Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Választási szavazás

5502 levél
02.06.04. 14:40 #1193
Dino
Mivel a választások elmúltával a téma elvesztette aktualitását, ezúttal bezárom, és arra kérek mindenkit, hogy az elkövetkezőkben politikamentesen folytassa a fórumban a levelezést. Elvégre ez egy játékokkal és számítástechnikával foglalkozó magazin, a politikát hagyjuk meg másoknak.

Köszi mindenkinek a sok hozzászólást, elég aktívan folyt itt a levelezés, néha talán túl heves vita volt, de azért remélem, senki se veszett össze senkivel örökre
11029 levél
02.06.04. 14:31 #1192
Lacko
"A topic rég értelmét vesztette, be kéne zárni!" (Eric)

Erre még nem reagáltam: Tehát, amint nyertetek nincs többé szükség kritikára. Áhá! Most már értem.... Kafák vagytok liberálisok...
11029 levél
02.06.04. 14:19 #1191
Lacko
Magyar Hirlap írta, hogy Berlusconi a mosolygós olasz miniszterelnök... Mintha pont éppen nem ők lettek volna akik egy hónapja még nácizták... Hehe... Van aki gyorsan fordul...

Amúgy a HVG meg azt írta - amelyiknek a defend van az elején - hogy azok az MSZP-s képviselők, akik nem listáról jutottak be, azok kapnak 1 milliárdot a kormánytól, hogy költsék rá a választókörzetükre... Osztogatás, osztogatás... közpénzek herdálása... Jaj pardon! Ezt már nem úgy hívják! Ennek most - hogy az mszp csinálja - már más a neve: területfejlesztés... Aranyos. Ugye ezt is megmagyarázzátok szegény fejemnek... naaaa lécciléccilécci...
3488 levél
02.06.04. 13:52 #1190
jatfield
Orbán barátjának mondta Berlusconit, együtt szurkolt vele meg mittudomén. Ez már sok. Ja, és nem árultad el, hogy hol és pontosan mit olvastál/hallottál.
11029 levél
02.06.04. 13:37 #1189
Lacko
Köszönöm a véleményeiteket. Ezekre voltam kiváncsi, persze a reám vonatkozó minősítések nélkül... De ha ezt nem nézem, akkor tökre örülök, hogy azért nem mindent vesztek be, amit a libsi média ordibál. Remek! Szerintem ez haladás. És kösz a megszólalásokat.
Csak remélni merem, hogy amikor OVi-t szidtátok Berlusconival kapcsolatban akkor is ezt gondoltátok és csak rutinból gyaláztátok, nem pedig azért mert egy megkerülhetetlen politikust nem került meg.

iX: Valójában nem Rómába megyek, hanem le délre. Róma csak a közmondás miatt került a képbe. De gondolom délen sem más a helyzet robogók és dudák tekintetében, csak egy kicsit melegebb van.
1093 levél
02.06.04. 12:59 #1188
iX
Lacko,
érdekes veriókat soroltál fel

berlusconi távolról sem náci, sosem volt az. ellenben a szélsőjobbal (fini) rendszeresen összefeküdt, csupán a hatalom/hírnév érdekében. megalomán, nem volt neki elég a vállalatbirodalma, cézár akart lenni...
én nem tekintem európai politikusnak, ám sajnos jelenleg olyan tisztet tölt be (ebből is érződik szavaim súlya - így megkerülhetetlen.

ha római akarsz lenni rómában, akkor szerzel 1 robogót, ráfexel a dudára és kávézótól kávézóig hajtasz, közben hadarsz és gesztikulálsz
3488 levél
02.06.04. 12:34 #1187
jatfield
Kösz, hogy kíváncsi vagy a véleményemre, de nem igazán tudok mit mondani, mivel én nem tudok arról, hogy " függetlennek tartott média, hirtelen dicsérni kezdte Berlusconit". Nyilván olvastad valamelyik "liberális" orgánumban, jó lenne tudni, hogy mit és hol.
Azt tudom, hogy Berlusconi adócsaló, többször is elítélte a bíróság és folyamatban lévő ügyei is vannak, rátette/teszi a kezét a médiára és kétmillióan tüntettek ellene. Ezek után mondhat akármit akármelyik oldal, nem fogom csodálatos demokratának tartani, a mostani kormányban pedig nagyon csalódnék, ha Medgyessy barátjának nevezné Berlusconi-t.
Emelett egyetértek Eric-kel, attól, hogy nem országos cimborája a miniszterelnöknek, érdekünkben áll ápolni vele (vagy még inkább Olaszországgal) a kapcsolatot, de nem kell barátkozni vele, vagy hozzá hasonlítani, akármennyire is bejöttek a sötét húzásai.
1093 levél
02.06.04. 12:29 #1186
iX
1. nem indokoltam, hanem felhívtam a figyelmed arra, h az orbán-kormány váltotta le a kht vezetőjét...
persze véleményed ennek ellenére ratod, gondolom.
2. ez már haladás
3. inzulin infoval neked kellene előrukkolnod.
20761 levél
02.06.04. 11:42 #1185
Eric
Akkor én most(engedelmeddel) kifejteném a véleményemet a Berlusconi ügyben.

