Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Már 8 millió példányban kelt el a Watch_Dogs [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Már 8 millió példányban kelt el a Watch_Dogs
Az első negyedéves pénzügyi jelentés szerint ennyit adtak el a kiskereskedőknek. Sorra dőlnek meg a rekordok.

Watch_Dogs

Watch_Dogs
A legutóbbi Watch_Dogs cikkek, hírek
1664 levél
Válasz 14.07.12. 11:40 #32
GeryG
Azért messze nem a WD volt a legnagyobb átverés az utóbbi időben, na.
6665 levél
Válasz 14.07.12. 11:33 #31
GustyX
Nem.
De egyik játékkal kapcsolatban sem vágták át (olyan látványosan) a jónépet, mint tették azt a WD esetében. Igen, megint ott vagyunk, hogy 2012-ben mi volt és nagyon nem azt kaptuk, de tekintsünk el a köztes videóktól.
Ha 2012-ben képesek voltak olyan grafikai megjelenítésre, akkor 2 év múlva (ami grafika szempontjából nem kevés) 2014-ben miért nem? Épp ezért volt olyan nagy elvárás az WD-nál, ami a next-gen konzolok esetében hihetőnek is tűnt. Ráadásképpen a PC-s verzió és a next-gen verziók előnyt élveztek a fejlesztés során. De sem a PC-s, sem a next gen verziók nem hozták azt, amit hozhattak volna (ha pedig a 2012-es videó csak egy előre generált techdemo volt, akkor az Ubisoft örülhet, hogy csak ennyire utálják őket, jogosan).
A Far Cry 3 esetében is eljátszottak ezt, igaz akkor nem nextgen miatt, de na. Nem sok kiadó csinálj(t)a ezt, így nem hiába csak az Ubisoft kapja ezt az osztást.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
5028 levél
Válasz 14.07.11. 23:51 #30
Gump
Az a baj, hogy nekem az ilyen dolgok nagyon sokat tudnak dobni, ha a fejlesztők megcsináltak olyan apróságokat, amitől a hozzám hasonló hülyék néznek egy nagyot, hogy erre is gondoltak (erre nagyon jó volt euphoria). Ha ezek elmaradnak, vagy bizonyos dolgokra nem figyeltek, akkor az kizökkent. Ha a játékmenet olyan lenne, akkor ezen is felülemelkednék, de nekem ilyen téren sem nyújtott semmit a WD. Aminél elkap a hangulat ott ennél komolyabb dolgokat is elnézek, de itt ez nem volt meg.
(Szerintem nem szidják most kevesebben az Ubisoftot, mint annak idején a Rockstart.)
De tényleg szurkolok egy jó (jobb) második résznek, és főleg várom a GTA V őszi megjelenését.
14264 levél
Válasz 14.07.11. 13:17 #29
balays82
Azt nem mondom, hogy nem lehet elvárni. De te tudsz példát mondani, amikor egy ilyen fejlesztés valóban állejtősre sikerült nextgen gépre (vagy PC-re)? Mondjuk a BF4-en kívül, amiről pl. tudom, hogy PS4 tulajok nem dobják hanyatt magukat a minőségétől. A CoD: Ghost nem állejtős, a Thief nem állejtős, a Wolfenstein nem állejtős, a Sniper Elite III nem állejtős. A Watch Dogs sem. Akkor meg miért csak a Ubisoft kapja ilyen keményen az ívet? Azért mert 2012-ben mutattak valami jobbat, de akkor már megint ott vagyunk, hogy nem sikerült túllépni ezen a traumán. Csak a PS4-ből tudok kiindulni, ahol eddig magasan a Killzone: Shadow Fall és az inFamous: Second Son néz ki a legjobban. Egyik sem jelent meg az előző generációra. Meg még ott van az NBA 2K14, de ott bevallottan két különböző verziót csináltak. A legtöbb fejlesztőnek azonban erre valószínűleg sem ideje, sem pedig kapacitása nincs. Szóval nekem csak az a bajom ezzel, hogy a Ubisoft kapja magasan a legtöbb kritikát azért az egyébként teljesen általános jelenség miatt, hogy az új generáció kezdeti időszakában nem jönnek az állejtős játékok. Majd jönnek év végén, meg jövőre, nem is véletlenül halasztották el olyan sok játék megjelenését.

