Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» A legmagasabb korbesorolást kapta a Hatred [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: A legmagasabb korbesorolást kapta a Hatred
Csak felnőtteknek ajánlják a Destructice Creations már most is botrányhős alkotását.

Hatred

Hatred
A legutóbbi Hatred cikkek, hírek
2918 levél
Válasz 15.01.25. 01:57 #54
RAI*DEN
Én amúgy a mondandómmal a játékosok igénytelenségére akartam célozni. A céltalan mészárlás és művészeti értékektől mentes GTA5-öt sokan előbbre helyezik, mint más, valóban értékesebb játékokat. Röviden ennyi.
806 levél
Válasz 15.01.24. 23:38 #53
SolidSnakeGH
Éppen megy a Shutter Island a TV-ben, erről az ominózus jelenetről egyből ez a topic ugrott be.
652 levél
Válasz 15.01.24. 22:03 #52
thri77
Nemitelek el en senkit aki jatszani akar vele, csak nem ertem.

Nem ugy gondoltam a parhuzamot ahogy gondolod. Csak mint jelenseget, hogy miert nem erdemes a hatarokat feszegetni. Ennek a jateknak nincs komkret celpontja akit sert, pusztan ertelmetlen celtalan brutalitasnak tunik. Az lesz majd akit sert, aki esetleg ennek hatasara szenved el majd valami serelmet egy elmeroggyant altal. Kozvetlenul persze nem vonhato felelossegre a keszito ilyenkor, de megis. Mas jatekoknal ki lehet magyarazni, hogy nem arrol szol, de itt nem. A Charlie Hebdonal az volt a gond higy bunkok voltak. Persze nem erdemeltek halalt, mint ahogy ennek a keszitoit se kene megbuntetni, pusztan elerni hogy atgondoljak mit okozhatnak egy ilyen stuffal.

A szulo sokmimdenert lehet felelos, de mindent nem lehet atharitani.
208 levél
Válasz 15.01.24. 20:00 #51
DervisHUN
Félre ne érts én se akarok vele játszani, de attól még mást érdekelhet.

Azért hoztam fel a kisebbség témát, mert te azt mondtad, hogy az hogy egy játékban az a cél, hogy embereket gyilkoljunk halomra, az szerinted túl brutális ahhoz, hogy ezt ki lehessen adni. És a franciaországi eset is téged igazol mert ott is szerinted szólásszabadság miatt alakult így a helyzet. De a 2 eset sok mindenben eltér. Ez a játék kiket bánt meg? Ettől legrosszabb esetben egy kattant ember jobban bekattan, vagy egy kattant lenyugszik mert itt is kiéli magát. Ott a túl kapás abban jelent meg, hogy nem arról írt amiről akart, hanem ezen felül olyanokat állítottak róluk amivel, megalázták őket ( egy kisebb csoportot). Ha nem lett volna ennyire erős a karikatúra bántó jellege, akkor elnézték volna. Vagy ha az egész emberi fajt karikatúrázták volna, akkor abból baj lett volna?

Ha a gyerek ilyen hülyeséget csinál arról nem a kiadó tehet hanem a szülő. Ez nem számít itt.

Attól még hogy elkészül a játék pár ország úgy is cenzúrázni fogja akik ezt túl brutálisnak ítélik. Ha pedig mindenhol, akkor neked lesz igazad és nem fog megjelenni.
652 levél
Válasz 15.01.24. 19:16 #50
thri77
Tudom, másképp látom a dolgot.
A szólásszabadságot azért hoztam fel, mert emlegették itt többen is a játék létjogosultsága kapcsán, nem azért mert kisebbség ellen irányulna a játék.

Sok (főleg sandbox) játék át tud csapni erőszakosba, ha az ember nem rendeltetésszerűen játssza. Vagy ilyen -olyan modok letöltése után.

A dobozon meg hiába van ott, ha a gyerek online el tudja érni egy bankkártyával, vagy szimplán lewarezolja.

