Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Szex és meztelenség a The Last of Us: Part II-ban [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Szex és meztelenség a The Last of Us: Part II-ban
A Naughty Dog először helyez komoly hangsúlyt a romantikára egy játékában.

The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II
A legutóbbi The Last of Us: Part II cikkek, hírek
17504 levél
Válasz 20.02.08. 18:51 #35
david139
Inkább ezen kéne háborogni..
Off vége
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
25282 levél
Válasz 20.02.07. 16:00 #34
Peace
"...amikor a valóságban találkoznak ezzel, lehet jobban fogják fogadni."

Bízzunk benne, hogy így lesz! Ezt csak támogatni tudom!
1574 levél
Válasz 20.02.07. 13:59 #33
Ricsi1976
Azért itt sem szabad általánosítani!
21315 levél
Válasz 20.02.07. 13:46 #32
Pyrogate
A szurkolókat mondjuk kimondottan utálja mindenki most is.
Szenvedély nélkül a foci halott.
17504 levél
Válasz 20.02.07. 13:45 #31
david139
nvm
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
3993 levél
Válasz 20.02.07. 13:11 #30
Raistlin666
Hát igen itt igazságot nem fogunk tenni.
Például amit te is írtál, hogy minek parádéznak buzik. Ezzel az erővel az összes f*sztudja milyen csapat szurkolótábora se zajongjon meg pávázzon egy győzelem után az utcán mintha az mindenkinek a nagy szívügye lenne! De ezer ilyen példát lehet hozni...
19623 levél
Válasz 20.02.07. 13:07 #29
sipec
-"Viszont a szerencsétlen idióták számára pedig céltáblává válnak ilyen alkalmakkor is." -> igen, mert sajnos a 21. szazadban is ennyi gyoker el, aki barlangban nott fel, es azt a nezetet vallja, amit tegnap emlitettem, hogy az a '''NORMALIS''', ha valaki feher es heteroszexualis.
10570 levél
Válasz 20.02.07. 12:52 #28
davkar9
Pont ezért nem értem, hogy miért pont ennél a játéknál szabadulnak el az "indulatok". Itt most van helye, tudtommal már az első rész dlcjében is felbukkant a téma. Pasija esetben is ~ugyanazt az eredményt kapod. Ami teljesen normális, bőrszín, szexualitás, miegymástól függetlenül ugyanígy érezne mindenki. Tényleg kíváncsi leszek majd a fogadtatásra, mert hagyományos felállásban az ilyen sztorikat mindig kritizálják, hogy miért csak meghalni kellett a barátosné.

ND majd eldönti mennyire akarja részletezni az eseményt, a magam részéről meglennék az utalással is.
17504 levél
Válasz 20.02.07. 12:41 #27
david139
Ha valaki unintelligens gyökér, akkor az meg fogja tenni a fent felsoroltakat mindenképp.
De meglehet előzni az ilyenek kialakulását. Pl ha a filmekben, sorozatokban, játékokban azt tapasztalják a gyerkőcök, hogy ilyen létezik és normális, akkor amikor a valóságban találkoznak ezzel, lehet jobban fogják fogadni.

Én sose felejtem el, hogy kicicomázott félmeztelen necc harisnyás férfi vérző fejjel sírt a riporternek, hogy fejbe dobták térkővel
Ez olyan, mint amikor a nő hibája, hogy megerőszakolták, mert kurvásan öltözött. Szerinted az is rendben van?

Illetve az ismijeid alapján akkor a melegek rendben vannak, ha
- nem is lehet róluk tudni, csak pletykákból
- nem hirdetik, nem kérkednek vele

Továbbra is mondom, az lenne a lényeg, hogy emiatt senkinek ne kelljen szégyenkeznie.
Igazán inkluzív vagy tényleg
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
25282 levél
Válasz 20.02.07. 12:37 #26
Peace
Most elolvastam a cikket róla (Stonewall), köszi!

