Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Ez volt 2015

28132 levél
Válasz 16.01.22. 09:51 #33
LordMatteo
Na jó, megírom én is. Bár inkább 2014 őszétől foglalom össze, miért is volt jó ez a ~másfél év.

- Elkezdtem dolgozni a választott szakmámban, mint újságíró. Nagyon érdekes munka, rengeteg kihívással és stresszel, viszont baromira élveztem ennek ellenére is, még úgy is, hogy gyakorlatilag a szabadnap se szabadnap, a hétvége sem hétvége. Egy belső átalakítás miatt egy év után el is köszöntek tőlem elég érdekes módon, mindenesetre olyan nőt vettek vissza helyettem, aki gyesről visszajöve se a 24 órás ügyeleteket nem vállalja, de hát mit érdekel már ez engem.
- Dolgoztam utána bútorszállítóként (ezt csináltam már korábban), ami szintén tetszett, egyrészt változatos, másrészt elég szabados munka, az ember számlázni is megtanul, na meg jó kondit csinál, ha a 11. emeletre viszel fel egy komplett ágyat
- Most pedig egy számtech vállalkozásnál vagyok, kereskedőnek tanulok be. Izgalmas, és változatos, nincs az a stressz, ami újságíróként volt, mégis emberekkel foglalkozhatok, ami jó.

- Tetováltattam.
- Fogok is még.
- Újra egymásra találtunk korábbi párommal, azóta is sokkal minőségibb és jobb a kapcsolatunk, mint az első etapban volt.

Szóval az iskola helyét átvette a munka, bár szeretnék még egyetemre menni később. Lassan már a konkrét családalapítási jövő felé kacsintgatok, persze nem álomvilágban. Hatezer vetülete van még annak, miért volt jó év a 2015-ös nekem (az első rendes munkahelyem fassága ellenére is), regényt tudnék írni, de ezek főleg személyes, apróbb dolgok.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1152 levél
Válasz 16.01.07. 16:29 #32
Sityi
Sose leszel kész. Max kicsit érettebb rá..
864 levél
Válasz 16.01.07. 15:36 #31
fZolee
Meg talan nem most, de hamarosan. Ha meg en ra is erek boven, a parom 1 evvel idosebb tolem, max par even belul ajanlott... es voltak olyan ismerosok akinek bizony idobe telt osszehozni a dolgot.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
21545 levél
Válasz 16.01.07. 13:06 #30
Peace
Én is szeretem! Azt melózom, ami a hobbim is, és szerencsére értek is hozzá. Ritka jó a csapat, ez is rengeteget számít. A bürokrácia néha kikészít, de ez legyen a legnagyobb bajom. Arról nem is beszélve, hogy szerencsére kimondottan jól keresek. Középfokú végzettséggel egy szavam nem lehet! Viszont most voltam kinn röpke egy hétre Svájcban, és igencsak vonz az az életszínvonal. Csak a németet kellene elég erősen feleleveníteni így 12 év távlatában...és persze páromat sem hagynám itthon semmiképp!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
13185 levél
Válasz 16.01.07. 12:50 #29
McCl@ne
Én meg tőled kérdezem: ha még nem érzed magad érettnek rá (vagy mondjuk: nincsenek még apai ösztöneid), akkor hogy lehet aktuális a dolog?
Respect is not given. It's taken.
864 levél
Válasz 16.01.07. 12:43 #28
fZolee
Mivel a gyerek temat tobben is emlitettetek itt is, az apukaktol kerdeznem: amikor belevagtatok a dolgokba, kesznek ereztetek magatokat a szulosegre, vagy az utana jon magatol?
30 leszek iden, szoval lassan aktualis lehet a dolog (a 2016-os terv ), de nem erzem meg magam eleg erettnek ra egyaltalan.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
52371 levél
Válasz 16.01.07. 09:32 #27
Barthezz
Okés, írok oda!