Igen, nagyon sokat lehetne beszélni, de én úgy látom kisebbségben vagyok a véleményemmel, úgyhogy nem akarom erőltetni és nem is nagyon akarok senkit meggyőzni. Csupán furcsállom egy kicsit, hogy miért akar bárki is egy ilyen játékkal játszani, de nem vagyunk egyformák.
208 levél
Válasz 15.01.24. 17:53 #49
DervisHUN
Most arra hivatkozol ami, amire előtted hivatkoztak csak a másik oldalról.
Ha ez a játék valamilyen kisebbség gyilkolására, vagy megsértésére irányulna, akkor túlkapás lenne.
Viszont mivel kb az egész emberiség ellen irányul ezért nincs benne túl kapás, mint ami a valóságban történt a közelmúltban. Az már nem szólásszabadság volt hanem megalázás aminek meglett a következménye.
De itt nem mondhatod hogy ez x-y-nt megalázott, nem egy kisebb csoportra irányult akik felháborodhatnak és egy másik csoportot vádolhatnak. Ez mindenkit támad, brutálisan hangzik, de ez szerintem elfogadható.

Attól még hogy ez a játék értelme, attól még könnyebb arra hivatkozni, hogy akinek nem tetszik ne vegye meg, viszont ha valaki megveszi, az tudja hogy erről szól. Egy GTA San Andreas nem feltétlen mutatta elsőre, hogy a brutalitásról szól, mert lehet benne nem brutálkodni is, viszont ha véletlen előkap egy fegyvert és lelövi az embereket akkor, az úgymond jobban eltér az eredeti álláspontjától.
Anyuka boltban a gyerekkel, gyerek mutatja hogy anyu kell a gta, anyuka megkérdezi miről szól, gyerek mondja hogy hát autózni meg motorozni lehet a városban meg mindenfélét csinálni. Ez nem hangzik durvának, megveszi neki. Otthon meg látja hogy halomra öli a gyerekeket.
Ebben a játékban viszont kapásból ölés a cél. Ezt hogy magyarázza meg a gyerek az anyukának?

Ez egy torzított példa volt, mert persze ott vannak a jelölések a dobozon hogy kiknek való, de sokan nem foglalkoznak vele.
No de erről végeláthatatlanul lehetne vitatkozni Mindenkinél más a határ
652 levél
Válasz 15.01.24. 17:16 #48
thri77
Azért nem írtam eddig, mert nem láttam értelmét, kisebbségben maradtam a véleményemmel. Viszont akkor megpróbálom megint röviden. Amit írtok, az teljesen úgy van: aki kattant, az valamitől úgyis meg fog, meg normális ember fel tudja dolgozni ezt a témát is.

DE! Amíg az említett játékokban lehet ugyan rendeltetéstől eltérően, szadistán játszani, addig van egy fő sztori, ami azért normális. Szóval nem az agyatlan öldöklés az alap mondanivaló. Hírben említett cuccnál viszont nincs ilyen. Az egyetlen cél a brutális gyomorforgató gyilkolászás. Szerintem nem jó az üzenete. Nem vagyok prűd és elég sok beteg cuccot játszottam magam is, amitől nem lettem tömeggyilkos, de ez szerintem egész egyszerűen túlzás. Semmi értelme. Nem fun.
Még a Thrill Kill PSX-en (amit be is tiltottak és nem jött ki) is vicces volt valamilyen szinten.

A politikai felvetéshez: pont ezért hoztam fel én is, mert így gondolom. Túlmentek a határon a "firkálók". Pont azért is mondtam, hogy nem feltétlenül érdemes jönni ezzel, hogy szólás szabadság, mert látható, mi az eredménye. Igenis vannak határok, amiket nem kéne átlépni. S nem csak magunkra kell gondolni, hanem hogy ez ki mást sérthet esetleg, vagy ki másra lehet végzetes hatással. Ráadásul annyi élményt meg nem ad a látottak alapján, ezerszer játszanék bármi mást, ha gyilkolászni támadna kedvem.

