Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Megjelenési dátumot kapott a PC-s Oddworld: New 'n' Tasty [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Megjelenési dátumot kapott a PC-s Oddworld: New 'n' Tasty
Hamarosan érkezik a windowsos, linuxos és maces verzió.

Oddworld: New 'n' Tasty

Oddworld: New 'n' Tasty
A legutóbbi Oddworld: New 'n' Tasty cikkek, hírek
648 levél
Válasz 15.02.27. 11:36 #13
4rc28
Én is kipróbáltam tegnap, végig is játszottam, az Alf's Escape dlc-vel együtt(ami szintét hihetetlen jó lett, játékosfüggő de kb 1 óra + játékidőt ad). Amiket korábban leírtam azt továbbra is tartom, de összességében baromira bejön a játék. Mindenekelőtt azonban az első dolgom az volt, hogy minden egyes gombot visszatettem az eredeti oddyseeben megszokottra, mert ezt az újat egyszerűen nem tudtam és nem is akartam megszokni. (billentyűzettel játszok egyébként).
Röviden, a grafika nagyon jól néz ki, és tükörsimán is fut, bár az átvezető videók közben tapasztalok némi szaggatást valamiért. A régi titkos helyek mind a helyükön vannak, szóval aki sokat játszott az eredetivel, mint jómagam is, annak jóval könnyebb dolga lesz ebben, meg úgy egyébként is az egész játék során. Ám a régi titkosok mellett azért újakat is találtam, továbbá míg az eredetiben 99 mudokon pajtit kellett megmentenünk, itt már 299-et.
A legnagyobb problémám a játékkal jelenleg az Elum hátán lovagolós-ugrálós rész, mert amíg ez az eredetiben gond nélkül ment, itt az istennek nem akar összejönni... Egyszerűen nem tudom kiszámítani, hogy hol ér földet vagy hogy honnan kéne elrugaszkodni. És amikor lebegő bombák üldöznek, minden alá van aknázva, szakadékokat kell átugrálni, + a sligek is lövöldöznek a háttérből, és 1 másodpercre se tudsz megállni, ezek a részek így nagyon durvák. Kb 50 szer haltam meg az alapjáték végigjátszása során,és ebből 45-öt ezek a helyek tették ki. Bár ez csak az első végigjátszás volt, majd talán jobban ráérzek. De ezt a helyet leszámítva tényleg semmi gondom nem volt az irányítással.

A végigjátszás során egyébként az égvilágon semmilyen bug-al nem találkoztam, ami azért nem sűrűn fordul elő egy újonnan megjelenő játéknál.

Hate Is Not Enough To Turn This All To Ashes
19 levél
Válasz 15.02.26. 07:03 #12
CsabCharger
Kipróbáltam és hááát... nagyon vártam de az irányítás miatt picit csalódott vagyok. Bár xbox controllerel nyomom mégis rohadtul szokni kell a gombkiosztást. Egyébként egész jól optimalizálták. Maga a játék full grafikán a masszív 60 fps-t tartja, bár a renderelt videok alatt van 1 kis fps drop. Lezuhan olyan 22-25-re. Amúgy 4rc28-nak teljesen igaza van. De mind összességében azért nagyobb az öröm mint a csalódás.
652 levél
Válasz 15.01.19. 19:48 #11
thri77
Végignéztem a videót, de nem értem a fickó fanyalgását. Most komolyan mi baja van? Meghívták stúdiólátogatásra, de kimaradt a sütiosztásból?

Nemrég vettem PS4-et és többek közt pont emiatt a játék miatt is. Semmi baj nincs vele. Azok közé tartozom, akik az eredeti játékot szerették meg és játszották szénné és félve vártam a feldolgozást, nehogy elcsesszék. Jelentem: nem tették! Nagyon élvezem minden percét és bár ilyen újrákat kapnánk.

A legtöbb dolog amit a csávó ír (mivel még új vagyok nem tudom mennyire használható a "B" betűs szó, ezért finomítok) cseszekedés. Igen vannak különbségek, van ami sajnálatos, hogy eltűnt (karóba húzott mudokon fej, vagy az említett cutscene rész és pár poén), de semmi tragikus. Abszolút hozza az eredeti hangulatát. Élmény vele továbbra is játszani. Továbbá ne feledjük: REMAKE! Ennek az embernek az jelentett volna örömet, ha kihozzák változatlan formában a cuccot CD-n, játsszon hát az eredetivel - ezt gondolom.