Lacko: A munkahelyemmel most nagyon szerencsésnek érzem magam. Pénzben ugyan lehetne jobb, de minden más, fontosabb tényező teljesen jó. Nagyon jófej, normális, emberséges főnökeim vannak, akárcsak a kollégák, nincs semmi széthúzás, tényelegesen egy csapat vagyunk. Ilyet eddig megközelítőleg sem tapasztaltam egyetlen korábbi munkahelyemen sem, így ezt nagyon meg kell becsülni. Magát a munkámat is szeretem, azt csinálom, ami érdekel és egyáltalán nem mondható unalmasnak, egysíkúnak. Elég összetett terület az EU-s pályázatok világa, a pénzügyi rész mellett jogi, szakmai, műszaki dolgokból is egyre több minden ragad rám a projektek révén, azt pedig pláne jó látni, mikor eredményes megvalósítás után pl. egy kórház új, korszerű orvosi eszközöket kap, vagy felépül egy kistelepülésen egy inkubátorház. Minden projekt más, mindegyikhez máshogy kell hozzáállni és mindegyiknél természetesen más problémák adódnak, amiket így mindig kihívást jelent megoldani, ezáltal pedig nagyon sok új ismeretet szerezhetek. Néha persze ránk szakad a munka és van néhány nagyon gázos projekt, de cserébe vannak időszakok, amikor meg jóval lazábban lehetünk. Az edzéseket pedig szerencsére a húzósabb időszakokban sem kellett lemondanom. Emellett csodás környezetben is vagyunk, bár várhatóan valamikor költözni fogunk egy kevésbé jó helyre. Így remélem ez minél tovább fog húzódni.
3309 levél
Válasz 16.01.07. 08:30 #26
somesz83
Barthezz: Dohányzásról én 2010-ben szoktam le, majd 2011-ben vissza. Azóta is bánt. Ellenben a cigis topikban elárulhatnád a recepted! Én anno akaraterővel szoktam le és egész könnyen ment, lévén nem volt munkám és alig jártam el valahová. Most azért már más.

McCl@ne: 12 óra? Én három-négy évig csináltam. Nagyon szerettem azt a munkát (IT support gyárban), de a 12 órás éjszakából aztán elegem lett. Totál szétbarmolja az ember gyomrát, egészségét, biológiai óráját, mindent. Most már két éve nyolc órában dolgozok. Nem hiszem, hogy jobb, de legalább nincs éjszakázás.
20723 levél
Válasz 16.01.07. 08:01 #25
Pyrogate
Én egészen odáig szerettem, amíg nem pakoltak annyira tele, hogy már az életminőségemre is negatív hatással volt. Viszont most reménykedek, hogy a váltás után olyan lesz, mint 2 évvel ezelőtt, amikor még szerettem bejárni. Az a durva mondjuk, hogy így is néha jól érzem magam, mert van kihívás és a visszajelzések is pozitívak, de amikor rám ömlik minden, és már megint egyedül ülök az épületben este 9kor, akkor rájövök, hogy nem ez a megfelelő hely nekem. Csak azért sajnálom, mert jó is lehetne.
Szenvedély nélkül a foci halott.
5569 levél
Válasz 16.01.07. 07:59 #24
Dino
Azt hiszem, erősen öregszünk (ja, nem: növünk fel! ) itt a szerkesztőségben, egyre többen a gyerekükről írnak...
Persze nálam is ez volt a meghatározó élmény tavaly, kisfiam jövő héten már fél éves lesz, egyrészt hihetetlen, hogy elrepült az idő, másrészt pedig tök jó, hogy egy mennyire cuki kisfiú van itt velünk már 6 hónapja. (Persze néha nyűgös meg sokat ébred éjszaka, de folyamatosan bizakodunk, hogy az utóbbi legalább javul előbb-utóbb. Talán pár éven belül... )
Ha már a munkát emlegeti mindenki: egy-két régóta meglévő ügyfélnek nagyon örülök, jó úgy weboldalt készíteni, hogy utána nem hagyják magára, hanem folyamatosan jönnek az újabb ötletek, és így folyamatosan épül-szépül egy-egy site.
Emellett persze a magazin is fontos számomra, hiszen idén már 18 éve lesz, hogy elindítottuk - még ha az elmúlt időszakban nem is jutott annyi időm rá, mint szerettem volna, próbálom valahogy jobban beosztani az időm, hogy legyen erre is több. Külön büszke vagyok az év elején zajlott PS4-es játékra, a hazai magazinok közül a legösszetettebb módját választottuk a Sonytól kapott konzol felhasználásának, és nagyon jó volt látni a döntőbe jutottakat, és hogy milyen nagy verseny volt az utolsó fordulóban. (Jó, azt elismerem, hogy a fórumos részbe kis bug csúszott, de ebből is tanultunk.)
Sport: sajnos a squash-partnerek kb. "kihaltak" mellőlem (térdproblémák, időhiány, terhesség ), örülök, ha félévente egyszer eljutok, helyette a még pár éve feleségemmel - akkor még barátnőmmel - elkezdett futást próbálom rendszeresíteni (és továbbra is nagyon büszke vagyok rá, hogy egy kihívás kapcsán december 31-én, több mint egy év teljes kihagyás után kitartóan körbefutotta a Margit-szigetet).
Ja, és kipróbáltam a tájfutást (amit még valamikor 25 éve láttam először, csak aztán jól el is feledkeztem róla) és tök jó volt - idén szerintem néha újra megyek.