Akik elmennek egy Pride-ra heteróként és együtt buliznak békében és jól érzik magukat, azok jó eséllyel az utcán hétköznap sem fognak beszólni az ilyen pároknak vagy tettlegességig elmenni. Viszont a szerencsétlen idióták számára pedig céltáblává válnak ilyen alkalmakkor is. Na mind1. Én részemről kiszállok ebből a topic-ból, mert csak elszabadulnak az érzelmek és a véleményeink nem fognak közeledni. Meg csak elbeszélünk egymás mellett, mert itt sem az lett kiemelve, ami a lényeg. Ha szerintetek teljesen rendben van ez így, ami az utóbbi években megy minden fronton, akkor ám legyen. Szerintem meg rossz vége lesz ennek a túlzott PC őrületnek.
19623 levél
Válasz 20.02.07. 12:20 #25
sipec
-"Egy elenyésző kisebbségről beszélünk." -> wrong. elenyeszo? lehet h az utcatokban igen, de a vilagban nem.

-"Azt csinál a hálószoba falai között, amit akar. De hogy tangában riszálja magát egy kamionon és felhívja magára a figyelmet, hogy "hello, én más vagyok!!!!!" -> gondolom, fogalmad sincs stonewallrol, meg vegulis arrol, hogy miert is van pride.

25282 levél
Válasz 20.02.07. 12:16 #24
Peace
"Aham igen, csak ha én megfogom a párom kezét az utcán, akkor nem szólnak be 50 méterenként, hogy mocskos buzi vagyok, nem köpnek le, nem vernek meg."

Ha valaki unintelligens gyökér, akkor az meg fogja tenni a fent felsoroltakat mindenképp. Akármennyire tolják az arcodba a témát és erőltetik az elfogadást. Nem fogja meghatni az ilyen embereket.

Pride. Értem én, hogy jó hangulat és zene és tánc. De mégis büszkén hirdetve az utcán, hogy "én más vagyok, mint te", az nem az elfogadást erősíti. Ilyenek az emberek. Én sose felejtem el, hogy kicicomázott félmeztelen necc harisnyás férfi vérző fejjel sírt a riporternek, hogy fejbe dobták térkővel. Én nekem szilárd meggyőződésem, hogy mindez nem segíti az ügyüket.

"És tényleg aki ezzel a témával ennyit foglalkozik, hörög nyáladzik rajta, az egy buzi. Mert egy normális ember elfogadja a különbségeket, és innentől nem érdekli a téma."

De még mindig azt szajkózod, hogy aki megemlíti, hogy kicsit kezd sok lenni az utóbbi években a melegek piedesztálra emelése és görcsös védelme és Hálívúd és a játékgyártók LMBT mozgalmaktól való konstans rettegése, az egy homofób és nem normális ember, az kicsit szomorú és szemellenzős nézet szerintem. És itt sem például egy TLoU 2-vel van a gond, mert én is egészen biztos vagyok benne, hogy rengeteg figyelmet fognak szánni a karakterek kidolgozására, hanem amit lentebb is említett valaki. Amikor csak így mellékesen odaböfögi valaki, hogy ja egyébként fantasztikus ember a barátom és meleg. És enélkül a félmondat nélkül is teljesen kerek és jól működő lett volna a film vagy sorozat vagy bármi más. Tehát amikor érzed, hogy iszonyat erőltetett és izzadságszagú, csak mindenképpen valahogy erőltessünk bele egy gay szót valahogy.