Berlusconi mint személyiség rengeteg kívánni valót hagy maga után, a viselt és zűrös ügyei miatt nem igazán szeretem.
Viszont egy baráti és szövetséges(EU- és NATO-tag) ország miniszterelnöke, amely ország az exportunkból 7,8, importunkból 12,8%-kal részesedik. Amely ország politikájával nincs különösebb baj, és ennek az országnak a szaván is múlik az EU tagságunk.
Vagyis minimum a Visegrádi Hármak-szintű politikai baklövés(ha nem nagyobb) lenne Berlusconi személye alapján viszonyulni Olaszországhoz.

Ha kíváncsi vagy rá, nem különösebben érdekel, hogy mit csinál a média. Nem igazán emlékszem rá, hogy valamelyik is ajnározta volna Berlusconit(a jobbos médiát kivéve a FIDESZ-kampány idején).

Megjegyzem, egyenes választ kaptál volna egyenes kérdésre.
Csak hát ilyen jópofa stílusba bújtatott gúnyos hangvételű kérdésre ne várj különösebben nagy örömtáncot:
"Fontos tudnom, mert nemsokára utazom Olaszországba és tudnom kell, hogy miként viselkedjek..."

Ahogy látod, melléfogtál azzal, amikor kijelentetted, hogy tudod mi a véleményem.
Egy jó tanács:
Nem ártana levetkőzni azt a stílust, amikor a sajátos szűrőddel a másik mondókájából kikalkulálsz bizonyos dolgokat és annak hmm... érdekes summáját ráakasztod az illetőre, mintha azt egyenesen ő mondta volna szó szerint.
Ezt már többször tapasztaltam a részedről és nem csak irányomban. Mit mondjak, nem a szimpatikus tulajdonságaid számát növeli.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
11029 levél
02.06.04. 11:02 #1184
Lacko
Hát remélem nem minden mszp-szavazó beszél ennyire mellé.

- Nem érdekel, hogy Medgyessi mit gondol és mit tesz.
- Nem érdekel, hogy ki nyilatkozik Medgyessi nevében és ki Orbánéban.

Csak egyetlen dolog érdekel: Az MSZP-szavazók mit gondolnak most, hogy az általuk függetlennek tartott média, hirtelen dicsérni kezdte Berlusconit. (nem Medgyessi, nem Orbán, csak és kizárólag az a média, amelyik elötte két éven keresztül nácizta és maffiózózta).
Mi játszódik le ilyenkor egy magát értelmesnek tartó mszp-szavazó agyában? Ez érdekel, nem más.
Mert ugye van egykét verzió.
1., Amit te is csinálsz: hát azért annyira mégsem rossz fiú ez a berlusconi, mégiscsak egy EU-s minelnök.
2., Köcsög nácinak tartja továbbra is és megbocsátóan elnéz afölött, hogy az általa igazmondónak hitt sajtó ebben téved.
3., Amit a "szabad" média mond az úgy van. Berlusconi egy csodálatos demokrata!
4., Elgondolkozik és rájön, hogy általa überfasza sajtónak vélt média, egész egyszerüen hazudik és manipulál...
5., És még egy csomó verzió van.

Hogy Eric ezek közül melyik, azt már tudom, de érdekelne a többiek vélemenye is, például jatfield-é.
20761 levél
02.06.04. 10:54 #1183
Eric
Figyu Lacko!

Szerinted mit kellett volna csinálnia a Medgyessyéknek?
Van egy Rómában tartott NATO konferencia, ahol a Magyarországgal szövetséges országok(köztük Olaszország is!) vezetői tanácskoznak.
Mivel a Berlusconi nem a legszimpatikusabb ember számukra, ezért nem kellett volna elutazni(botrány)? Vagy ha esetleg mégis elutaznak, akkor látványosan levegőnek kellett volna nézni, ezzel jókora politikai botrányt kavarva?

Lenne egy kérdésem:
Te szoktál nyilatkozni a Viki nevében?
Hogy nem???
Akkor tőlünk miért várod el, hogy Medgyessy v. Kovács helyett tegyük ugyanezt?