Ui.: (remélem belefér még a szerk. időbe) Jah és a szülők felelőssége persze adott, viszont egyre nehezebb ellenőrizni a kölyköt, hogy mit csinál. Manapság már szinte tényleg mindent elér egy 9 éves neten keresztül, úgyhogy pont ezért nem mindegy, hogy mit talál ott.
2179 levél
Válasz 15.01.24. 16:40 #47
Shadowguard
Na jó, ez már kezd kicsit komédiába fordulni amiket itt lehet olvasni a téma kapcsán (meg máshol is). Valaki azért lesz aberrált, mert játszik ezzel egy félórát, de egyébként minden esélye meglenne a Nobel-békedíjra? Azért maradjunk már meg a realitás talaján. Persze, egy 8-9 évesnek megárthat, azt aláírom, de az meg a szülő felelőssége. És nem kell itt internetre hivatkozni, hogy "de úgyis letölti, meg miegyéb" (Ennyi erővel mindenféle perverz pornót meg kivégzést is letölt a netről). Néha rá kell nézni mivel játszik a gyermek, nem nyugodtan nézni az aktuális brazil szappanoperát, mert "nincs gond, csendben van.
SPOILER
Amikor a nyolc éves gyerek egy bottal szurkálja az osztálytársasait hátulról és azt hajtogatja "rekvieszkat in pácse" se az AC2-t kell hibáztatni, hanem a kedves szülőt kéne seggberúgni miért ilyen játékkal játszik a csemetéje. Megtörtént eset...

A másik érv, hogy aki ilyenbe éli bele magát milyen ember, az meg a másik nettó röhej. Komolyan, aki ezt leírja az tényleg beleéli magát, hogy ő egy gengszter (GTA, Mafia, stb.), egy kommandós (CoD sorozat) vagy egyenesen egy gyilkos mutáns (Prototype mondjuk). Akkor az olyan ne játsszon az NfS sorozattal se, mert utána esetleg abban leli örömét, hogy 130al száguldozik a városban, és a valóéletben annyival bizony nem lehet bevenni egy kanyart, főleg esőben. Én maximum egyes szerepjátékoknál próbálom magam beleélni a karakter helyébe és olyan döntést hozni, amit a karakter tenne az adott helyzetben, de ennek ellenére nem hiszem magamról, hogy a törpe király fia vagyok, aki beállt a szürke kamarások közé. Továbbra is fenntartom, hogy ez egy játék, ahol egy halom pixellel pixeleket lövök egy másik halom pixelre és nem több. Egyébként meg lásd fentebb.
Egyébként ha már annyira személyiségfejlődést meg arra gyakorolt hatást emlegetünk, akkor szerintem egy Dexter többet árt az embernek. Ugyanis olyat már hallottam munkatársamtól, hogy milyen jó is lenne azt csinálni, mint a főszereplő, hogy aki kikerüli az igazságszolgáltatást azt megbüntetni. De olyat még senkitől, hogy milyen jó lenne beállni a maffiába és GTA-zni élőben. Ezzel nem akarom megbántani a sorozat rajongóit, meg senkit, de egy film mégis életszerűbb (képileg), mint egy félig felülnézetes játék Én inkább azokra az emberekre nézek furcsán, akik egy Fűrészt, vagy méginkább egy Mártírokat képes végignézni és utána áradozni róla. Nálam az ilyen film már kiveri a biztosítékot (utóbbit konkrétan kinyomtam a felénél, ismerőssel néztük volna, de nekem ez sok).
Majd ha egy ilyen Oculussal jön ki, teljesen valósághű grafikával akkor lehet miatta futni megint köröket és akkor igazat is adok az ellenzőknek, de én ebbe bárhogy próbálom nem tudok belelátni semmiféle ördögtől valót. Nem polkorrekt és polgárpukkasztó, ezt aláírom. Különösebb értelme sincs, bár a sztoriról még nem hallottunk semmit, ha van egyáltalán. Bár az egy érdekes kérdés, hogy ha mondjuk kapna egy olyan keretsztorit, hogy a főhős egy háborús veterán, aki valami sumákságra bukkant, picit megkattant (ami már előfordult) és mondjuk mikor nyilvánosságra akarta hozni a dolgot a cikket letiltották, a családját meg érte egy baleset (tényleg baleset, de zakkant ember érdekesen reagálhat dolgokra) akkor teljesen megőrült és voltaképpen az egész amit csinál egy figyelemfelhívás akkor is ekkora felháborodás lenne-e? Hiszen kaptok egy célt, ami ugyan elég nyakatekert, de hát egy őrültet irányítunk És akkor máris rá lehet fogni, hogy nem öncélú a mészárlás.

