Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Assassin's Creed Rogue

1598 levél
Válasz 16.03.07. 19:11 #34
Aribeth
Maximálisan egyetértek. Jelenleg 27 óránál tartok, valahol a harmadik felvonás közepénél járok, és élvezem minden percét.
Nem mondom, hogy nem lehetett volna egy minimálisan izmosabb a történet és a karakteralkotás, azért látszik rajta, hogy csak mellékprojekt volt, de alapvetően megvan benne minden olyan apróság, amiért a korábbi részeket szerettem, és amit nagyon hiányoltam mind a Unityből, mind a Syndicate-ből.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
118 levél
Válasz 15.03.31. 15:50 #33
Dendy
Valaki tudna abban segíteni,hogy mikor készül el hozzá a magyarítás ?
Fisher
9083 levél
Válasz 15.03.24. 11:16 #32
davkar9
tl;dr: az ACR az a rész, amit megérdemlünk és amire szükségünk volt. Vegyétek!
Simple. Eternal. Beige.
9083 levél
Válasz 15.03.24. 11:14 #31
davkar9
Szóval a Rogue. Már a menüje sokkal jobb, mint a unity. Ismét a BF fülei köszönnek vissza és egy laza kattintással juthatunk el a beállításokig, nem 5-6 fpssel kell nagyjából eltalálnunk a kurzorral. A kampányra kattintva a jól ismert 3 mentési hely fogad, továbbra sem értem, hogy a u-ban miért csak egyet kaptunk. Technikai része teljesen rendben van, stabil 60at futott, 1-2 helyen volt egy kis lassulás, de megmondom őszintén már nem emlékszem hol, talán mintha 2 manowal és pár fregattal kergetőztem volna. Kidobálásnak, game breaking bugnak nyoma se volt. Térkép alá sem estem be és (sajnos) ezúttal a hajó nem repül. Egyszer ugyan beszorultam a hajótestbe, de csak mert túl korán ugrottam ki, a fiúk pedig szépen rám tolattak a hajóval.

Játékmeneti része a szokásos, semmi külön gombos föl-le mászásos hülyéskedés. Volt amikor elakadtam vagy rossz célpontra ugrottam, mert nem tudta rendesen befogni, de ez 90%-ban az én hibám volt, nem pedig azért, mert a karakter egy póznáról oldalirányban nem képes leugrani (még mindig téged nézlek arno). Felszerelés és képességek az alapvető dolgokat tartalmazza. Duplapenge, fütyülés (most már látjuk a ható/hallótávolságát is), minden, ami hiányzott az acuból. Hogy a bf harcrendszerét át lehessen skinezni Shay 2. kard helyett egy tőrt kapott, mindegyik kardtípusnál egy szép, hozzáillő pengét forgatunk. A nagy "újítás" a légpuska. Szerepe ugyanaz, mint a bf fúvócsövének, kiegészülve zajkeltő lőszerrel és egy gránátvetővel, ami az értelemszerű bumm mellett altató és berzerker változatok kilövésére is alkalmas. Amikor kötelező/ajánlott/challange van hozzá akkor hasznos kis fegyver, én azonban szinte alig használtam. Visszatért a vadászat halászaton alapuló crafting is (kéretik mélyre felhelyezni a mikrotranzakciós páncélokat...). Éppen útba eső nyuszikat, támadó farkasokat elkaptam, pár alkalommal bálnáztam is, a 'redi dö vélbót ladz!' nélkül azonban nincs akkora varázsa. Az jégdarabok ezt is feldobják - ha a kötél végén ficánkoló cetünk áthúz rajta és nem kapaszkodunk, akkor a kötél szakad, a csónak sérül. Viszont tényleg csak noésan gyűjtögettem, egyszerűbb volt utána a crafting hozzávalókat az árustól megvenni.

