Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Duke Nukem Forever (Ismertető)

Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever
A legutóbbi Duke Nukem Forever cikkek, hírek
19623 levél
Válasz 12.07.13. 02:28 #70
sipec
8 levél
Válasz 12.07.13. 01:48 #69
gears of
Huhh' az idegtől nem látok!
Kik vagytok ti, hogy a Duke Nukem Forevert fikázzátok, szarozzátok?
rootsharper. te ki vagy te sorvadt, csináld meg akkor a DNF-t egy gyors tutorial után te nyomorult kutya, vagy te komolyan ilyen jó vagy vagy csak annak hiszed magad!!!!!!!! Hidd el ha jobbat tudnál csinálni, te nem otthon sorvadnál a gép előtt!

Meg, hogy senkise tolja multin? xbox on érdekes tele vannak a mapok!

psp 3004 eladóóóóóóóó!
2168 levél
Válasz 12.04.07. 12:25 #68
GeryG
Nem kívánlak minősíteni...
18 levél
Válasz 12.04.07. 12:19 #67
kaltwerke
Minősíthetetlen grafika? Érzésem szerint a cikkíró rohadó morálja, a valószínűleg fizetett lejáratás keretében született elfogult firkálmánya minősíthetetlen.
1614 levél
Válasz 11.08.15. 16:27 #66
rootshaper
"a máig etalonnak tartott Crysis c. játék igaz hogy gyönyörű; vegyél hozzá 150 ezerért amin az is lesz." - ha 150kilóért nem engedhetsz meg magadnak egy gépet, akkor a DNF-el sem fogsz tudni túl kellemesen játszani, csak mert igen fosul optimalizálták, amellett, hogy ocsmány is

"A fiúk kihoztak mindent a grafikus motorból amit lehetett." - nézd meg a Bulletstormot, az Enslaved-et, az összes Gears of War-t, az UT3-at, vagy a Mass Effect sorozatot. AZ a maximuma az Unreal Engine-nek amit ezekben a játékokban láthattunk. amit a DNF-el összehánytak azt egyetlen ember is megcsinálja, különösebb előképzettség nélkül, pusztán az UDK-val és pár tutoriallal felvértezve. és ez igencsak bosszantó.

"elhozott valamit a 90-es évek végének FPS hangulatából" - pölö a... hmm. mit is? az élet visszatöltődik, nincsenek medkitek, amikre vadászni kell. összesen két fegyver lehet nálunk, vagy már valami patch formájában lehet akár négy is. minden pályán A-ból B-be kell eljutni egy kijelölt útvonalon, nincsenek elágazások, nincs térkép, nincs eltévedés, csak vezetnek a zsinór mentén, ahogy azt mostanság köll. pont ez a három dolog, ami a 21. századi FPS-eket jellemzi. mi is van benne, ami a 90-es évekre jellemző? lehet benne lőni. ennyi erővel a BF3 is klasszikus FPS lesz

"Vannak nagyobb nevek PL Redalert 3. Ki játszik vele? fél év után se híre se hamva" - vannak nagyobb nevek, pl: Mass Effect sorozat, vagy régebbről a Half Life, mind a mai napig kenik velük az emberek. miért olyan példát hozol ami eredendően szar?

"Ja és ha egy játék így megmozdítja a kritikusokat, és a játékosokat, olyan igen sz*r nem lehet" - vagy csak rossz oldalról nézed. nem azért mozgatta meg az embereket, mert király lett, hanem mert felháborítóan rossz. 14 év fejlesztés után nem azt az állapotot akarta senki sem látni, amit már 10 évvel ez előtt is képesek lettek volna produkálni.

bocs, hogy így kiveséztem az irományod, de szerintem sok sebből vérzik az érvelésed. ettől függetlenül persze neked bejöhet a DNF, meg toljad is vele, legalább van, aki bírja.
2 levél
Válasz 11.08.15. 15:50 #65
zolika56
Ezt a játékot szó nélkül én sem hagyhatom, úgyhogy minősíteném én is.
(Le kell szögeznem, hogy olyan csávó vagyok, aki pl 3 hónapja csak azért tett fel dosbox-ot a gépre hogy tudjon játszani az eredeti Blood-al.)
Sztem a játék jó, dobálózhatunk itt a grafikai megjelenítéssel, mert ez a játék szebb, stb, de: a máig etalonnak tartott Crysis c. játék igaz hogy gyönyörű; vegyél hozzá 150 ezerért amin az is lesz. A fiúk kihoztak mindent a grafikus motorból amit lehetett. Játékmenet? Nem tudtam felszállni előle, mert elhozott valamit a 90-es évek végének FPS hangulatából. Nem mondom, néha monoton, néha kicsit idegesítő, de melyik játék nem az néha. Szerintem mindenkinek a véleményét valamilyen szinten tiszteletben kell tartani, mert olyan játékot még nem készítettek, ami mindenkinek bejött.
Ja sokat kellett rá várni, aláírom. De ennyi idő után az én elvárásaim semmivel sem voltak magasabbak, mint egy bármilyen más játéknál.
Vannak nagyobb nevek PL Redalert 3. Ki játszik vele? fél év után se híre se hamva, nem töltöttem előtte összesen egy órát. Lehet csalódni nagyot egy játékban, de speciel a DNF szerintem nem ilyen.
(Ja és ha egy játék így megmozdítja a kritikusokat, és a játékosokat, olyan igen sz*r nem lehet.)
224 levél
Válasz 11.07.13. 17:26 #64
Noggle
Hú, Látom az írásomra többször is utalás történt. Büszke vagyok
Akkor tisztázom pontosan, hogy miért írtam "szőrszálhasogatást".
Közel sem azért írtam, mert mondjuk nem értek egyet a pontszámmal.
Amiért összegyűjtöttem, hogy miről mennyi lett írva, az hogy ez bemutatóhoz/értékelőhöz kicsit kevés. Egyrészt a bevetőnek olyan nagy figyelem lett szánva, hogy a hibák közül csak a grafika lett kispécizve(ami ugyebár valamilyen szinten szubjektív), amikor is tele vannak egyéb olyan dolgokkal, amikre utalni is akartam, és amiket más is írt, hogy furák/zavaróak/rosszak vagy éppen érdekes/egyedi. Közel sem azt mondom, hogy mindent bele kellett volna írni, de azért egy igazi ismertetőhöz, ami alapján akár egy régi Duke-al nem játszó egyén(pl. én) is pontosan értse, hogy miről van szó, közel teljes képet kapjon....kevés