Negatívumok:
- Ellopták az autóról az egyik rendszámot, hogy aztán benzint lopjanak vele. Szerencsére más márkájú autóra rakták, így azért hamar kiderült, hogy nincs közöm a dologhoz, de pár hétig, amíg nem jött meg az új rendszám, nem használhattam.
- A Moszkva tér átépítése sok kellemetlenséggel jár (zaj, kosz, parkolási nehézségek), de előbb-utóbb csak készen lesz az is. Kaptunk egy "csodás" szökőkutat az ablak alá. Meg egy buszmegállót a kapu elé...
11068 levél
Válasz 16.01.07. 07:22 #23
Lacko
Tök jó olvasni, hogy más is szereti a munkáját, munkahelyét. Amikor az ember egy társaságban vagy a facebookon valaki más munkahelyéről hall, akkor mindig csak a panaszkodás megy. Jó itt olvasni a tavalyi pozitívumokat.
52371 levél
Válasz 16.01.06. 21:59 #22
Barthezz
Nem terveztem ide írni, mert úgy éreztem, elég eseménytelen egy év volt ez számomra, de így, hogy összeszedtem, mégiscsak elég fontos, megalapozó jellegű dolgok történtek az életem szempontjából, csak vhogy hirtelen fel se tűnt ez szilveszter környékén.

Plusz
+ Leszoktam a dohányzásról, most már több mint 4 hónapja. Remélem, ez így is marad. Bár 2012-ben fél éves szünet után mégis visszaszoktam, most más módszert alkalmaztam, tanulva az akkori hibámból, így nem félek attól, hogy újra visszaszokom. Nem kopogom ezt most le, mert teljes egészében rajtam múlik és most nagyon biztosnak érzem a cigaretta száműzését az életemből.
+ Még inkább szerves részévé vált a sport az életemnek. Az előző években rendszeressé tett heti 2 úszást megnöveltem heti 3-ra, de most már egyre sűrűbben a heti 4 alkalom is összejön. Kombinálva a cigiről való elszokással és az úszás utáni szaunázással, most elképesztően fittnek érzem magam.
+ Visszafizettem a lakáshitelemet és anyámnak is besegítettem az egerszegi lakásunkon lévőből még hátralévő kis részt visszafizetni, így jelenleg semmiféle hiteltartozásunk nincs. A cigin megspórolt pénzzel együtt a törlesztések megszűnése elég jelentős megtakarítás havonta.
+ Véglegesítettek a munkahelyemen a folyamatos hosszabbítgatások után és változatlanul nagyon szeretek ott lenni.
+ Volt egy nagyon jó horvátországi nyaralás és egy szintén nagyon jó Balaton Sound, egy kis balatoni nyaralással egybekötve.

Mínusz
- A társasági életem sajnos nekem is erősen kezd leredukálódni. Az intenzív edzés egyetlen hátránya, hogy hétköznapokon így a munkával együtt semmi szabadidőm nem marad. Emellett a barátok egy része is lekopott sajnos, vagy legalábbis megritkult jelentősen a kapcsolat, volt, akiben én is csalódtam.
- Fenti dolgok miatt, a nyári fesztiválokat leszámítva már csak elvétve járok bulizni és sörözni. Bár nem igénylem ezt már olyan erősen, de azért hiányzik az életemnek ez a korszaka.
- Párkapcsolati téren pedig továbbra sem léptem előre. Két korábbi, évekkel ezelőtti csalódásom sajnos még mindig erősen kihat rám, így nem is nagyon merek/akarok most próbálkozni, másrészt a kevés szabadidő, a lecsökkent társasági élet is egyenes arányban van az ismerkedési lehetőségeimmel. Nyilvánvaló, hogy bár most így jelenleg jól elvagyok, de mivel a barátok, haverok nagy része most kezd megállapodni, családot alapítani, ezt a végtelenségig nem húzhatom, muszáj lesz erőt vennem magamon és lépnem.
16473 levél
Válasz 16.01.06. 21:48 #21
david139
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
13185 levél
Válasz 16.01.06. 18:20 #20
McCl@ne
Tessék!

