Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Planescape: Torment

2134 levél
Válasz 14.12.24. 11:51 #53
Balanses
Működött a patch, köszönöm!
4353 levél
Válasz 14.12.24. 09:43 #52
gothmog
Nem tudom, hogy kijavítja-e a hibát, de itt egy patch.
Illetve a GOG fórumán itt egy topik, ami foglalkozik a problémával. (Nem olvastam teljesen végig, de itt ajánlották a fenti patch linket is.)
Endure. In enduring, grow strong.
2134 levél
Válasz 14.12.24. 00:01 #51
Balanses
Halihó! Úgy döntöttem, hogy én is újrakezdem a játékot, mivel még soha sem jutottam a végére, azonban a widescreen módtól játszhatatlanul belaggol a játék és nem tudok vele mit kezdeni. Ez mitől van és mit lehetne vele kezdeni?
2152 levél
Válasz 14.11.30. 17:27 #50
Aribeth
A játék, amelyben tényleg érdemes mindenkivel szóba állni, mert az utolsó névtelen rabszolga szövegkönyvébe is belesűrítettek egy szemeszternyi filozófia szakot.

Nameless One - "Why are you being sold?"

Male Slave - He gazes at you steadily with no emotion on his face. "I owe money I can not pay. I am to be sold to cover my debt."

Nameless One - "I didn't know that there was slavery in Sigil."

Male Slave - He hesitates before answering. "There is slavery everywhere, most people just don't realize it. We are slaves to our emotions, the need to eat and breathe, the need the excrete, even the laws by which we govern ourselves..." He shrugs. "We are slaves."
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
2152 levél
Válasz 14.10.13. 21:14 #49
Aribeth
Ez működött, köszi!
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
4353 levél
Válasz 14.10.13. 20:48 #48
gothmog
Egy kis önirónia sosem árt

A moonwalkoló karakterek ügyében nem tudok biztos tanácsot adni, de nem kizárt, hogy ha bekapcsolod a software mirroring opciót, akkor megszűnik a probléma. (Google a barátod! )
Endure. In enduring, grow strong.
2152 levél
Válasz 14.10.12. 15:53 #47
Aribeth
Időhiány miatt egy hete kezdtem bele újra, és gyorsan át is telepítettem a játékot a laptopról az asztali gépre, de valami miatt jelenleg össze-vissza rángatóznak a karakterek, illetve a névtelen barátunk kényszeresen Michael Jacksonosan, visszafele jár. Úgyhogy még egy kicsit birizgálnom kell a rendszert, mire helyreáll a világ rendje.

Mindenesetre megosztanám itt az eddigi kedvenc, a CRPG műfaját kiválóan parodizáló párbeszédemet:

Elderly Hive Dweller: A sense of great loss hangs over this elderly woman like a dark cloak. As you watch her, a long, sad sigh escapes her lips.

Nameless One: "Greetings."

Elderly Hive Dweller: She looks up at your face, cloudy eyes squinting and straining to see you clearly. "Forgive me, young cutter, but I'm and old woman and don't see so well... do I know ye?"

Nameless One: "No."

Elderly Hive Dweller: She mulls your answer for a moment, nodding. "What was it ye wanted, then?"

Nameless One: "I had some questions..."

Elderly Hive Dweller: "Questions?" Her expression curdles. 'Oh, no... ye're an 'adventurer', aren't ye? Name, job, and all that rot, eh? Well, I won't have it! Off with ye!"

Nameless One: "I'm not an adventurer."

Elderly Hive Dweller: "Bar that!" The woman jabs her finger at you. "I've watched the Dustmen put the name o' me husband, damn his soul, me son and both me daughters on their Memorial, 'adventurers' all o' them! Why, I swung quite a sword *meself* in the day, so's I knows one when I meet one!" The old woman seems to be working herself into a fit; her face has become flushed and flecks of spittle fly from her lips as she howls at you.

Nameless One: Let her continue her tirade.

