Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Traileren is bemutatkozott a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Traileren is bemutatkozott a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
És kiderült végre a GTA-pakk megjelenési dátuma is.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

5244 levél
Válasz 21.10.25. 19:55 #22
subject17
Valószínűleg nem is véletlenül tiltották kedves Rockstarék az ilyen modokat nem sokkal a bejelentés előtt.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
28973 levél
Válasz 21.10.25. 19:42 #21
LordMatteo
Most is tökéletesen játszható mindegyik régi rész a gépemen. Ez egy sima reskinnelés, amit ügyesebb moddercsapatok 3x ilyen minőségben megcsinálnak. Szerintem pontosan megértettem a lényeget; a Blizzardnak morálisan és szakmailag csőd, de anyagilag életmentő volt a Starcraft-Warcraft3-Diablo2 remake, és a Rockstar sem arról híres, hogy mennyire megvetné a pénzt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
4787 levél
Válasz 21.10.25. 18:46 #20
Juraviel.Ihuan.Bedvin
GeryG / Hank Hill

A RDR2 esetén a legnegatívabb vélemények, amikkel találkoztam, hogy "lovagló-szimulátor".

Szerintem elképesztő szintű minőség. Nekem a legkisebb mértékben sem volt frusztráló, hanem az a véleményem, hogy ennek kellene lennie az alapnak minden nagyobb stúdió nyílt világú játéka esetében, és majdnem biztos vagyok benne (a CP2077 után azért óvatosabb az ember), hogyha jön a GTA VI, a Rockstar még erre is lapot húz a tizenkilencre és valószínűleg nyer (kétlem, hogy alább adnák, sőt, lehet megmutatják a CDPR-nek, hogy ilyen élő nagyváros).

Rengeteg "részletesség" videót néztem végig utólag, hogy miket nem vettem észre és milyen apróságokra figyeltek. Amibe magam is belefutottam pl., hogy egy erdei kalyibánál lelőttem egy embert, és a kutyája siratta a gazdáját. Ki figyel ilyen részletekre legtöbbször? Rendesen megdöbbentett, jó értelemben. Engem nem zavart a fióknyitogatás sem. Hatalmas élmény volt, elsőrangú kikapcsolódás, szórakozás, a legkisebb mértékben sem merült fel bennem, hogy ez akár fárasztó lenne a számomra.

Megértem, ha valakinek ez sok, de azért legyen már egy pár kiadó, ami nem a minimalizálás felé mozdul, hanem a bővítés felé. Mert bár GeryG-nek igaza van: rohansz, paff, paff, loot, szevasz, de mi lenne, ha mi magunk, játékosok is változnak azon a téren, hogy megtiszteljük azzal az alkotót, aki vette a fáradtságot, hogy alkot egy élő és lélegző világot, és elmerülünk benne, a helyett, hogy végig rohanunk, és kipipáljuk, hogy ez is megvolt az évben? Sok nyílt világú játékban pont azért szeretek sétálni és nézelődni, pl. a Witcher 3-ban javarészt gyalog és lassan mentem mindenhová, a GTAV-ben is szétnéztem az aluljárókban, a kis településeken.

Emellett pedig a Rockstar játékai mindig is jó vagy remek történettel rendelkeztek.

Szóval nekem jöhet a minden téren kiterjedt részletesség és a remek sztori.
25673 levél
Válasz 21.10.25. 16:45 #19
Peace
Érdekes, mert amilyen szinten rárepültem a Mafia 1-re meg a ME Legendary-ra, olyan szinten nem érdekel ez. Teljesen hidegen hagy.
91 levél
Válasz 21.10.25. 15:44 #18
Hank Hill
Hogy a témánál (is) maradjak:

Én nagyon várom. A legtöbb érzelmi szál ehhez a 3 részhez fűz és nálam tuti vétel lesz.
Nagyon sokan már most lehúzzák, egy 1 perces trailer alapján, pedig nem értették meg a lényeget. Nem az volt a cél, hogy felhúzzák a GTA V szintjére ezt a 3 epizódot, hanem hogy játszhatóvá tegyék őket a mai eszközökön, úgy hogy a régi hangulat megmaradjon, de kapjon egy ráncfelvarrást, alkalmazkodjon a korhoz. Szerintem egy remake csak rombolta volna ennek a 3 résznek a mellszobrát, gondoljunk csak a zseniális világhírű szinkronhangokra (a szinkronszínészek közül sokan sajnos már nem is élnek, Burt Reynolds, Robert Loggia, Frank Vincent stb).

Legtöbben amiatt fikázzák, hogy drága lesz. De vegyük figyelembe, hogy 60 dollárért 3 teljes játékot fogunk kapni, sok játékórával. Újonnan megjelenő játékok darabja kerül ennyibe. Amikor ezek a játékok a 2000-es években megjelentek, sokkal többe kerültek. Tisztán emlékszem, hogy mikor a San Andreas 2005-ben kijött PC-re 10000 forintba került, pedig 16 évvel ezelőtt ennyi pénzből több balatoni lángosra futotta, mint jelenleg. Ha ezt vesszük, most 6300 forint akkor nem sok egy játékért.