thri77: Nem akarok nagyon belemenni, mert erősen aktuálpolitika (szóval ha gondolod folytassuk a vonatkozó topicban), de azok a karikaturisták erősen túllépték az alkotói szabadság határait. Attól függetlenül nem mondom, hogy megérdemelték, de azt sajtószabadságnak nevezni, amit ők képviselnek már erős túlzás. Vagy ha mégis oda tartozik, akkor én kérem vissza a régimódi cenzúrát (plusz akkor az is férjen bele, amiért a 16 éves srácot bevitték).
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
414 levél
Válasz 15.01.24. 14:29 #46
totyak
Vannak, akiknek lassan nő be a feje lágya, akár 18 év után.
Aki meg a Bioshock-ra rosszat mond, az egyszerűen nem tudja értékelni a jót. Én imádom.
2918 levél
Válasz 15.01.24. 14:14 #45
RAI*DEN
Szinte mindenki csinált ilyet egy GTA-ban, legalább egyszer. 12 évesen még elhülyéskedtem vele, és nem érdekelt a sztori. De az már inkább szomorú, hogy valaki 18 év felett még mindig csak a tömegmészárlással szórakozik egy GTA-ban, márpedig nem egy ilyen embert ismerek, más kiemelkedő játékokra meg rásütik a szar jelzőt(pl: Bioshock Infinite).
806 levél
Válasz 15.01.24. 11:11 #44
SolidSnakeGH
Egyetemi évek alatt mondogattuk mindig a haverokkal, hogy a GTA-kban mindig is a beépített Carmageddon és a prostiadó befizetés utáni teljeskörű visszaigénylése jelentette a játék savát-borsát.
414 levél
Válasz 15.01.24. 11:08 #43
totyak
Azt hiszem kicsit már túl van ragozva a téma. A játék megjelenik és pont. Senki semmit nem tehet ellene, maximum nem veszi meg. Akinek gond van a fejében, az nem ettől a játéktól lesz sorozatgyilkos, amúgy is kitörne belőle egy film, vagy másik játék által. Aki meg teljesen normális, az hadd szórakozzon már pixelemberek mészárlásával, ha neki az esik jól egy melós nap után. Nekem senki ne akarja bemesélni, hogy mondjuk egy GTA-ban nem szórakozott azzal, hogy öncélúan tömeggyilkos lesz, csak úgy unalomból. Vagy még másik ezer címet isbiztosan lehetne találni.
265 levél
Válasz 15.01.24. 10:27 #42
Krieger
Aki nem tudja hol a határ, tehát nem tud megkülönböztetni egy videojátékot a valóságtól az önmagában is komoly mentális betegségre utal. Ha mindemellett az erőszakban is örömét leli, akkor kifejezetten jó nekünk "normális" embereknek, hogy lesz egy ilyen játék, mert ha ott kiélheti magát egy ilyen degenerált korcs, akkor talán nem a szomszéd néninél fogja keresni ugyan ezt az örömöt.
Mellesleg én is ki fogom próbálni a játékot. Mivel munkám során nap mint nap emberekkel foglalkozom, nekem feszültség levezetésnek pont tökéletes. Egyáltalán nem tartok attól, hogy e miatt a legcsekélyebb mértékben is torzulna a személyiségem. Paintball-ozni is rendszeresen szoktam. Sosem akartam még a játék fegyveremet igazira cserélni.
189 levél
Válasz 15.01.24. 10:04 #41
bollokr
Eljut oda a világ hogy erőszakos játékot is csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehet majd megvenni?
Kétlem.
Amíg van igény,és hogy egy ilyen beteg világban a játékkészítők még tesznek is rá egy lapáttal,addig nincs mit tenni.
Akit felháborít,nem szereti,ellenzi,nem fogja megvenni.
Aki meg aberrált agyilag,de nem klinikai eset,itt éli majd ki.Aztán ettől mennyire lesz az,az az egyén lelki labilisságán is múlik.
A környezetre gyakorolt hatás már rosszabb, olyan emberek lesznek aberráltak(nem tudok jobb szót,ezért ism.)akik amúgy meg nem.
Pl: amikor bekattan valaki és GTA-t kezd el az utcán játszani élőben.és hasonló finomságok.
Felnőttként mindenki annyit tehet,hogy a saját környezetére való tekintettel ,keveset játszik ilyen játékkal,és oda figyel,hogy ne kerüljön a gyerekek kezébe.
Ámen.
806 levél
Válasz 15.01.24. 09:57 #40
SolidSnakeGH
Egyfajta "megoldás" erre pont a korhatár besoroló rendszer lenne, azonban az is vészesen könnyen megkerülhető a mai digitális nyitott világban és az ilyen szabályt ignoráló emberi magatartás miatt (tiltott gyümi a legfinomabb, ugye).

