Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Tales of Monkey Island: Launch of the Screaming Narwhal

32251 levél
Válasz 09.07.25. 19:33 #8
szbszig
Egyébként sajnos én is csak utólag, a 2000-es években ismertem meg a sorozatot, ennek ellenére hatalmas kedvencem lett a kalandjátékok terén.

Mondjuk az összes LucasArts-os kalandjátékot nagyon szeretem.
- A Maniac Mansionnel kezdtem anno C64-en, jó kicsi voltam, úgyhogy féltem rendesen közben, hiszen ez talán a legrémisztőbb az összes közül, és az egyetlen játék, amit sok helyen el lehet rontani, és meg lehet halni.
- Aztán jött a Zak McKracken and the Alien Mindbenders, ami jelentős fordulatot hozott a koncepcióban, ugyanis a félelemkeltésről a humorra helyezte a hangsúlyt, és jelentősen csökkent a rontási lehetőségek száma (gyakorlatilag csak úgy veszíthettél, ha elfogyott a pénzed a repkedés közben).
- Na meg ott volt az Indiana Jones sorozat, amiből a kedvencem az, ami game only, tehát film nem készült belőle (sajnos): a Fate of Atlantis. Többféle választható útvonal, az atlantiszi helyszínek meg valami kegyetlen hangulatosra voltak megcsinálva.
- A PC-s sikersztori aztán valahol a Day of the Tentacle-lel kezdődött, ami egy orbitális infantilis hülyeség, de zseniális az időutazással és a három párhuzamos idősíkkal.
- Ja, meg a Loomot majdnem kifelejtettem, aminek a sötét, apokaliptikus és szürreális hangulata a kezdetleges grafika és irányítás ellenére valamiért szintén nagyon megfogott, pedig ezzel is csak nagyon későn találkoztam.

De szép idők is voltak azok!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
6675 levél
Válasz 09.07.25. 16:48 #7
GustyX
Én azzal kezdtem, szal nekem igen.
A többi részt már csak a stílus miatt is kihagyom, nem rajongok az efféle játékokért(a 4. rész, vmint a chapter 1-t ne hasonlítsuk az elődökhöz, sztem teljesen más kategória). A SE-t is csak a történet miatt tolom végig("H" betű sokra képes). Az első részt nekem még így egyszerűsített formában is nehzebbnek tűnik, mint akár a 4. vagy akár ch1.
Megmaradok ennél a "next gen" monkeynál.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
12270 levél
Válasz 09.07.25. 16:44 #6
asas01
Na, átírtam a címet, hogy ne bántsa az emberek szemét.

/power trip
i tell it like it is, cause im a bold figure
19406 levél
Válasz 09.07.25. 16:32 #5
sipec
meg a nevem is kisbatuvel irom.. akkor a jatekot is

hat ezt mar elobb vegigtolom, utana valahogy megszerzem a secretet..
32251 levél
Válasz 09.07.25. 16:30 #4
szbszig
A 4. részt? Mármint az Escape from Monkey Islandet? Azt tartják a legrosszabbnak a sorozat eredeti részei közül.

Szerintem a legjobb a 3. rész, azaz a Curse of Monkey Island. Az első két Secret of Monkey Island talán ma már kicsit túl egyszerűnek tűnhet, a 3. rész viszont simán megállja jelenleg is a helyét.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32251 levél
Válasz 09.07.25. 16:27 #3
szbszig
Először is no offense, de az egy dolog, hogy szövegben nem használsz ékezeteket és nagybetűket, viszont legalább az újonnan nyitott topik címében tedd meg legközelebb, ha ott egy tulajdonnév szerepel...

Aztán ha valóban a Launch of the Screaming Narwhalt töltötted le, akkor ez a vadiúj rész. Őszintén szólva én nem ajánlanám, hogy ezzel kezdd, mert egyrészt a poénok közül sokat nem fogsz érteni, másrészt pedig ugyan én nem tartottam annyira rossznak, mint amit például az indexes cikkben írnak róla, de kétségtelen, hogy az elődöktől azért bőven elmarad.

Szóval szerintem inkább a felújított első részt próbáld meg beszerezni, és azt vidd végig először!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
6675 levél
Válasz 09.07.25. 16:21 #2
GustyX
Ez az 5. rész első epizódja. Az első rész felújított változata a Secret of Monkey Island Special Edition. Javaslom szerezd be a 4. részt legalább, az is nagyon jó!
A SE is se rossz, bár azt inkább csak a story miatt "viszem végig", mint a játékmenet miatt.

Megj.: nem lehet volna nagybetűkkel kezdeni?
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
19406 levél
Válasz 09.07.25. 16:17 #1
sipec
eddig meg sosem volt szerencsem a sokak altal nagyszerunek tartott monkey island jatekokhoz, de most vegre megszereztem az uj reszt, es nagyon megtetszett. sajna annyira nem vagyok kepben, hogy most ez az elso resz feljitott valtozata-e, merthogy mar ez is 3d-s, de a lenyeg, hogy elegge ideszogez a gep ele.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.