Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Nem rengette meg a PUBG népszerűségét a Call of Duty: Black Ops 4 [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Nem rengette meg a PUBG népszerűségét a Call of Duty: Black Ops 4
Több játékost szeretett volna átcsábítani az Activision.

Call of Duty: Black Ops 4

1816 levél
Válasz 18.10.17. 16:07 #12
GeryG
A battle royale "jelenség" létjogosultságával nekem sincs bajom, sőt. A Battle Royale regényt többször is olvastam (a filmet ne minősítsük szerintem... ), szóval a mindenki mindenki ellen, csak egy maradhat felállás szerintem is életképes dolog.

Én a PUBG kapcsán sem a témája miatt nem értem a népszerűségét, hanem a korábban már a többiekkel is kitárgyalt minőségbeli hiányosságok és problémák miatt - amelyeknek a jelek szerint egy jó része mostanra azért megoldódni látszik.

De a felvetett kérdés valóban jó: hova lehetne a BR játékmódot (műfajt?) kifuttatni?
29438 levél
Válasz 18.10.17. 15:34 #11
Germinator
Én kifejezetten "dramaturgiai" szempontból találtam izgalmasnak a BR játékmódot, szóval szerintem ez egyáltalán nem szemfényvesztés. Nem véletlenül lettek népszerűek az erről szóló filmek, regények, és szerintem játékoknál ez egy kifejezetten kurvajó felállás: az utolsó túlélő nyer, mindez kiegészítve egy szűkülő pályával, ami mozgásra és az ellenfelekre való találkozásra kényszerít. Szerintem abszolút jogos, hogy ez népszerű (szinte csodálkozom, hogy csak a 2010-es évekre jutottunk el oda, hogy ezt valaki kitalálja), az más kérdés, hogy kicsit átlátszó, hogy egymást utánozzák a gyártók és kiadók, de ha úgy nézzük, annó a Doom berobbantott egy műfajt, ami után vírusként szaporodtak az FPS-ek, szóval ez sem feltétlenül más. Talán csak annyi, hogy FPS-ekben nagyobb variációs lehetőség van (sztori meg vizualitás szempontjából), és a BR játékokban kurvára nem tudtak még elszakadni a PUBG által lefektetett alapoktól. Kíváncsi lennék, hogy ezt a műfajt pl mivel lehetne még feldobni (amúgy a Darwin Project szerintem egészen közel járt ehhez, shroudék egy időben tolták vele).
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
3532 levél
Válasz 18.10.17. 12:55 #10
gregmerch
Pont ezért kerülöm el messze az early access-t... Majd ha elkészül, akkor belenézek (vagy akkor se - mert mindig élek a gyanúperrel, hogy - ahogy mondtad is - a "kész" termék egy viszonylag agyonbétatesztelt, kevésbé bugos program, amire már rá merik aggatni a "végleges" jelzőt).