De Te így gondolod, én meg amúgy. A véleményünk úgysem fog egyezni vagy közelíteni egymáséhoz. Van meleg kollégám, akit iszonyatosan csípek, hatalmas jó arc. Meg nem mondtam volna róla egyébként, ha valaki mástól meg nem tudom. Nem változtatott semmit a kapcsolatunkon. Két nagyon jó barátom is egy pár és iszonyatosan imádom őket. Nem hirdetik, nem kérkednek vele. Élik szépen boldogan az életüket.
17504 levél
Válasz 20.02.07. 11:56 #23
david139
Ez ismét nettó faszság.
Mekkora felhajtás van a téma körül? Pont akkora, amekkora figyelmet szentelsz neki. Akiben nincs benne ez a buzifóbia, az nem veszi észre ezt a hatalmas felhajtást, mert nem üti meg az ingerküszöbét.
Ugyanolyan ember, mint Te vagy én. Azt csinál a hálószoba falai között, amit akar.
Aham igen, csak ha én megfogom a párom kezét az utcán, akkor nem szólnak be 50 méterenként, hogy mocskos buzi vagyok, nem köpnek le, nem vernek meg.

De hogy tangában riszálja magát egy kamionon és felhívja magára a figyelmet, hogy "hello, én más vagyok!!!!!"
Én voltam eddig kb. 4 Pride-on és elmondhatom, hogy pont erről szól az egész, sőt még néha le is szopjuk egymást nyilvánosan, csak a poén kedvéért (igen heterok is)!!!
Na szóval, értem én, hogy a Blikk meg a Bors ezeket emeli ki, és ezért sokan azt érzik, hogy ez egy ilyen esemény, de lényegében arról van szó, hogy pár ezer ember sétál egyet színes lufikkal meg zászlókkal. Van kb 3 kamion ahonnan szól a zene, és lehet táncizni rajta. Megesik, hogy ezt valaki tangában teszi meg. Hogy ez ismét mért zavar bárkit, főleg aki ott sincs, mert hát mért lenne ott, azt nem tudom.

