Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Meggondolta magát az Xbox One-t érintő kérdésekben a Microsoft [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Meggondolta magát az Xbox One-t érintő kérdésekben a Microsoft
Mégse kell 24 óránként netkapcsolat és a játékok cseréje is szabad lesz.

14264 levél
Válasz 13.06.21. 16:04 #32
balays82
És már kezd is terjedni a pletyka, hogy hamarosan bejelentésre kerül a Kinect nélküli Xbox One (ami pedig elvileg ugye nem is lenne kivitelezhető), az ára pedig - dobpergés - 399 dollár/euró lesz.
1633 levél
Válasz 13.06.20. 18:04 #31
-T0ng-
12973 levél
Válasz 13.06.20. 18:03 #30
McCl@ne
Én felröhögtem
Respect is not given. It's taken.
10346 levél
Válasz 13.06.20. 17:55 #29
MattMatthew
Azért a Mass Effect 3-nál nagyon más volt a helyzet. Kezdjük ott, hogy SPOILER
a vége azMegijedtetek, mi?


Bár lehet, hogy nem olyan vicce.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
1633 levél
Válasz 13.06.20. 17:40 #28
-T0ng-
Bocs már megvan a cikk....
1633 levél
Válasz 13.06.20. 17:37 #27
-T0ng-
Amúgy valaki véletlenül nem tudja mikor jön az az állítólagos utolsó firmware X360-hoz? Csak mert mintha valami ilyesmi cikket olvastam volna valahol, de nem találom:S
1633 levél
Válasz 13.06.20. 17:19 #26
-T0ng-
RAI*DEN nem arról beszéltem, hogy mit adtak ki,vagy mit nem X360-ra, hanem azt, hogy ez megtörténhet a jövőben bármikor. Egy új konzol esetében nem szabad abból kiindulni, mi volt a régivel.

Ezért követem én is az általad említett, és szerintem nagyon helyes taktikát, hogy kivárok és meglesem milyen hibák fordulnak elő.
1633 levél
Válasz 13.06.20. 17:17 #25
-T0ng-
Sucee ez nem birkaeffektus, és üdvözlöm a Microsoft döntését. Nekem az egész helyzettel elvi bajaim vannak és nem a konzollal, hanem a céggel.

Engem, mint potenciális vevőt, elriasztanak azzal, amit szerintük 500 $ ért simán megéri eladni. Lehetetlen korlátozások, használhatatlan szolgáltatások, nem beszélve arról, hogy mindezt teszik úgy, hogy van egy potenciális alternatíva.

Reakcióként képtelenségeket mondanak, majd egy hét múlva jön egy pálfordulás és mint az újonnan megvilágosultak előadják, hogy ők mennyire a vásárlókért vannak (holott előtte minden reakciójuk és cselekedetük totális ellentéte volt).

"...Azoknak is van egy alternatívánk, akik semmilyen internetes kapcsolattal nem élnek, úgy hívják X360." - E3 Mr. Mattrick

"...Mi teljes mértékben adunk a vásárlok visszajelzésére és örülünk, ha egy olyan terméket adhatunk, ami mindenkinek megfelel."

És itt persze nem beszéltünk még arról, hogy ha itt a cég megszorításokat tesz, aminek gazdasági szempontból meg lesz az eredménye, majd később hol máshol akarnak korlátozni? Bevetik azt a szabadalmi tervet, amit anno a Kinectel kapcsolatban készítettek miszerint, ha többen akartok játszani a plusz emberért fizetni kell?
2918 levél
Válasz 13.06.20. 17:14 #24
RAI*DEN
X360-anon hányszor adtak ki fw-t ami bricket varázsolt a gépből? PS3-nál kettőről is tudok így első nekifutásra. És a Halo-t mint FPS én sem emeltem ki, mert az én szememben is szar volt. Csak sajnos a Killzone sem több mint egy gyönyörű grafikájú játék nulla élvezeti faktorral.
1633 levél
Válasz 13.06.20. 17:09 #23
-T0ng-
Hát nem tudom RAI*DEN! Ha a Killzone-t elővesszük mint átlagon aluli FPS-t, érdemes megemlíteni a Xbox esetében a Halo sorozatot, mert az sem több egy "megyek előre és lövök" címnél.
Ami a Prototype vs. Infamous vitát illeti, szerintem a Prototype mind történetében, mind megvalósításában a nullához tendál. Az egész összefüggéstelen missziók tömkelege volt, ahol egyetlen cél a pusztítás. Ebben egyébként látszik, hogy a Radical Entertainment korábbi játéka egy nyitott világú Hulk játék volt, így nem volt nehéz a játékot megcsinálni, csak át kellett skinezni az egészet.

