Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Traileren is bemutatkozott a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

És kiderült végre a GTA-pakk megjelenési dátuma is.

2021.10.22. 16:34 | Dino | kategória: Játék

Pár hónappal ezelőtt pletykákkal indult az egész, néhány napja viszont végre hivatalosan is bejelentették, hogy még ebben az évben felújított kiadást kap három Grand Theft Auto játék. A Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition első trailerét pedig nem is időzíthették volna jobban, mint a Grand Theft Auto III megjelenésének 20. évfordulójára.

A Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto Vice City és a Grand Theft Auto San Andreas epizódokat tartalmazó pakknak ráadásul végre megtudtuk a megjelenési dátumát is: a digitális változat november 11-étől lesz elérhető, platformtól függően a PlayStation Store, a Microsoft Store, a Nintendo eShop és a Rockstar Games Launcher kínálatában.

Akik jobban szeretik a polcukon tudni a játékokat, azoknak jó hír, hogy dobozos verzió is lesz a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editionből, igaz, erre egy hónappal többet kell várni, és nem is jön ki minden platformra. Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Nintendo Switchre és PlayStation 4-re vásárolhatjuk majd meg december 7-étől. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

hozzászólások (22)

Hank Hill
Hank Hill 2021.10.25. 15:44
Hogy a témánál (is) maradjak:

Én nagyon várom. A legtöbb érzelmi szál ehhez a 3 részhez fűz és nálam tuti vétel lesz.
Nagyon sokan már most lehúzzák, egy 1 perces trailer alapján, pedig nem értették meg a lényeget. Nem az volt a cél, hogy felhúzzák a GTA V szintjére ezt a 3 epizódot, hanem hogy játszhatóvá tegyék őket a mai eszközökön, úgy hogy a régi hangulat megmaradjon, de kapjon egy ráncfelvarrást, alkalmazkodjon a korhoz. Szerintem egy remake csak rombolta volna ennek a 3 résznek a mellszobrát, gondoljunk csak a zseniális világhírű szinkronhangokra (a szinkronszínészek közül sokan sajnos már nem is élnek, Burt Reynolds, Robert Loggia, Frank Vincent stb).

Legtöbben amiatt fikázzák, hogy drága lesz. De vegyük figyelembe, hogy 60 dollárért 3 teljes játékot fogunk kapni, sok játékórával. Újonnan megjelenő játékok darabja kerül ennyibe. Amikor ezek a játékok a 2000-es években megjelentek, sokkal többe kerültek. Tisztán emlékszem, hogy mikor a San Andreas 2005-ben kijött PC-re 10000 forintba került, pedig 16 évvel ezelőtt ennyi pénzből több balatoni lángosra futotta, mint jelenleg. Ha ezt vesszük, most 6300 forint akkor nem sok egy játékért.

Hogy ne csak áradozzak róla: negatívum ami már most feltűnt, hogy sajnos úgy néz ki cenzúrázni fogják. Aki szemfüles volt a trailert nézve, láthatja hogy Phil (Vice City) pólójáról lecserélődött a konföderációs zászló egy koponyára. Sanszos, hogy párbeszédek és küldetések is módosítva lesznek benne, hiszen már akkor felháborodást keltett bizonyos körökben pl. a Kuba - Haiti bandaháború szál és az ahhoz köthető monológok. Azóta meg nagyon sokat változott a Világ. Csak ha ezt meglépik, helyenként értelmetlenné fog válni a sztori meg a játékmenet. De nem vagyok én jós, hogy ezt eldöntsem, várjuk meg amíg megjelenik. :-)
Peace
Peace 2021.10.25. 16:45
Érdekes, mert amilyen szinten rárepültem a Mafia 1-re meg a ME Legendary-ra, olyan szinten nem érdekel ez. Teljesen hidegen hagy.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2021.10.25. 18:46
GeryG / Hank Hill

A RDR2 esetén a legnegatívabb vélemények, amikkel találkoztam, hogy "lovagló-szimulátor".

Szerintem elképesztő szintű minőség. Nekem a legkisebb mértékben sem volt frusztráló, hanem az a véleményem, hogy ennek kellene lennie az alapnak minden nagyobb stúdió nyílt világú játéka esetében, és majdnem biztos vagyok benne (a CP2077 után azért óvatosabb az ember), hogyha jön a GTA VI, a Rockstar még erre is lapot húz a tizenkilencre és valószínűleg nyer (kétlem, hogy alább adnák, sőt, lehet megmutatják a CDPR-nek, hogy ilyen élő nagyváros).

Rengeteg "részletesség" videót néztem végig utólag, hogy miket nem vettem észre és milyen apróságokra figyeltek. Amibe magam is belefutottam pl., hogy egy erdei kalyibánál lelőttem egy embert, és a kutyája siratta a gazdáját. Ki figyel ilyen részletekre legtöbbször? Rendesen megdöbbentett, jó értelemben. Engem nem zavart a fióknyitogatás sem. :) Hatalmas élmény volt, elsőrangú kikapcsolódás, szórakozás, a legkisebb mértékben sem merült fel bennem, hogy ez akár fárasztó lenne a számomra.

Megértem, ha valakinek ez sok, de azért legyen már egy pár kiadó, ami nem a minimalizálás felé mozdul, hanem a bővítés felé. Mert bár GeryG-nek igaza van: rohansz, paff, paff, loot, szevasz, de mi lenne, ha mi magunk, játékosok is változnak azon a téren, hogy megtiszteljük azzal az alkotót, aki vette a fáradtságot, hogy alkot egy élő és lélegző világot, és elmerülünk benne, a helyett, hogy végig rohanunk, és kipipáljuk, hogy ez is megvolt az évben? Sok nyílt világú játékban pont azért szeretek sétálni és nézelődni, pl. a Witcher 3-ban javarészt gyalog és lassan mentem mindenhová, a GTAV-ben is szétnéztem az aluljárókban, a kis településeken.

Emellett pedig a Rockstar játékai mindig is jó vagy remek történettel rendelkeztek.

Szóval nekem jöhet a minden téren kiterjedt részletesség és a remek sztori. :)
LordMatteo
LordMatteo 2021.10.25. 19:42
Most is tökéletesen játszható mindegyik régi rész a gépemen. Ez egy sima reskinnelés, amit ügyesebb moddercsapatok 3x ilyen minőségben megcsinálnak. Szerintem pontosan megértettem a lényeget; a Blizzardnak morálisan és szakmailag csőd, de anyagilag életmentő volt a Starcraft-Warcraft3-Diablo2 remake, és a Rockstar sem arról híres, hogy mennyire megvetné a pénzt.
subject17
subject17 2021.10.25. 19:55
Valószínűleg nem is véletlenül tiltották kedves Rockstarék az ilyen modokat nem sokkal a bejelentés előtt. :)
ajánlott olvasnivaló