Elderly Hive Dweller: "I'll bet ye've fot all *sorts* o' barmy questions!" She mimics your heroic stance? 'Greetin's, I have some questions... can ye tell me about this place? Who's the Lady o' Pain? I'm lookin' fer the magic Girdle o' Swank Iron, have ye seen it? Do ye know where a portal ta the 2,817th Plane o' the Abyss mgith be? Do ye know where the Holy Flamin' Frost-Brand Gronk-Slayin' Vorpal Hammer o' Woundin' an' Returning an' Shootin'-Lightnin'-Out-Yer-Bum is?" She spits. "Dung, all o' it! Only gets ye in the Dead-Book! I ought ta kick ye in the shins fer even pesterin' a poor ol' woman about it all! Now go away an' leaves me in peace!"
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
4321 levél
Válasz 14.08.24. 18:49 #46
Raistlin666
Irigyellek téged hogy most tolhatod először! Én elsőre (tök egyedül segítség nélkül persze) rengeteg dolgot kihagytam. Aztán az évek alatt még volt 2-3 végigjátszás. Természetesen mindig találtam új dolgokat.
"Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!"
4353 levél
Válasz 14.08.24. 15:54 #45
gothmog
Dak'konnal érdemes lesz a hitéről beszélgetni (és feloldani a "korongján" az extra varázslatokat). Egyébként érdekes lesz annak a háttere is amiben hisz, de nem akarom elspoilerezni.

(Ó, igen, az internet korában már el tud kényelmesedni az ember. Az első egy-két végigjátszásomnál nekem még nem voltak ilyen lehetőségeim. És emlékszem, hogy ott agyaltam én is, de azért rá lehetett jönni viszonylag hamar a mintázatra.)

Szerk.: Annah, Morte és Dak'kon nálam mindig benne voltak a partiban. Alap karakter volt nálam mindhárom. (De nem lesz olyan sok felfogadható karakter, mint a BG-kben. Most így hirtelen fejből még négy ugrott be rajtuk kívül.)
Endure. In enduring, grow strong.
2152 levél
Válasz 14.08.24. 15:29 #44
Aribeth
"Int/wis/cha hármassal tolod, remélem!"

Alap. Semmi pénzért nem hagynám ki a bővített párbeszéd-lehetőségeket.

Hozzáteszem, hogy néha szájbarágós is tud lenni a játék, a Lady of Sigil, Sigil, mazed, ajtók, "bármi lehet egy kulcs: egy rongy, egy ékszer, egy gondolat, egy dallam, egy fing", True Death, collectors, dustmen, false life témaköröket már vagy tíz verzióban olvastam végig, és ezek közül legfeljebb másfél-kettő mondott olyat is, ami újdonságot jelentett.

Apropó, az Úrnő: olyan három-négy napja sikerült beteleportálnia az egyik kis kínzóeszközébe, és én ott majdnem agyvérzést kaptam, hogy ez nem lehet igaz, én innen soha nem jutok ki, vagy legalábbis addig nem, amíg nem sikerül ismét netközelbe jutnom. De végül sikerült kiszabadulni, bár ehhez kénytelen voltam még rajzolgatni is, és a stresszfaktort csak növelte, hogy megjelent egy árny, ami immunis volt a fizikai sebzésre, ezért még előle is folyton menekülni kellett, mialatt a portálokat teszteltem.

A lehetséges csapattársak közül eddig Morte, Annah és Dak'kon vannak meg.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
4353 levél
Válasz 14.08.24. 15:17 #43
gothmog
Int/wis/cha hármassal tolod, remélem!

Régimódi a játék, mint írtam korábban, így kell a beleélés, mert nem rittyent "masseffectes" mozit az ember elé, de ha elkapja az ember a fonalat, odafigyel a társaira meg a világra, és türelmesen olvas, akkor jön az élmény!

Lesz majd azért egy-két WTF pillanat még.

És ha végigvitted, akkor nézz meg egy leírást, hogy lásd, mennyi mindent ki tud hagyni az ember elsőre! (Néha tök fontosnak tűnő információkat/történéseket is.)
Endure. In enduring, grow strong.
2152 levél
Válasz 14.08.24. 14:09 #42
Aribeth
Miután éveket töltöttem el azzal, hogy újra és újra feltelepítettem, és nem jutottam tovább a legelső teremnél, idén elhatároztam, hogy a nyaralás alatt végre haladni fogok a játékkal.

