legyen kisebb az esélye.
Satöbbi.
Mindezt csinálhatják tőlem ezzel vagy rosszabb grafikával, az animációk sem érdekelnének. Egy-két jó hang és látványeffekt (pl. itt ahogy megtörik a napfény a fákon, hegyeken) már eladja ezt a részt. És egy igazi, nagy és lélegző világban akarom mindezt tenni, nem egy akkora szigeten, ahol ha magam elé terítek egy abroszt, akkor mind a négy sarka vizes lesz...
A Don mocsaras küldetései alatt tökéletes volt minden. Tetszik a harcrendszer is, ez már nekem tökéletes: türelemmel nyerhetsz, de úgy is, ha kockáztatsz, ilyennek kell lennie. Aztán elmentem Harbour Townba, ami szintén nagyon jó lett, bár kissé rövid, hamar lezavarható és elég könnyű, de bemelegítésnek tökéletes. Viszont ezután kicsit kalandoztam és azon kaptam magam, hogy a térkép nagyját már bejártam, ekkor fagyott le az arcomról a vigyor.
Plusz írjátok, hogy majd lemegy a játék a föld alá és sokáig ott is marad... ez rendben van, de nem 30 óra játékidő mellett.
Én anno végigjátszottam a Baldur's Gate sagát, na az játékidő. Vagy az, amit egy G3-ba beleölünk, ha mindent megcsinálunk, felfedezünk.

Jó játék ez a Risen, végére is érek, mert érdekel, sőt, utána a Rend oldalán is megteszem ugyanezt, de most inkább érzek csalódottságot, mintsem felhőtlen hipphipphurrát. Hiányzik az epikusság, de nem egy hétfejű sárkány és a háta mögött depiző királylány, hanem az igazi kihívás és szerepjátszás formájában.

Azért lehet, hogy mégiscsak a polcra megy majd, hiszen jobb lesz ezt elővenni, mint a Gothic 3-mat. Töményebb az élmény, hamarabb elkap a hangulat. Csak hamarabb véget is ér.
Respect is not given. It's taken.
4173 levél
Válasz 09.10.04. 18:30 #30
gothmog
Én is visszatérek majd még rá. Most egyelőre hanyagolom. Ugyanis észrevettem tegnap, hogy feltelepítette magával az Nvidia Physix progiját is, amit le is töröltem, mivel ati kártya lévén a gépemben, teljesen felesleges már alapból. A programnak viszont kellett, mint kiderült, anélkül nem akart indulni... Így hirtelen felindulásból uninstall a demora is.
De még tutira visszatérek majd rá idővel (akár a demóra, akár a véglegesre, ha közben kijönne).
Endure. In enduring, grow strong.
1653 levél
Válasz 09.10.04. 15:49 #29
AstorAnt
Nah kipróbáltam!Bár még csak a camp területén(swamp) tevénykedtem, de nagyon hangulatosnak találom a játékot.Sikerült beszereznem is egy Bastard Swordot, szóval már jól el vagyok látva fegyverzettel, már csak valami armor hiányzik, mert még mindig a szakadt hajótörött ruhámban sétálgatok.A Vívás már egész jól megy, sikerült Brognart is legyőznöm.Bányászkodni vajon hol lehet megtanulni?És vajon megéri-e?Mert eddig találtam egy iron, meg egy gold lelőhelyet.Mondjuk eddig inkább csak a strenghtet meg a sword skillt fejlesztettem, ilyen gazdasági skillekre még nem nagyon akartam költeni.Sikeresen összefutottam egy Ogrével is aki kellemesen eltángáltBár mondjuk még nem a "szupertápos" bastard sword-m volt
Bár a játéktér számomra "szabad játékhoz" képest egyenlőre kicsit szűknek tűnik, de én valószínűnek tartom hogy végig fogom tolni, mert ritkán találok ilyen hangulatos RPG-t magamnak, ami ennyire megtetszik!
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
4173 levél
Válasz 09.10.03. 10:24 #28
gothmog
Érdemes neki adni egy negyed órát-húsz percet. Kb. ennyi idő kell (legalábbis nálam ennyi kellett), hogy előhozza a "jó érzéseket". Szóval, ha az első 5-10 perc kicsit jellegtelenebb, "nemtetszősebb", nem szabad feladni
Endure. In enduring, grow strong.
1653 levél
Válasz 09.10.03. 07:51 #27
AstorAnt
Nagyon hangulatosnak nézz ki Ha a Majesty 2-vel végeztem biztos őt fogom felrakni
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
4173 levél
Válasz 09.10.02. 22:29 #26
gothmog
Na, csak lőttem gyorsan két képet, miközben a demóval játszogattam. Demonstrálják, hogy nappali fényben mégsem olyan "fakó" már a játék színvilága