Pyro: Nem hazudok Már 5 éve a cégnél, meg nagyon remélem, hogy még legalább ennyi ideig.
Respect is not given. It's taken.
20723 levél
Válasz 16.01.06. 18:14 #19
Pyrogate
És tényleg, látlak a csoportszintű "telefonkönyvben" kicsi a világ (nagy az mvm )
Szenvedély nélkül a foci halott.
16473 levél
Válasz 16.01.06. 18:13 #18
david139
Nehezen tudlak elképzelni egy bichonnal Nekünk is van egy ő is nagy arc
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
13185 levél
Válasz 16.01.06. 14:19 #17
McCl@ne
Ez egy teljesen jó topik, marha jó, hogy ennyien írtok ide Kicsit előbukkan a nick mögül az ember annak is, aki nem olvas minden nap helyzetjelentést (vagy soha, mint én).

2015 elég jó év volt nekem, de talán '16 ráemel, legalábbis remélem.

- Összeköltöztünk barátnőmmel, illetve jött még a kiskutyája is, akit Katinak hívnak, bichon havanese. Mindenkinek ilyen kutyája van, de a miénk kurva jó arc, egészen összetett személyisége van. Vagy csak fura nekem, hogy ennyire emberien viselkednek, mert még sosem volt kutyám, de a lényeg, hogy hamar összeszoktunk.

- Melóban (MVM GTER) minden fasza, továbbra sem kell megbolondulni a sok teendőtől (néha azért kemény), vidéki viszonylatban a pénz sem rossz (pláne a további juttatások), szabadidőre sem lehet panasz. Egyedüli tré a folyamatos műszak: a 12 órázás még elmegy, de ahogy öregszem (jelenleg 32), úgy rühellem egyre jobban az éjszakákat.

- Az edzés márciustól átköltözött a terembe, magyarul valójában elkezdődött, mert onnantól minden korábbi, otthoni nyűglődés viccnek tűnt csak. Ez most - persze a filmek mellett - teljesen kitölti az életemet, leköti a gondolataimat, hiszen nem csak a súlyok emelgetéséből áll, hanem hozzá kajálásból, teljes életmódváltásból. Azt hiszem, hogy 40 körül nagyon meg fogom köszönni magamnak, hogy ráálltam erre az útra, még akkor is, ha soha az életben nem fogok jól kinézni a strandon

- Ami talán negatívum, hogy még mindig nem vettem autót magamnak. A kiszámolóblogon volt anno egy elképzelés, hogy mindenkinek úgy kellene autót választania, hogy az a havi nettó bérének a 3- és 6-szorosa közé essen, magyarul nekem úgy nagyjából SPOILER
2 millió
a teteje. Ehhez képest a Saab-om (2000-es 9-3T, 205LE) kezd széthullani, lassan már nincs olyan eleme, ami nem baszódott még el. Nem nagy dolgok ám, egy ablakemelő, egy központi zár, nincsenek nagy tételek, minden javítható, csak tele van a faszom, viszont nincs mire cserélni, mert nem akarok visszalépést a teljesítményben... Na, ezt a kérdéskört még tudnám ragozni holnap ilyenkorig, de nyilván ennél nagyobb bajom soha ne legyen

2016-ban el kéne menni suliba, össze kéne vakarni egy mérnök diplomát, mert cégen belül talán lenne előrelépés, jobb fizetések, stb., csak sajnos az egész felsőoktatást nem nekem találták ki, nem az én idegeimre van hangolva ez a sok szopatás és felesleges nyűglődés. De majd erőt veszek magamon, mert muszáj. Ezen kívül még egy új (de persze használt) autó, egy londoni út és talán egy másik kiskutya szerepel a terveim között, tehát semmi elképzelhetetlen.
Plusz jó lenne, ha összehozna a sors normális emberekkel, mert idén néhány ismerősben megint csalódni kellett. Ez azért nem negatívum amúgy, mert már nullán állnak az elvárások, de nagyon kéne valami/valaki, aki pozitívba fordítja a mérleget
Respect is not given. It's taken.
864 levél
Válasz 16.01.06. 14:19 #16
fZolee
-10 eves lettem a Dome-on, meg ha nem is latszik a hozzaszolasok szamabol,
-megvolt az elso hazassagi evforulonk asszonnyal,
-voltunk Marokkoban,
-anyum elvittuk Mallorcara mivel meg sosem volt tengerparton es regi alma volt,
-karacsonyt New Yorkban toltottuk,
-vallalkozokent kezdtem dolgozni,
-lett fogszabalyzom.