Még egy képzavar:
Az MSZP-s szavazók iránymutatásai alapján akarsz "rómaiként" viselkedni?
Hehh...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
11029 levél
02.06.04. 09:07 #1182
Lacko
Még egyetlen MSZP-s szavazó sem nyilatkozott Berlusconi ügyben, pedig nagyon érdekel, hogy mi a "független, objektiv" TÉNY erről a fazonról: náci maffiózó, vagy liberális demokrata???
Fontos tudnom, mert nemsokára utazom Olaszországba és tudnom kell, hogy miként viselkedjek... Tudjátok: ha rómába mész viselkedj úgy, mint a rómaiak.

Tehát most akkor mi az igazság?????
20761 levél
02.06.03. 23:15 #1181
Eric
Nem akartam beleszólni a vitátokba, de kicsit furcsállom, hogy állítasz dolgokat és tőle várod el, hogy kinyomozza, hogy igaz-e v. nem!
He?
Millenáris témában pl. kiderült, hogy nem...
Nem lenne egyszerűbb ha te néznél utána az állításod igazának mielőtt leírod?
És ha igaz akkor esetleg alátámasztod tényekkel?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3167 levél
02.06.03. 18:35 #1180
'Tacker Takk'
Tetszik, nem is rossz...végre egy ember a bal oldalról aki értelmesen megtudja indokolni a válaszát. Szépen utánanéztél a Millenáris Parkban történt eseményeknek, szorgalmad dicséretes.
Bár az más kérdés, hogy "cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság" - láttál Te már értelmes gondnokot, nem hogy gondnokságot De azért értem mit akartál írni..

De az INZULIN után is böngészhetnél egy kicsit, lehet, hogy megdöbbentő híreket fogsz lelni...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1093 levél
02.06.03. 12:29 #1179
iX
nézd, a világ úgy műxik, h neked kellene bizonyítanod, ha állítasz valamit. feloldandó agymosottságomat adjál már vmi elérhetőséget inzulin támogatás megvonásával kapcsolatban...

millenáris park, ugye erre gondolsz:
"Berkecz Máriát, a kht. ügyvezetõ igazgatóját az Orbán-kabinet Miniszterelnöki Hivatala egy héttel korábban felmentette állásából, a helyére kiszemelt Nagy Bernadettet viszont végül nem nevezték ki a szervezet élére." nsz, 02/06/01

ja, kéményseprő érdekelt tényleg ixelés szempontjából, bár felmerül bennem 1 másik verzió is, amit úgy hívnak, hogy "cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság".

ui: nem az én ISM-em...
3167 levél
02.06.01. 19:57 #1178
'Tacker Takk'
Figyusz Mr. iX:
Na, figylej csak oda az MSZP-re, mi lesz majd az ISM-edből...

Az inzulin, pont erről beszélek az mszp-s média teljesen megfertőzött Téged, és jó néhány társad. Megvonták a TÁMOGATÁST, és attól, hogy Te ezt kamunak tartod, az nem jelenti azt, hogy a hír nem igaz.
Persze, ha cukorbeteg lennél (ne adj Isten) akkor meg nézhetnél, hogy a több tíz ezer Forintot kell kifizetned, az életmentő gyógyszerekért.

Ezen a fórum, sok ember van, tehát, ha nem hiszel nekem, kérdezz meg mást.

Biztosan emlékszel, hogy hol volt a Fidesz-MDF központja a választások idején? Igen, a Millenáris Parkban, a hajdani Ganz gyárban.
Az MSZP még az első forduló előtt sérelmezte, hogy ott lesznek a jobb oldaliak.
És milyen érdekes pénteken felfüggesztették
állásából a Millenáris Park igazgatóját(kb. 5 hónap után), akinek nagy szerepe volt az elmúlt években, abban, hogy ez a kultúráris központ létrejöjjön a II. kerületben.
Mi ez ha nem egyfajta megtorlás?

A koromra vagy kiváncsi? Akkor nézz meg egy kéményseprőt!

A másik topicba is kérdezték a koromat (igaz akkor más okokból) de soha nem szoktam magamról semmilyen lényeges információt elárulni. Se keresztnév, se telefonszám, se személyeshonlap, se születési dátum, még pedig azért mert senkinek semmi köze nincs hozzá, vagy akinek van, azzal személyesen tartom a kapcsolatot.
Ez one, gondolsz amit hiszel, és hiszel amit gondolsz.
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1093 levél
02.06.01. 15:02 #1177
iX
Blade,
ha már kezedben a bölcsek köve, légyszíves áruld már el nekem: miből látszik, h az országot kiárusítják ebben a ciklusban? (gondolom ide jön az a sokat mondó válasz, h "ezt csinálták a múltkor is, ezt fogják most is"

az MNB-nek nincs akkor mozgástere infláció-ügyben, az nyilvánvaló, ráadául tanult járaizsigánk mindenkivel frankón elboldogul.
decemberben 10 %-os éves (főleg átlagos) inflációra nem sok esély mutatkozik, brutális árdrágulás kellene hozzá. az MNB pedig nem egy dilettáns intézmény, ők (akár a kormány) is 5-6 %-ra teszik a lécet.