És milyen jól tettem. Felpakoltam hozzá az összes létező ajánlott modot a widescreentől az elveszett küldetésekig, és körülbelül tizenkét órás játékidőnél tarthatok jelenleg. A régi jó infinity engine-t még szoknom kellett, mert némi kérészéletű próbálkozást (BG Enhanced Edition) leszámítva már legalább kilenc éve, hogy utoljára belemerültem egy ilyen típusú játékba. (Ó, azok a BG2-t a sorcerers.net segítségével szénné moddoló idők.)

Reményeim szerint még messze a vége, az viszont már szemet szúrt, hogy a Planescape mélységű, gondolkodásra késztető párbeszédek eléggé kikoptak a játékokból. A sztorinak pedig egyelőre még mindig csak a felszínét kapargatom, de az látszik, hogy piszok összetett, és rengeteg utánajárást, a párbeszédek, naplóbejegyzések és falfirkák rendszeres újraolvasását igényli.

Az első WTF pillanat az volt, amikor kiderült, hogy mi is az az elveszett napló, amit annyira kergettem.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
201 levél
Válasz 10.11.10. 09:13 #41
balu999
Hozzá kell tennem ., hogy magyarítással játszok , lehet az kavart be .
Csáááá
4353 levél
Válasz 10.11.10. 08:21 #40
gothmog
Kikerestem neked a netről. Úgy egyszerűbb, mint emlékből...

You'll have to use some ice shards from the 'Dark Birds of Ocanthus' artwork, but you'll also need a recipient for those. So, start by talking with Unfulfilled-Desire in the Festhall's rooms and learn about her ability to take one's desires away. Then, go to the open air cafe in the western portion of the Clerk's Ward and tell the Drunken Mage about Unfulfilled-Desire (10000 exp). He'll give you a special ale mug, use it to catch one of the 'Dark Birds' in the Art and Curio Galleria, don't forget to ask Yvana about the Dark Birds of Ocanthus before leaving. Give the mug with the dark bird in it to Merriman and he'll lose his memory. Alternatively, you can buy a mug from Vrischika, instead of receiving one from the Drunken Mage.

Ha így csináltad, és nem fogadja el, akkor bug. Ez esetben megint csak a reload nevű varázslatot tudom ajánlani.
(Érdekes különben, én sohasem futottam bele ilyen hibákba)
Endure. In enduring, grow strong.
201 levél
Válasz 10.11.09. 22:37 #39
balu999
Köszi
Kövi gondom hasonló , boldogi nem adja oda a robotkurva szívének a kulcsát pedig vittem neki felejtő szert a sörös korsóban .
Csáááá
4353 levél
Válasz 10.11.09. 22:20 #38
gothmog
Passz...
Emlékeim szerint - melyek már megkoptak sajnos kicsit (jó régen vettem elő utoljára a játékot egy kis nosztalgiára) - gond nélkül át kellene vennie a Fiend's Tongue-ot. Csak kicsit káromkodós lesz utána a drága De abból is ki lehet gyógyítani.

Talán egy reload?

Vagy pedig próbáld meg megkérdezni ITT
A játék "magyarítója" is tiszteletét szokta tenni arrafelé, de még vannak páran, akik esetleg tudnak épkézláb válasszal szolgálni, ha nem szimpla bug-ról van szó.
Endure. In enduring, grow strong.
201 levél
Válasz 10.11.09. 22:07 #37
balu999
Sziasztok
Van egy kis gondom a kupiban .
Ecco-nak nem tudom oda adni a démon nyelvet , párbeszédben nem jelenik meg az a szöveg opció .
Mit lehet tenni ?
Csáááá
12269 levél
Válasz 08.08.05. 21:39 #36
asas01
Azt a küldetést pont elszúrtam. Elmentem a gonosz csávóhoz, hogy meghallgassam az ajánlatát, majd mikor nem fogadtam el rámtámadt és miután viszavonultam a másik bandához, nem sikerült megvédenem a nőt, úgyhogy mindkét csapat kipusztult.
Patcheket feltettem természetesen mielőtt még elkezdtem volna a játékot, ez mindig az első teendő. Az RPG.hu-t meg meglesem majd, bár újrajátszani egy darabig biztos nem fogom a játékot, úgyhogy sokat most nem tanulhatok ott, de azért kösz.
BG 1-et meg már legalább 3-4x végigvittem, úgyhogy az most szintén felejtős nálam, inkább az NWN 2-t vagy az Icewind Dale-t kezdem majd el újra, mert ezekbe korábban már belefogtam, csak valamiért nem fejeztem be egyiket sem.
A Torment sztorija tényleg nagyon el lett találva, nekem a Planescape világ is sokat adott a hangulathoz, jó volt végre kicsit elszakadni a Sword Coast-tól. Szívesen látnék még néhány ebben a világban játszódó játékot, egy kis kreativitással sokat lehet belőle kihozni. Csakhát rendes cRPG-k sajnos manapság már nem nagyon készülnek.
i tell it like it is, cause im a bold figure
4353 levél
Válasz 08.08.05. 16:44 #35
gothmog
Már nem emlékszem pontosan, nem "tudatosan" csináltam a dolgot. De vannak fontos pontok, így például annál a küldetésnél, ahol a két egymással szemben álló banda van (azon a térképen, ahol az Aoskar papot is találod), és el kell döntened, hogy kinek segítesz vagy kiket ölsz meg, nos az például emlékszem, hogy számít.
Mindenesetre a törvényes jellemhez hazudozni sem szabad.