Gump:

Persze, technikailag elmarad. Mert a tűzcsapból feltörő víz átmegy az autón, mert nem karcolódik a fal, meg hülyén gurul le az autó a lépcsőről. Ezek tények. Csak szerintem ezektől még egy játék sem lett jobb vagy rosszabb. A GTA IV mit ért vele, hogy tudta ezeket, miközben a Rockstar fejlesztőinek anyukái folyamatosan csuklottak, annyit emlegette őket a játékosok nagy része?
1664 levél
Válasz 14.07.11. 13:03 #28
GeryG
Áh, valójában csak azért csinálom, hogy minél több hsz legyen minél több topikban.
6665 levél
Válasz 14.07.11. 13:02 #27
GustyX
Azért 6 hozzászólás után, már sokadik topicban részedről sokadik pont mint kétségeim vannak efelől
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1664 levél
Válasz 14.07.11. 12:51 #26
GeryG
A WD szerint örök megosztó marad, mert sokak számára nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Érzésem szerint még egy rakás topik fog megtelni ugyanezzel a meddő vitával, ami valójában pont nem ér annyit, hogy bárki bárkivel is összekapjon rajta. Szóval részemről itt pont.
6665 levél
Válasz 14.07.11. 12:39 #25
GustyX
Akkor ameddig játékok jelennek meg PS3-ra, X360-ra (PC, PS4 és X1 mellett), addig nyugodtan lehet "gyenge" grafika és nem lehet elvárni az álleejtős megjelenést?
Ha igen, akkor az Ubisoftot szerintem nyugodtan lehet szidni, hogy nem fektet kellő időt/energiát/pénzt az új konzolkba.
Ugyan nem játszottam velük, csak videókat láttam, de nekem a BF szebbnek tűnik.
Meg ott nem volt visszalépés, így akkora csalódottság sem.
Talán az eleve jobban tetszett az embereknek, játékmenet kompenzálta a "gyenge" grafikát.

Ami WD esetében nem volt meg.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
5251 levél
Válasz 14.07.11. 12:39 #24
Pras
Így már értem, ez esetben viszont én nem vettem az adást - vagy fogalmazzunk durvábban: én voltam a hülye -, tehát elnézésed kérem!
Igen, ezzel a hozzászólásoddal voltaképpen már különösebb fenntartások nélkül egyet tudok érteni, amivel meg kevésbé, az sem érdemel különösebb továbbrágást. Amiért hozzászóltam, az nem is az volt, hogy szubjektív, végfelhasználói oldalú dolgokon rugózzunk, hanem mivel egy másik topikban tettem egy összehasonlítást, amit továbbra is validnak érzek.
5028 levél
Válasz 14.07.11. 12:38 #23
Gump
Leírta, hogy azért gáz, mert a gépigény maradt az egekben, a grafika meg nem olyan, ami ezt indokolná. Több technikai megoldásban pedig - ha nevetséges az összehasonlítás szerintetek, ha nem - igenis elmarad a GTA IV-től is.
3332 levél
Válasz 14.07.11. 12:30 #22
Raistlin666
Szóval akkor szerinted a Tomb Raider már nem gáz mert jobban volt optimalizálva? Forradalmat ott se láttunk szerintem, de a te képleted szerint a kettőből valamelyik (mind2?) dönt jelen esetben. Szerintem gyönyörű, neked meg gáz. Abban viszont tuti egyet értünk, hogy a második része csak jobb lehet!
1664 levél
Válasz 14.07.11. 12:27 #21
GeryG
Nem szoktam trollkodni, még a feltételezés is sértő. Azt kérdezted, hogy ki hasonlította össze a IV-el és hol, hát adtam pár példát. Az V-tel pedig én sem grafikailag hasonlítottam össze, hanem műfajban. Számomra a két játék gyökeresen eltér, még ha hasonlítanak is az általad említett elemekben. A GTA sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a szabad időtöltésre, a WD meg a történetre. Hogy utóbbi kinek mennyire sablonos vagy mennyire szimpatikus, tök szubjektív.