A Quantum Break valóban ígéretes, de ha csak egy jövőbeni Uncharted részre gondolok, az valahol ígéretesebb számomra. Autósjátékok esetében 12 egy tucat, míg a Dead Rising sorozat értelmét, hogy zombihordákat mészárolsz órákon keresztül soha nem láttam értelmét.Nyilván ez most ízlések és pofonok, meg kinek a papné, kinek a paplan helyzet. Függetlenül ettől játékfelhozatalban nekem a Sony szimpatikusabb.

A technikai oldal mindkét konzol esetében lutri. Az, hogy a konzolok biztonsága milyen, hát-hát...Igazából úgy vagyok vele, hogy áldozata lehetek PC-n is egy hacker-támadásnak, nem beszélve arról, hogy olyan veszélyeket vetítünk előre, ami akár még az Xbox esetében is felmerülhet az architektúra miatt. Automatikus frissítésről pedig annyit, hogy a XOne esetében is ez az eljárás megy...
14264 levél
Válasz 13.06.20. 16:42 #22
balays82
Én is így gondolom, ezért tulajdonítom a jelenlegi helyzetet jelentős részben a marketingesek sikerének/kudarcának.
3489 levél
Válasz 13.06.20. 16:40 #21
Sucee
Bizonyos szintű birka effektus is egyébként. Emberi természet, hogy szeretünk szidni dolgokat, amikor meg még van is alapja a negatív kritikáknak, akkor gyakran elszabadul a pokol. (Lásd Mass Effect 3 befejezés pl.) ((Utóbbit csak megemlítettem párhuzamként, de nehogy valaki belemenjen a témába sokadszorra is. ))

PS4 meg valóban jónak tűnik PC-s szemmel is, egészen szimpatikus(nak látszó?) hozzáállásuk is van, gondolom a kettő együtt szülte ezt a mostani jelenséget.
14264 levél
Válasz 13.06.20. 16:35 #20
balays82
Köztünk szólva én sem értem, hogy miért alakult ki ilyen mértékű hype a PS4 körül, amikor a Sony lényegében nem csinált semmi különöset, csak haladt tovább az által megkezdett úton (evolúció, de nem revolúció történt). Inkább az új Xbox miatti kezdeti csalódottságnak tudnám be ezt a dolgot, ami még mindig nem magyarázza azt, hogy azok közül is sokan PS4 rajongók lettek hirtelen, akiknek még soha nem is volt konzoljuk. Ráadásul a februári PS4 bemutató alkalmával a töredékét sem lehetett tapasztalni ennek a lelkesedésnek. Csak arra tudok gondolni, hogy a Sony E3-as marketingstratégiája volt ennyire hatékony, miközben a Microsoft pedig iszonyatosan gyengén szerepelt ezen a téren, amire még rá is kontráztak a japánok utóbb. Ennek az eredménye ez a nagyon nagy aránytalanság a két konzol megítélése között. Nem érzem például én sem, hogy az exkluzív játékok terén annyival jobban állna most a PS4, mint az Xbox One, mindkettőre bejelentettek néhány érdekes címet, de a többség multiplatform fejlesztés. Az igaz, hogy a Sony hagyományosan erősebb ezen a téren, de már eddig is erősebb volt, ennek nem kellene az újdonság erejével hatnia bárkire is.