Egy egyszerű példa: tapasztaltatok olyat, hogy egy bolti eladó egy 18+-os tartalmú árucikknél mindig megkérdezze a vevő életkorát?
652 levél
Válasz 15.01.24. 09:44 #39
thri77
Felreertesz. Nem magam miatt nem akarom, hogy megjelenjen, hanem azok miatt akik pont olyan perverzek, hogy ilyesmiben oromuket lelik es nem tudjak hol a hatar. A legtobb ember persz tudna helyen kezelni de az a par nem es semmi szukseg hogy az amugy is ferde nezeteik tovabb ferduljenek.

Messzire vezethetne ez a beszelgetes de inkabb ne menjunk bele. Gondolok itt arra, hogy mi tortent a francia karikaturistakkal amikor az alkotoi szabadsag hatarait feszegettek.
208 levél
Válasz 15.01.24. 00:19 #38
DervisHUN
Oké, hogy ez a feladata, de ha nem akarsz ilyennel játszani akkor nem kell megvenni
Azért mert valaki úgy gondolja, hogy neki ez túl sok akkor nem veszi meg. Szerintem szabad világban élünk, és ha egy alkotónak ez jelenti az alkotói szabadságot, hogy egy ilyen jellegű játékot készít, és azt olyan emberek veszik meg, akiket érdekel, akkor ezzel nincs semmi probléma. Senki sem erőlteti senkire hogy vegyél 16.000-ért egy gyilkolós játékot amitől rosszul leszel.
Az egyetlen gond akkor szokott jelentkezni amikor olyan kezébe kerül akinek nem kéne. De erre nem az a megoldás hogy akkor ne csináljon senki ilyen játékot. Szerintem.
2918 levél
Válasz 15.01.24. 00:05 #37
RAI*DEN
Viszont ennek a játéknak kb ez a mozgatórugója. Sokan abba lelik szórakozásukat, hogy irtják az embereket, csupán csak azért, mert az mennyire poénos... Elég alja szórakozás mód ez a véleményem szerint, de hát ez van, sokaknak ettől nincs nagyobb igénye.
652 levél
Válasz 15.01.23. 18:38 #36
thri77
Veled ertek egyet. Teljesen oncelu eroszak. Polgarpukkasztas mint a Postal csak durvabb fokozaton. Ha nem lenne a tema pont senkit nem erdekelne a stuff.
806 levél
Válasz 15.01.23. 18:10 #35
SolidSnakeGH
No de a GTA-k esetében az öncélú polgárirtás csak opcionális dolog, míg itt ez képezi a gerincét, itt megkerülhetetlen.

Az ominózus GTA V kínzó küldetés pl. szintén egy megkerülhetetlen dolog a story módban, és hát ott is kiakadtak páran. A Hatred pedig csak erre hajaz és ez helyezi a figyelem középpontjába.
37 levél
Válasz 15.01.23. 14:23 #34
Reiven96
hát amikor a gta-ban egy mű******* ütöd fejbe a járókelőket, kicsit sem botrányos xD de mégis csak más a Hatred. Kicsit durva már, hogy kell mészárolni az embereket ebben a játékban, azért kipróbálom
23 levél
Válasz 15.01.23. 14:11 #33
Ramborax
Végülis nincsen másik kismillió játék amiben nem ölünk halomra több civilizációnyi embert (Lásd: MMO-k)