milyen végelszámolás? idáig bármelyik kormány is kidobolta, h mit tett az elődje? nem - ez a holló hollónak effektus.
1093 levél
02.06.01. 14:54 #1176
iX
figyuzz ide Tacker,

lehet, h én nem vagyok tisztában az mszp szándékaival, de az ISM ettől függetlenül műxik tovább, úhogy a legfinomabban forgalmazva valótlant állítottál...
inzulin témához - valszeg +int árnyékra vetődés - adjál vmi forrást hozzá, mert ez így szintén kamu.

az, h kell e info minisztérium - nem tudom, de eddig is magas szinten nyomatták a témát (a meh-ben). ha rajtam múlna alapban kevesebb minisztérium lenne.
az országok fejlettségi szintje + abszolút nem mérvadó abban, h nálunk lesz, máshol esetleg nincs.

legyek indiszkrét: ezen a szavazáson választásra jogosult voltál?
20761 levél
02.06.01. 13:43 #1175
Eric
Vicces srác vagy te Blade!

Tegyük fel azt a hipotetikus esetet, hogy minden 100%-ig bejön az amit ígértek.
Én akkor sem tudom elképzelni, hogy te ne találjál olyasvalamit, amit esetleg ne lehetne kikezdeni!
Szal, ha valakiről nem tudom elképzelni, hogy az MSZP esetleges eredményeit elismeri, az TE vagy.
Szal legalább ne hintsd a port a látszat objektivitás dumával plz!

Te egy tisztán jobb oldali ember vagy, aki szent meggyőződéssel ál ki a pártja mellett, ez így rendben is van. De ne akarj egy "mindenek felett álló" objektív szemlélőként tetszelegni. Tudom, így hitelesebb lenne, de nem fog menni.
Az állításomat arra alapozom, hogy a 263 hozzászólásodnak a 95%-a ebbe a topicba íródott és kizárólag a politikával, választásokkal és a FIDESZ-MSZP ellentéttel foglalkozott, meglehetős FIDESZ részrehajlással(annak ellenére, hogy ez egy játék magazin v. mi...).

Ez nem baj, de mindenesetre érdekes.

Ezt most ne vedd sértésnek, csupán egy ténymegállapítés a részemről. No persze a részrehajlást nyilván te nem igy értékeled, de a többi ez tény.

"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3128 levél
02.06.01. 13:25 #1174
Blade Runner
Eric,
"Aki szereti a virslit és tiszteli a törvényeket ne nézze meg, hogy hogyan csinálják." Annak örülnék a legjobban, ha egy pár hónap múlva nem lenne miről írnom, mert az MSZP mindent tökéletesen (értsd legalább a felét betartják a választási ígéreteknek) csinál. Akkor én lennék az első, aki azt mondaná, hogy válasszuk meg őket még egyszer. De az a pár nap amit az uralmuk alatt töltöttem, meggyőzőtt arról, hogy ennek az esélye sajnos gyakorlatilag 0.
Blade
3128 levél
02.06.01. 13:21 #1173
Blade Runner
iX,
Néhány százalékpont helyett azt mondom az év végére vissza fogják tornázni az inflációt 10% köré, hacsak a MNB be nem int nekik. (Remélem lesz annyi kurázsi bennük.) Még ha az MNB megfeszül is, akkor is lehet ám sok mindent tenni egy jó kis infláció érdekében. De ez tényleg megjósolhatatlan, majd meglátjuk.
Ami tisztán látszik az az, hogy az ország kiárusítása ebben a ciklusban véglegesen befejeződik. 2 év múlva Medgyessy már a saját gatyájáról se mondhatja el, hogy az ővé, vagy legalábis magyar a tuladonosa.
Ha a MSZP-ben lenne egy kis tartás, akkor azt mondaná, hogy: "Na most jó beetettünk beneteket mindenféle süket szöveggel, hogy beüljünk a bársonyszékbe, de egyébként mi sem tudunk alapvetően mást csinálni, mint a Fidesz tette 4 évig." És semmi mást nem kellene csinálni, csak folytatni az elmúlt 4 év politikáját.
Én már akkor is boldog lennék, ha az MSZP csak a kétszeresét lopná annak, amit a Fidesz lopott, de attól tartok, hogy a 4 éves MSZP-s károkozás mérlege 100 milliárdokra fog rúgni a végelszámolásánál. A Tocsik ügy csak a jéghegy csúcsa volt. (Vagy a csúcsának a hegye. )
Blade
119 levél
02.05.31. 20:18 #1172
Reaper
Nálunk a nagyszülők nem tudnak belegyugodni abba hogy anyámék már nem szocik.Miközben a két nagyöreg pártitkár volt a hőn "szeretet" Kádár idejében.
Audaces adiuvat fortuna!
3167 levél
02.05.31. 18:53 #1171
'Tacker Takk'
iX:

Egy, megérett a meggy. Na, majd ezt növöm ki...
Kettő, tisztában vagyok az ISM-em mozaik szó fogalmával, Te viszont ezek szerint nem vagy tisztában, az MSZP szándékaival.
Három, ki a nyavajának kell informatikai miniszter, más nálunknál jőval fejlettebb országoknak sincs informatikai minsztere.