Amúgy bizonyára nem illik más fórumokat reklámozni, de most kívételesen megteszem és ajánlom figyelmedbe az rpg.hu Planscape: Torment fórumát, mégpedig azért, mert az többé-kevésbé rendszeresen aktív, ahogy észrevettem, valamint mert a játékot honosító brigád vezetője is rendszeresen benéz oda, és ő meglehetősen profi a játék dolgait illetően (de nem csak ő, előfordul ott még néhány kemény hc-szerepjátékos arc).

Hmm, én meg a BG-t nyomom most (BG EasyTutu verzióval) Rengeteg nem hivatalos mod van hozzá, melyek segítségével a BG1-et is a BG2-engine-jével (felbontás!!, kitek stb.) játszhatja az ember, sőt, valóban profin megcsinált NPC-mod segítségével még az BG1-es NPC-k is a BG2-höz hasonló módon beszélgetnek egymással időnként, nem is beszélve a kitek kiegyensúlyozó (kiszínesítő) modokról (pl. Rogue Rebalancing mod). De még sorolhatnám.
Itt érdemes körülnézni. Ha kedvet kapsz hozzá, írj be ide nyugodtan (vagy írj e-mailt) és küldök listát, hogy mit és milyen sorrendben érdemes telepíteni belőlük (mert nem mindegy...)
De egyébként a Tormenthez is van itt nem hivatalos patch és egy-két apróbb mod, amiket érdemes lehet felrakni (a patchet mindenképpen).

Ja, még régebben írtam, hogy nálam a Torment veri a BG2-őt... Én ezt tartom. Nálam a mai napig így van. A Bg2 sokoldalúbb és sok szempontból jobb játék, de a Torment története, ha megérti és átéli az ember (és mondjuk int/wis/cha hármasra gyúró karakterrel játszik az ember, hogy a lehető legtöbb dolog kiderüljön), akkor verhetetlen. Csak félve merek belegondolni, hogy ez a történet mire lenne képes egy mai mass-effect stílusú filmszerű, profin megrendezett videókkal megspékelt, full szinkronizált változatban
Endure. In enduring, grow strong.
12269 levél
Válasz 08.08.05. 15:19 #34
asas01
Igen, pont az alvás miatt nem akartam, hogy varázsló legyen a karakterem, éreztem, hogy lesznek szituációk, ahol nem tudnak majd segíteni a harcos csapattársaim, a varázslatok pedig gyorsan elfogynak. Harcossal nagyon egyszerű volt a játék gyilkolászós része, így ki lehetett élvezni az sok apróságot, anélkül, hogy folyamatosan egy-egy kűzdelem miatt kelljen idegeskedni. Az intelligenciát harcos létemre felturbóztam én is, ráadásul tetoválásokkal is növeltem, úgyhogy 16-17 volt a végére. Agybogarakkal 25-re is feltornásztam, de azt csak a játék legeslegvégebblegvégén próbáltam ki, így nagy különbséget nem észleltem.