Az észrevételem nem azt jelenti, hogy értek a teszt íráshoz, de az olvasásához mindenképp(mint ahogy a fociszurkoló is leszólja a kétballábas csatárt).
2168 levél
Válasz 11.07.11. 16:50 #63
GeryG
Félreértés ne essék... látom, itt rajtam kívül mindenki marhára ért a teszt íráshoz... Ahogy azt már korábban mondtam, valóban, a képek a játék első felében készültek. FRAPS-et használtam hozzá, és amikor eszembe jutott, lőttem egy-két screent. Aztán - mivel alapvetően egy teszthez bőven elég kb 15, max 20 kép - ezért egy idő után már felesleges lett volna ezzel szöszölnöm. De ez miért jelenti azt, hogy nem játszottam végig?! Ha egy versből kiemelek egy versszakot, és azt mondom el, akkor én már nem is olvastam a verset? Hogy van ez? Én nem merném a nevemet adni egy ilyen felszínes kijelentéshez...

Most neked tényleg az a legnagyobb bajod, hogy a bevezető x sorból áll, a tárgyalás meg y? Vagy az nem tetszik, hogy nekem nem tetszett a játék? Csak azt nem értem, hogy akkor miért is szól a kommented gyakorlatilag arról, hogy milyen hibái vannak? Kb leírtad más szavakkal, amit én. Hogy a grafika ilyen, a játékmenet meg olyan... van egy halom hibája, amit Te is kb a hozzászólásod - és most nem számolgatom a sorokat... - felén keresztül taglalsz lelkesen, de egyébként a hangulat jó. A Te észjárásodat követve több mint valószínű, hogy végig sem olvastad a cikket, a pontozást meg eleve meg se nézted. Abból ugyanis kitűnik, hogy úgy általában a hangulatával nekem sem volt semmi bajom.

Zárásként... ha már kritizálsz valamit, akkor legalább közel teljes ismerettel tedd azt!

(Húú, már látom, kezdődik elölről az egész! )
63 levél
Válasz 11.07.11. 15:11 #62
keesz
Nekem annyi észrevételem lenne, amint ahogy láttam már más is észrevett, hogy te a játékkal, vald be őszintén 2-3 óránál többet tuti nem játszottál. Én nem merném nevemet adni egy ilyen dologhoz, belegondolsz, filmet se az első 15perc alapján szokás értékelni..

Am meg, amit te szőrszálhasogatásnak véltél, hogy lentebb leírták hány sor a bevezetőd stb, azt tudod nyelvtan órán tanulnod kellett volna, úgy középsuli környékén legkésőbb. Ha írtál egy fogalmazást, vagy történelemből egy esszét azt is részekre bontod és a tartalmasabb részben(tárgyalás) szokták taglalni azt amiről írsz,ami nálad nem így történt. ez nálunk annó egy szánalom 2-est se ért volna
(mielőtt értékelnéd ezt íz írást, ez egy komment, ami kommentnek is készült, nem akar cikk lenni)

Félreértés ne legyen, jó ötlet és támogatandó ha írsz valamiről, de az akkor minőségi munka legyen, közel teljes ismerettel.


Én végigjátszottam, nekem bejött, bár azon én is elgondolkodtam, ha nem duke nukem lett volna a neve, lehet el se kezdem.
Élvezhető játék, grafika is tetszetős, nem világmegváltó, de hangulatos ( lásd wow-ot se a grafikáért játssza 10millió előfizető)
Nekem a történet, meg a régi, ismerős érzés magával ragadott hogy végigjátsszam, de am amiért lehúzza mindenki, az pont az fps jellege.
Kimerem jelenteni a duke nukem mint fps egy rakat %%%. Lövöd a malackát, se egy vérfolt, se egy tántorgás, hogy vmit is érezne belőle, egyszer csak összeesik. M.I mint olyan nincs malackáknak nem erősségük a fedezék vagy a kergetésünk.
A legjobban akkor tűnik fel, hogy miylen régi mutur megy alatta, mikor a Lula 3d-hez hasonló dolgokat kell keresgélni az egyik prostinak egy menetért. Ott a bárban megy egy félmeztelen csaj körbe körbe, semmi se állíthatja meg. Elé álltam, eltolt magával, raktam elé dobozt, kukát, szekrényt, egyik se jelentett semmi olyan fontosat neki amiért megszakította volna sétáját és ne tolta volna maga előtt a fél bárt
11704 levél
Válasz 11.06.30. 22:16 #61
.:[Kain]:.
a trailerben lévő szövegekkel együtt