A játszóterünk elég nagy. Kapunk egy korai New Yorkot, méretét tekintve nem nagyon tudtam/akartam összevetni a 3 ny-val, mindenesetre ezt valahogy jobb volt bejárni. Emellé két nagy hajózós vidék társul, pre-kanada és az észak-atlanti térség. Táj és színvilágában értelemszerűen jelentősen eltér a karibi helyszíntől, az itteni újítás viszont a hideg. Ha a vízbe ugrunk/pottyanunk akkor pár másodperc után bezúzmarásodik a képernyő és az életünk is elkezd csökkenni. A térképen elszórva jéghegyeket találhatunk, amik szétlőve hullámlökéseket okozhatunk, ezzel a kisebb hajókban - és ha közvetlen közelről lőjük őket akkor magunkban is - kárt okozhatunk. A kosunk ezúttal jégtörőként is szolgál, igaz csak 1 küldetésben kell átvágnunk magunkat párszáz méternyi jégen. A nyílt világban a küldetés helyén van ilyen és kb 2 kikötőnél, ott is csak körülötte, ahol egy nyersanyagokkal teli, süllyedő hajót találhatunk. A fő funkciója tehát továbbra is az lesz, hogy jól oldalba böködjük az ellenséges hajókat. Ha már böködés, a brigekkel ezúttal egy kicsit vigyázni kell, amennyiben teljes erővel belénk rongyolnak, akkor sor kerülhet a mi hajónk megszállására. 10 ellenséget kell levágni, nem nagy dolog. Egy küldi során van egy scriptelt megszállás, nem kell tehát attól tartanunk, hogy pont a legjobb alkalommal (pl hajósüldözés) fognak minket megakasztani. Ügyesen manőverezve lazán elkerülhető az ütközés, mellénk érve pedig egy sortűz után a maradék bátorságuk is elszáll. Hajónk, a Morrigan (+1 emlékeztető, hogy vissza kéne már térnem a DA világához ) fegyverarzenálja apró változtatásokkal megegyezik a korábbi hajókéval. A robbanó hordókat olaj váltotta, a hajó elején és végénél lévő oldalsó kézi ágyúk pedig nagyobb tárat kaptak. Az utóbbi nagyon kényelmessé tette a hajófoglalást, hacsak nem kell levágnunk a zászlót, akkor már ki se kell szállnunk, elég kilődözni a legénységet. Az olaj kezdetben haszontalannak tűnik, felfejlesztve viszont szinte egymaga képes nagyobb csatákat is megnyerni. Főleg a legendás hajók ellen voltak nagyon hasznosak. Ezek most külön küldetést kaptak, így nem kell attól félni, hogy ha a pálya szélén keringőzünk a francia haditengerészettel, akkor kapunk még a nyakunkba egy hatalmas hadihajót is.

Na de jöjjön a lényeg, a templar téma. Hősünk Shay Cormac a klasszikus Altair-Ezio, arcán három napos pinceszar, orra az egekben, "megöltelek mocskos templárius". Néha jön az árnyalás, köztünk assassinok között is vannak azért faszkalapok. Az átigazolás egy jól megoldott jelenet, de sajnos a szokásos AC hiba (minden fő és mellékszereplő inkább csak egy felkiáltójeles npc) miatt annyira nem érint meg személyesen. A csapatváltást követően rejtőzködő assassinok fognak "vadászni" ránk. Ha suttogást hallunk az ev-re váltva láthatunk egy a multiból ismert köröcskét, ami nagyjából belövi a merénylő helyzetét. Végezhetünk velük, ha meglátnak azonban támadni fognak, egy jól irányzott hárítással viszont könnyen ártalmatlanná lehet tenni őket. Ha mégis becsúszna egy szúrás, 10% hpval megúszhatjuk. A történet elég rövid, csupán csak 6 sequence. Jót tett, hogy nem nyújtották el 10+osra, egy-két helyen azonban volt egy kis hiányérzetem. Nekem általános problémám az ACkben, hogy beleveszek a dátumokba, itt is előjött, hiszen próbáltam összefűzögetni a 3-mal és a liberationnal is az évszámokat, történéseket. Ó, egyébként kész lore és easter egg aranybánya. Utalás utalás hátán, úgy vettem észre Tong mozog otthonosan az ilyenekben, szerintem ő sokkal több szálat össze tud majd kötni. Ez nem csak a múltra vonatkozik, hanem a jelenre is. Bizony, újra van rendes jelen szál, nem pedig valami ismeretlen (bár csini) pipi törögeti nekem a 4. falat. A bf féle tabletes mászkálása tért vissza, most is/talán még jobban megéri összeszedni a bejegyzéseket és feltörni, öhm izé, ezúttal megjavítani az épületben található gépeket. Ja és az animus fragmenteket is tessék felkapdosni!