Egy rakás változtatás azért történt, mert a. eltelt X év és másak az igények; b. lehet csinálták volna ilyenre eredetileg is, csak nem tette lehetővé a technika. Részben az eredeti sötét tónusa is ezért lehetett, a fekete szép, ápol és eltakar... hatalmas pixeleket.

Végezetül nem is tudom már mivel kapcsolatban merült fel, vagy hol hallottam/olvastam, de ilyen újrafeldolgozásoknál a legnehezebb a saját rajongóidnak megfelelni. Emberünk azt is elfelejti, hogy annak ellenére, hogy új csapat csinálta, Lorne Lanning ugyanúgy ott állt a project mögött most is, áldása nélkül aligha csinálhattak bármit is.

Személy szerint alig várom, hogy az Exoddust is megkapjuk.
52251 levél
Válasz 15.01.18. 10:27 #10
Barthezz
Értem, köszi, hogy leírtátok. Mivel nagyon-nagyon régen játszottam végig az eredetit, így a hanghatások, a színek kevésbé fognak feltűnni, persze a nyomasztó hangulat lehet, hogy hiányozni fog. A másik, amit megfogalmaztatok, hogy nincs képernyőkre bontva, inkább ez lesz sztem is zavaró, mert bennem is ugyanez fogalmazódott meg előzetesen, hogy honnan lehet majd tudni, meddig terjed ki a piros gömbök és az imádkozás hatósugara. Ezek szerint sehonnan, hanem random próbálgatni kell... Mindenesetre elég jó értékeléseket kapott a játék mindenhol, így bízom benne, hogy számomra is jó lesz az összhatás.

Amúgy benne van az összes PS4-re megjelent DLC is, köztük az Alf's Escape, ami új helyszíneket ad hozzá a játékhoz a már ismerteken kívül. Erre különösen kíváncsi leszek, remélem színvonalban és nehézségben is hozza az eredeti játékot.
11117 levél
Válasz 15.01.18. 10:07 #9
VodevilX
A játékipar második legnagyobb betegsége, amit mond, amit te is írsz a végén... miért kell elrontani, ami jól működik...
Ami nagyon gáz lehet, hogy nincs két különálló kép, nincs átmenet, és tényleg nem fogod tudni, hogy hol kezdődik a piros gömb hatóköre, plusz ehhez az irányítás, bár pc-n talán lehet majd változtatni, de ha úgyis kontrollerrel játszaná az ember azt az esetek 99%-ban úgysem lehet.
Az sokkal inkább ízlés és megszokás kérdése, hogy mennyire változik meg a sötét komor világ ilyen élénkebb, színes és véletlenül sem nyomasztóra. De persze ez sem jó dolog, de kevésbé lehet zavaró.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
648 levél
Válasz 15.01.18. 09:51 #8
4rc28
Elég sok mindenről van szó, de megpróbálok néhány lényeges pontot kiemelni. A lényege hogy sok változtatás inkább visszafelé sült el. Az első a grafika, ami elsőre nyilván a New N Tasty ben tűnik jobbnak, de az új grafikával egyúttal ki is veszett belőle valami, ami az eredetiben megvolt. Mégpedig az a sötét, borongós, nyomasztó hangulat, egy koszos gyártelep, ami az eredetiben egyértelműen megvolt. Itt a new n tasty ben mit látunk? A tiszta, csillogó villogó létesítményt, ami gyönyörű megjelenésével egy totális más hangulatot teremt.
Még egy dolog, az eredetiben ugyebár statikus képek voltak a háttérben, amelyeket még mai szemmel nézve is nagyon szépen kidolgoztak. Az új, bár nem mondom hogy nem szebb, de hiányoznak ezek az aprólékos részletek a háttérben, kicsit túl steril.
Az első pálya végén pedig teljesen lecseréltek egy átvezetővideót, talán a legjobbat és legviccesebbet a játékban, egy jelentéktelen semmilyen videóra (amikor abe gurult, leesett, bele egy hordóban, onnan kinézve pedig lefejelt egy csövet. Nézd meg mire cserélték le...). Sőt sok videóban a zene és a beszéd hangereje sincs eltalálva. Néhány helyen a zenétől szinte alig lehet hallani abe szövegelését, + néhány esetben maga a zene is sokkal jobb volt. Ugyanez a helyzet azzal is amikor abe megszállja az ellenfelét. Az eredetiben ennek egy nagyon jellegzetes hanghatás kísérte, ami itt is van, de sokkal kevésbé hallható.
Más, amikor abe például megszállta golyót, amivel a harangokat kellett megütnie megfelelő sorrendben, az eredetiben látszott ahogy dobálja ide oda azt a golyót. Itt mintha csak egy flippergépben lennénk, úgy pattognak nyílegyenesen azok a golyók. És ha már itt tartunk, a fizika. Az eredetiben abe nagyon realisztikusan mászott fel-le, vagy éppen ugrott bele egy csőbe, repült fel a magasba és érkezett a földre. Az újban túl gyors, és néha fizikátlan a mozgása, mintha nem lenne gravitáció.
Továbbá az egyik kedvenc ellenfelem A Scrab hangját is lecserélték. Ahogy a videó készítője fogalmaz. Az eredetiben tényleg olyan hangja volt, amit el is képzelsz egy idegen fajtól. Még a New n Tasty ben inkább olyan a hangja mint amit sokkal inkább a földhöz köthető.

