Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ubisoft vs. használt játékok (Hírek)

Driver: San Francisco

Driver: San Francisco
A legutóbbi Driver: San Francisco cikkek, hírek
32254 levél
Válasz 11.07.20. 19:56 #9
szbszig
Igen, de azért jogos, mert ők így írták meg a felhasználói szerződést. Ha az a rendszer alakult volna ki a játékoknál, ami az autópiacon, akkor most nyugodtan lehetne adni-venni a használt termékeket. Ők tehetnek már arról is, hogy csak felhasználói jogot kapsz, nem tulajdonjogot. Szóval részemről lelkiismeret-furdalás nélkül szidom őket továbbra is.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
62 levél
Válasz 11.07.20. 19:40 #8
mancitoo
Remélem nem jutunk el odáig, hogy az antikváriumban vásárolt könyvekért felárat kell majd fizetni pl. az Akadémia kiadónak...
14264 levél
Válasz 11.07.18. 12:13 #7
balays82
Lényeges különbséget fogalmaztál meg, nagyon nem mindegy, hogy tulajdonjogot, vagy használati jogot szerzel, utóbbi esetben ugyanis a továbbadás joga nem illet meg (ezért is sántít a lent leírt autós hasonlat). Ezt szépen le is írják minden játék telepítése előtt, csak éppen senki nem olvassa el, vagy inkább senkit sem érdekel. Az Ubisoft (és lassan az összes többi kiadó, cég) lépése tehát lényegében teljesen jogos, az más kérdés, hogy nem túl felhasználóbarát.
Én sem örülök neki, mert bár PC-re nem, de PS3-ra a játékok többségét használtan veszem. Bár ezzel kapcsolatban megfogalmazódott már az is, hogy akiket a multi nem érdekel, azok akár jól is járhatnak, mert még gyorsabban értékelődhetnek majd le a használt játékok.
2011 levél
Válasz 11.07.18. 11:29 #6
Corvus5
Ezek mekkora szarrágók, atya ég! Kétszer akarják eladni uyganazt a terméket? Van bőr a pofájukon rendesen.
Ha én egyszer megveszek vmit, akkor azért fizetek, h annak a tulajdonjoga - jelen esetben használati joga - az enyém legyen. Az Ubifos meg tehet egy szivességet.
5502 levél
Válasz 11.07.17. 15:14 #5
Dino
Ajánlott olvasnivaló a témában egy évvel ezelőttről: A játékkiadók és a second-hand konzoljátékok piaca
212 levél
Válasz 11.07.17. 15:09 #4
Kopiati
Ehhez hasonló rendszer volt a Mass Effect 2-vel is, a Cerberus Networkért a másodkezes tulajnak fizetnie kellett. Nem újdonság ez.
4211 levél
Válasz 11.07.17. 12:46 #3
Madrac
"Még mindig inkább örüljön a Ubi hogy valaki megveszi a játékát olcsobban egy másik játékostol mintha inkább a "Letöltöm" megoldást választja."

Nekik ez teljesen ugyanaz.
Quoth the raven, `Nevermore.'
330 levél
Válasz 11.07.17. 12:39 #2
RUSSIANBOY
Szerintem hülyeség.


Ennyi erővel az autogyártók is megcsinálhatnák ezt hogy eladom az öreg Fordomat valaki megveszi és akkor még fizessen rá külön dijat hogy pl forgalomban maradhasson vagy ilyesmi mert máskülönben a gyártó kivonatná.

Ez akkor baromság hogy na.Ennyire szegény lenne a Ubi hogy már nem tud miből pénzt lenyulni?Aki anno megvette a játékát eredetiben tizenakárhányezer forintért az kifizette az akkori költségeket.De hogyha most jopár évvel eladta - mert mondjuk megunta és persze annyit már ugyse fog kapni érte a másik ember aki meg megvette volna de pl annyi pénzt nem szivesen dobott volna ki rá mivel manapság az élelmiszerek és az alap megélhetés a cél igy mindenki elsősorban valami más kevésbé fontos dologrol mond le - most azt miért kell mégjobban lehuzni?

Még mindig inkább örüljön a Ubi hogy valaki megveszi a játékát olcsobban egy másik játékostol mintha inkább a "Letöltöm" megoldást választja.És akkor még sirnak hogy miért olyan sok a kalozkodás.Hát ezért.Mert az embereknek - nemcsak itthon - hanem mindenhol egyre kevesebb a pénze mert minenhol csak megszoritások vannak igy a játékos társadalom is elsősorban inkább lemond egy eredeti játék megvételéről mert enni kell meg hasonlok.De hogyha megveszi attol ugyanugy éhes marad.

Szóval én nem buzditok senkit az illegális letöltésre mert mindenkinek saját döntése hogyan szerzi be az adott játékot és persze vállalja érte a felelősséget hogyha a másik modszerhez nyul.De sajnos az ilyen és hasonlo döntések vezetnek ehhez a megoldáshoz mint most a Ubi-nak ez a megoldása.

Pl a Just Coast játékért én se adtam volna X összeget mikor bejött de jopár évvel később megvettem 1000Ft-ért mert annyit számomra bőven megér és nagy szabad teret ad a játék.Én is megtehettem volna a másik megoldást.

Oké persze tény hogy a készitőket nem érdeklik ezek a dolgok mert egy játéknál vannak kiadások mint maga a project a melosok kifizetése jogdijak reklámok stb....de ugyanakkor arra is gondolniuk kellene hogy akiknek készitik nem gazdag emberek és mindenkinek csak egyre kevesebb a pénze mert minden országban minden csak emelkedik vagy megszoritások vannak igy az emberek előbb mondanak le egy PC-s játék megvételéről minthogy mondjuk ne egyenek.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
558 levél
Válasz 11.07.17. 12:29 #1
Drukala
*Szipp-szipp* Nem tudják százdollárosokkal törölni a hátsójukat. Annyira sajnálom őket.
"I guess I have a soft spot for pretty faces"
766 levél
Válasz 11.07.17. 12:29
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Ubisoft vs. használt játékok (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.