Gothmog: komoly? Emlékszel még, hogy mitől változott meg lawful-ra vagy good-ra? Attól függ, hogy melyik frakcióhoz csatlakozol? Amikor lehetett mindig jól cselekedtem, úgyhogy az nyilván nem elég.
i tell it like it is, cause im a bold figure
4353 levél
Válasz 08.08.05. 15:19 #33
gothmog
Hmm, nekem a legutóbbi végigjátszásomnál (tavaly) Lawful Good-ra sikerült kihoznom a karit a végére...
Endure. In enduring, grow strong.
4321 levél
Válasz 08.08.05. 15:06 #32
Raistlin666
Naná, hogy olvassa más is ne izgulj!
Én úgy emlékszem, hogy a harcos karakterem nem nagyon mozdult el a kaotikus útról, viszont a mágusomnak sikerült. Igaz azzal nem vittem végig a játékot teljesen. De arra emlékszem, hogy a harcos útja jóval könnyebb volt eleinte. Az alvás erős korlátozása (mondjuk a BG és IWD gammákhoz képest) eléggé megnehezítette a mágusom dolgát. Viszont cserébe a magas intelligencia és bölcsesség értékeknek köszönhetően eszméletlen párbeszédekbe bonyolódtam szinte "mindenkivel"...
"Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!"
12269 levél
Válasz 08.08.05. 14:57 #31
asas01
Na, tegnap este(ma hajnalban) sikerült végigvinni és kipróbálni, hogy milyen egyéb befejezéseket érhetek el játék végére kerekített karakteremmel.
(a következő rész kisebb spoilereket tartalmaz)

Visszatekintve azt kell mondanom, hogy tényleg elképesztően jó a Torment, minden megvan benne, amit elvárok egy RPG-től, beleértve azt is, hogy megfelelő döntések meghoztala árán még a legkomolyabb csatákat is el lehet kerülni időnként, de legalábbis meg lehet őket könnyítani, így csak egyszer fordult elő az egész játék során hogy a harc hátráltatta volna a haladást, nyugodtan a történetre és a párbeszédekre koncentrálhattam.
Újra elkezdeni az egészet nem lenne türelmem, úgyhogy a játék befejezése után elolvastam egy részletes végigjátszást, egyszerűen lenyűgöző, hogy milyen részletgazdag a Planescape világa és, hogy mennyi mindenről maradtam le az alaposnak gondolt kalandom során.
Egyetlen, amit sajnálok, hogy nem találtam random portalokat, pedig egy egész szeméttelep és egy fél temető volt rendszerint a karaktereimnél, hátha valamilyen szükségtelennek tűnő tárgy vagy egy levágott testrész megnyit egy átjárót. Persze ami igazán fontos lett volna, azt nem cipeltem magammal, így egy altenatív befejezésről is lemaradtam, de cserébe soha nem volt szabad hely a hátizsákomban. Ja, meg azt is sajnálom picit, hogy gyakorlatilag nem tudtam változtatni a beállítottságomon, csak chaotic neutral és true neutral voltam egész végig, felváltva. Gondolom gonosz karaktert a Lothar patkányszerű szolgájának halott kezei közül kitépett könyv segítségével lehet lehetett faragni, de arra volt egyáltalán esély, hogy jóságos, esetleg törvénytisztelő és jóságos is legyen a főhős? Vagy az ember természetés semmi nem tudja megváltoztatni? Ezt már nem fogom kideríteni, de ha valaki lenne szíves és elmondhatná, hogy ez lehetséges volt-e egyáltalán és nem tökfölöslegesen cipeltem-e Trias kardját is, annak örülnék. Feltéve persze, hogy rajtam kívül bárki olvassa még ezt a topikot.