-ami kisse negativum volt az, hogy egyre kevesbe kotnek le a jatekok, tavaly max 3 jatek volt ami tenyleg a kepernyo ele szegezett.
-az edzest is elhanyagoltam nagyon.

Sityi:
batyamnak is meg Carina E-je van, mar 18 eves de meg most sem volt komolyabb baja.... Toyota.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
11068 levél
Válasz 16.01.06. 14:06 #15
Lacko
Én nem tudom honnan vette ezt a vasútimádatot. Mi biztosan nem mutattunk neki Thomast. Oviba még nem járt 2015-ben (csak mostantól). De tény, hogy tud a Thomasról, de szerencsére nem ez tölti ki a vasútszeretetét. Pl imádja a Nohabokat. Imádja a fogaskerekűt. Olyan egzotikus kötöttpályásokat sztárol, mint a San Francisco-i kábeles villamos (Dino nagyot nőtt a szemében, amikor megtudta, hogy ő már utazott vele - és persze nekünk is kiadta az ukázt, hogy jövőre oda megyünk nyaralni - persze nem).
Szóval fogalmam sincs honnan szedte a vonatokat. De szerintem a Thomas-franchise-zal már úgy találkozott, hogy vasúti megszállott volt. A sorozatból kettő mesét ismer (azokat néha megnézi és ez elég neki), a mozdonyokból sajnos többet is ismer név szerint. De alapvetően nem vészes. Főleg, hogyha arányosítom az időt, akkor sín építés (dupló vagy fasín) 99%, Thomasozás 1%.
1152 levél
Válasz 16.01.06. 13:12 #14
Sityi
Jó volna néha a 2-t is tolni, de szabadidőm jelenleg gyakorlatilag 0... Vajon ki miatt...?
3309 levél
Válasz 16.01.06. 12:59 #13
somesz83
Jó dolog a "vasútszerelem", hagyjad csak. De ugye nem a Thomas miatt? Én, bár csak unokaöcséim vannak, de már rosszul vagyok Thomastól. Ezért szoktam inkább vasútszimulátorozni velük néha.

Ez alapján asszem ez is idekívánkozik 2015-höz: megnéztem Nürnbergben a Deutsche Bahn Múzeumot, tetszett.
11068 levél
Válasz 16.01.06. 12:55 #12
Lacko
A fiam idén volt 3 éves, ami azt jelenti, hogy már nem baba, van önálló akarata és lehet vele beszélgetni, játszani.
Ennek megfelelően rekord sokat legóztam, duplóztam idén.
Mivel vonatmániás lett (pedig próbáltam a fegyverek felé irányítani, de igazi egyéniség) kénytelen voltam minden megtanulni a mozdonyokról, tipusokról, tipusjelzésekről, nyomtávokról... stb És baromi sok időt tölteni a vasúttörténeti múzeumban meg a minivezumban (szerencsére/sajnos a közlekedési múzeum pont idéntől bezárt)
Voltunk vakáción Dublinban, Szicilián és Prágában.
Vettem új videókártyát, ami kicsit hülyeség volt, mert a legózás miatt úgysincs időm annyit [videó]játszani, mint korábban. Azért végigtoltam a Unity-t és a Syndicate-et.
Idén megérkezett egy katonás kooperatív társasjáték, amivel sikerült többször is játszanom. És még saját kiegészítőt is készítettem hozzá.
Tervben volt, hogy kitalálok egy gyerekeknek való, kooperatív vonatrablós társast, de ezt elhúztam. Úgyhogy 2016-ra maradt.
3309 levél
Válasz 16.01.06. 12:50 #11
somesz83
Jajj, amikor még Reykjavik Blood Bowloztál velem... és szar volt a neted a modem meg a főbérlőd lezárt lakrészében volt.