"Hey pal! What are you gonna' do? Save the world all by yourself?"

még a játék legelején, az ajtó mellett álló katona mondja
11787 levél
Válasz 11.06.30. 19:36 #60
Ghoost
Egyébként, ha megnézitek az 1998as E3 trailert, a helyszínek nagyon ismerősek, szóval túl nagy változás nem történt az elmúlt 10 évben ilyen téren Ugyanúgy ott van a western rész, az az autópálya, a bánya, az építkezés, szinte mind megtalálható benne ami a véglegesben, csak persze kicsit másként.
417 levél
Válasz 11.06.30. 19:00 #59
Bozotszály
Nem védeni akarom a cikkírót, de én is rohadtul vártam, és igazság szerint csalódás lett számomra. Nem divatból mondom mivel 1 cikket nem olvastam el, még ezt sem(max csak gyorsan átfutottam)...általában a hsz-ket nézem mert abból kicsit nagyobb összképet kapok, hogy milyen a játék.

Még azért az elején megjegyezném, hogy még nem vittem végig.
Tetszik a játék, jó lett, félreértés ne essék,de valahogy mást vártam el tőle, nem tudom megfogalmazni mit, de nem éppen ezt.

Grafikáról annyit, hogy szerintem semmi esetre sem csúnya, maximálisat hoztak a motorból, de a képi megjelenítés: Üres. Sivár.Szépnek szép, de mintha hiányozna valami.

De nem a grafika miatt csalódtam benne. Valahogy annyira nem köt le. Van benne jó pár poén, de a többségét erőltettnek érzem. De Duke szövegei jók. Emlékszem anno alig vártam, hogy na a következő poénja vajon mi lesz, ennél meg folyamatosan ismétli magát ráadásul elég sűrűn, és egy idő után unalmassá válik.

De talán amiben a legjobban csalódtam az a zene...Az elején felcsendülnek a régi jó dallamok még Duke otthonában(pl liftbe szóló zenét egy az egyben átemelték a 3d-ből), de ahogy megy tovább a játék, egyszerűen mintha eltűnne a zene, semmi fülbemászó, párszor felcsendül a fő dallam, de szerintem ez kevés.

Játékmenettel, viszont meg vagyok elégedve, de ott is van pár dolog ami annyira, nem tetszett. Ego növelése szerintem jó pofa ötlet, bár a regenerálodó életcsíkkal, kicsit nehezen barátkozom én is. Ezen kívül egy valami van amit úgy sajnálok benne, meg olvastam más is, az hogy csak 2 fegyver lehet nálunk összesen. Könyörgöm ha már egyszer "akciófilm/játék paródia"( vagy mi) akar lenni, nehogy már ebben legyen realisztikus. Igenis cipeljen vagy 20 fegyvert, és akár egy bolygóvédelmi löveg is férjen el a farzsebében.

Most lehet jó páran meg fognak kövezni, de valami olyasmit vártam hogy kapok egy Bulletstormhoz hasonló játékot. Pedig fordítva kellene lennie, mivel úgy indult hogy Duke Nukem szellemi örökös... de a Duke Nukem Forever-ben nem kap el a hangulat, nem tud odakötni a monitor elé, még csak a poénok sem, ellenben a Bulletsormot végigröhögtem, és még némi újat is mutatott.

De ez csak az én személyes véleményem. Sajnos nagyon érződik rajta, hogy félkész a játék.
"Whore" is just another way to say "I love you"!
11787 levél
Válasz 11.06.30. 17:01 #58
Ghoost
Igen igazad van, elég lett volna az impresszumba belesnem De a stílusa alapján is egyértelmű volt, hogy nem te vagy. A regisztráció nem volt annyira mérvadó, többen csinálnak itt maguknak hobbiból néha egy új reget, egy kis minimális névváltoztatás miatt. Bár, a te esetedben ez nyilván nem lenne szükséges, akármikor átírhatnád a nevedet Duke Nukemre is akár, csak hogy kicsit ontopic maradjak
2168 levél
Válasz 11.06.30. 16:04 #57
GeryG
A "volt"-t arra értettem, hogy még nem volt szerencsénk egymáshoz!

De hamisításról szó sincs, én már akkor GeryG nicken futottam, amikor a Dome még csak egy álom volt! ogli is tőlem nyúlta...
8080 levél
Válasz 11.06.30. 15:28 #56
Gerry
Es en meg azt hittem, hogy csak a Milka csokit hamisitjak...
Egyebkent szinte transzcendens elmeny olyanokat olvasni miszerint, hogyaszondja "Ki (volt?)ő?" Mintha a Kiskungyulafiratoti Kozlony gyaszrovatat olvasnam: "Gerry B'csi meghalt, beke poraira, irritalo volt az oreg, de vegre megmurdalt, oldalbapisalhatjuk a fejfat" (Avagy, B verziokent; ki volt o, a langlelku kolto, O, a nagy, az utanozhatatlan, aki...vegre felfordult, hala az egnek.)
Igy, a Dome-n eltoltott nem egeszen 10.5 ev utan ez kulonosen joleso erzes, bar mar fontolgattam, hogy officiale muzeumi peldanynak nyilvanittatom magamat, es bekoltozok a vitrinbe. Az M.Phil. es mindjart a Ph.D. disszertaciok miatt cikkeket irni nemigen van idom, Cambridge finoman szolva is gyors tempot diktal (bar iden is volt ketto, illetve irok en tanulmanyokat meg recenziokat, csak inkabb hasonlokat mint gothmog: amikkel ezerszer annyi ido megy el mint egy teszttel, es cserebe ezredannyi ember olvassa ezeket ), de a forumon mostansag egeszen aktiv vagyok, igy a hullamarevseg meg nem ert el, maximum disztingvaltan zombifikalodok. Ne aggodjon senki: teljesen szublimalni soha nem fogok