Annyira bejött ez a játék, hogy mindjárt elő is kapom újra a BG 2-t vagy befejezem végre az Icewind Dale-t, amit évekkel ezelőtt hagytam félbe. Mindenkinek csak ajánlatni tudom a Planescape-et, nem túlzott senki, aki azt állította, hogy zseniális.
i tell it like it is, cause im a bold figure
12269 levél
Válasz 08.07.31. 01:08 #30
asas01
Látom nagyon halott a topik, de azért elmondom, hogy megoldottam a grafiaki hibákat. Ha valakinél hasonló fordulna elő: jobbklikk az asztalon->properties->settings->advanced->troubleshooting->leveszed kb 4-el a csúszkát, hogy kikapcsolja a hardveres gyorsítás nagyrészét.
i tell it like it is, cause im a bold figure
12269 levél
Válasz 08.07.29. 00:35 #29
asas01
No, most már picit jobban benne vagyok a témában. Bégéverőnek még mindig nem kiáltanám ki, de egyre jobban tetszik. A sztori szép lassan(nagyon szépen, nagyon lassan) kibontakozni látszik, bár még csak foszlányokat sikerült megszereznem belőle.
Egyelőre az intellektuális bordélyházban vagyok, ami egészen új értelmet az a "mindfuck" kifejezésnek(jó, mi?) és azon tanakszom, hogy később eladjam-e egyik hű társam rabszolgának. A rothadó hús szaggal megvert, véráztatta démonkönyv megbízható tanácsadónak tűnik. De komoly dilemma ez ugye, hiszen hiába szeretném mindig kipróbálni, hogy milyen egy ördögi kis önző anyagyilkos karakterrel, a hatalmasnagyjó szívem soha nem hagyja, hogy imigyen cselekedjek. Amivel arra kényszerülök, hogy a save/load varázslat alkalmazásával lessek bele az alternatív jövőbe, ami egészen szembe megy azzal, amiről szerintem egy ilyen játéknak szólnia kell: ha rossz döntést hoztál, élj vele, játszd tovább a szerepet.
Morte-t talán még nem sajnálnám, hiszen a cinikus beszólásain kívül sokkal nem járul hozzá a kalandok sikeréhez, de gondolom egy pofázó koponya aligha futhatna be komoly karriert a virágzó emberkereskedelem piacán.
Az előző hozzászólásban már feszegetett mágiához visszatérve, kedvenc harcos mágusom közben olyan szintre fejlesztette magát, hogy már egészen hasznos kis trükköket tud bemutatni alkalomadtán, bár sajnálatos módon a varázslatok cirka 85%-ának szépséges effekteitől 2 FPH(frame per hour) sebességre redukálódik a képfrissítés gyorsasága, így sajnos ezeket nem csodálhatom meg; csak a varázslás puszta tudata melengetheti szívemet, míg a csatatértől elscrollozva figyelem emberkéim életerejét, hogy legylább az inventory-ből előkapart gyógycuccosok felhasználásával közbeléphessek egy picit.
i tell it like it is, cause im a bold figure
12269 levél
Válasz 08.07.27. 02:22 #28
asas01
Azt nem tudja valaki, hogy mitől lehetnek olyan vizuális anomáliák nálam, mint például az, hogy sötét köd helyett tökfekete négyzetek borítják a látószögből kieső területeket, illetve a felvehető tárgyak/kifosztható hullák közvetlen hátterét? Időnként magától elmúlik, majd újrakezdődik a dolog, ami a játék hangulatával ugyan összhangban van, de ilyen bónusz feature-t nem kérek, köszönöm szépen.

Amúgy ha nem lenne egyértelmű, most kezdtem a játékot nemrég, jelenleg a halottak városánál tartok. Sokaktól hallottam róla, nagyon sok jót. Egyesek szerint a BG 2-t is felülmúlja, amit ugyan már az install előtt sem hittem el, de mostanra ez a hitem bebetonozódott. Na nem a kis grafikai kivánnivaló miatt, egyszerűen, bár még az elején vagyok, nem fogott meg igazán a sztori, a párbeszédek időnként jók, Mortén jól szórakozom, de néha elképesztően bénák és szájbarágósak, időnként kifejezetten unalmasak(BG-ben még a könyveket is mindig elolvastam, annyira jó volt benne minden *nyálcsorgat*). Igazi varázsló nincs még a csapatomban, de egyik tagom konyít valamelyest a mágiához, de hasznát annak nem veszem. Remélem nem lesz végig ennyivel hatékonyabb a kard/balta/elátkozott csontkesztyű(jajj, SPOILER, eh, késő).
Na de nem is picsogok tovább, inkább folytatom a kalandot, hátha elnyeri végül a tetszésemet.
A fentebb feltett kérdésre választ adó köszönetet nyer, a hozzászóllást pedig a kései időpontból adódóan nem olvasom át, úgyhogy csak semmi belémkötés, ha szétszórt talán.