Itt is gratulálok a kislányodhoz, meg a hazaköltözésetekhez is.
1152 levél
Válasz 16.01.06. 11:55 #10
Sityi
Végre van egy kis szusszanásnyi időm, így akkor én is leírom, mi volt 2015 számomra:
- A legfontosabb eseménye az évnek a kislányom születése volt, természetesen
- Kb. 10 év után hazaköltöztünk Magyarországra
- Vettünk egy lakást nagyon jó áron
- Elkezdtünk videós bemutatókat is publikálni
- Dinonak hála a RetroDome rovatot is elindítottuk
- Bő 3 év után újra lett autóm (mégha csak egy régi Carina E is az illető)
- Fél évtizede rontom itt a levegőt zugfirkász minősítésben
3309 levél
Válasz 16.01.03. 11:46 #9
somesz83
-Visszajöttem a dómra pár év kihagyás után.

Na jó...
-felújítottam a lakrészünket, fürdőszoba, nappali minden
-dolgoztam
-voltam sokat Németországban munkából adódóan, ebből elég lett volna kevesebb is mert olyan volt, mint valami száműzetés
-sajnos nagyon keveset doboltam, zenéltem és sportoltam, ezen változtatni kell
-társasági élet majdnem nullára ki lett lőve, ezen is változtatni kell
-újrabőrőztem a Tama dobom, yeah!
-vettem egy DFGT-t és 900 fokon tolom végre a Raceroom és a többi jóságot
-kevesebb elbeszélést írtam, mint korábban, de legalább bejárattam a honlapom és a facebook oldalam (lsd. aláírás)

2015 gyakorlatilag teljesen elment a felújításra és a melóra. Néha úgy éreztem magam, mintha másodállásban kőműves/szobafestő lennék. Idén esküvőt szeretnénk menyasszonyommal, meg a cigit is le kéne tenni.
20723 levél
Válasz 16.01.02. 13:02 #8
Pyrogate
13 éves kocsi volt, csak hat évet volt nálam. De semmilyen komolyabb baja nem volt májusig, majd valami megfőzte a katalizátort, ami szétolvadt. A probléma az, hogy nem tudjuk mi okozta ezt, így valószínű, hogy bármikor újra előfordul...És a katalizátor sem olcsó dolog. Szóval el kellett adnom nagyon áron alul.
Szenvedély nélkül a foci halott.
32446 levél
Válasz 16.01.01. 23:22 #7
szbszig
Klasszikus.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2220 levél
Válasz 15.12.31. 19:21 #6
Shadowguard
Csak azért nem mondom, hogy rosszabb nem lehet, mert akkor a sors biztosan "megtréfál"

Év végére teljesen nullára csökkentettem a társasági életemet, a nyár végén sikerült az utolsó emberben is csalódnom, akivel még beszéltem (és nem munkatárs vagy családtag). Belezuhantam egy "jó" kis depressziós időszakba is (potom három hónap), hála ennek. Az idei terveimből konkrétan semmit sem sikerült megvalósítani (majd jövőre... talán), de egyébként is elég levertre sikeredett az év. Nem ragozom, de tökéletesen igaz a nyitómondat.
Egyetlen pozitívumaként az évnek maximum azt tudom mondani, hogy potom 37 könyvvel gazdagítottam a könyvespolcomat, egész szépen mutatnak egymás mellett. És a december elejei vételek egy részét leszámítva mindet el is olvastam.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
8947 levél
Válasz 15.12.31. 19:17 #5
goodboy007
Pyro:
Milyen kocsi volt, ha szabad kérdeznem, ami ennyire szarráment 6 év után?

BTW,

Pro:
- Életem legbulizósabb, legesemény-, és élménydúsabb éve volt rengeteg élménnyel
Korábban nagyon családcentrikus voltam és inkább otthon ülős típus, ez eléggé eltolódott a barátok felé. Nyilván felnőttem, meg a munka miatt havi egy-kétszer látom a rokonságot, de néhány éve még elképzelhetetlennek tartottam volna ezt.