Tök jók az összeesküvés elméletek, meg a clickbait meg a sok pénz, de végső soron arról van szó, hogy a buzikat lebuzizzák, megvetik, lenézik, és ez tökre nem jó. És tényleg aki ezzel a témával ennyit foglalkozik, hörög nyáladzik rajta, az egy buzi. Mert egy normális ember elfogadja a különbségeket, és innentől nem érdekli a téma.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
33236 levél
Válasz 20.02.07. 11:38 #22
szbszig
Mondjuk ha a kis barátnőjét valóban megerőszakolják majd, akkor azért el lehet mondani, hogy a leszbikus szál nem volt teljesen öncélú, a sztori szempontjából is van jelentősége. Hiszen ha Ellie-nek pasija lenne, vele ezt nyilván nehezebben meg kevésbé hihetően lehetne előadni.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
25282 levél
Válasz 20.02.07. 11:11 #21
Peace
Nem ezzel van a probléma. Legalábbis remélem, hogy a legtöbbeknek nem ezzel van problémája. Hanem azzal, hogy mekkora felhajtás van a téma körül és miért van ennyire túlhájpolva az egész, már alapból ettől az egész polkorrektségtől forog a gyomrom. Ugyanolyan ember, mint Te vagy én. Azt csinál a hálószoba falai között, amit akar. De hogy tangában riszálja magát egy kamionon és felhívja magára a figyelmet, hogy "hello, én más vagyok!!!!!" és ez még ráadásul hatványozódott is az utóbbi években mindenféle médiában. Nekem ezzel van bajom. Már rájöhettek volna, hogy ez a tendencia és módszer nem az elfogadásukhuz vezet, hanem az egyre több esetben előforduló konfrontációhoz és támadásokhoz. Bár ez is lehet az egyik cél, mert ez most egy olyan téma, amin imádnak az emberek csámcsogni és ami miatt egymásnak eshetnek és ez jó reklám mindenkinek. Clickbait cikkek és topic-ok. Jó pénz van ebben is. És ez még csak romlani fog. Egyre több az elfogadott szexuális deviancia, más gondolkodás módú emberek, anti-vaxxerek és a többi. Jönni fognak majd a génmódosított és klónozott emberek, majd a robotikusan felturbózott emberek. Egyre nagyobb lesz a széthúzás és a rétegek közötti különbség. Nagyon csúnya világ lesz. Legalábbis nem biztató az irány...
17504 levél
Válasz 20.02.07. 10:31 #20
david139
Azért ez a topic jó példa lett arra, hogy mi szükség erre a mocsok buzilobbi propagandára
Nagyon szomorú, és sajnálatra méltó, hogy valaki problémaként éli meg, hogy valamiben melegek, négerek, akármik szerepelnek akármilyen számban.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
5409 levél
Válasz 20.02.07. 09:28 #19
Morello
Már miért lenne több? Azért mert a médiából (=Amerikából) 0-24-ben ez ömlik, már kb. azt kéne gondolni, hogy egy követ nem tudsz úgy eldobni, hogy ne sikoltson fel valami tollboás? Egy elenyésző kisebbségről beszélünk. Igen, mégegyszer mondom, elenyésző kisebbségről, akik mégis eszement módon túl vannak reprezentálva. És még ez egy dolog lenne, de abban a pillanatban, hogy ezt szóvá teszed, vagy nemtetszésedet fejezed ki, azonnal elhallgattatnak, megsemmisítenek, kirúgatnak, tönkretesznek... kik is? Ja igen, a szólásszabadság és a tolerancia nagy élharcosai.
Egyébként mi az hogy lgbt? Hol marad a betűszó 126 többi karaktere?? Hát ennyire kirekesztő vagy?
10688 levél
Válasz 20.02.07. 08:51 #18
MattMatthew
Való életben milyen arányok vannak?
“This is not going to go the way you think.”
19623 levél
Válasz 20.02.07. 02:03 #17
sipec
az csak amerika.
es hogy a marek szereplobol 1 lgbt valamelyik resze? valo eletben tobb.
17504 levél
Válasz 20.02.06. 23:35 #16
david139
A való életben sem szolgál semmi célt, hogy valaki meleg vagy fekete, de előfordul.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
5409 levél
Válasz 20.02.06. 23:25 #15
Morello
Nulla-huszon-négyben-az ÖSSZES-amerikai-gyártású-filmben-sorozatban-ez-a-propaganda-ömlik. Ja, hogy ez az alulreprezentáltság... Milyen lehet akkor a túlreprezentáltság?
10570 levél
Válasz 20.02.06. 21:50 #14
davkar9
Szerintem nem érdemes ezt egyik irányba se felfújni. Magának a leszbikus szálnak nincs ~jelentősége. Ez egy bosszú sztori, a csaj csak motiváció, helyette lehetne akár Ellie barátja/barátja is, Joel*, a kutyája vagy egy rózsaszín bicikli. Kíváncsi leszek mennyi mérges hűtős kritikát kapnak majd a "közösségtől".

Valószínűleg lesz majd egy ftb-be forduló félmeztelen csókolózás (ami inkább ízléses, mint softpornó) a sorsfordító utazás előtt és ennyiben ki is merül a hír. Múltkori trailer már meglengette a tragédiát, kérdés, hogy a meztelenkedés erre a jelenetre is kiterjed-e majd. Valamelyik korábbi trailerben felakasztott nőket beleztek ki elég látványosan, de én úgy érzem, hogy a barátnő (/+Elliet is, nem csak végig kell néznie) mutatott megerőszakolása majd látványos kivégzése azért egy kicsit meredek lenne.

*SPOILER
Aki amúgy ránézésre vagy képzeletbeli vagy az út során/végén meg fog halni.
19623 levél
Válasz 20.02.06. 20:34 #13
sipec
megemlitik, es ez mar instant megbotrankoztat nagyon sok embert.
filmekrol nem tudok sokat, viszont lattam wikipedian listat lgbt gamer szereplokrol, es eleg keves, ahhoz kepest, h mennyi jatek van, a valo eletben ennek az aranya joval nagyobb, es ezert mondom h elegge alul vannak reprezentalva
5095 levél
Válasz 20.02.06. 18:05 #12
subject17
Ez is egy nagyon kiforgatott véglet, amit te mondasz.