Én azért veszek PS4-et majd valamikor, mert eddig is csak a Sony konzoljai fordultak meg a kezeim között, amit pedig a PS4-ről eddig tudni lehet, azzal is elégedett vagyok, így továbbra is kitartok a márka mellett. De azt azért nem érzem, hogy a Sony annyival a riválisa fölé nőtt, amennyire azt sokan gondolják.
2918 levél
Válasz 13.06.20. 15:22 #19
RAI*DEN
Azért a Sony közel sem tartott akkora show-t az E3-on, hogy rohanjak megvenni a gépüket. Hiába az árkülönbség, most már mindenképp X1-et veszek előbb. MS-nél még voltak ott kizárólagos címek, amiket be sem mutattam az E3-on, na meg amit be is mutattak, azok már elsőre meg is vettek(Lásd: Forza, Quantum Break, DEad Rising 3, meg volt egy játék amit így első blikkre a Mission Impossible-höz tudnék hasonlítani, de most nem is találom...). Sonynál meg volt ugye, nézzük csak. Killzone Shadowfall(kb ugyanolyan szar lesz mint az eddig megjelent 3 rész, totál játszhatatlan unalmas, átlagon aluli FPS, amit kb a grafikája fog eladni), Infamous Second Son(ezt kivételesen várom. Az első 2 rész nehezen, de szódával elmentek, egyáltalán nem voltak kiemelkedőek, szememben a Prototype 1-2 lemosta a porondról ezt a játékot, de ebben a 3. részben látok fantáziát, meg a főszereplő is legalább szimpatikusabb), Knack(nah, ez egy igazi hulladék, és még lehet túl szépet mondtam róla), The Order(Ready at dawn 2 PSP-s god of war után munkálkodik. Kíváncsi vagyok erre a címre, szerintem ezt meg is veszem. Kíváncsi vagyok, hogy vajon a Sony Santa Monica studio mekkora része segít be a Ready at dawn-nál, mert elviekben náluk is készül valami játék, bár lehet ők is ezen dolgoznak gőzerővel.). Aztán volt itt még Assassins Creed 4, meg Watch Dogs(mind2 multiplatform, szóval nem a Sony mellett szól, sőt az Assassins Creed 4 még le is fagyott a konferencián a fejlesztői gépen...).

Akkor beszéljünk az online részről. PSN szart sem ér, rengeteg gond van vele, kismillió hibával találkoztam már, update nyögvenyelős, 2 updateből 1-nél mindig szívok vagy a letöltésnél vagy a telepítésnél. Hibamegoldás? Sony online support semmi érdemeset nem tud, csak mellébeszélés a hibakódoknál. Google-n kell a hibáknak utána nézni, és ott meg 95%-ban arra buzdítanak, hogy rakjam a gépet DMZ-be a routeremen. Érdekességképp megjegyezném, hogy semmi hiba nem volt az elmúlt 7 évemben az X360 online részével, minden játék tökéletesen megy, nincs update probléma, van rendes privát chat, nem szaggat a játék online meg kismillió egyéb ok. Sony meg meglepetésszerűen kiad olyan fw update-eket a PS3-hoz, hogy azok brick-et csinálnak a gépből, és a jövőben a PS4-nél a PSN+ szolgáltatás keretén belül automata update lesz, szóval lehet félni, hogy mikor ad ki a Sony egy olyan update-et, ami brick-et csinál majd a PS4-ből is. Mi van még? Jah igen, ne felejtsük el, hogy a PSN-t az Anonymous szervezet milyen szépen feltörte, és mindez a Sony hibája volt, mert szartek egy rendes védelmi rendszert kiépíteni, de azért a pénzt zsebre tették.

Akárhonnan is nézem, a Sony még mindig kevesebb, sokkal kevesebb, egyedül a PS4 gép ami erősebb. A legerősebb exkluzívokat már rég elvesztették a Final Fantasy és Metal Gear sorozat tekintve. Szerintem érdemes átgondolni, hogy mit vesz előbb az ember, na meg mikor. A megjelenés 1. évét én kivárásos időszaknak tekintem(hogy lesz-e hiba az X1-nél és PS4-nél ami jellemzően előjön vagy sem), aztán ha lejjebb megy az X1 ára, akkor már zúzok is megvenni, és Live-on mehet a móka
1633 levél
Válasz 13.06.20. 12:41 #18
-T0ng-
Mindegy is. Az én véleményemen nem sokat változtatott ez a hír! Az ár, és az exkluzív címek felhozatala számomra még mindig nagyobb vonzerőt jelentenek, nem is beszélve a tényről, hogy amint meg akarok szerezni játékokat, mindkét konzolon tiszteletüket teszik.
14264 levél
Válasz 13.06.20. 12:17 #17
balays82
Pontosan. Lehet kísérletezni, sőt kell is, de csak ésszel érdemes.
1633 levél
Válasz 13.06.20. 12:10 #16
-T0ng-
Annak idején a Motion Contol háború azért tört ki a két konzol között, mert a Wii képes volt a családot mint szegmenst megragadni. Persze a két nagy gondolt egyet, hogy ez milyen jó már és ők is előálltak a saját ötletükkel. Kétségtelenül a Microsoft nyert a saját szabadalmával, az viszont már más kérdés, hogy mi jött ezután.