NÉGY: Miközben az MSZP-s közvélemény a Happy End sikasztásaitől, folyik addig arról szinte hallgatnak, hogy MEGVONTÁK a támogatást a cukorbetegektők (tudod inzulin)

Én azt mondom, két év múlva nem csak EU csatlakozás miatt fogunk választani...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
20761 levél
02.05.31. 17:49 #1170
Eric
Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de nekem bőven elég volt a választások körüli néhány hónap is, nem ám még utána is ezt hallgatni-látni.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1093 levél
02.05.31. 17:44 #1169
iX
annyiban igazad van Eric, h a topikcím már nem aktuális. a szövegelés viszont sztem nyugodtan mehet tovább, ezért azonban nem kell új topikot nyitni, jól elvagyunk itt is
1093 levél
02.05.31. 17:42 #1168
iX
elöljáróban:
a választási ígéretek mindig - ráadásul oldalfüggetlenül - demagógok, sose tarják be azokat...
DE: nagy részüket akár + is csinázhatják (tudom, szerinted azokat, melyekkel kiszolgálják a nagytőkét

'80-as évek. nem csak ez járult hozzá az összeomláshoz, az egész kgst régió omlott össze, magával húzva minden országot.

hiány: tényleg erőteljes.
kérdés: teljesítsék-e az ígéreteket vagy inkább felejtsék/halasszák el, h ne nőjjőn tovább (mert tovább nőne ez 1értelmű)?
válassz tetszésed szerint.

azt mondd + még nekem, h ha más országban emelkedik néhány tized százalékponttal az infláció, akkor az az elinflálás jele?
1093 levél
02.05.31. 17:19 #1167
iX
jó, szóval magyarul az a "rajtatok" vissza lett vonva

gázárak: a csatlakozás körül persze meg kell emelni, ez pedig még beleférhet a jelenlegi kormányciklusba is bőven. akkor anyázás lesz?

ugye az első hónapban fogták és elvették a fizetésed felét? úgy tendenciózusan...
20761 levél
02.05.31. 17:04 #1166
Eric
"Ha jól emlékszem ez egy online játékmagazin..."

Hehhhe!
Ezt pont én mondom két PC Dome tagnak!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
02.05.31. 16:59 #1165
Eric
A topic rég értelmét vesztette, be kéne zárni!

Esetleg egy fikázós topicot a tisztelt ellenzéki uraknak lehetne nyitni, nehogy a hiányérzet a közérzetük rovására menjen...


Ja! És az itt leírtak:
Nem is tudom, hogy sírjak inkább vagy nevessek!
Komolyan lehet, hogy bennem van a hiba, de csak most hogy láttam, hogy ez a topic hol Blade, hol Lacko nevével előkandikált megint, gondoltam belekukkantok.