*ÉS A TOPIK ÚJRA ÉLETRE KELT*
i tell it like it is, cause im a bold figure
4353 levél
Válasz 04.11.24. 15:04 #27
gothmog
Legalább háromszor végigvittem már. A gond csak az, hogy kb. 4 éve volt az utolsó ilyen alkalom. Mindenestre jó tudni, hogy közszájon forog még a játék. Nekem az egyik kedvencem. Személy szerint ezerszer többre tartom, mint a BG2-őt, például.
Endure. In enduring, grow strong.
3 levél
Válasz 04.11.24. 14:39 #26
twillight
A 3 bandita (a bosszúhoz): mindegyik nagydarab állat, kilóg a tömegből, és mind a bár szektorában van. Lehet, hogy véletlenül már kinyírtad? Valami Barking Vilder a nevük, keresgélj, annyira nincsenek sokan a népek.
Ja, és talán érdemes lenne ellátogatnotok az RPG.hu-ra, ott rendesen vesézzük a témát.
3 levél
Válasz 04.11.24. 14:36 #25
twillight
A keresett nyaklánc valami szemétkupacban van, és sokat kell szöszölni érte az egérrel, ha nem tudod a pontos koordinátákat.
Amúgy a nyanya háza alatt van valamennyivel, a saroktól úgy 2-2.5 cm-re.
4353 levél
Válasz 04.10.12. 12:17 #24
gothmog
Dakkon egy gith karakter, akit felfogadhatsz a csapatodba. A Smouldering Corpse tavernában találhatsz rá. Harcos/varázsló, nekem az egyik kedvencem volt. Nagyon jól eltalált karakter jellemileg is, és ha varázsló vagy, akkor nagyon jókat (és hasznosakat ) beszélgethetsz vele.
Endure. In enduring, grow strong.
418 levél
Válasz 04.10.08. 15:49 #23
HaaS_
Hali!

Persze, a holtak feltámasztása is megvolt. Sőt, rájöttem, hogy lehet a baromi nagy csontvázakat "szétszerelni", bizonyos sorrendben kellett feloldani az őket védő varázsaltokat, az eredmény egyenként egy új varázslat (összesen négy). Intelligencia rulez.
A papírhajtogatós feldványt ismegoldottam.

Sajnos még mindig a kalózok mellett harcolva lövöldözök öt ágyúból, egy lövegből, egy rakétakvetőből és egy torpedólauncserből (Freelancer), így a Planscape még mindig pihen.

Ezzel a nyaklánccal akadtam le, meg egy csajért kell bosszút állni, 3 darab banditát kell lezúzni, amiből csak kettő van meg. A bejáratuk festett fal, de majd rájövök. A többi küldetést nem látom elveszettnek. Ez a nyaklánc _kissé_ zavar.
Sajnos ez a Dakkon név nekem hirtelen nem rémlik, de ha tudott valamit, akkor mi is tudjuk. Rosszabb esetben halott az ürge. Ez az a koma ki a Ragpickeren átvált tolvajjá? Na majd a hétvégén ránézek azért...

Nagyon tetszett az az elteleportálás abba a labirintusba, jó ötlet volt. Meg a megoldás is korrekt...

Na a hétvégén nyomulok vele, és akkor többet tudok majd mondani.

Üdv, HaaS
_________________
panem et internet
"oold man, you seek the spell of mastery"
4353 levél
Válasz 04.10.08. 12:43 #22
gothmog
Azt a nyakláncot én is igen-igen sokat kerestem, de sohasem találtam meg.
Apropó, remélem beszéltél még a Mortuary-ban a volt szerelmed szellemével. Hasznos skill-t tanulhatsz meg tőle (Holtak feltámasztása).
Lent a holtak birodalmában pedig majd egy zombi meg fog tudni tanítani a halottak beszédére.
Dakkon-nal pedig beszélgess sokat, főleg a filozófiájáról, így lehetőséged lesz varázslatok megtanulására a bigyója segítségével, amelyben történetek vannak, melyeket meg kell válaszolnod (int meg wis kell hozzá.)
Endure. In enduring, grow strong.
418 levél
Válasz 04.10.05. 15:54 #21
HaaS_
Haller!

Jaja, azt mondtam is, hogy a második hozzászólás megválaszolta a kérdésemet. Megtaláltam az öregasszonyt, el volt ámulva a huszas intelligánciánktól. A növényes őrület nem volt olyan vészes, találtam egy nőt, aki adott valami magot, én meg aztán jól rákoncentráltam, és megnőtt, oszt lehetett aratni.