Az hogy ennek a stílusa is durva nem teszi egy tömegmészáros szimulátorrá. Ugyanazt csinálod mint az összes GTA játékban, mégse bömböltek miatta ekkora mértékben amikor kijött a GTAV.
nincs
414 levél
Válasz 15.01.22. 20:08 #32
totyak
Én csak azt nem értem, neked miért fáj, ha ilyen játékkal játszik valaki. Mivel felnőtteknek szól és egy felnőtt ember el tudja dönteni mit akar, így szerintem nincs itt probléma. Te eldöntötted, hogy neked ez sok, nem játszol vele, ennyi. Amúgy meg, ez csak egy játék, szerencsére nem halnak meg hús-vér emberek, mikor a játékban kibelezel valakit.
6 levél
Válasz 15.01.22. 15:39 #31
hudekira
Hát igen eléggé brutális, lehet kezdünk vissza fejlődni és aztán megint divatba jön a gladiátor viadal...... de é na horrokat sem bírom értékelni, nem tanulsz belőle és tele van vérrel...
806 levél
Válasz 15.01.22. 14:30 #30
SolidSnakeGH
Maradjunk annyiban, hogy mai szemmel nézve is gond nélkül megkapná mindkettő a legmagasabb korbesorolást némi cenzúrával nyakon öntve.
652 levél
Válasz 15.01.22. 14:23 #29
thri77
Nem tudom, a Phantasmagoria ehhez képest kismiska volt, vagy csak az emlékek szépültek meg? A Harvestert meg nem toltam.
806 levél
Válasz 15.01.22. 13:54 #28
SolidSnakeGH
Azért egy Phantasmagoria vagy Harvester által keltett jóérzéshez képest viszonylag nincs baj ezzel a Hatred-del.
652 levél
Válasz 15.01.22. 12:22 #27
thri77
Alapjában egyetértek, de mégis: szerintem ez már túlmutat egy határon. Feszültség levezetésre egy csomó minden más is alkalmas. Az embernek leginkább a jóérzése szenved csorbát a látottaktól. Valamint elképzelhető azért, hogy van olyan "csökkent értelemű" aki egy sima CoD-tól nem kattan be, de ettől igen. Szerintem semmi szükség erre a játékra.
121 levél
Válasz 15.01.22. 11:16 #26
Oscar123
Megnéztem a trailert, és nem értem miért fáj itt sokaknak, hogy megjelenik. Ez egy játék, ez nem fog senkiből pszichopatát csinálni, ha valaki az akkor az, ez nem fogja megváltoztatni. Ha a gyerektől féltjük, hogy mert könnyen hozzájuthat, sok minden más undorítóbb dolgokat, konkrétan élő kivégzéseket lehet megnézni az interneten, nem is kell sokat keresni. Ez még ennek ellenére is játék marad, és szerintem egy rossz nap után elég jó feszültség levezető is lehet. Játszottam már ilyenekkel, ezt is ki fogom próbálni, és valahogy mégsem jut eszembe kirontani az utcára egy ak-val öldökölni. Sokkal brutálisabb, reális dolgok csúsznak át a cenzoron, ez meg egy játék, ráadásul külső nézetben, nincs benne semmi.
76 levél
Válasz 15.01.22. 10:45 #25
barack1
Kedves Shadowguard,
én is tudom, hogy rengeteg játékban ártatlanokat is meg kell ölni. Ha minden rossz játékot betiltanának, akkor nem sok játék maradna. Nem mondom hogy minden apróságért be kellene tiltani egy játékot, de azért valahol meg kell húzni a határt. Ebben a játékban csak 1 cél van: kibelezni ártatlanokat. Nincs semmi érték. Ez már a legengedékenyebb ember számára is túllépi a normális határt.
939 levél
Válasz 15.01.22. 10:43 #24
ivanova36
Shadowguard: azért reméljük nem lesz túl bonyolult a magyarázat elég egy mezei kis Összeomlás (1993)
189 levél
Válasz 15.01.22. 10:42 #23
bollokr
Gondolkodtatok már azon,hogy a 18 karikás filmek mennyire elfogadottak,de ha egy játékról van szó,egyből mindenki felkapja a fejét.Miért nincs végre egy olyan cég aki kizárólag 18+ os gémeket krehál a felnőtt fanoknak.Minden mocskot letölthetsz ebben a beteg világban,és szerintem ez a jövő.
2179 levél
Válasz 15.01.22. 10:29 #22
Shadowguard
Igen, mert a háború mindig fekete-fehér, avagy a jó és a rossz egyértelmű harca. Az egyik oldalon a demokrácia élharcosai, a hősök, a másikon pedig a gonosz terroristák, akik ártatlan embereket akarnak halomra mészárolni. Ja mégsem...
Persze, a tömeggyilkosság rossz dolog, de mindig megmosolygom, amikor a játékok morális oldala kerül szóba. Mert voltaképpen miről is szól a dolog? Lelősz (agyoncsapsz, megkéselsz, sötöbö) egy kitalált világban egy kitalált figurát. Ha ezek a figurák katonák akkor minden oké (mert az ellenfél katonája csak a gonosz földi helytartója lehet, maga a megtestesült antikrisztus), ha az egyik rendőr a másik bűnöző dettó (mert aki bűnt követ el azt nyugodtan agyon lehet lőni a rend nevében), de ha te vagy a bűnözővel és "civilt"/rendőrt lősz le az se gond, mert a sztori a lényeg és csak opció, ha te ki akarod irtani az egész városi rendőrséget. De ha egy pszichopatát irányítasz akkor az már az ördögtől való és máglyára az eretnek fejlesztőkkel Holott az egész csak a textúrákon múlik