Siralmas!
Ti most négy éven keresztül ezt akarjátok csinálni???
Mert ha FIDESZ tagok lennétek, akkor azt mondom, hogy OK! De ti állítólag egyszerű választópolgárok vagytok, akkor meg mi érdeketek fűződik a folytonos bomlasztáshoz és fikázáshoz?
Egészen eddig szépen eltűnt ez a topic a sűlyesztőben(ott ahova való), de fel kellet hozni feltétlenül!!!
Ha jól emlékszem ez egy online játékmagazin, hagyjuk má' ezeket a genny témákat!
Az ilyen témáknak is meg van a megfelelő website-ja hagyjuk ezt szerintem azokra az oldalakra.
Szerintem mindenki akkor jár a legjobban ha ezt a topicot ezennel berekesztjük!!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3128 levél
02.05.31. 16:16 #1164
Blade Runner
iX,
Jó neked, hogy te nem emlékszel arra, mikor Medgyessy valamelyik pénzügyminiszter előd elvtársa arra a zseniális következtetésre jutott, hogy ha emelik az árakat és közben a béreket befagyasztják, akkor az rendbe hozza a struktúrálisan katasztrofális állapotban levő gazdaságot. Ez volt a bérstop. Majd Medgyessy országlása idején (a 80-as években, nem most vagy 96-98 között!) a párthatározat alapján elkezdte a nem létező termelékenységet fokozni, és a gazdaságot "felpörgetni". Ennek közvetlen következménye volt a 88-89-es gazdasági csőd. (Ha ez nem következik be akkor valószinűleg még mindig elvtársaznánk egymást. ) Szvsz Medgyessy úr (vagy elvtárs) vagy nem ért a gazdasághoz, vagy a végletekig opportunista és megalkuvó, válassz tetszésed szerint. Az inflációs fegyver pedig logikus következtetés. Igértek fűt-fát, közben verték a mellüket, hogy az ő zseniális Bokros csomagjuk miatt prosperál a gazdaság, majd beültek a bársonyszékbe és azonnal kiderítették, hogy a gazdaság katasztrofális állapotban van, óriási a hiány, de azért ők betartják a szavukat. Emlékezz kérlek vissza arra, hogy ezt a szöveget már hónapokal előbb megjósoltam. Olyan átlátszó volt a szövegük, mint az üveg, csak ti nem láttatok rajta át.
Szvsz nem tudják betartani a választási pontokat, mert csak demagóg ígérgetés volt. Medgyessí szegény meg elviszi majd a balhét, mint azt 89.-ben is tette. De amit majd mégis megpróbálnak porhintésként az emberek szemébe vágni azt meg úgy is elviszi az általuk gerjesztett infláció. Ezt nevezem inflációs fegyvernek. Miért te hogy neveznéd?
Blade
11029 levél
02.05.31. 10:18 #1163
Lacko
Én is végigvittem a MoHAA-t és a NOLF-ot is és bevallom őszintén nem ott láttam, hanem az egyiket az mszp programjában, a másikat pedig az első hónapjuk tendenciájában...

Azokon szarok be, akik az mszp-re szavaztak és egy hónapja még habzott a szájuk, hogy a náci-fasiszta-maffiozó Berlusconi, most meg - mivel így szól a tanítás - kezdik ezt a "mosolygós olasz miniszterelnök" szöveget... És mindeközben értelmesnek hiszik magukat, mivel ugyan azt gondolják, amit megírt az újság...
1093 levél
02.05.30. 17:53 #1162
iX
Tacker,
az elejére nem reflektálnék, majd kinövöd.

csak két sor:
-jánosi györgy (MSZP) gyermek, ifjúsági és sportminiszter (segítek: ISM)
-informatika: stumpf istván neve mond valamit?

1093 levél
02.05.30. 17:16 #1161
iX
Blade,
az inflációs fegyver honnan jön neked?
esetleg abból, h már áprilisban elindult felfelé? vagy esetleg abból, h már a demokrata c. förmedvény szerint is túlzott az államháztartás hiánya + még az mszp (fordított eredmény esetén fidesz) igéretek?

a bérstop neked mit jelent? a minimálbér adójának eltörlését?

Lacko,
vazzeg hol láttál te argentín béreket és "európa" gázárakat? végignyomtam a moh:aa-t de nem találtam benne

amúgy kin (nem kint szarsz be?
x
3167 levél
02.05.29. 20:06 #1160
'Tacker Takk'
Bocs, nem akartam kétszer itt látni a hozzászólásomat, de nálam valami baj van a szerkeszt gombbal, vagy remegnek az ujjaim...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
3128 levél
02.05.29. 20:03 #1159
Blade Runner
Szando,
Tudod te, hogy mi a jó kapcsolat? Amikor a MASZOP lefekszik a Nyugatnak, akkor csak röhögnek rajtuk. Nekik is jobban tetszene egy karakán kiállású gyerek, aki meg merné mondani a véleményét, mint egy ilyen nyim-nyám csákó, aki forog, mint a szélkakas, aki ugyan úgy kiszolgálta az orosz elvtársakat, mint most a Nyugat valós vagy vélt elvárásainak próbál elébemenni. Nem is veszik őt ezért politikus számba. Persze nem is az. Az más persze, hogy a nagy multicégek igazgató tanácsainak a kedvence. nem csoda, hiszen ő is oda tartozik.
A Defend megúszta azzal, hogy most a sápot a MASZOP kapja. Gondolod, hogy ők majd levágják az aranytojást tojó tyúkot, valamiféle erkölcsi megfontolás oltárán? Ugyan már! Te se lehetsz ennyire naív.
Blade
3167 levél
02.05.29. 20:00 #1158
'Tacker Takk'
Sajnálatos, hogy az emberek primtívsége miatt, az MSZP került kormányra, de ennél csak az a sajnálatosabb, hogy ezek az emberek elhitték a (a jelző nélküli, hosszú sípszó) kampányt, és most, hogy az irányítás a kezükbe van, még jobban irányítani fogják a sajtót befolyásolni azt, amit a pori nép szemen bekajál, mint a kacsa a nokedlit.
Gondoljunk csak bele, semmibe veszik a polgári kormány eredményeit, és azt mondják, hogy a magyar gazdaság rosszabb helyzetben van, mint 4 évvel ezelőtt!
Az egyszerűbb nyugdíjasok abban a tévhitben élnek, hogy a nyugdíjkiegészítést az MSZP-től kapták, amikor az még hatalmon sem volt.
És a "humor nagyágyúi" a hét komunista törpe
ott manipulálják a tömeget ahol csak akarják, pedig a politikához, és a gazdasághoz szart sem értenek.