1

2

Amúgy kifejezetten tetszik. Abszolút Gothic séma szerint működik. Már fel is kereshetném a szigetlakók egyik táborát. Hol máshol? A mocsárban (Gothic 1 feeling)
Endure. In enduring, grow strong.
4173 levél
Válasz 09.10.02. 18:48 #25
gothmog
No, belenéztem a demo-ba. Csak egy negyed órát toltam egyelőre. De tutira visszatérek még rá a mai napon. Abszolút érződik különben, hogy a Gothic-os gárda munkája. Sok az ismerős elem (hús sütése, mana- és életerőpótló növények, meg úgy valahogy minden ). Ez nálam jó pont.

Az irányítás bekalibrálásával voltak gondjaim. Pl. csak a bal ctrl-hoz tudtam funkciót rendelni, hiába nyomtam a jobbot, vagy pl. a "Page Down" lenyomására beírta, hogy "num3", és csakis arról akart működni, de hát ez egy demó. Remélem, a véglegesre javítják.

Nálam max. grafikán simán megy 1680×1050-ben. Nincs erőlködés, nincsenek beröccenések, és nem fűt be tőle sem a VGA, sem a proci (Bár itt nem én vagyok a mérvadó, mert pont mostanában újítottam be teljesen a gépemet).
A grafika maga nálam sokadlagos szempont (legalábbis egy rpg alapú játék esetében). De ez hangulatos, legalábbis a sűrű, "vadonszerű" vadon bejött, bár a színek kissé talán túl fakók és élettelenek. De talán csak a viharos idő és a napszak miatt. Meg különben is, ez legyen a legnagyobb gond.

Harc a Gothic-ra emlékeztetett, de annál kicsit talán "ütemezettebb", "ritmikailag átláthatóbb", ha érti valaki, mit is akarok írni Az viszont kicsit fura volt mondjuk, hogy egy vadásztőrrel ki tudom védeni a vadállatok támadásait (Gothic2-ben pl. csak elugrani lehetett előlük, fegyverrel védeni nem... az ott picit reálisabbnak tűnt).
Ja, az éhes farkas inkább egy jóllakott hörcsögre emlékeztet, de ezt nem kukacoskodásnak szánom.

Poénos a tengerbe besétálás, érdemes kipróbálni

Mindent egybevetve, nekem ennyi kis kostoló után bejött. Nem tudom még - hogy is tudnám 15 percnyi játékidő után - megítélni, hogy csak szimplán tetszik, és jó lesz vele játszani egy darabig, de nem fog beszippantani, vagy Gothic 1-2 szintű élményt fog nyújtani (remélhetőleg a Gothic 1 jellegű bugok nélkül).
Ugyan a Demós hír topikjában már fikázzák a gémet, de nekem bejövős. Gyanítom, nem fog semmi újat felmutatni az elődökhöz képest, de ha hozza az első két rész hangulatát, akkor nem is kell több. Persze a kritikusok fanyaloghatnak majd, de akinek nem tetszik, az keressen más játékot: ilyen egyszerű
Endure. In enduring, grow strong.
1653 levél
Válasz 09.10.02. 16:32 #24
AstorAnt
Nem WoW ez hogy kiírja a monszták szintjét Amúgy meg én is meglesem, mert azt mondják hogy ez a "Gothic 4".Szóval akkor már egy vizitet megér a demója.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
574 levél
Válasz 09.10.02. 09:39 #23
munszu
Hm meghoztad a kedvem hozzá, hogy kipróbáljam .
Hétvégére megszerzem .
Amúgy én olyat is olvastam máshol, hogy nem fogják kis hazánkban árulni .
Cdgalaxis-ban sincs elő rendelés,se 576-ban, ez azért már elég gyanús :\.
4173 levél
Válasz 09.10.01. 22:03 #22
gothmog
Ja, és köszi, lekaptam a demót; hétvégén kipróbálom.
Endure. In enduring, grow strong.
12948 levél
Válasz 09.10.01. 21:23 #21
McCl@ne
Mobok szintje?
Te magadnál vagy? Naná, hogy nem írja ki, még csak az kéne! Ott a quicksave funkció, annak is tessék örülni, aztán ennyi. Ha kis csedvás 2-es szintű senkiként futkosol egy svájcibicskával a zsebedben, akkor nem mész neki a vérmedvének és a hétfejű sárkánynak. Ennyi.
Pont ez a lényeg benne: felfedezel, vadászol, túlélsz.