Hogy ne csak áradozzak róla: negatívum ami már most feltűnt, hogy sajnos úgy néz ki cenzúrázni fogják. Aki szemfüles volt a trailert nézve, láthatja hogy Phil (Vice City) pólójáról lecserélődött a konföderációs zászló egy koponyára. Sanszos, hogy párbeszédek és küldetések is módosítva lesznek benne, hiszen már akkor felháborodást keltett bizonyos körökben pl. a Kuba - Haiti bandaháború szál és az ahhoz köthető monológok. Azóta meg nagyon sokat változott a Világ. Csak ha ezt meglépik, helyenként értelmetlenné fog válni a sztori meg a játékmenet. De nem vagyok én jós, hogy ezt eldöntsem, várjuk meg amíg megjelenik.
Thank you for calling Strickland Propane!
91 levél
Válasz 21.10.25. 14:37 #17
Hank Hill
Ha valami realisztikusabb lenne még a RDR2-nél is, az már lehet hogy inkább frusztrálná a játékosokat, minthogy örömöt okozna nekik. Amit a vadnyugati köntösben elénk raktak, lenyűgöző volt, csak ahogy egy jó barátom mondta, azt a játékot végigvinni munka volt, nem szórakozás. Kérdéses mennyire lenne türelme hozzá egy GTA rajongónak egy ennél is részletesebb, valósághűbb tartalomhoz.

Egyébként én nem bánom ha éveket kell várni egy minőségi játékért. Inkább vagyok türelmes, mint hogy azt tapasztaljam amit a COD szériával műveltek pl. Minden évben "kötelező jelleggel" ki kell adniuk egy játékot, csak már ott tartunk hogy az utóbbi 10 évben teljesen mindegy hogy melyik részt telepíted, mert tök ugyanolyan az összes. Számomra diszkréció mentes trash széria lett.
Thank you for calling Strickland Propane!
5244 levél
Válasz 21.10.25. 10:41 #16
subject17
Szerintem meg bőven van hova fejlődni irányítást és kezelhetőséget illetően. Lehet bármilyen részletes, attól még shooter is - és mint shooter, a GTA5 messze nem a legélvezetesebb a piacon.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
25673 levél
Válasz 21.10.25. 10:32 #15
Peace
Én inkább a lehengerlő story-ra és a szuper karakterekre tenném le a voksomat, mint RDR2 szintű részletes grafikára!!!
1742 levél
Válasz 21.10.25. 10:31 #14
Ricsi1976
Nehéz lesz, mert elérünk exponenciálisan egy olyan határt, amin túl már nagyon nehéz fejlődni, újat mutatni grafika és játékmechanika szempontjából. Én egy GTA VR-t szívesen fogadnék azért.
2119 levél
Válasz 21.10.25. 10:22 #13
GeryG
Van igazság abban, amit írsz. Ilyen szempontból a Red Dead Redemption 2 tekinthető a GTA V utáni következő lépcsőfoknak, ahol olyan szintre emelték a grafikai részletességet, ami már nem csak súrolta, de bőven át is lépte a feleslegesség határát. Mégis imádjuk az olyan részletekért, mit a többet sz@ró ló ha túletetjük őket, a megmaradó golyónyomok a kalapon vagy az idővel felépülő épületek.

Elvileg a GTAVI-ban ennél is többet és jobbat kell mutatniuk, ami valóban nem lesz könnyű feladat. Vagy adódik a kérdés: tényleg szükségünk van-e ilyen a többség részére garantáltan fel sem tűnő apró részletekre? Vagy inkább írjanak egy jó sztorit, dobják bele egy GTAV szinten létező és részletes világba (nyilván korhoz méltó grafikával), aztán had szóljon...
91 levél
Válasz 21.10.25. 08:33 #12
Hank Hill
Minden bizonnyal dolgoznak már rajta. Csak gondoljunk abba is bele az irdatlan GTA V eladások mellett, hogy számmal jelzett (II, III, IV, V) játékot akkor adnak ki, ha az előző részekhez képest valami forradalmi fejlődés, újítás történt. Az V-nél ezt annyira kimaxolták, hogy nagyon nehéz olyat alkotni a továbbiakban amitől leesik a játékosok álla.
Thank you for calling Strickland Propane!
2119 levél
Válasz 21.10.23. 15:31 #11
GeryG
A Max Payne széria picit olyan a Rockstarnál mint Ubisoftnál a Splinter Cell. Valamiért jegelik, pedig kb mindenki imádná, ha visszatérne.
2 levél
Válasz 21.10.23. 09:38 #10
Fantomas86
Pont ideje lenne a Max Payne 3-at is végre újra kiadni PS4-re mondjuk, azt a lépést valahogy kerülik, mint a tüzet
1742 levél
Válasz 21.10.23. 07:36 #9
Ricsi1976
Igen. Nekifeküdhetnének a VI. - nak. Ez a rókáról 6 bőrt lehúzni már kicsit unalmas. De nem csak erre a stúdióra jellemző. Nyilván kevesebb befektetés, meg sokan így is bedőlnek, de azért a lóf@sznak is van vége.
28973 levél
Válasz 21.10.22. 22:02 #8
LordMatteo
Azért az szerintem is gáz, hogy pl. a zöldterületre Vice Cityben még egy nyamvadt bokrot se raktak, és gyanítom, hogy fű sem lesz, csak egy nagy zöld felület...