"Egyébként hallottam már róla, de nem sok jót. "

Az elsore, masodszorra, es kb. huszadszorra felmerulo, az eredeti tetelmondhathoz hasonloan SPOILER
paraszt
kedves
valaszmondatot elhessegetve pusztan ramutatnek, hogy Gerry bacsi fejfajahoz vezeto utat meg nem lepte el teljesen a galambszar, es meg a fejfa is megtalalhato.Ghoost kerdesere: bar a nickek valoban igen szerencsetlen modon hasonlitanak egymasra, nem tudom mennyiben lehet osszeteveszteni kettonket. Az "r" es egy Ogli-t idezo "G" a megkulonbozteto jelzes, tovabbi arulkodo jel a 146 level, ami ujfent nehezen tevesztheto ossze a 7900 valahannyal. Ha netan regisztral egy trefas kedvu egyen GhostG neven, alighanem akkor sem lehetne osszeteveszteni benneteket, megha tortenetesen a logoja ugyan az is lenne...

(A felreertesek elkerulese vegett leszogeznem, azok kedveert akikben netan mas merult volna fel: az eg egy adta vilagon semmi problemam az uj kollegaval, sem a cikkeivel, sem a forumos aktivitasaval - ez utobbit foleg meg kell becsulni egyeb, sotetben settenkedo, ujonnan cikkgyartasra szerzodtetett forumbetyarok ismereteben. Ertheto okokbol nyilvan kicsi az esely, hogy szemelyesen is talakozzak majd az uj arcokkal (akik, tekintve peldaul a 2006-as cikiropalyazatot, meglehetos gyorsasaggal kepesek cserelodni)- sanszosan a tavalyi szerkesztosegi talalkozo volt az utolso, amin resztvettem: szamitasaim es remenyeim szerint harom ev mulva nem csak egy kontinensel, hanem egy operenciaval meszebb katapultalunk a Karpat-medencetol. Persze megeshet, hogy kutatas vagy csaladlatogatas eppen akkor materializalodik, amikor valamelyik osszeroffenes is, de erre remesen kicsi az esely. Igy Dinot kiveve mindenki fellelegezhet )
29119 levél
Válasz 11.06.30. 14:35 #55
LordMatteo
Anyázni Gerry sem anyázott szerintem, de az a maró gúny...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2168 levél
Válasz 11.06.30. 14:28 #54
GeryG
Hehe... én igyekszem diplomatikusan reagálni, pláne, hogy én írtam a cikket, hülyén venné ki magát, ha nekiállnék anyázni azért, mert valakinek nem tetszik.
De azt - mint látható volt - nem viselem jól, ha ok nélkül leidiótáznak.
29119 levél
Válasz 11.06.30. 14:26 #53
LordMatteo
Hát nem kellemes dolog úgy vitatkozni vele, ha mimózalelkű vagy. Még aktívkodik úgy-ahogy, bár mostanában mintha eltűnne (gondolom a tanulmányai miatt).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2168 levél
Válasz 11.06.30. 14:23 #52
GeryG
Én is néha, ha telefonról írok!
Egyébként hallottam már róla, de nem sok jót. Ki (volt?) ő?
4354 levél
Válasz 11.06.30. 14:22 #51
gothmog
Plusz "original Gerry" nem ilyen megértő, közös pontot/megegyezést kereső stílusban rendezné le ezeket a hozzászólásokat, hanem maró gúnnyal vágna vissza és alázna szanaszét
Endure. In enduring, grow strong.
29119 levél
Válasz 11.06.30. 14:17 #50
LordMatteo
Pont most akartam beírni, hogy ha másnem, akkor arról lehet megkülönböztetni Titeket, hogy a régi Gerry ékezetek nélkül ír.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
2168 levél
Válasz 11.06.30. 14:11 #49
GeryG
Nezopont kerdese, de amire Te gondolsz, ugy uj, semmi kozom a "regihez".
Miert?
11787 levél
Válasz 11.06.30. 13:56 #48
Ghoost
am no offense, ez erősen off: de te most egy új Gerry vagy vagy a régi?
2168 levél
Válasz 11.06.30. 13:35 #47
GeryG
Kedves Noggle!

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet. Tudod, nekem objektíven kell néznem, a mai átlaghoz mérten. És, bár vannak ma is bőven alacsony minőségű játékok, vannak olyanok is, amik messze felülmúlják ezt az alkotást. Nekem azt kell felmérnem, hogy a többi játékhoz képest ez hol tart. Ennek megvannak a maga szempontjai, mint grafika, játékmenet, történet, hangok, irányítás, ilyesmi. Ezek mentén írtam le a tapasztalataimat.