Nézz meg bármi amerikai produktumot mostanában, semmit nem kezdenek amúgy a dologgal, semmi célt nem szolgál, de azért muszáj mindig megemlíteni, hogy valaki meleg.

Nekem a problémám inkább ezzel van, a heteroszexuális mellékszereplők sem említik meg a párjukat csak úgy a semmiért, most attól szebb a világ hogy egy nő azt mondja egy mondatban, hogy "my wife"?

Last of Us pl. szerintem pont az az eset lesz, ahol ez rohadtul nem zavaró, mert valószínűleg elég hangsúlyt fognak fektetni az egészre mint kapcsolat és a vele járó dolgok, és nem egy "I'm gay btw" felhang lesz csupán.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
1478 levél
Válasz 20.02.06. 17:36 #11
Baracklekvár
Mondjuk, most épp egy olyan adag spenótról beszélünk, ami nem kötelező, messziről elkerülheted. És akkor fizetned sem kell érte...
19623 levél
Válasz 20.02.06. 16:39 #10
sipec
nagyon sok? teljesen alulreprezentalt.
de tudom, feher, kereszteny, heteroszexualis, ferfi, ez a lenyeg
2424 levél
Válasz 20.02.06. 16:15 #9
jawsika
Hát... nem tom, szerintem is sok már nagyon. K*rva kontraprduktív, ha az elfogadás a cél, akkor rossz az út. Ha gyűlölöd a spenótot és minden nap tolják a pofádba erőszakkal, hol szendvicsben, hol köretként, hol töltve van vele valami, csak az ellenszenved erősítik. Szerintem mikor visszanézünk majd erre pár évtized múlva, fejcsóválva fogunk értetlenkedni, vagy röhögni, mint ma a "Gyertek lányok traktorra" féle propagandán.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
25282 levél
Válasz 20.02.06. 13:12 #8
Peace
Nekem bejött! Nem világmegváltó, de összességében elégedetten néztem végig az end credits-et. Remélem lesz második rész, amit jobban optimalizálnak majd!!!
1574 levél
Válasz 20.02.06. 13:06 #7
Ricsi1976
3993 levél
Válasz 20.02.06. 12:58 #6
Raistlin666
Egyébként remélem az érzelmi szál / visszaemlékezés rész tényleg értelmes lesz!
Most játszom a Days Gone-t és ott az utolsó harmadra kicsit érthetetlen lett az ilyen jellegű eseménysor. Valamit felvezetnek és alátámasztanak egy csomó visszaemlékezős résszel, aztán mikor értelmet nyerne akkor a nagy büdös semmi vár...igaz még nem értem a végére, de kicsit félek is még mire fut ki a sztori ezek után ott...
3993 levél
Válasz 20.02.06. 12:53 #5
Raistlin666
Már ne is haragudj, de elvonulsz babázni és két év után homokos négerezéssel térsz vissza, akkor nem nálunk van a gebasz szerintem...
10725 levél
Válasz 20.02.06. 12:51 #4
Dark Archon
Nem voltam eddig sem barlangban, de kösz, hogy emlékeztettél, miért maradtam readonly módban.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
3993 levél
Válasz 20.02.06. 10:06 #3
Raistlin666
Ezért igazán megérte előmászni a barlangodból, amiben eddig rejtőzködtél...
10725 levél
Válasz 20.02.06. 07:41 #2
Dark Archon
Remélem a néger homokos párt sem hagyják ki, nincs jó játék anélkül
Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5409 levél
Válasz 20.02.05. 16:10 #1
Morello
"Attól persze nem kell tartanunk, hogy a The Last of Us: Part II ízléstelen lenne, hiszen erre a stúdió mindig is nagyon odafigyelt."
Jaja, hát az fel sem merülhet, hogy a propaganda ízléstelen lenne......

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.