Amúgy egyre inkább az az érzésem, hogy csak én nem játszottam soha a PUBG-vel, sem semelyik másik BR alkotással... (És most jöhetnek a kövek! )
Asus ROG G703GX (i9-8950HK, 32GB DDR4/2666, RTX 2080 8GB GDDR6); Asus ROG Strix GL12CX (i9-9900K, 32GB DDR4/3200, RTX 2080 Ti 11GB GDDR6); PS4 Pro, X1X, Switch; 6.&7. gen; Andr, iOS
4004 levél
Válasz 18.10.17. 12:49 #9
Sucee
PUBG-t nagyon lehúzza a "hírneve" ilyen szempontból. Vannak bugok, és a desync pl. egy nagyon zavaró jelenség továbbra is (meghalsz fedezékben, mert a gyilkosod játékában nem voltál fedezékben), de azért a mostani pc-s állapotot nagyon erős túlzás early access címekhez sorolni.
1816 levél
Válasz 18.10.17. 12:45 #8
GeryG
Tény, én még akkoriban néztem rá, amikor a Steamen engedélyezett volt a family share rá, mert pénzt azért nem adnék érte...
Az meg azért ennyi idő alatt talán már elvárható egy early access játéktól is, hogy legalább az ilyen majdnem game breaking bugokat kigyomlálják... Ki tudja, ha egyszer tényleg kerek egésszé változik a játék, akkor teszek vele egy újabb próbát.
Sajna rengeteg ilyen projekt van, ami a bejelentéskor nagyon felcsigázott, aztán jött az early access vagy más ennek megfelelő állapot és itt meg is rekedt (de legalábbis lelassult) a fejlesztés, és mára már nem is nagyon foglalkoztat a játék. Pl. Star Citizen vagy Escape from Tarkov... olyan érzés, mintha soha nem készülnének el. Picit a PUBG is ilyen hatást kelt bennem.
29438 levél
Válasz 18.10.17. 12:21 #7
Germinator
Azért az már elég régi dolog, plusz erősen függött a géped teljesítményétől Nekem is ezt csinálta régen, de azóta kijött pár patch, meg lett egy SSD-m is... De még ha így is lenne, nekem a PUBG-nek része az efféle bugok szeretete, jó, mondjuk én nem vagyok egy túlzottan kompetitív pléjer, tehát nem akadok ki nagyon, ha különböző technikai fasságok miatt mondjuk meghalok. Azt megértem, ha más, normális játékosokat ezek zavarják
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
4004 levél
Válasz 18.10.17. 12:20 #6
Sucee
PC-n nagyon rég volt már ez a korszak, xboxon még mindig gyakran előfordul.
1816 levél
Válasz 18.10.17. 12:04 #5
GeryG
A PUBG-ra még mindig jellemző, hogy nem tölti be a tereptárgyak modelljeit? Emlékszem, mikor anno próbáltam (PC-n), rendszeresen előfordult, hogy földetéréskor még mindig a házak azon modellje állt előttem, amit a LOD miatt madártávlatból kis kavicsnak láttam... Álltam a massza vélt bejárata előtt akár fél percig is, mire a játék észbe kapott és lecserélte az ultra low poly modellt a rendesre...
4004 levél
Válasz 18.10.17. 12:00 #4
Sucee
A nyílt béta valahogy elkerült, csak az előrendelőset láttam, de akkor sorry about that.

Egyébként inkább a közvélemény (a hangos hülye többség) mondogatta folyamatosan, hogy majd ez lesz a PUBG killer.

De ahogy te is mondod, teljesen más ez. Én PUBG-t szoktam meg, és annak a játékmenete és üteme tetszik - hiába jött most egy fasza framerate BR játék, nekem egyszerűen nem jön be az a szintű pörgés, ami jellemzi, még a karakterek futása is irreálisan gyors. Hozzáteszem, ráadásul xboxon játszom, szóval még gyalázatosabb a helyzet PUBG-ben - de január óta kb. napi szinten játszom, biztos hogy nem fogok hirtelen ráugrani valami másra.
1276 levél
Válasz 18.10.17. 09:22 #3
PrOHax
Szerintem nem volt céljuk, hogy letarolják a PUBG-t a trónról, mert akkor ahhoz hasonló játékot csináltak volna. Én szoktam játszani azzal is a sok kritika ellenére és a CoD azon kívül, hogy karikába kell futni és utolsó marad életben, teljesen más BR játék.

Mindkettőnek megvan a saját élménye. A CoD számomra egy pörgős arcade BR könnyebben emészthető, míg a PUBG egy lassabb, taktikusabb, "szimulátor" (ezért kapom majd az áldást) jelleg.

Volt nyílt beta belőle szept. 14 körül pc-re, egy héttel korábban meg konzolra.

DrDisrispect meg naná, hogy játszik vele, amekkora CoD os múltja van játékosként, plusz dolgozott is CoD játékokon, szóval ez nem marketing kérdés volt.
You tell me exactly what you want, and I will very carefully explain to you why it cannot be!
1816 levél
Válasz 18.10.16. 13:10 #2
GeryG
Ha valaki aktívan tolja a PUBG-t, akkor annak szerintem sincs semmi oka, hogy átpártoljon a CoD-hoz. Miért? Mert semmi újat nem kapna érte, legfeljebb a stabilabb futást. Én mondjuk hónapok óta nem próbáltam a PUBG-t, szóval nem tudom, most hol tart a fejlesztés, de mikor legutóbb játszottam, kb. használhatatlan volt az egész. De aki máig aktívan tolja, azt vélhetően ez eddig sem zavarta, ergo neki a CoD kínálta stabilitás sem akkora vonzerő...
4004 levél
Válasz 18.10.16. 13:02 #1
Sucee
Attól, hogy BR, nem tudom, miért gondolták, hogy majd millióan otthagyják azt a játékot, amibe 1000+ órát öltek. Fontos a stabil és jó framerate, de nekem rohadtul nem elég ahhoz, hogy beleáldozzak ennyi időt egy új játékba.

Videók alapján nekem egyáltalán nem jött be, és ingyenes nyílt béta meg nem volt, igazából saját maguk ellen játszottak ezzel.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.