Másfelől meg továbbra is tartom, hogy a cikk csakis a saját tapasztalataim alapján íródott, és nem más kritikusok, vagy írók véleménye alapján. Emellett viszont nézd el nekem, szegény földi halandónak, hogy nyomon követem a napi hírek alakulását, és véletlenül tudok róla, hogy a játék általában a nagyobb magazinoknál, újságoknál, stb közepes értékeléseket kapott, és általában nagyobb a negatív visszhang mint a pozitív. Ez tény, még ha Te nem is értesz vele egyet, de akkor sem azért lett az én kritikám olyan, amilyen, mert másoké is hasonló... ennyit erről. Hiszel, amit akarsz, nem különösebben változtat a véleményemen. A mókás szőrszál hasogatásokra pedig nincs értelme reagálnom.

A cikk technikai részleteiről pedig annyit, hogy a bevezető így is meg lett csorbítva, mert bőven beleszőhettem volna azt is, hányszor lett eltolva a megjelenés... továbbá sok dolog valóban nem kapott helyet pont azért, mert ha mindenről részletesen írnék minden általam tesztelt játékról, akkor egy-egy tesztem hosszabb lenne mint a Gyűrűk Ura trilógia kibővített változata együtt véve. Így is hosszabb lett mint az átlagos ismertetők.
A képekről szólva, valóban a játék első feléből vannak, mert akkor készítettem őket, a vége felé már nem. Ennyi, kövezz meg érte...

De az, hogy ilyen részletességgel kielemezted az írásom, külön öröm számomra, mert azt jelenti, hogy elolvastad, így nem írtam hiába. Az, hogy nem értesz vele egyet, már más kérdés, Te nem, sokan mások sem, és megint sokan mégis. Emberek vagyunk, különbözünk, más az ízlésünk. Ez a cikk az enyémet takarja, ha írsz egy másikat, az meg majd a tiédet.

Tisztelettel és üdvözlettel:

GeryG
224 levél
Válasz 11.06.30. 12:33 #46
Noggle
Én viszont nem leszek ennyire visszafogott, mert te se voltál másokkal
Először is nézzük a cikket tartalomszerűen:
-közel 50 sor bevezető: Abszolút felesleges, egyrészt túl hosszú, és mindössze annyit akartál kihozni belőle, hogy régóta készül, ezért sokkal jobbnak kéne lennie a játéknak.
-közel 25 sor szar grafika: Na igen, szerintem sem a legjobb de egyáltalán nem zavaró, és egy Duke játéknál közel sem ennek kéne lennie a főszempontnak
-közel 20 sor játékmenet:
-közel 11 sor Duke: Na igen, ez az, ami a lényeg ebben a játékban
-közel 12 sor történet: Miért pont itt? Logikátlan...jaj, nagy nehezen megszületett a játék, nagyon szar, de most már leírom miről is szól...
-közel 12 sor multiplayer: biztos, még nem próbáltam ki.
-közel 18 sor összefoglaló:

Ennek tükrében talán össze is lehet szedni néhány dolgot, ami hiányzik:
-semmilyen más(nem Duke) hang minőségéről nincs szó
-fegyverek sokféleségéről(vagy annak hiányáról, illetve mennyi lehet nálunk(2))
-feladatsor végigjátszása utáni plusz elérhető funkciókról
-Egoról és annak növeléséről, mint játéktechnikai érdekesség
-más karakterekről (hangjuk, esetleg személyiségük....azt már tudjuk, hogy rondák)
és még ki tudja, mi mindent lehetett volna még beleírni, ha már ilyen hosszú a bevezető.(csak az arány miatt)

Ezen kívül külön kiemelnék néhány mondatot a cikkből:
"A játék alapvetően a bejárt utat követi: mész, lősz, mész, fejtörő, mész, kulcskeresés, mész, boss fight. Ezzel nincs is baj, szinte az első pillanattól fogva elkapja az embert a nosztalgia" -most komolyan ettől jött rád a nosztalgiaérzés, mikor halom ilyen van?
"Nagyon nem izzaszt meg bennünket az ellenség (pedig azért ez régen nem így volt), tekintve, hogy egyfelől nagyon kevés van belőlük, másfelől azok sem gondolkoznak túl gyorsan és túl sokat." -Kevés?? Jó nem egy Serious Sam, de akkora helyszíneken, ahol játszódik, mennyit akarsz?

"Bár a kritikusok zöme – köztük én is – hatalmas csalódásként élte meg Duke legújabb eljövetelét,..." Ez a legérdekesebb...nézzük csak mit írtál hozzászólásként...
"Amit írtam, az az én véleményem, és ha már így belejöttetek a rágalmazásba, hozzátenném, hogy egyetlen egy kritikát sem olvastam a játékról sem az enyém előtt, sem azután"
Nagyon érdekes így a cikk összefoglalója! Erre szerintem nem is kell már írnom semmit, mindenki érti miért is raktam egymás mellé ezt a kettő idézetet.

arra pedig, hogy "A mai trendhez képest kellemesen hosszú"(oldalt lévő pozitív tulajdonság)...Hát érdekes, nekem egyáltalán nem tűnt hosszúnak.

Végül pedig /off/ észrevétel: A cikkben minden példa és kép a játék első feléből származik.