Összességében tehát a Assassin's Creed Rogue hozta mindazt, amit egy AC résztől elvárhatunk. A múlt és jelenkori történet is előrehaladt, a játékmenet az amit már megszoktunk, mégis tartalmaz annyi újítást, hogy mégsem tűnik egy frissen lenyúzott rókabőrnek. A másik oldal igen érdekes volt, több alkalommal is az AC1-et idézték. Persze ez egy szebb korszak volt a rend történelmében, hataloméhes, gonosz seggfejek helyett (helló borgiák!) sokkal emberibb figurákkal érintkezünk. Engem meggyőztek, az új részben francba az assassinokkal, hajrá team templar!
Simple. Eternal. Beige.
3464 levél
Válasz 15.03.21. 12:20 #30
Sucee
"Kis" részhez képest nagyon hangulatos zenéje van a játéknak, imádom.
1598 levél
Válasz 15.03.19. 08:04 #29
Aribeth
Amit eddig láttam a sztorijából, az kifejezetten tetszett, úgyhogy a közeljövőben megveszem ezt is.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
9083 levél
Válasz 15.03.19. 07:56 #28
davkar9
Úgy szép csöndben kezd a legjobb AC-dé válni. Végül is 7 évig bétatesztelgettünk, ideje volt már a minden jóból összegyúrni egy játékot. Két dolog biztos, #1 unityre köröket ver, ha azt kihagyták volna akkor nyer tavaly is az ubi, #2 eddig az év meglepetése.
Simple. Eternal. Beige.
9083 levél
Válasz 15.03.19. 07:56 #27
davkar9
Úgy szép csöndben kezd a legjobb AC-dé válni. Végül is 7 évig bétatesztelgettünk, ideje volt már a minden jóból összegyúrni egy játékot. Két dolog biztos, #1 unityre köröket ver, ha azt kihagyták volna akkor nyer tavaly is az ubi, #2 eddig az év meglepetése.
Simple. Eternal. Beige.
9083 levél
Válasz 15.03.17. 18:05 #26
davkar9
Mégis lecsaptam rá. Hagyni kellett volna a junitit a fenébe, ezzel mindenki jobban járt volna. Azért helyenként olyan liberationös érzést kelt, "butább" black flag, de amúgy a megszokott AC minőség, pontosan az amit elvárnánk a sorozattól. Jó az irányítás (tudok oldalra ugrani falra futás után), hajózás továbbra is remek (kezdjétek már a kalózos franchiset...) és másfél sequence után shay érdekesebb, mint a "nagy" verzió hőse.
Simple. Eternal. Beige.
16331 levél
Válasz 15.03.16. 17:44 #25
ufodani
Lassan én is ráugrok csak még Yeti irtás van. Mentem egy pötit vele, talán 1 hangyányit szebb a Black Flag.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
3464 levél
Válasz 15.03.16. 17:37 #24
Sucee
Sokkal stabilabb, HD6670-en high-on futtatom. Még AC3 is jóval szarabbul fut. (Most csak 720, de 1080-ban is van olyan med-high beállítás, amit simán bír.)
32627 levél
Válasz 15.03.15. 23:38 #23
Creativ3Form
Én tolom, és nincs probléma vele. Se akadás, se FPS csökkenés, se kamerarángás, se semmi. Mondjuk tekintve, hogy a Black Flag motorját használja, meg is lepett volna, ha ez is bughalmaz lett volna. Az elején csak finomabb, medium-ultra beállítások keverékével mentem, de mivel úgy hasított, feltoltam mindent csutkára kíváncsiságból. Hasít így is, és volt már pár látványosabb tengeri csatában részem, és ott sem akad meg a csutka grafikával. Sőt. Talán picit stabilabban is fut, mint a Black Flag.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
9083 levél
Válasz 15.03.15. 20:17 #22
davkar9
Mi a helyzet, valaki bevállalta? Elég csöndes az internet, sehol egy technikai hibás őrjöngés, se egy játékot istenítő ömlengés. Megint alakult egy kicsit a listám, most éppen hajlok afelé, hogy megvegyem.
Simple. Eternal. Beige.
9083 levél
Válasz 15.02.07. 17:59 #21
davkar9
Black Sails elsősorban a Black Flag újrázást suttogja a fülembe hétről hétre (Constantine-nal együtt heti kétszer), gondoltam ha már újra hajózni kéne akkor legyen valami új. Nem értem miért nem tudtak egy kalózos IP-t kezdeni. ACnek is jót tenne a szünet. Mehetne ugyanúgy a futószalag, de 2-3 éves forgással. AC, valami kalózos, új Prince of persia, meglepetés, ezek mind bőven hoznának pénzt a konyhára. Így talán a unity baklövésekből is kevesebb lenne (+WD, de abban a bétatesztben nem vettem rész, szóval nem tudom acuhoz képes jobb vagy rosszabb)