De részben igazad van: a karakteranimáció siralmas. De ennyi jóság ellenében ez bocsánatos bűn, legalábbis az én szememben.

Naná, hogy érdemes kipróbálni, egy fantasztikus játékról van szó, ami a gépigénye és a közérthetősége (egyelőre csak angolul tudóknak) révén mindenkinek bejövős lehet!
Respect is not given. It's taken.
4173 levél
Válasz 09.10.01. 20:44 #20
gothmog
Öö... miért probléma, hogy nálad erősebb ellenfelekbe is belefuthatsz, a szintjüket sem látod, és esetleg még a páncélod is rongálódik, ha megcsapkodnak egy kicsit Nem tudom, nekem ezek inkább pozitív tulajdonságoknak tűnnek...
Ettől válik reálisabbá az egész, és sokkal nagyobb élmény lesz az is, amikor a más kissé megizmosodott karaktereddel végre le tudod majd küzdeni azokat az akadályokat, amik az elején bizony még sehogy sem mentek. Csak egy kis kitartás kell hozzá.
Endure. In enduring, grow strong.
574 levél
Válasz 09.10.01. 20:34 #19
munszu
Olvastam McCl@ne mit írt, ő felkeltette az érdeklődésem a játék iránt.
Viszont mástól negatív dolgokat halottam, azt hogy bugos, nem írja a mobok szintjét,erős mobok járnak az erdőbe, és elrontják a páncélod stb.
Ja és azt halottam még hogy elég gagyik a karakter animációk ütés stb...
Szerintetek,és te szerinted McCl@ne érdemes kipróbálni vagy nem?^^
Mert én már nem tudom :\
4173 levél
Válasz 09.10.01. 20:29 #18
gothmog
Játékokat warezolni abszolút nem szokásom (bár gondolom, nem nekem címezted). Ellenben itthoni megjelenésről tud valaki valamit? (Bár mindjárt én is utánanézek, de hátha gyorsabban befirkantja ide valaki az infót)
Endure. In enduring, grow strong.
12948 levél
Válasz 09.10.01. 19:13 #17
McCl@ne
Aki nem szeretne warezolni, vagy csak simán lusta letölteni: Demo
Respect is not given. It's taken.
2745 levél
Válasz 09.10.01. 19:03 #16
cygary
Azért már a videókon is bőven látszott hogy elég sokban hasonlít mind harcrendszerben mind világában a Gothic megoldásaihoz.
Beg that I succeed, for I have seen the throne of the gods, and it was empty
4173 levél
Válasz 09.10.01. 18:52 #15
gothmog
Akkor nem lesz itt gond, azt hiszem
Csak időm legyen majd rá...