Legvégül a játékról: Nekem bejött, és bár vannak hibái, de a hangulat több, mint jobb társainál. Én örültem volna viszont egy jönnek a malacok, és nyomj le minél többet az adott kis térképrészen játékmódnak, de hát nem lett ilyen


2168 levél
Válasz 11.06.29. 06:15 #45
GeryG
Így is lehet véleményt alkotni idiótázás nélkül. Köszönöm.

A játékmenettel - ahogy azt már többször hangsúlyoztam - nekem sincs nagy bajom. A grafika meg mindig is sarkaltos pontja volt minden játéknak, van akinek számít (nekem mint kritikusnak mindenképpen egy olyan fontos tényező, ami alapján értékelni lehet egy játékot), van akinek nem. Ha nem kritikus szemmel játszom valamivel, akkor nekem sem az a fő prioritás. Erre ékes példa pl. egy Amnesia: The Dark Descent (habár azt is teszteltem itt ), amiről nem tudok rosszat mondani, holott a grafikája annak sem egy nagy durr, sőt...

Az eladásokat pedig továbbra is tartom, hogy a neve generálja. Mert, ahogy Te magad is írtad, vannak a Duke fanok, akik akkor is megvennék, ha egy 800x600-as platformer játék lenne. Nektek nem mérvadó, hogy mások mit írnak, vagy mondanak róla. Én is így vagyok nagyon sok játékkal és filmmel. Az én dolgom az volt, hogy lehetőleg objektíven nézzem az alkotást, és ebbe nem fér bele, hogy mikor kellett volna anno megjelennie, vagy, hogy ő Duke. A többi hasonló kategóriás mai játékhoz kell mérnem, és azokhoz képest, igenis grafikailag el van maradva. A játékélmény meg megint más kérdés.
24 levél
Válasz 11.06.28. 23:33 #44
Gotrek
Emberek ez nagyon egyszerű, aki szereti a Duke Nukem szériát annak ez a játék az évezred játéka (mint nekem is). Utoljára talán 10 évesen ültem valami előtt csillogó szemekkel, a teljes leírhatatlan örömmel az arcomon, egészen ezen hónap tizedikéig. Már délután a városba rohangáltam várva mikor hozzák meg végre.
Az élmény pedig felejthetetlen. Újra Dukal játszani, lőni a disznókat, menteni a nőket, hallgatni a kegyetlen szövegeket. Ez igenis egy jó játék.Ízig vérig akciójáték.
Mint ahogyan azt fentebb is említettem van akinek az évezred játéka és van akinek nem.
Nos aki nem jön lázba, vagy legalább is nem vigyorog A "Hail to the King,baby" mondaton, annak ez sose lesz több egy "játéknál".
Viszont ami dühítő az a fikázás. Mert ( Tisztelet a kivételnek) a "kritikusok" néha igen csak érdekes megvilágításban közölnek dolgokat, legyen az film, zene vagy játék. Elavult grafika,gyenge effektek stb stb. Példálóznak itt mindenféle játékkal, hogy az ilyen meg olyan. A Duke Nukem Forever rossz játék? csalódás? Igen? akkor mégis hogyan utasít mindent maga mögé az eladási listákon, hogyan van az hogy a kritikusokat leszámítva a játékosok 80% csak jó élménnyel gondol rá?
Itt jön be a fikázás.
Akinek egy játék a grafikánál kezdődik annak régen rossz. (mellesleg szerintem a grafikája teljesen rendben van, mint ahogyan azt írta is valaki. Crysis 2 ?.... Na hát az a játék szép és itt kimúlt. elképzelhetetlenül repetitív, unalmas. számomra legalább is.)
A játékélmény? Ezt fentebb megírtam.
Multi? hát igen, én akárhányszor lépek fel azért mindig van kivel játszanom...
Összességében nem akarok én megbántani vagy fölülbírálni senkit. Mindenki mondja csak el a maga véleményét, hiszen ez az ilyen oldalak lényege.
A cikket író kritikus munkáját pedig köszönöm. Jó volt olvasni egy ilyen véleményt habár én nem értek vele eggyet.
megtettem mindent, mit ember megtehet, ki ennét többet tett, az ember nem lehet.
11704 levél
Válasz 11.06.28. 22:46 #43
.:[Kain]:.
csak hogy trollkodjak egy kicsit én is:

nekem nincs gondom a játék grafikai megjelenítésével

mindezt úgy, hogy pont előtte fejeztem be a krájzisz kettőt. hupákolhattok
4178 levél
Válasz 11.06.28. 18:16 #42
U.R.H.
Akkor ezek szerint ha bedőlünk a marketingnek, az már feljogosít minket arra, hogy átlagon felül értékeljük a filmeket vagy a játékokat. Ennyi erővel a DNF is lehetne egy marha nagy játék, mert eladja magát a nevével.

Ez nem sztereotíp duma, de te se gondolhatod komolyan, hogy fogadjam el egy olyan ember kritikáját, aki egy olyan gamer világban ült le játszani, ahol mindent a marketingel és a látvánnyal adunk el. Nem hibáztatom azért amiért ilyen, de akkor is szúrja a szemem a véleménye. Nem a korával akartam cikizni, hanem őt már máshoz szoktatják és az a más dolog nem feltélen egészséges.


2168 levél
Válasz 11.06.28. 17:40 #41
GeryG
Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor a Crysis 2 (vagy Transformers, tök mind1) legalább a látvánnyal eladja magát. A DNF viszont még azzal sem, az csak egy vicc. Látvány nélkül.