És igen, én a magam részéről kíváncsi vagyok a játékra Kíváncsi vagyok sikerül-e valami érdekeset kihozni az egészből, vagy csak valami agyament lövölde lesz (én várnék valami magyarázatot miért is kezdünk mészárolni).
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
939 levél
Válasz 15.01.22. 10:17 #21
ivanova36
Szerintem nem kell ennyire elmenni a komolyság felé, hiszen ne feledjük: ez egy játék. Felesleges megideologizálni miért ölik egymást benne, majd a játék elmondja. Az meg hogy ki jó és ki rossz, csak nézőpont kérdése.

A végszót majd a játékosok mondják ki hogy végül mennyien fogják megvenni a játékot.
Kár szerintem olyan messzemenő következtetéseket levonni egy játékból hogy aki azzal játszok az rossz ember vagy hogy tömeggyilkosnak készül. Van, volt és lesz még olyan játék még ami legalább ennyire vagy jobban meg fogja osztani a közösséget, de akkor se feledjük: az egy játék csak. Se több, se kevesebb. Nem kötelező se megvenni, se játszani vele.

A "tiltsuk be" dolog meg veszélyes, kétélű fegyver. Jó pár játék esetében akarták elérni hogy ilyen olyan elemei ne kerüljenek bele akármilyen okokból. Volt amikor sikerült elérni ezt, lásd Carmageddon német nyelvterületen, vagy hogy a c&c-ben ne legyen benne annyi vér, stb...
Ezen módosítások és tiltások ellenére a fogyását nem érintette negatívan, a játékosok vevők voltak rá. Tehát a tiltsuk be nem feltétlenül vezet mindig eredményhez. Ráadásul a tiltás ellenére "csak azért is beszerzem" mentalitás is erősödik.
76 levél
Válasz 15.01.22. 09:39 #20
barack1
Kedves BAlam. Pontosan azért kéne betiltani az ilyen játékokat, mert sokan úgy gondolkodnak, mint te. Azonosnak tekintik azt az ölést, amikor csak azért öl valaki, mert vicces ahogy vonaglik a haldokló, és azt az ölést, amikor egy terroristát ölnek meg, aki több ezer ártatlan ember megölésére készül.

Egy kis erkölcstan.
Egy terrorista meghal, sok ártatlan ember megmenekül = Jó hogy megölték a terroristát.
Egy örült ártatlanokat öl = gonosz dolog.
806 levél
Válasz 15.01.22. 08:35 #19
SolidSnakeGH
Egészen addig, amíg nincsenek benne gore részletek, a hazafias amerikaiaknak semmi bajuk nem lesz a "hősies katonák megmentik a világot"-típusú játékokkal. Ha már belekerül a naturalizmus a képletbe (pl. Soldier of Fortune játékok ezt anno kiválóan alkalmazták), onnantól már borul a bili. Pedig a való világ harcterei is ilyenek, sőt talán durvábbak is.
652 levél
Válasz 15.01.22. 08:06 #18
thri77
Értem mire célzol, de a háború és a valamennyire megideologizált gyilkolások témája kicsit más. Valamint itt nem csak az a téma riasztó, hogy ártatlan civilek ellen megy a "móka", hanem hogy szinte már brutális részletességgel mutatja be az akciót, kéjenc módon.