Mind1, nem kenyerem senkinek sem megváltoztatni a véleményét. Nekem tetszik a játék, de elismerem a hibáit. Sok más embernek meg nem tetszik. Ez minden játékkal így van. Ezt a tegyük hozzá dolgot meg nem értem. Egyértelműen elmondtam, hogy szerintem a WD jó táptalaj lehet a későbbi folytatásoknak, vagyis az általad is említett WD2-nek és így tovább. Akkor nem ugyanarról beszélünk?
5251 levél
Válasz 14.07.11. 12:18 #20
Pras
Megint nem értelek. Az összehasonlításnál leszögeztem, hogy nem a grafikai tekintetben gondolkodok ("Én az V-tel hasonlítottam össze (...), csakhogy nem grafikailag"), ráadásul, ha úgy tettem volna meg, akkor meg azért nem lenne szükségem további videókra. Tehát most vagy felületesen olvastál át, vagy trollkodsz.
Tökéletesen érthetetlen továbbá, hogy miért mondod, hogy a két szériát nem lehet játékmenetben összehasonlítani. Te most sz*patsz, ugye? Akkor mégis, mivel kellene összehasonlítani? A Lemmings-szel? Vagy ez egy érinthetetlen, kategorizálhatatlan termék, mert az egyik rókalepke, a másik atalantalepke, és a szárnyuk színe tök más?
Szabadon bejárható világban TPS-ben autókat lopsz, rendőrök elöl menekülsz, gyorsutazol, hajókázhatsz, civileket kerülgetsz, küldetéseket veszel fel, egyéb módon interakcióban vagy a várossal, fegyvereket vásárolsz, telefonodról érsz el funkciókat, fedezékből harcolsz - ja, és az egyikben "hackelsz"? Hoppá, strukturálisan összevetettem mégis.
Nézd, én értem és elfogadom, hogy neked a W_D tetszik. Nem is rossz játék. Ha úgy érzed, megérte kiadni rá a pénzt, én annak csak örülök. Attól az én véleményem még mindig az, hogy a jelenlegi választékban a W_D hiába nagyköltségvetésű cím, szürkébb annál, semmint rá kéne rakni a koronát.
Az pedig, hogy a "GTA mögött sokéves..." stb., persze, csak tudod, ez meg olyan, hogy ezt az "ehhez még hozzá kell tenni"-t még három éven keresztül folytathatnánk.
A különbség köztünk az, hogy szerinted ezzel a játékkal megéri eljátszani ezt a "tegyük még hozzá, hogy"-t. Szerintem meg nem. Talán a W_D2 meg fogja, valóban, de nem ott tartunk még.
4099 levél
Válasz 14.07.11. 12:15 #19
xeLaR
A hibrid ACIV-et valszeg azért nem vették elő, mert egyrészt a szériához hozzá vannak szokva, és elég egyértelmű volt, hogy ugyanazt az enginet használja, mint a 3. rész, másrészt meg mert nem a next-gent éltette a prezentációjával. A Watch_Dogs új volt (méghozzá érdekesen új, hype jött is rendesen), és a next-gen képességeit mutatta. Nem véletlen, hogy a Watch_Dogs-ra ugrottak rá jobban a downgrade miatt.

És biztosan emiatt az összehasonlítás miatt nem kedvező sok helyen a visszhangja. Mert ha tudod, hogy lehetett volna szebb, akkor inkább azt szeretted volna megkapni, nem a "butítottat". Persze, felfogás kérdése, hogy ezen túlteszed-e magad a játék közben, de akkor is ottmarad az a rossz szájíz. Vkinél ez erősen befolyásoló tényező, vki meg elfogadja.