Néha egy-egy pillanatra elbambulok, belefér, de aztán eszembe jut, hogy márciusban vált egyszerfizetősre az ESO, mint említettem a gta kérdőjeles, steames tavaszi rövidakciók is becsúszhatnak 1-1 tétellel. Májusban meg ott a witcher 3 CE, ami miatt erősen el kell gondolkodni, hogy az idei játékok/korábbi pótlások közül mire adok ki. Mert abból ugye nem lehet engedni, az KELL!
Simple. Eternal. Beige.
14264 levél
Válasz 15.02.06. 10:55 #20
balays82
A hajózós és a kalózos téma iránti igényemet pont kielégíti a Black Sails (illetve nem, mert abból jöhetne több is heti egy résznél). Csak halkan mondom, de nekem a Black Flag esetében egy idő után már unalmas volt az egyébként remekül megvalósított hajózás, az, hogy állandóan csak az egyik helyről megyek a másikra, közben meg folyamatosan olyan közjátékok vannak (gazdagon megrakott hajók, bálnavadászat, hajótöröttek, felszedhető cuccok stb.), amelyek még ezt a hosszadalmas utazgatást is tovább nyújtják. Ez persze valamilyen szinten minden részre jellemző, de a szárazföldön haladva valahogy kevésbé monoton az egész. Oké, ott van a fast travel lehetősége, de akkor meg pont azt a funkciót ignorálom, ami elvileg a játék legnagyobb erőssége. Szóval úgy vagyok ezzel, hogy még mindig inkább Victory, mint a Rogue, de engem az sem zavarna, ha idén nem is jelenne meg újabb rész.
9083 levél
Válasz 15.02.06. 10:42 #19
davkar9
Főleg, hogy idén lesz még a Victory is. Szerencsére az már ránézésre is pofátlanul rókabőr és azt jobban érinti a juniti bukása. Roguenál azért ott van a remek hajózás, a kapcsolat a korábbi részekhez (achilles, haytam), plusz hetente jönnek a +1-ek a Black Sails epizódokkal.
Simple. Eternal. Beige.
14264 levél
Válasz 15.02.06. 10:30 #18
balays82
Nekem sem volt gondom, egyértelmű volt a Unity. Igazából most sem érzek nagy késztetést, hogy ezzel játsszak, már az évi egy AC is bőven elég, még sok is néha.
9083 levél
Válasz 15.02.06. 10:20 #17
davkar9
Teljesen megfeledkeztem erről. Fogadalom ide vagy oda, ránéztem, 11k. Ha kihagyom azt a Unity nevezetű szeméthegyet (kidobott 10+k, ami most mehetne erre, "élmény") akkor gondolkodás nélkül lecsaptam volna rá, így azért kicsit tartok tőle. Főleg úgy, hogy még az agyonhypeolt gta5höz is megjöhet addig a kedvem, ami szintén márciusi. Technikai oldalról ez még lastgen, remélhetőleg stabilabb lenne, mint az acu. Mindegy, nyáron talán lemegy 7-8 körülre.
Simple. Eternal. Beige.
7801 levél
Válasz 14.10.15. 10:11 #16
Lovi Tommy
hmm, nekem meg ez tűnik egy szimpla ACIII s IV ötvözetnek
számomra már kimerítették ezt a Karib-térség, Újvilág témát
9083 levél
Válasz 14.10.15. 10:01 #15
davkar9
Igazság szerint nekem ez jobban bejön mint a Unity. Tessék, kimondtam. Unity továbbra is egy francia 2. részben tűnik. Szerencsére a PC csúszás miatt nekem nincs abból gond, hogy melyiket válasszam.