Néhány dolog apróságnak, kukacoskodásnak tűnhet, de ezek összeadódnak. De ahogy a videóban is elhangzott többször is, ami nincs elromolva azt ne javítsd meg. Amúgy van még pár dolog ami elhangzik, de én leginkább ezeket emelném ki.
Hate Is Not Enough To Turn This All To Ashes
52251 levél
Válasz 15.01.17. 20:20 #7
Barthezz
Össze tudná vki foglalni röviden a video lényegét? Több mint fél óra azért sok, plusz felirat nélkül nem igazán értem.
11117 levél
Válasz 15.01.17. 15:01 #6
VodevilX
Na de pont ez az! Az a játék szerves része volt, hogy a sötét részeken lámpa vagy fegyver? Meg az egész játék sokkal világosabbra lett keverve, ezek olyan dolgok, amit úgy szerettem, ahogy van, ha megváltoztatják akkor azzal a játékot is negatív irányba változtatják. Én persze úgy mondom ezt, hogy mindig is "original" párti voltam, kezdve ott, hogy ha pl NES emlutárorral játszottam, akkor csakis az original pixeles volt a jó, nem pedig a különböző szűrők amik könnyedén és jelentősen feljavítják
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
3080 levél
Válasz 15.01.17. 14:50 #5
gregmerch
De van benne zseblámpa + stukker kombó végre !

Nekem nagyon bejött a PS4-es változat, de ez persze csak egy vélemény, még ha le is írtam anno. Remélem a PC-s is legalább olyan jó átirat lesz.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
11117 levél
Válasz 15.01.17. 10:49 #4
VodevilX
Fuh, ő nagyon jó youtube-os, és teljesen igaza van! Ez tényleg nagyon rossz dolog mikor az eredeti koncepció lesz áldozata a Remake-nek, mert így az új játék az tényleg csak azoknak lehet jó, akiknek teljesen új... A Doom 3 BFG Edition is hatalmas csalódás emiatt, teljesen kivették az eredeti játék lényegét.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
648 levél
Válasz 15.01.17. 10:22 #3
4rc28
Előre leszögezném, hogy mint eredeti abe oddysee és exoddus hatalmas rajongója, a New N Tasty természetesen szinte biztos , hogy azonnali vétel lesz. De EZ alapján azért nem vagyok annyira elájulva a legtöbb változtatástól. Meglátjuk.

Hate Is Not Enough To Turn This All To Ashes
52251 levél
Válasz 15.01.15. 19:34 #2
Barthezz
Yes! ^^
19 levél
Válasz 15.01.15. 18:59 #1
CsabCharger
Már kezdtem szomorkodni. Végre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.