Amúgy meg poén, hogy legyen bármilyen Watch_Dogs-os hír szinte mindig erre a témára kötünk ki. Vajon miért?
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
14264 levél
Válasz 14.07.11. 12:04 #18
balays82
Csatlakozom ehhez a hozzászóláshoz.
1664 levél
Válasz 14.07.11. 12:01 #17
GeryG
Szemezgess kedvedre!

A GTAV-tel való összehasonlítás is CSAK a viszonylag közeli megjelenésnek köszönhető szerintem. A két szériát viszont játékmenetben összehasonlítani kb. annyira releváns, mint a FIFA játékokat a Football Managerrel összehasonlítani. Hasonló téma, de fikarcnyi közük sincs egymáshoz semmi egyéb téren. E két alkotás között is maximum annyi a párhuzam, hogy nagy, szabadon bejárható világban játszódnak, de ennyi.
Azt persze nem vitatom, hogy a GTAV rengeteg téren lenyomja a Ubi játékát, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a GTAV mögött sok-sok évnyi széria-tapasztalat áll, a WD pedig új IP, ami még gyerekcipőben jár.
14264 levél
Válasz 14.07.11. 12:00 #16
balays82
Nem is mondtam, hogy az AC IV csúnya, azt mondtam, a WD szebb. A GTA IV és WD összehasonlítása szerintem is nevetséges volt, minden idők egyik legtöbbet szidott játéka hirtelen pozitív viszonyítási alap lett.

Corvus5:

"Na ja, nem is az Ubisoft hibája, hogy a játékuk egyre rondább lett a megjelenésig, nem hát."

Az nem a Ubisoft hibája, hogy ezt valaki nem hajlandó tudomásul venni, hanem továbbra is az első bemutató szintjét várja el. A Tomb Raiderrel való összehasonlítás meg azért nem állja meg a helyét, mert körtét hasonlítasz az almához. Legalább maradjuk már a sandbox stíluson belül, amibe a TR a maga szűk helyszíneivel , a pályák közötti töltögetéssel nem nagyon fér bele.
2011 levél
Válasz 14.07.11. 11:58 #15
Corvus5
Mégis mit tekintesz komoly alapnak? Annak, hogy te gyönyörűnek állítod be, talán nem a saját szubjektív véleményed az alapja? Én legalább viszonyítottam vmihez. Amúgy nem önmagába a WD grafikájára értettem, hogy gáz, mert nem az. Erős közepes. A gépigényhez, 2014-hez és az előzetes hypehoz viszonyítva értettem.
5251 levél
Válasz 14.07.11. 11:55 #14
Pras
Ezen a ponton hozzászólok, mivel van olyan ing, amit magaraveszek. Ellenben egy kérdéssel indítok: Ki hasonlította össze a IV-gyel, és hol?
Én az V-tel hasonlítottam össze (lehet húzni erre az embernek a száját, de magától értetődő az összevetés), csakhogy nem grafikailag (bár arról is be tudnék linkelni egy TotalBiscuit-videót), hanem a játékmenetet illetőleg. Szubjektíve nekem azért nem tetszett a játék, mert a nagy füst alatt kisebb lánggal egy gyengébb, kliséközelibb narratívát találtam, ahol a már ismert játékelemek mellé a "hackelés" kimerül egy minijátékban és egy gomb megnyomásában. Ami a grafikát illeti, a potenciál valamilyen okokból ki nem aknázását félretéve számomra pl. nagyon tetszenek a W_D időjárás-effektusai.
2011 levél
Válasz 14.07.11. 11:49 #13
Corvus5
"Valaki ossza már meg velem, mi mitől és honnan számít szépnek."

Általános definicíó nyílván nincs, de én a lentebb is leírt szisztémát követem. Tehát megnézem a gépigényét, hogy milyen teljesítményből mégis milyen látványvilágot tudtak összehozni, s ezt összevetem korábbi játékok (nem tech demók) látvány/gépigény hányadosával, s így értékelem hogy az adott évben mennyire mondható szépnek az adott játék.
3332 levél
Válasz 14.07.11. 11:44 #12
Raistlin666
Akkor fene a gusztusomat!