Bármit is mondanak az MSZP képviselők (bár beszélni azt nem tudnak) ezerrel zuzzák szét atomjairaa Széchenyi-Tervet.
Megszünetetik az Ország Imázs Központot, és
az ISM-t, mert szerintük nincs rá szükség.
Na, és akjkor ki a f***nak kell informatikai miniszter, fontosabb az ország képénél, az ifjuságnál, és a sportnál?

És a legfelháborítóbb, hogy politikai okok miatt akarják leszedetni a Terror Házának
tetejéről a nyilas keresztet, és az ötágú csillagot.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
3167 levél
02.05.29. 19:59 #1157
'Tacker Takk'
Sajnálatos, hogy az emberek primtívsége miatt, az MSZP került kormányra, de ennél csak az a sajnálatosabb, hogy ezek az emberek elhitték a (a jelző nélküli, hosszú sípszó) kampányt, és most, hogy az irányítás a kezükbe van, még jobban irányítani fogják a sajtót befolyásolni azt, amit a pori nép szemen bekajál, mint a kacsa a nokedlit.
Gondoljunk csak bele, semmibe veszik a polgári kormány eredményeit, és azt mondják, hogy a magyar gazdaság rosszabb helyzetben van, mint 4 évvel ezelőtt!
Az egyszerűbb nyugdíjasok abban a tévhitben élnek, hogy a nyugdíjkiegészítést az MSZP-től kapták, amikor az még hatalmon sem volt.
És a "humor nagyágyúi" a hét komunista törpe
ott manipulálják a tömeget ahol csak akarják, pedig a politikához, és a gazdasághoz szart sem értenek.

Mármit is mondanak az MSZP képviselők (bár beszélni azt nem tudnak) ezerrel zuzzák a Széchenyi-Tervet.
Megszünetetik az Ország Imázs Központot, és
az ISM-t, mert szerintük nincs rá szükség.
Na, és akjkor ki a f***nak kell informatikai miniszter, fontosabb az ország képénél, az ifjuságnál, és a sportnál?

És a legfelháborítóbb, hogy politikai okok miatt akarják leszedetni a Terror Házának
tetejéről a nyilas keresztet, és az ötágú csillagot.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
11029 levél
02.05.29. 16:28 #1156
Lacko
Szerintem meg de kell beszélni a villákról, meg a nemzet úszómesterének villájára kidobott 100 milláról. És persze minden más villáról is. Hirtelen olyan tapintatos lett az összes újság és tévé, hogy csak na... Pedig ha eddig lehetett villázni, akkor most miért ne?

Hát ez az! Egy hónapja nem akartunk még belépni az EU-ba? Egy hónapja még nem akartatok jó kapcsolatot a nyugattal...? Hát ez az ami nagyon tragikomikus a számomra...

Nem kitaláltam, hanem a HVG írta... Tudod az a fidesz-közeli, náci hetilap, amelyik folyton fikázza a bal oldalt...

Összes pénz???? Ez milyen kategória... Ha te arra szólítasz fel minket (JOGOSAN!!!) hogy ne "gáz"-ozzunk, akkor te se gyere ilyen populista, maszopos mellébeszéléssel... Hidd el az előző négy évben annyit osztottak szét, mint amennyit a két ciklusnyi jobbos kormány se tudott... Ugyhogy ha most nem osztanának - pedig szórják ők ezerrel - akkor is negatívban lennének. De hát ha egyszer egy üzlet beindul, nincs megállás...

Hajlandó vagyok egy sportszeletben fogadni, hogy hagyni fogják a defendet. Az a mocskos, köcsög csintalan tud annyit a megyóról meg a koviról, hogy leálljanak a defend perelésével...

A fideszes klientúra még a bokájáig se ér az emeszpésnek. Ezt ugye te sem tagadod...
647 levél
02.05.29. 16:18 #1155
szando
Villákról nem nagyon kéne beszélni

Szerintem nem árt jó kapcsolatot tartani Nyugattal (Ugyanis ők is szavaznak az EU-tagságunkról)

Kapott? Vagy ezt csak úgy kitalálod?

Klientúrája mindenkinek van, csak nem szórják el nekik az összes pénzt (Azt nem tagadom, hogy kell nekik adni valamit, de nehogy azt hidd, hogy klientúra nélkül bármelyik hatalom meg tud állni - ld. Mátyás király)

Asszed nem érdekli őket a defend? Na majd csak figyelj.