- Rengeteg nagyon jó barátot szereztem, akikkel mintha testvérek lennénk

- Kezd alakulni az "átalakulásom", eddig -18 kg-nál vagyok és már izom is van rajtam, Jövőre "csúcstámadás"
Ráadásul az egész szemlélet ad egyfajta céltudatosságot, határozottságot én meg alapból a tervezhetőséget szeretem, úgyhogy remekül illik hozzám ez az életmód, amit megkíván a testépítés

- Az ügyfélköröm változott, úgyhogy májustól halál nyugodtság van, nem stresszelek a munka miatt, hanem lazán telik el a nyolc óra

- Az előzővel összefügg, hogy sokkal magabiztosabb vagyok a munkámban, mivel nem kell kapkodni, van idő rendesen utánanézni mindennek

- Ebből kifolyólag nagyon elégedettek velem, a szokásos, éves bónusz mellé karácsonyi prémiumot is kaptam

- Új albérlet, ahol teljesen jól érzem magam, normális lakótársal
Van egy-két apróság, ami lehetne kényelmesebb, de mivel pofátlanul olcsó és tágas, ezek felett szemet tudok húnyni

- Negyedszerre ugyan, de sikerült az egyetlen visszamaradt tárgyam, úgyhogy úgy néz ki júniusban végre államvizsgázhatok

- 9 nap Németországban, unokatesómnál, sose voltam még Nyugat-Európában, úgyhogy furcsa volt látni, hogy mennyire más ott a világ

Kontra:
- Az a csaj, aki "első látásra szerelem", ahogy egyre jobban megismerem, egyre inkább "bevehetetlennek" tűnik, legalább jóban vagyunk, de csak, mint haverok. Tízből tíz férfi megdugná a cégnél és szerintem nem is sejti, hogy én komolyabb dolgokat is el tudnék vele képzelni
- No jogsi
- Nem volt időm a zenéléssel foglalkozni, pedig komolyan szeretném venni
- Az év második felében a szövegírás is parkolópályára került
- A meló nyugisabb, de mivel nincs ügyelet, ezért sokkal kevesebb a fizu is
- Túl sok volt a buli, nem akarok kimaradni, élvezem, hogy "élek", de mocskos sok pénzt elköltöttem piára, úgy két-háromszázezret
- Majdnem abbahagytam a sulit úgy, hogy egyetlen tárgyam volt vissza, ami nem sikerült tavaly 3/3-ban. Szerencsére sok emberrel beszéltem és átgondoltam a dolgot és most meg lesz, ráadásul 4-es vagy 5-ös lesz . Jó tanulópénz volt.
- Melóhelyem élvezem a "lazaságot", sokkal jobb ütemben is fejlődhetnék szakmailag

Összességében életem legjobb éve volt 2015, élménydús, sikeres és megerősített abban, hogy az az út jó, ahogy járom az életem. Még néhány év kell, hogy a kellő pénzmag meglegyen ahhoz, hogy szinte minden vágyam teljesüljön, de sikerülni fog.

És ezt várom 2016-tól:
- Balaton Sound
- Diploma
- Fizuemelés
- Ha az előző összejön, akkor kocsi és jogosítvány
- Barátnő
- Olyan testsúly, amivel már 100% elégedettséggel fogok a tükör elé állni
- Fl Studio vagy valami "zenélős" progi használata, hogy a bennem lakozó ihlet kitörhessen
- Több kardio-edzés, őszre maratoni táv lefutása
- Diákhitelt el kell kezdenem fizetni
- Microsoft Szakmai vizsgák -legalább MCSA- és Cisco CCNA -utóbbi három hónapon belül meg lesz-
In god we trust, all others we track!
19335 levél
Válasz 15.12.31. 18:19 #4
LiT
Életem legjobb éve volt:

-Fél évet Montrealban tanultam
-Bejártam egész Kaliforniát, Bostont, New Yorkot.

És ennyi elég is volt
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
2857 levél
Válasz 15.12.31. 16:13 #3
Aryx
De jó, végre megint van ilyen topic.

Nem tetszett:
- a legjobb kollégáim, főnökeim elmentek, a hülyék maradtak
- sok hülye a hétköznapokban
- motiválatlanság, fáradtság, sok betegség, felkelni nem akarás
- alig köt le vmi játék, szar filmeket néztem, alig olvastam bármit is
- hülyék, hülyék, hülyék a hülyeségeikkel akik csak mondják, csak mondják...

Ami viszont Pro:
- egészség – 5-én lesz 2 éve, h nem dohányzom (majd beírom a topicba, ha nem felejtem el ), elkezdtem futni, meditálni stb.
- életem legjobb nyara, nyaralása!
- tanulás, fotózás
- minden, ami tavaly megvolt és jó volt, idén is megmaradt (lakás, macska, barátok)
- nagyon sok jó beszélgetés

"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
20723 levél
Válasz 15.12.31. 14:50 #2
Pyrogate
Hát nekem inkább szar volt az év.