De komolyan azért a Far Cry 3 esete után az a butus aki elhiszi a promós anyagokat a különféle konferenciákon.
Max grafikán (4k felbontás mellett pláne!) igenis gyönyörű a játék. Nem forradalmi, de jó ránézni amikor játszanak vele. Gáznak nevezni meg szimpla odamondás komoly alap nélkül!


1664 levél
Válasz 14.07.11. 11:38 #11
GeryG
Nana, azért az ACIV sem csúnya. Komolyan, néha elgondolkozom a "szép grafika" definícióján. Valaki ossza már meg velem, mi mitől és honnan számít szépnek.

Egyébként erre a mi szebb, mi nem szebb, mi fut jobban, mi nem fut jobban dologra számomra a legnagyobb parasztvakítás a WD és a GTAIV összehasonlítgatása volt. Lehet, hogy annak volt néhány szebb megoldása már a maga idején, de valahogy azt az apróságot mindenki előszeretettel kihagyja a hisztiből, hogy a GTAIV fényévekkel szarabbul futott PC-n, mint most a WD, ráadásul az még tényleg durrantott ocsmány megoldásokat is mellé.
2011 levél
Válasz 14.07.11. 11:38 #10
Corvus5
Na ja, nem is az Ubisoft hibája, hogy a játékuk egyre rondább lett a megjelenésig, nem hát. Egyébként valóban nem kell vakon játékot megvenni, de akkor dobjanak már ki egy demót, hogy mégis mennyit fejlődött visszafelé a játék a bejelentés óta, s ez csak a grafikát érinti-e.