Imádom a GTA-kat, az 5-el mai napig nyomom online, és zseniális játéknak tartom - de ez egy az egyben a Warcraft3-Dio2 vonalon mozgó pénzszerzésnek tűnik nekem, ha semmit nem újítanak a játékmechanikán. Továbbra is az AoE2 remaket tudom példaként állítani a régi nagy klasszikus játékok újrakiadása elé...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
25673 levél
Válasz 21.10.22. 21:38 #7
Peace
RE2 és RE3 remake is mennyire komoly volt már!!! Én ezt biztosan kihagyom és az V-ből érkező feltuningolt változatot is. Várom a hatodik részt...........
4787 levél
Válasz 21.10.22. 21:30 #6
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A Resident Evil 2 a legjobb példa, talán jobb is, mint a Mafia.

A Diablo 2 is a noszatalgia-faktorra hajt, viszont ott úgy látom, hogy bár a játékmechanikákhoz nem nyúltak, de a grafika mondhatni "remake"-et kapott, nemcsak egy sima "remaster"-t. A Diablo 2-re majd jövőre lehet elcsábulok, a Diablo 3-al egy csomagban, mert ez utóbbi a nyílt bétán kívül kimaradt, nem emlékszem pontosan miért, de benne volt a "dark fantasy" érzetének a hiánya is, a hangulat. Ez a Resurrectedben benne van, szerintem ezt lovagolják meg, a negyedik rész meg valahol a kettő között lesz.

Viszont az első GTA 3D-s trilógia újrázása abszolút nem hatott meg, s bár a Vice City a kedvencem, egy ilyen reskin kevés ahhoz, hogy újra megvegyem, és nem, nem a grafika miatt, hanem a játékmechanikák valószínűleg nagyon rosszul öregedtek (remélem nem csak CJ fog tudni úszni ). Bár, hogy ne csak az új generációt védjem, megjegyezném, hogy a San Andreasban emlékeim szerint sokkal több kis minijáték kapott helyet az pl. V.-el szemben. Sőt, az V.-ből hiányoltam az éttermekbe valóbeülés lehetőségét, illetve, hogy a parton ott volt a "gyúrós" terület, szerintem kihagyott ziccer, hogy ezzel nem játszottak a készítők. Az SA-ban első dolgom volt rommá gyúrni és mindenhol tele tetoválni CJ-t, és félmeztelken mászkálni mindenhová - így adta a gangsta életérzés.
2119 levél
Válasz 21.10.22. 18:22 #5
GeryG
Problem solved.

Ez meg... hát nem tudom. Oké, HD remaster, hurrá meg minden. Ez így egyértelműen a veterán játékosok fanservice-e lesz, mert a fiatalabb generáció rá se fog hederíteni. Az idősebbek meg nem tudom, tényleg ennyire erre vágynak?

Lehet, csak nekem nem jött át teljesen, hogy miért is lesz ez így jó, miért van rá szükség. De nyilván a hiba az én készülékemben van, hisz eleve a HD remasterek 99%-át nem tudom hová tenni, sima hardcore rajongók pénzlehúzásának tartom őket.

Ha már mindenképpen elő akarnak venni régi játékokat, én inkább a remake-eket jobban preferálom, lásd említett Mafia, de ide vehető a Resident Evil 2 is. Azokon látszik a munka, nincs lehúzás szaguk.
2720 levél
Válasz 21.10.22. 17:53 #4
jawsika
Nekem mondjuk a Mafia remake valahogy nem adta. Nehéz megmagyarázni, mindenkinek azt mondom, egyszer nyomja le, de úgy éreztem, hogy ebben sokkal több volt. Ha már változtattak, akkor lehetett volna minőségi upgrade a változtatás, és nem ilyen biszi-baszi changek tök értelmetlenük.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
4787 levél
Válasz 21.10.22. 17:41 #3
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ilyet még én sem láttam.

Ám, ha jól látom, akkor lehet én rontottam el. Átírtam a helyesírási hibát (monder, lásd első - modern, lásd a többi), és előtte is rákattintottam a küldés gombra, csak mivel nem csinált semmit, úgy véltem, még van időm átírni, átírtam, és katt, újra küldtem.
4787 levél
Válasz 21.10.22. 17:34 #1
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Bármennyire is zseniálisnak tartom az RDR2-t és a GTA V-öt is imádtam, a "Mafia: Definitive Edition" valahogy egy kicsit többnek érződik. Igaz, nem ígértek "remake" verziót, de egyes modder próbálkozások is "ajánlottak" "majdnem" ennyit. Oké, valószínűleg teljes mellszéleséggel a háttérben folyik a munka a a GTA VI-on, és valószínűleg leesik majd az állunk, szóval ezt betudom egy kötelező körnek, mivel már régóta nyaggatják őket, hogy visszahozhatnák a klasszikus részeket a modern rendszerekre.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.