- 60 órás munka, folyamatosan, év végén kiderült, hogy 16-ban máshova megyek, ezért decemberben extra szopás. Legalább ebből a szempontból jó lesz jövőre. Január 4-én mondok fel.
- Barátnőm nagypapája 3 hónapja alig tud valamit magáról, folyamatosan gondozásra szorul, minden szabad hétvégén megyünk látogatni. És nem túl kellemes hangulatban jövünk haza. A kutyájuk ráadásul, egy nagyon aranyos vizsla, én is imádtam, leukémiás lett és novemberben elaltattuk.
- szarráment a kocsim, nagy nehezen eladható állapotba tudtam hozni, el is sóztam, de buktam raja nem keveset. Plusz 6 éve megvolt, szerettem nagyon, most egy kölcsön kocsival járok. De hogy ilyen váratlanul egy faszául menő kocsi teljesen elromlik???
- Híztam egy csomót, oké, rámfért, de zavar, mert semmit sem tudok sportolni a szar munka miatt. A térdem újra fáj, mivel nem mozgatom eleget. Egész évben nem tudtam táncolni sem, az is hiányzik.
- Volt egy alkoholmérgezésem is, ami egy négy napos tivornya eredménye (nem alkoholista lettem, nyugi ).
- Volt egy-két durvább buli is, amikor többet ittam a kelleténél (végállomáson ébredtem pl, oké ez nem nagy dolog, de már 28 évesen nem kéne). Ez pedig erősen összefüggésben van a munkámmal, a leterheltséggel. Ha hétköznap is lenne életem, hétvégén talán lazábban csinálnám a dolgokat...Így marad a kemény buli
- Sok betegség, orvoshoz járkálás.
- Kubatov és a Ferencváros vezetőségének mocskosságai, ami miatt 18 év után először nem voltam kint egy meccsen sem. TV-ben is alig érdekel az egész...
- És a kurva munka, amit most már teljesen megutáltam. (nem sokat kell kibírni!) Este 10kor haza egész nyáron, szeptemberben és októberben, plusz január-február-áprilisban.


Na de voltak azért jó dolgok is:
- Nyaralás Írországban + lánykérés
- Esküvő szervezése is jól áll
- Felvettek egy új munkahelyre év végén (de még nem írtam alá, ami csak formalitás)
- Lengyelországi hoki VB, feljutással. Kibaszott nagy volt!!!
- Focisták sikere: norvég meccsen az az eufória hatalmas, év végén a tervezés, szervezés, újra kint vagyunk egy nemzetközi eseményen
- Fradi kézi bajnoki címe és a BL meccsek

Ami pedig a lényeg, mi lesz jövőre:
- Lakáskeresés és ha minden összejön, költözés.
- Esküvő
- Új munkahely (és új élet: lesznek újra délutánjaim, tudok sportolni stb.)
- Új kocsi
- FOCI EB
- Bajnok lesz a Fradi

Úgyhogy remélem ez egy fasza év lesz, még ha sajnos biztos is vagyok benne, hogy lesz, ami beárnyékolja.
Szenvedély nélkül a foci halott.
16473 levél
Válasz 15.12.31. 13:54 #1
david139
Úgy látom, már tavaly is elmaradt ez a topic, de azért megpróbálom újraéleszteni a hagyományt.

Nekem elég jelentős volt ez az év, főleg a második fele. Lediplomáztam, Bp-re költöztem, munkás ember lettem, szóval mondhatnám, hogy a felnőtté válás éve volt, hogyha valami Fideszes szlogennel akarnám illetni

Amik még történek velem idén:
Pozitív:
-elértem az egy mázsa testsúlyt (jövőre gyúrunk vazzeg, mert ez sajnos nem izomból meg lett )
-nagyon jót nyaraltunk a teljes családommal Horvátországban, tökéletes idő volt, tökéletes helyen voltunk (Baska Voda, ajánlom bárkinek aki nem csak strandolni akar, hanem kirándulni is)
-voltam életem első Pride-án, ami egyben életem legnagyobb bulija is volt
-életemben először néztem filmet a premierén (Star Wars természetesen)

Negatív:
-albérlet keresésnél buta voltam és megloptam jelentős pénzösszeggel
-talp ínszalag gyulladás, ami nem akar elmúlni

Összességében azért nekem nagyon jó év volt, jövőre is ilyet
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.