Az E3-as trailerhez képest persze hogy csalódás, de nem is akartam hozzá viszonyítani. Szimplán csak nézze meg mindenki a megejelenés idejét, nézze meg az ajánlott gépigényét (Processzor: 3,5 GHz-es Intel Core i7-3770 vagy 4 GHz-es AMD FX-8350, Memória: 8 GB RAM
Videokártya: DX 11-es, Shader Model 5.0-t támogató, 2 GB memóriával szerelt VGA), majd játszon vele csutkára húzva 42"-on úgy, hogy előtte a másfél éve mejelent Tomb Raidert nyúzza. Ezek után ha vki azt mondja nekem, hogy a játék grafikája nem gáz, annak csak azt tudom mondani, hogy fene a gusztusát.
14264 levél
Válasz 14.07.11. 11:24 #9
balays82
Egy nextgen játéktól elvárható, de mint azt tudjuk, a Watch Dogs nem az. Egy nextgen játék ugyanis nem jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra. Majd a Unity jól fog kinézni, mert az valóban nextgen lesz. Ha már AC, furcsa módon a szintén hibrid Black Flag esetében nem volt ez a nagy elégedetlenség, pedig az még annyira sem szép, mint a WD.
6665 levél
Válasz 14.07.11. 11:20 #8
GustyX
Azért egy next-gen játéktól - E3 videótól függetlenül - elvárható, hogy jól nézzen ki. Ha figyelembe vesszük a köztes videókat, elvárástól függetlenül lehet szidni a grafikát.
PC-s verzió meg különösen, mert a gépigény - grafika nincs arányban.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14264 levél
Válasz 14.07.11. 11:16 #7
balays82
Ez nem magyarázat arra, hogy valaki csak a játék kipróbálása után döbben rá, hogy nem is úgy néz ki, mint 2 éve az E3-as demóban. Ha meg a köztes időben nem követte a fejleményeket, az sem a Ubisoft hibája.
4099 levél
Válasz 14.07.11. 11:06 #6
xeLaR
Itt inkább az a probléma, hogy volt egy káprázatos E3 demó, ami inkább a next-gen grafikai előrelépést hirdette, mintsem a játékot, és aztán meg amit kaptak az ahhoz képest "jóval" gyengébb volt. Ha pusztán önmagában nézünk a játékra, akkor igen, szép cucc, de ha tudjuk, hogy milyen volt az első bejelentéskor, akkor eleve negatívabban tekintünk rá. A "fú, de rosszul néz ki" reakciók valszeg ebből az összehasonlításból erednek, vagy legalábbis a nagy részük.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
14264 levél
Válasz 14.07.11. 10:55 #5
balays82
Arra adjon már valaki értelmes magyarázatot, hogy miért várt csúcsgrafikát, amikor a játék megjelenése előtti fél év kb. csak arról szólt, hogy nem lesz csúcsgrafika. Pont úgy néz ki a játék, mint a megjelenés előtti hónapokban kiadott videókon.
1664 levél
Válasz 14.07.11. 10:54 #4
GeryG
A gépigényre nem tudok mit mondani, mivel PS4-en játszom a játékkal, de hallottam, hogy megborult a dolog egy kissé. Ezt a hibát innentől nem is vitatom. Ahogy azt sem, hogy vannak szebb játékok a WD-nél. De azt mondani, hogy vicc... Szeretném, ha a jövőben minimum ilyen vicces játékok jelennének csak meg, soha rosszabb viccet, de komolyan...
2011 levél
Válasz 14.07.11. 10:40 #3
Corvus5
Azt azért be kell látni, hogy az előzetes ígéretekhez és az ajánlott gépigényhez képest a játék grafikája vicc kategória. Sosem voltam grafikabuzi, de (talán azért, mert öregszem) ma már elvárom, hogy látványra is üssön az a játék, főleg ha előzetesen így hypeolják, meg ilyen gépigényt pakolnak alá. Azért is volt arconcsapás, mert előtte haverral csak kerestük az állunkat, olyan királyul nézett ki a Tomb Raider 3D-ben, s utána kérdezte "Naés a WD milyen?" "Nézzük meg." mondom, s az az egyhe fintor, amit az arcán láttam tökélestesen összefoglalta, amit mindketten gondoltunk. A példánál maradva, a TR egy nagyon jó játék lett, ami egyből be tudott szippantani, s mai napig nem érte el a 8 milliós példányszámot, ha jól tudom, míg a WD amolyan töke van a menyasszonynak játék... ha nem ezt vártad, akkor magyarázhatják neked milyen egyéb pozitívumai vannak, nem tud meghatni. Ha egy méregdrága sportautót veszel, s egy sokkal rondábbat kapsz a pénzedért, mint amilyen a választott modell volt, akkor hiába magyarázzák, hogy márpedig ugyanolyan motor van benne, meg ugyanolyan kényelmes, nem leszel tőle vmi boldog.
1664 levél
Válasz 14.07.11. 10:08 #2
GeryG
Nézd, a WD messze nem lett tökéletes és sajnos beleesett ő is a Ubis trailercsapdába. Ezzel együtt tényleg nem rossz játék, ha egy picit ráérzel a hangulatára, hosszú órákra le tud kötni. Nem szabad a kisebb-nagyobb hibákra koncentrálni (ahogy szerintem egyetlen játéknál sem), az összhatás így teljesen rendben van.
Én továbbra is tartom, hogy ez egy tipikus Ubis szérianyitány: az első rész még egy picit döcög, még nem kiforrott, de remek táptalaj lehet a folytatásoknak, amelyek majd kijavítják a még bent maradt hibákat. Jó példát hoztál fel az AC-vel, mert ott is ez volt a helyzet. A második rész magasan a legjobb volt szerintem, az első pedig a leggyengébb. Ennek fényében én nagyon várom a folytatást. Tényleg tegyél vele egy próbát.
4099 levél
Válasz 14.07.11. 09:37 #1
xeLaR
Uhh, ez szép teljesítmény. Bármennyire is a fanyalgók táborában vagyok, ez a siker azt mutatja, hogy nyavalyoghatunk bármennyit a minőség és grafika miatt, az eladások őket igazolják. Ezzel a franchise-zal komolyan kell számolni ebben a generációban.
És ha egy olyan úton indul el, mint az Assassin's Creed kezdett, akkor ez csak jobb lehet majd a jövőben.

Mindenesetre végre ki is kellene próbálni ezt a vmit
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.