AC-re FC-t viszont továbbra is érdekes húzás az ubitól.
Simple. Eternal. Beige.
14264 levél
Válasz 14.10.13. 21:53 #14
balays82
Nekem most esett le, hogy a Unity a halasztás következtében ugyanazon a napon jelenik meg, mint a Rogue. Nem mellesleg pedig 5 nappal később a Far Cry 4. Nem értem, mint akar ezzel a Ubisoft, miért jó ez nekik.
6665 levél
Válasz 14.10.13. 19:05 #13
GustyX
"PC trailer".
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
7801 levél
Válasz 14.08.07. 12:30 #12
Lovi Tommy
hmm valahogy nem éreztem semmiféle izgalmat, a hajózásból bőven elég volt már nekem nem véletlen örültem a Unitynek, végre normális irányt vesz újra a sorozat
14264 levél
Válasz 14.08.06. 11:17 #11
balays82
Részemről szó sincs semmiféle divatfanyalgásról. Éppen azt mondtam, hogy a Unity a fejlődés és az újítások ígéretével, illetve - nem tagadom - a letaglózó látvánnyal (még akkor is, ha ezt a Ubisoft esetében ugye fenntartásokkal kell kezelni) meg tudott győzni, ezért jelenleg az év egyik legjobban várt játéka. Viszont egy Black Flag szintjén megragadt rész már nem lett volna az. Pont ezért nem is nagyon érdekel jelenleg a Rogue, egy hónappal a Unity után meg aztán végképp nem, de majd meglátjuk.

-T0ng-

Szerintem a Liberationt nem csak a PC-sek nem vették komolyan. Nekem is az egyetlen hiányzó rész, pedig a Brotherhood óta nem PC-n játszom a sorozatot. A Liberation Vita-n működőképes koncepció volt, máshol azonban kevés. De szerintem attól nem is kell tartani, hogy a Rogue hasonló csalódást okoz majd, valószínűleg a korábbi nagygépes részek színvonalát azért tartani fogják.
6665 levél
Válasz 14.08.06. 10:36 #10
GustyX
+1
Ezért is érzem feleslegesnek, divatosnak a sok fanyalgást, hogy már megint jön egy új rész, ilyen hamar...
De az más kérdés, hogy nekem ez a széria nem igazán tartozik kedvenceim közé, jöhetne már az a ninjás cucc. Pár év, és tuti jön
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1624 levél
Válasz 14.08.06. 10:23 #9
-T0ng-
Nem tudom...én a kedvenc játéksorozataimmal, mint a kedvenc sorozataimmal. Ameddig tudnak szórakoztatót és tartalmasat a pénzemért felmutatni, addig jöhet hamar is akár. Értem én hogy üzlet meg pénzéhség na de kérem, akkor nem kell a kóbor kutyát etetni, hogy odaszokjon.