Mennyire sztereotíp ez a "te csak 95-ben születtél, mennyivel több vagyok én, mert én hamarabb" duma... No offens.
4178 levél
Válasz 11.06.28. 14:12 #40
U.R.H.
Mondja ezt egy olyan ember, aki 1995ben született.
Valahogy mi öregek az ilyesmit nem tudjuk komolyan venni. Szerintem a Crysisban sincs semmi különös vagy jobb dolog ehhez képest. Olyan mint a Transformers filmek. Kurva nagy látvánnyal eladja magát. De igazából egy vicc az egész.
417 levél
Válasz 11.06.28. 12:38 #39
Bozotszály
Azért na, volt benne pár olyan grafikai megoldás(nem is kevés), amit vagy 4-5 évvel ezelőtti játékoknál használtak.
"Whore" is just another way to say "I love you"!
2168 levél
Válasz 11.06.28. 12:22 #38
GeryG
A komment írója nyilván nem hallott még a képletes értelmezésről...
167 levél
Válasz 11.06.28. 11:49 #37
Dilikutya
A cikk írója nyilván nem látott az ezredforduló környékén megjelent játékokat, különben nem írna olyan égbekiáltó baromságokat, hogy ez az a színvonal. Teljese korrekt látvány, és nem kell 4 mag és az aktuális grafikus szörnyeteg a normális futtatáshoz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral.
263 levél
Válasz 11.06.27. 23:11 #36
Royce95
A DNF a a szar nem a Crysis.
2168 levél
Válasz 11.06.27. 19:37 #35
GeryG
Persze, a mai napig megállják a helyüket (nagy SWAT4 fan vagyok! ), de pontosan azért, mert akkor jöttek ki, amikor, és ma már mindenki úgy tekint rájuk, mint régi nagy klasszikusokra. Ha ma jöttek volna ki ugyanilyen grafikával, őket is megszólta volna mindenki, ahogy megszólnak minden olyan játékot, ami nem üti meg a ma már tényleg elvárható színvonalat. Most kifejezetten a grafikáról beszéltem, a játékmenet megint más. Az más szempontok szerint fejlődik, nem a hardver az, ami befolyásolja.
2745 levél
Válasz 11.06.27. 15:47 #34
cygary
Korrekt teszt, ezt már máshol is hangoztattam: Nekem az védje a játékot aki megvette, nem pedig letöltötte ingyért és bérmentve, majd mások fejéhez vágja hogy ez a játék már pedig teljesen frankó.
Hogyne, csak épp azt felejtitek el hogy ez elvileg egy játékprogram, és mindenki úgy tekint rá mintha egy müzlis dobozhoz adták volna ajándékba.
5483 levél
Válasz 11.06.27. 15:05 #33
Skorpio90
Nono, ott vannak az ellenőrök!

Mellesleg a cikkel csak részben értek egyet. Én úgy vagyok vele, hogy a hangulat kárpótol mindenért. A grafika sosem volt nálam szempont, itt sem érdekel. Meg igazából nekem tök megfelelő a 2004-5-ben kijött FPS-ek grafikai színvonala (Far Cry, SWAT 4, Republic Commando mind megállják a helyüket a mai napig). Ha új motorra álltak volna át a Gearboxnál, akkor meg azért menne a hőbörgés, hogy már megint egy kifogás a megjelenés miatt.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
11064 levél
Válasz 11.06.27. 11:41 #32
Dark Archon
Hát, ha budget árkategóriában jelent volna meg, egészen más visszhangja lenne, az biztos.

GeryG: úgy legyen!
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14276 levél
Válasz 11.06.27. 11:22 #31
balays82
Azért sovány érv, mert attól 2011-ben semmivel nem lesz jobb a játék, hogy már 2003-ban meg kellett volna jelennie, nem lehet úgy értékelni, mintha még mindig 2003-ban lennénk.
Azzal viszont egyetértek, hogy a Gearbox nem érdemli meg a sok negatív kritikát, mivel többször elmondták, hogy tartalmi szempontból semmit nem tettek hozzá a játékhoz, nagyjából minden kész volt, amikor átvették a fejlesztést. Abban dönthettek, hogy kiadható formába rázzák-e a játékot, vagy hagyják végleg elsüllyedni az egészet, egyúttal fenntartva a Duke Nukem körül kialakult legendát. Mivel akkoriban a közvélemény egyértelműen az első lehetőséget kívánta, ezért szerintem jó döntést hoztak, még akkor is, ha ez a döntés a végeredmény szempontjából nézve már erősen vitatható.
2168 levél
Válasz 11.06.27. 10:30 #30
GeryG
Reméljük, hogy kijön addig, amíg az még jó motornak számít!
11064 levél
Válasz 11.06.27. 10:19 #29
Dark Archon
Szerintem sosem készültek a világot megváltani vele, azt a média fújta fel, amire csak rájátszott az évek múlása. Így kialakult egy "12 éve fejlesztik, atomdurvának kell lennie" szállóige, s egy ilyen mesterségesen generált elváráshoz képest persze, hogy alulteljesít a DNF. Nem mondom, hogy a Gearbox nem tett rá egy lapáttal a trailerekkel, de hülyék lettek volna nem meglovagolni és kihagyni a poént.

