Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Black Ops 4

Nem rengette meg a PUBG népszerűségét a Call of Duty: Black Ops 4

Több játékost szeretett volna átcsábítani az Activision.

2018.10.16. 10:37 | szerző: Dino | kategória: Játék

Pénteken jelent meg a Call of Duty: Black Ops 4, benne a battle royale típusú Blackout játékmóddal. A PlayerUnknown's Battlegrounds és Fortnite által kikövezett útra térő Treyarch sokat várt ettől a módtól, azonban úgy néz ki, a PUBG játékosait nem érdekelte igazán a CoD-széria próbálkozása. A GitHyp jelentése szerint az elmúlt hétvége során mindössze 4%-kal, 24 ezer játékossal kevesebben voltak a PUBG-ben, mint egy héttel korábban.

Pedig az Activision mindent megtett, hogy minél jobban promótálja a játékot: a legnagyobb streamerek, mint például Dr. Disrespect vagy Ninja is ezzel játszottak. Ahogyan tette GeryG kollégánk is, hogy Call of Duty: Black Ops 4 ismertetőnk első részében kifejezetten a Blackout játékmóddal foglalkozzon - olvasd el Te is beszámolóját! ■

Call of Duty: Black Ops 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops 4

hozzászólások (12)

GeryG
GeryG 2018.10.17. 12:45
Tény, én még akkoriban néztem rá, amikor a Steamen engedélyezett volt a family share rá, mert pénzt azért nem adnék érte... :D
Az meg azért ennyi idő alatt talán már elvárható egy early access játéktól is, hogy legalább az ilyen majdnem game breaking bugokat kigyomlálják... Ki tudja, ha egyszer tényleg kerek egésszé változik a játék, akkor teszek vele egy újabb próbát. :D
Sajna rengeteg ilyen projekt van, ami a bejelentéskor nagyon felcsigázott, aztán jött az early access vagy más ennek megfelelő állapot és itt meg is rekedt (de legalábbis lelassult) a fejlesztés, és mára már nem is nagyon foglalkoztat a játék. Pl. Star Citizen vagy Escape from Tarkov... olyan érzés, mintha soha nem készülnének el. Picit a PUBG is ilyen hatást kelt bennem. :)
Sucee
Sucee 2018.10.17. 12:49
PUBG-t nagyon lehúzza a "hírneve" ilyen szempontból. Vannak bugok, és a desync pl. egy nagyon zavaró jelenség továbbra is (meghalsz fedezékben, mert a gyilkosod játékában nem voltál fedezékben), de azért a mostani pc-s állapotot nagyon erős túlzás early access címekhez sorolni.
gregmerch
gregmerch 2018.10.17. 12:55
Pont ezért kerülöm el messze az early access-t... Majd ha elkészül, akkor belenézek (vagy akkor se - mert mindig élek a gyanúperrel, hogy - ahogy mondtad is - a "kész" termék egy viszonylag agyonbétatesztelt, kevésbé bugos program, amire már rá merik aggatni a "végleges" jelzőt).

Amúgy egyre inkább az az érzésem, hogy csak én nem játszottam soha a PUBG-vel, sem semelyik másik BR alkotással... :-/ (És most jöhetnek a kövek! ;-) )
Germinator
Germinator 2018.10.17. 15:34
Én kifejezetten "dramaturgiai" szempontból találtam izgalmasnak a BR játékmódot, szóval szerintem ez egyáltalán nem szemfényvesztés. Nem véletlenül lettek népszerűek az erről szóló filmek, regények, és szerintem játékoknál ez egy kifejezetten kurvajó felállás: az utolsó túlélő nyer, mindez kiegészítve egy szűkülő pályával, ami mozgásra és az ellenfelekre való találkozásra kényszerít. Szerintem abszolút jogos, hogy ez népszerű (szinte csodálkozom, hogy csak a 2010-es évekre jutottunk el oda, hogy ezt valaki kitalálja), az más kérdés, hogy kicsit átlátszó, hogy egymást utánozzák a gyártók és kiadók, de ha úgy nézzük, annó a Doom berobbantott egy műfajt, ami után vírusként szaporodtak az FPS-ek, szóval ez sem feltétlenül más. Talán csak annyi, hogy FPS-ekben nagyobb variációs lehetőség van (sztori meg vizualitás szempontjából), és a BR játékokban kurvára nem tudtak még elszakadni a PUBG által lefektetett alapoktól. Kíváncsi lennék, hogy ezt a műfajt pl mivel lehetne még feldobni (amúgy a Darwin Project szerintem egészen közel járt ehhez, shroudék egy időben tolták vele).
GeryG
GeryG 2018.10.17. 16:07
A battle royale "jelenség" létjogosultságával nekem sincs bajom, sőt. A Battle Royale regényt többször is olvastam (a filmet ne minősítsük szerintem... :D ), szóval a mindenki mindenki ellen, csak egy maradhat felállás szerintem is életképes dolog.

Én a PUBG kapcsán sem a témája miatt nem értem a népszerűségét, hanem a korábban már a többiekkel is kitárgyalt minőségbeli hiányosságok és problémák miatt - amelyeknek a jelek szerint egy jó része mostanra azért megoldódni látszik. :)

De a felvetett kérdés valóban jó: hova lehetne a BR játékmódot (műfajt?) kifuttatni?
ajánlott olvasnivaló