Mivel a Sony-nak nem árt érdekében annyit erőltetni a sikertelen kísérletet nem is adtak ki ilyen játékokat nagyon, és a mainstream játékokba sem akarták nagyon integrálni. Ezzel szemben a Microsoft a konzolját ledegradálta bizonyos mértékig egy családi társasjáték szintjére az által, hogy egy időben nagyon erőltette a dolgot és számos ilyen játék jelent meg.

A végén ott mégis a Sony-nak lett igaza: Nem lehet normálisan és használható módon integrálni a játékokba a lehetőséget. Ezek után most valahogy a Sony részéről nem is láttam erőlködést az E3-on ezen a téren. A redmond-i srácok viszont még nem adtak fel vele láthatólag (nem csak a kötelezésre gondolok, de ott az IllumiRoom is ami véleményem szerint a pénzkiszórás netovábbja)

Egy szó mint száz balays82 igazad van, a Kinect közel sem akkora siker. Sőt ez a "csatát megnyerte, de a háborút még nem" esete.

Az a baj, hogy a Microsoft sokszor előrébb tekint a technológiában, mint ameddig a tényleges vásárlói igény mutat. Arról nem beszélve, hogy sokszor átnéznek afölött a vásárlói szegmens felett, akiket célozni kéne.
14264 levél
Válasz 13.06.20. 12:05 #15
balays82
Menet közben már óriási pofátlanság lenne. Főleg ilyen előzmények után. Mindkét cég részéről.
10589 levél
Válasz 13.06.20. 11:59 #14
Dark Archon
Aztán egyébként semmi garancia rá, hogy ezeket a korlátozásokat nem vezetik be, ha már eladtak elég X1-et... vagy akár a Sony is megteheti később.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14264 levél
Válasz 13.06.20. 11:57 #13
balays82
Én komolyan számítok még erre a bejelentésre is. Hiába a sok engedmény, ha az árversenyt el fogják bukni végül. Nem is értem, milyen tapasztalatok vezették őket arra, hogy Kinect nélkül nem lehet kiadni az új konzolt. Nekem teljesen úgy tűnt, hogy a Kinect nem lett valami nagy siker.
10589 levél
Válasz 13.06.20. 11:17 #12
Dark Archon
Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy nem lehet állandóan széllel szemben hugyozni... először a Win8 -> Win8.1, most ez. Legközelebb mi lesz? Mégis lehet az X1-et Kinect nélkül használni és úgy pont annyiba fog kerülni, mint a PS4?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1633 levél
Válasz 13.06.20. 09:12 #11
-T0ng-
Nem Matt az nem baj, ha a hibáit elismeri. A baj az, hogy olvastam az interjút és a Microsoft ezt úgy állította be, mintha ők lennének a felhasználók legnagyobb barátai és meghallgatták a kérést.

És még csak ezzel sem lenne baj, de még csak nem is a Sony vagy az felhasználók ténye miatt lett ez megbabrálva. Ugyanis aki tisztában van a külföldi politikával, nagy vihart kavart az elmúlt napokban a megfigyelési botrány. Ennek keretében igyekeznek bevezetni egy törvényt, melynek értelmében a felhasználók kevésbé lennének megfigyelhetők. A Microsoft esetében felmerült a megfigyelés lehetősége a 24 órás internet kapcsolat esetén, és még így sem lett orvosolva a megfigyelés legnagyobb lehetőségét hordozó állandó Kinect használati kötelezettség.