balays82: miért volna sovány? anno otthagyták az enyészetnek a projektet. A Gearbox legalább összerakta egy játszható játéknak. Majd a DNF2 remélhetőleg már UE3-at kap
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2168 levél
Válasz 11.06.27. 10:16 #28
GeryG
Nálunk már csak a közterület-felügyelőket szeretik jobban!
14276 levél
Válasz 11.06.27. 10:10 #27
balays82
Amikor egy kritikus méltat egy játékot és magas pontszámot ad rá, akkor valaki biztosan a képébe vágja, hogy csak lefizette őt a kiadó. Amikor a kritikus lehúz egy játékot és alacsony pontszámot ad rá, akkor valaki biztosan a képébe vágja, hogy csak divatból teszi, a többi kritikust majmolja. Nehéz szakma a tiétek, a népszerűségetek pedig lassan a futballbírókéval vetekszik.
Az pedig, hogy egy játékot valaki azzal próbál megvédeni, hogy 8 éve kellett volna megjelennie, szerintem elég sovány érvelés.
2168 levél
Válasz 11.06.27. 10:01 #26
GeryG
Nem Te idiótáztál le, nem is állítottam. És nem én sértegetem a másikat... De ha már valaki (akinek nem inge...) azért támad, mert ugyebár más véleményen vagyok, akkor igenis megvédem magam.

A játékra visszatérvén, a játékmenettel nincs bajom, de amit írtam is, miszerint annak idején a világot készültek megváltani vele, ahhoz képest ugye mégis eltelt az a 14 év, ha tetszik, ha nem. És a játékmenet messze van az ígéretektől. Ma már ez a minimum... nem is fikáztam, csak leírtam, mivel telik nagyjából a játék.

A grafikát meg csak azért, mert ő Duke, nem tudom elnézni nekik. Lehet, hogy régi engine-re épült, de ha mondjuk átvette a Gearbox és azért ők is ültek rajta eleget, ennyi idő alatt ugyanezt akár át is dobhatták volna legalább az UE3-ra, nem hiszem, hogy olyan iszonyat nagy meló lett volna. És akkor most valószínűleg a kutya nem morogna a látvány miatt.
11064 levél
Válasz 11.06.27. 09:41 #25
Dark Archon
Értelme tényleg nincs, de azért azt tisztázzuk, hogy nem én idiótáztalak le, s nem nekem a hobbim másokat sértegetni azért, mert a véleményük eltér az enyémtől.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2168 levél
Válasz 11.06.27. 09:27 #24
GeryG
A kritikusokról írtad és ez esetben én is az vagyok.

De tudod mit? Szerintem meddő ez a vita. Nincs semmi értelme.

Nem az zavar, ha valaki leírja a véleményét, vagy ha más véleményen van mint én. Mindenkinek szíve joga. Engem az zavar, hogy csípőből leidiótáznak azért, mert ő máshogy gondolja.

Nem tudom, ki vagy, Te sem, hogy én ki vagyok, és mivel foglalkozom (munkából vagy hobbiból), de szerintem ha ebből a szemszögből nézzük, akkor Te ugyanúgy az én munkámat kritizálod (vagy éppen nem Te, de most mind1), ahogy ezek szerint én másokét. Akkor magadról is megvan a véleményed?
11064 levél
Válasz 11.06.27. 09:13 #23
Dark Archon
Kétségtelen egyébként, hogy megvan a véleményem azokról, akik pusztán abból élnek (vagy hobbiból, mindegy), hogy más fáradságos - avagy a DNF esetében a Gearbox kevésbé fáradtságos - munkáját kritizálják, de korántsem divatból, hanem mert tervezőként én is alkotói munkát végzek. De jogodban áll véleményt formálni, nekem meg véleményt formálni a véleményedről, azt úgy kb. ennyi. Egyébként, ha figyelmesen elolvastad volna a hsz-em, általánosságban írtam a majmolást, nem feltétlenül rólad volt szó.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2168 levél
Válasz 11.06.27. 09:02 #22
GeryG
Nem majmolok senkit. Amit írtam, az az én véleményem, és ha már így belejöttetek a rágalmazásba, hozzátenném, hogy egyetlen egy kritikát sem olvastam a játékról sem az enyém előtt, sem azután. A kritikám (én szar, hogy merek én bármit is kritizálni, ami neked ennyire tetszik...) csakis és kizárólag az alapján íródott, amit a játék tesztelése során tapasztaltam.

De én biztosan csak mások munkáját másolom, és valószínűleg egyetlen percet sem töltöttem a játékkal. Sőt, tovább megyek, még meg sincs... gratulálok. Én majmolok másokat?! Te vagy az, aki divatból szidsz engem, mert én vagyok az, aki a kritikát írta, amivel nem értesz egyet. Ennyit erről.

Szerk.: Tisztában vagyok vele, hogy ennek kb 2003-ban kellett volna megjelennie. De ha FIGYELMESEN elolvastad volna a cikket, erre magadtól is rájöttél volna.
11064 levél
Válasz 11.06.27. 08:03 #21
Dark Archon
Szerintem az ő fő problémája - az enyémmel egyetemben - hogy ami az "olvasónak szól", egymást majmolják a cikkírók, egyik sem képes megérteni, hogy ennek úgy 2003-ban kellett volna megjelennie, a Gearbox szinte csak összerakta az akkori darabokat és persze felturbózta egy kicsit. Az eladások meg szintén azt bizonyítják, hogy a kritikák szart sem érnek.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.