Ráadásul, szerintem a PC-s társadalom többsége és azok akik a sorozatot PC-re szerzik be, nem is vették komolyan a Liberations-t. Nekem pl. meg sincs pedig megszállottan gyűjtöm az AC részeket.
14264 levél
Válasz 14.08.06. 09:00 #8
balays82
Szerintem is jönni fog PC-re, meg új generációs konzolokra is a Unity láz lecsengése után. A jelenlegi trendek alapján nagy esély van rá. Bár ezt a fél éves megjelenési tempót már kicsit túlzásnak tartom. Sőt, ha a Unity esetében nem látszódana ekkora minőségbeli fejlődés sok szempontból, engem már az sem tudna annyira lázba hozni. Így viszont még igen.
9083 levél
Válasz 14.08.06. 08:35 #7
davkar9
PC-re majd ~márciusban, pont jó lesz a Witcher 3 után levezetésnek. Nekem bejön, a BF legjobb páncéljában rohangálhatunk végig, anélkül a randa bíbor bőrsál nélkül + hajózás, ez már elég. HA! A nyitóár olyan 6-7k. Na meg persze bízom benne, hogy a jelen szálat nem olyan bénán oldják meg mint a liberationban.
Simple. Eternal. Beige.
4099 levél
Válasz 14.08.06. 08:31 #6
xeLaR
Óóó, tehát ez akkor a nagyon B-csapat nagyon-B kategóriás AC-je lesz...szuper...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
2916 levél
Válasz 14.08.06. 08:16 #5
RAI*DEN
A CGI előzeteseket tekintve nem tévedsz, bár nem vagyok benne biztos, hogy a kezdetektől kezdve a magyar Digic Pictures csinálná őket
1624 levél
Válasz 14.08.06. 08:06 #4
-T0ng-
Nem szerintem is gyengébb! Ha jól tudom az AC Cinematic videóit mind egy magyar csapat készítette (bár azért erre nem tenném le a nagy esküt). Azok mind ténylegesen filmhatásúak. Ez meg olyan...mehhh...

A történet érdekes, és a képek alapján grafikára is hozza a Black Flag szintjét, ami ugye a X360/PS3 generáción az egyik legszebb játék volt a GTA V után.

Nálam ez akkor lesz vétel, ha kiadják PC-re és lemegy az ára az 6. rész környékén.

Amúgy a Ubisoftot lehet szidni a piszkos anyagiak miatt, nem is védeni akarom őket félre ne értsen senki, de azért tegyük hozzá, hogy az AC játékokat az árukért meg is pakolják játékórával és tartalommal, ellentétben az Activision-nel, akik évről évre beharangozzák a következő CoD részt aztán kapunk egy ugyanolyan, 5 óra alatt végigvihető cső lövöldét.

Tisztességes a törekvés, hogy a régi konzolokra nem egy rossz port kerül, hanem egy eredeti ötlet, ami miatt érdemes is megtartani a régi konzolt.
3464 levél
Válasz 14.08.06. 01:27 #3
Sucee
Plusz a PC verzió kihagyása sem végleges szerintem, csak félnek, hogy a Unity mellett nem hozna annyi pénzt a házhoz, és majd később kapunk ebből is egy hiperhádé kiadást...
Amúgy csak szerintem gyengébb a minősége ennek a videónak a megszokottnál?
14264 levél
Válasz 14.08.05. 19:33 #2
balays82
Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam ennek a résznek nem nagyon lesz már létjogosultsága a Unity mellett/után. Viszont, bár nyilván nem kizárólag a jó szándék, hanem nagyrészt inkább a piszkos anyagiak motiválják a Ubisoftot, azért korrekt döntés részükről, hogy nem hagyják figyelmen kívül a prevgen konzoloknál kitartókat sem.
3464 levél
Válasz 14.08.05. 19:12 #1
Sucee
Announcement trailer.

Ezzel hivatalosnak vehetjük a másik idei AC játékot is. Hajózás, árulás, miegyéb. Ja, és prev-gen konzol only.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.