Egy szó mint száz, nem tudom már ezt szimpatikus húzásnak nevezni a cég részéről, mert nem elismerték a hibáikat, hanem úgy csináltak mint aki eddig is mindent jól csinált és most még jobban akarják. Ez olyan mintha egy csata elején elfutna a ellenség majd egy hírnököt küldenének, hogy "jaaa nem menekültünk ám el csak taktikát váltottunk".
7804 levél
Válasz 13.06.20. 08:11 #10
Lovi Tommy
Nem, csak jelez valamit a Microsofttal kapcsolatban. Számomra.
10346 levél
Válasz 13.06.20. 08:08 #9
MattMatthew
Aha, szóval újabban már az is ciki ha vki elismeri a hibáit és javít rajtuk. Értem. Illetve nem.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
7804 levél
Válasz 13.06.20. 07:45 #8
Lovi Tommy
Bár nem vagyok konzolos, és valószínűleg soha nem is leszek, több okból is, de a címet olvasva már rögtön az jutott eszembe, hogy ez így eléggé árulkodó, hogy a PS4 bejelentések után "egyből" visszavonulót fújtak. Ha eddig se tudtam volna melyiket vegyem, akkor mmár csak emiatt PS4-t vennék, hiszen a Microsoft olyan baromságot talált ki, melynek a végén meg kellett hunyászkodnia.
143 levél
Válasz 13.06.20. 06:53 #7
medve91
akkor lehet menni szépen és megköszönni a Sonynak!!!!
Murzsa Roland
1633 levél
Válasz 13.06.20. 05:30 #6
-T0ng-
Nálam még így is a PS4 a nyerő! A Microsoft ezzel csak elismerte a vereségét. Szép és jó, hogy hallgattak az emberekre, csak az a baj, hogy ezt a döntést nem most kellett volna meghozni, hanem anno az üzleti stratégia kidolgozásakor.

Amit pedig GeryG is mond. Az az egy szem exkluzív cím nem veteti meg velem a konzolt.
1681 levél
Válasz 13.06.20. 00:07 #5
GeryG
Lehet, bár a szürkeimport már most is áll mind2 konzol esetében. Ami nekem fura (jó nem fura, tök egyértelmű), hogy a 120ezres ajánlott árú PS4et itthon 124-ért hirdetik. Azt így nem tudom, hogy az áfával mi újság, de az kizárt, hogy 4 ruppó nyereségre hajtanak konzolonként...
2918 levél
Válasz 13.06.20. 00:02 #4
RAI*DEN
Szerintem ezek után nem csak 20 országban lesz rajtkor elérhető az X1. Tuti lesz bejelentés a következő napokban, hogy majdnem minden országban első naptól kapható lesz. Már látom a lelki szemeim előtt, hogy a hazai kisboltok már durván rárepülnek a külföldi készletekre, és szereznek be szürkeimporttal is, csak hogy aztán az igazi fanoknak horror áron értékesíteni tudjon(az igazi fanok akár 20k-val is többet fizetnek azért, hogy szerezzenek egy gépet, anno a Wii U-nál is ilyen seftelések mentek megjelenéskor). Igazán érdekes napok elé nézünk szerintem.
1681 levél
Válasz 13.06.19. 23:55 #3
GeryG
Hurrá-hurrá. Már csak az a kérdés, hogy hány hónapos késéssel számíthatunk az eljövetelére kis hazánkban. Bár ha a régiós megkötés valóban nem áll fenn többé, akkor Bécs nincs olyan messze!

Ezzel együtt továbbra is a PS4 viszi nálam a pálmát. Hardverben és - most már - szolgáltatások terén közel azonos a két konzol kínálata, így maradnak a játékok. Ott pedig az egy darab Quantum Break egyelőre nem túl sok.

Szóval a felállás nálam továbbra is ugyanaz: első körben premiernapi PS4 vásár, aztán megjelenés és egyéb körülmények függvényében később (mondjuk tavasszal) XONE vásár...
5502 levél
Válasz 13.06.19. 23:48 #2
Dino
RAI*DEN: (No akkor köszi itt is.)
2918 levél
Válasz 13.06.19. 23:47 #1
RAI*DEN
Ajj, de jó egy ilyen jó hírt látni, és örülök, hogy beküldhettem . Ezt is megértem itt a dome-on végre!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.