Még a klientúráról csak annyit, hogy Orbánék is csak azért tudták megszorongatni az Mszp-t, mert eszméletlen nagy klientúrát építettek ki. Remélem ezt nem tagadod.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
11029 levél
02.05.29. 16:02 #1154
Lacko
Azt várjuk és közben röhögünk rajtatok...

Hirtelen a balosoknak nem lett olyan fontos az a sok közpénz, ami elfolyik erre-arra... (megyó-villa)....

Hirtelen a balosoknak szimpi lett a berlusconi...

Hirtelen a balosoknak nem fontos az esélyegyenlőség és az igazságosság (ahol mszp-s jutott be egyéniként az a terület 1mrd-t kap)....

Hirtelen a balosoknak már nem fontos, hogy ne legyen klientúra építés (ÁPV Rt törvényellenes átalakítása)....

Hirtelen a balosokat már nem érdekli a Defend, amióta MSZP-közeli céggé avanzsált...

És még sorolhatnáma hirtelen változásokat...
Van egy hangulata ellenzékben lenni, az tuti... csak kár, hogy szétszarják megint a gazdaságot és elinflálják a fizetésemet. Ha ezt nem tennék meg, soha többé nem lennék kormánypárti...
647 levél
02.05.29. 15:52 #1153
szando
Már megint ezek a gázárak...
Nem tudom, hogy miért kell egyfolytában pattogni, amikor még semmi nem történt. Megint ezek a jósolgatások.
Én tudom, hogy az se lesz jó, ha a 100 napos programot megcsninálják, de legalább várnátok meg, amíg tesz valamit az új kormány.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
1970 levél
02.05.29. 15:23 #1152
Vaszilíj Zajcev
Akkor vegyél sok pelenkát, vagy új alsógatyákat, mert lesz még ilyen bőven.
divide et impera
11029 levél
02.05.29. 15:07 #1151
Lacko
Gyerekek! Sírnom kell a röhögéstől... Nincs egy hónapja, hogy a balos média utolsó náci maffiozónak nevezte Berlusconit, most meg, hogy a Medgyessyvel parolázik hirtelen "a mosolygós olasz miniszterelnök" lett belőle... Beszarok rajtatok...
11029 levél
02.05.29. 09:05 #1150
Lacko
Tökre érdekelne az MSZP szavazók véleménye arról, hogy miért kell európai szintre emelni a gázárakat és argentin szintre a béreket... Tudom - hiszem - hogy meg tudják magyarázni, ezért érdekel.
3128 levél
02.05.29. 08:21 #1149
Blade Runner
MSZP szimpatizánsok,
Sajnos úgy néz ki, hogy nekem lesz igazam. Ilyen rövid idővel a választások után ennyire durván rájátszani arra, hogy a gazdaság romokban hever (szerintük, mármint az MSZP szerint) azt jelenti, hogy megint be fogják vetni az inflációs fegyvert, azaz megadják amit ígértek, de ezzel kint leszünk a vízből, mert az infláció el is viszi az egészet. A HVG egyenesen vészharangokat kongat, hogy a Német Iparkamarának nem tetszik, hogy a magyar bérek ilyen magasak. Ha nem tetszik nekik akkor miért nem válaszolja azt a HVG, hogy akkor kapják be? Miért kell a HVG-nek alázatosan bocsánatot kérni, hogy a magyar dolgozó nem huszadát, hanem csaknem tizedét kapja újabban a német béreknek? Mért fáj ez a HVG-nek? Főleg miért utal finoman arra a HVG, hogy ezt majd az MSZP kormány rendezi? (Infláció be + bérstop)
Nagyon rosszra számítottam, amikor az MSZP győzött, de ez mélyen alulmúlja a legvadabb elképzeléseimet. Nem baj 4 év múlva ki lesznek söpörve a parlamentből, ha előbb (ne adj isten) a népharag el nem űzi őket.
Blade
1093 levél
02.05.22. 18:19 #1148
iX
kösz a fáradozást, közben kiműveltem magam

m.p

o.v
11029 levél
02.05.22. 15:52 #1147
Lacko
Ja, igazad van...

nem kell a http:// és a "
a többi oké. Megpróbálom kiszedni.
20761 levél
02.05.22. 13:00 #1146
Eric
Mindegy, mert a link így sem működik...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
11029 levél
02.05.22. 12:07 #1145
Lacko
Utólagos engedelmeddel kijavítottam. A helyes szintaktika:
szögletes zárójelben link:"http://www.valami.hu" szögleteszárójel becsuk. Aztán a végén szögletes zárójelben /link
1093 levél
02.05.22. 12:01 #1144
iX
mi a lóhere! vki árulja már el a tudatlan x-nek, h is m1 itt ez a html mizéria...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.