Véleményem szerint a Carmageddon is ezért fért bele jobban, mert elütötted ugyan az embereket és fröcsögött a vér, de igazából nem volt annyira kirészletezve a dolog, plusz fel volt oldva némi humorral is.
30 levél
Válasz 15.01.22. 01:42 #17
BAlam
Kicsit vicces hogy a sokmillio peldanyban eladott plakatokon hirdetett lodd agyon a masikat COD, vagy rombold le a varost BF es tarsai-val meg semmi problemaja egyeseknek..
652 levél
Válasz 15.01.21. 22:29 #16
thri77
Ez a játék már valóban túlzás, pedig nem vagyok prűd felfogású. Igazság szerint én már azon is csodálkozom, hogy az Outlast egyes részei hogyan kúsztak át cenzorokon, ott is inkább a kiegészitő vége felé voltak gusztustalanságok.
208 levél
Válasz 15.01.21. 22:19 #15
DervisHUN
Hát azt írtad nem jó hogy ilyen beteg a játék, de az igazság az, hogy korábban is jelentek meg ehhez hasonlő őrületek, amiket viszont mások nagyon is szerettek, élveztek. Pl Carmageddon
189 levél
Válasz 15.01.21. 22:06 #14
bollokr
Már alig várom...jajj de szeretem az ilyeneket...
5031 levél
Válasz 15.01.21. 21:23 #13
Gump
Találtál esetleg valami (előlem is) rejtett üzenetet a hozzászólásomban? Mert semmi ilyenről nem írtam.
36 levél
Válasz 15.01.21. 21:10 #12
TReiker
Egy dolog, hogy a self-publishing kezdeményezésnek hála, gyakorlatilag nem kell kiadói ámen egy játék konzolokon való kiadásához - ám ezzel párhuzamosan mindhárom nagy konzolgyártó szorosan fogja a gyeplőt azzal kapcsolatban, mi és hogyan jelenhet meg a piactereiken.

A Hatred fejlesztői jelentős naivitásról tesznek bizonyságot azzal, hogy azt képzelik, ezt a játékot (jelenlegi formájában / tartalmával) bármelyik platform-holder a gépére engedi. Összehasonlításképpen: a Sony anno a Sine Morát úgy engedte kiadni PlayStation 3-ra, hogy a történetből ki kellett venni / írni az egyik hős _szöveges_ (tehát nem vizuális!) visszaemlékezését (!!!) egy nemi erőszakra.
806 levél
Válasz 15.01.21. 21:03 #11
SolidSnakeGH
Postal 1 szinte ugyanez. Csak ott még nem volt elterjedt a 3D.
16294 levél
Válasz 15.01.21. 20:33 #10
david139
A Carmaggedon is az volt, de én nagyon élveztem ~8 évesen, és azóta se öltem meg senkit.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
5031 levél
Válasz 15.01.21. 20:07 #9
Gump
Megnéztem a gameplay trailert. Ez a játék beteg. Nagyon. Nem jó értelemben.
414 levél
Válasz 15.01.21. 19:58 #8
totyak
De gondolom egy CoD-ot, vagy BF-et nem találsz furának, pedig emberek annak örülnek, hogy halomra ölik az ellent.
Kétségkívül agresszív játék, nincs is gond vele, ha olyan besorolást kap, csak ahogy korábban is írtam, értelmetlen.
76 levél
Válasz 15.01.21. 19:21 #7
barack1
Azért ez a játék tényleg elég durva. Számomra elég furcsa, hogy emberek annak örülnek, hogy fröcsög a vér.
414 levél
Válasz 15.01.21. 19:19 #6
totyak
Igazából semmi értelme a korhatárokkal erősködni, mert aki szeretne, biztosan hozzájut a játékhoz. Ha megvenni nem tudja, akkor letölti.
806 levél
Válasz 15.01.21. 18:46 #5
SolidSnakeGH
A burkolt erőszak is erőszak, a kilapított gombasereg a tanúja rá

Sportos/táncos játékokkal szemben valóban nem lehet precíz ellenérveket adni, hacsak nem olyat, hogy a saját korlátaidat kell leküzdened vagy ha coop-ban játszol, akkor összeveszhettek a játékostársaiddal, de ez már nagyon szőrszálhasogatás kategória.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.