Madrac: Gothic3 kiegjére gondolsz, ugye? Mert akkor igazad van, de ha az alapjátékra, akkor szerintem, nem.
Endure. In enduring, grow strong.
4211 levél
Válasz 09.10.01. 18:46 #14
Madrac
Gothic 3at kar es emlegetnetek, az eg vilagon semmi koze a Risen fejlesztoihez.
Quoth the raven, `Nevermore.'
12948 levél
Válasz 09.10.01. 18:42 #13
McCl@ne
Jó is, hogy mondod! Legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy aki ismeri a Gothic sorozatot, az képzelje el a 2. részt újrahangszerelve, egy másik szigeten, világban, feltuningolva picit. Ennek ugyanis sokkal több köze van a Gothic feelinghez, mint a G3-nak!
Respect is not given. It's taken.
4173 levél
Válasz 09.10.01. 18:28 #12
gothmog
Gothic 3 nagy csalódás volt, de lehet, hogy a Risen-nek adok majd egy esélyt. Remélem, inkább Gothic2-re hajaz "érzésvilágban". Ott tökéletes volt az egyensúly a szabad felfedezősdi és a jó történet között.
Endure. In enduring, grow strong.
20150 levél
Válasz 09.10.01. 17:24 #11
Peace
Ez a nyitott világ elég jól hangzik. Szóval akkor másra kell számítani, de nem feltétlenül rosszabbra. Azért kezelem fenntartásokkal, mert a 40 percnyi mozgóképből nem sok hangulat áradt. Elég laposnak és unalmasnak tűnt. Ha egyszer lejutok ismét az asztali gépemhez, akkor biztosan nekivágok.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12948 levél
Válasz 09.10.01. 16:28 #10
McCl@ne
Teljesen más, mint a Witcher. Az a maga kategóriájában elsőosztályú, ahogy ez is. A Witchernél könnyebben tettenérhető a hangulat, hiszen minden, amit teszel egy meghatározott pályán halad előre, még akkor is, ha bizonyos helyzetekben választhatsz. Ezzel szemben itt partot érsz, mint hajótörött és onnantól kezdve rajtad áll, hogy mihez kezdesz! És bizony elég sok módja van az előrejutásnak.

Nekem nagyon tetszik a Witcher, mégis valahogy nem sikerült eddig befejeznem, igaz, ennek anno technikai okai voltak, de mindig szívesebben játszottam ilyen nyitott világú RPG-kel, mint lineárisakkal.

Csak képzeld el: itt egy pont után besokallsz a küldetésekkel, vagy csak úgy érzed, kevés vagy hozzájuk, fogod magad, veszel egy köteg nyílvesszőt és elindulsz vadászni. Miközben felderíted a terepet és kisebb-nagyobb kincsekbe botlasz, folyamatosan fejlődsz az állatok leölésével, a húsukat megsütve pedig gyógyulhatsz is. Illetve megfelelő tudás ismeretével bányászgatsz, az ott nyert anyagokból fegyvert készítesz magadnak, esetleg egy új páncélt, mindezt kötetlenül, kedvedre.

És akkor még nem beszéltem a küldetésekről és párbeszédekről, amik óriási fejlődésen mentek keresztül a Gothic 3 óta! Sokkal változatosabbak, érdekesebbek és hihetőbbek, kevesebb a "hozz 10 ezt", "ölj le 20 azt" fajta, inkább egy-egy történet mindegyik. Valakinek a személyes ügye.

Tessék kipróbálni, én olyan 3-4 órát öltem eddig bele, meg vagyok elégedve nagyon!
Respect is not given. It's taken.
20150 levél
Válasz 09.10.01. 15:27 #9
Peace
Mennyire vagy előrehaladott állapotban? Megüti a The Witcher szintjét? Én a 40 percnyi gameplay videóból arra következtettem, hogy bőven elmarad tőle.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
12948 levél
Válasz 09.09.30. 08:45 #8
McCl@ne
Az első egy óra tökéletes. Egyértelműen a Gothic sorozat alapjaira épül, sőt, teljesen ugyanaz, de új világban, úgy szereplőkkel az egész valahogy beszippantja az embert. Most egyelőre ennyi, mert dolgom van, de amint lehet, folytatom tovább, nagyszerű játék!
Ja, és akik a gépigény miatt aggódnak: oké, nem egy ócskavas még mindig a gépem, de a Gothic 3 rendszeresen megfogta. Ez meg megy, mint a villám, ráadásul gyorsan is tölt, ami az elődjéről nem volt elmondható! A grafikája pedig egyszerű és mégis nagyon szép, nem az a fajta, amibe az ember belekötne. Eddig bugokba sem futottam, a harcrendszere is jobb, mint az elődöké. Próbáljátok ki!
Respect is not given. It's taken.
20150 levél
Válasz 09.09.28. 09:53 #7
Peace
Azt se próbáltam ki soha, mert egyszerűen nem áradt a videókból semmi hangulat. Mióta kikerült The Witcher 2 alpha állapotáról az a pár perces videó, azóta csorog a nyálam, de nem gyengén.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.