A tolvajos kontakt is a Ragpicker-en van, az minden további nélkül (de ötven aranyért) átváltja a kasztot.

Nos, az emlékek nem jönnek olyan egyre-másra, mint képzeltem. Ami határozottan zavar, az a Diablo féle kérpernyősimogatás. Azt sose nagyon szívleltem. Nincs olyan, hogy ALT, és akkor látom, hogy mi az ami aktív objektum, hanem bal felső saroktól jobbalsóig simi-simi, simi simi, hoppáááá... na nézzük... semmi. Nem baj. Simi-simi...

Ami betette a kaput az az, hogy volt egy nyaklánc vagy mi, amit meg kellett keresni. Elgyalogolok a mélybe, beszélek az élőhal(l)ottal a sz*rkofágjában, mire elröhögi magát, hogy hát, kár volt lejönni, ott van a szétszerelős asszonynál (akivel kinyitattam a koponyámat, kiszedte a beleimet, és talált is érdekeset), ott van a háza előtt a nagy mocsokba beillesztve (a nyakék). Nos, én tíz percet szántam rá, hogy körbesimogassam a házat elöl, hátul, oldalt. Semmi.
Aztán kiléptem. Egyelőre.

Hirtelen ötlettől vezérelve felinstalláltam a Freelancert, és upgrade-eltem magam két hajóval. Néha jó, hogy nem kell gondolkodni. Határozottan felüdített.


Na üdv, HaaS
_________________
panem et internet
"oold man, you seek the spell of mastery"
1215 levél
Válasz 04.10.01. 10:47 #20
bobakcsaba
A boszorkány (akinél először válhatsz varázslóvá) a Ragpickers' Square környékén lakik.
Kínos emlék: nem tudtam megcsinálni a gyógynövényes feladatot amit adott
Your brain gets smart but your head gets dumb.
4353 levél
Válasz 04.10.01. 10:22 #19
gothmog
Haas!

Nem kell, hogy harcos maradjál végig!
Lehetőséged lesz arra, hogy megtanuld a tolvajlás és a varázslás művészetét egyaránt. (Varázsolni az egyik öregasszonynál lehet megtanulni (bocs de nagyon régen játszottam már vele), nem emlékszem a nevére, de egy házban lakik, valamelyik térképen. A tolvajlást később lehet majd megtanulni. Ezek miatt talán érdemes utánanézni egy leírásnak, nehogy lemaradj róluk.
A kasztokat pedig folyamatosan tudod majd váltogatni Annah és Dakkon segítségével. Pl. úgy döntöttél, hogy már ugyan varázsló vagy, de szeretnél megint harcos kasztú lenni, akkor csak beszélned kell Dakkon-nal és meg kell kérned, hogy elevenítse fel az "emlékeidet" stb.

Én meg iw2 tárgyakat fordítok gőzerővel!
Endure. In enduring, grow strong.
418 levél
Válasz 04.09.30. 12:57 #18
HaaS_
uhhh... most látom csak... négy éve volt halott a topic!!!

Ennél azért jobbnak tűnik a gamma


HaaS
"oold man, you seek the spell of mastery"
418 levél
Válasz 04.09.30. 12:54 #17
HaaS_
Haller!

Immáron én is Tormentezek
Lett volna kérdésem, de a második hosszászólás megválaszolta, el kell jutnom a Ragpicker's Square-re

Egyébként nagyon rohadt érzés ez a 4. szintű harcos. Soha nem volt fighter fő karakterem, egy játékban sem. A legjobban az tetszik, hogy nem hogy meg szabad halnom, de meg kell... akkor is jönnek emlékek, ami meg pozitív ugye...

gothmog: átestem az első teszten, iwd könyveket fordítok épp.

Üdv, HaaS
_________________
panem et internet
"oold man, you seek the spell of mastery"
2 levél
Válasz 00.08.26. 22:38 #16
DarkonX
Akit érdekel az Ad&d:
www.extra.hu/Fantasyworld
50 levél
Válasz 00.07.02. 11:21 #15
todor
Érdemes még a FALLOUT1-2-vel is foglalkozni
52 levél
Válasz 00.06.28. 22:40 #14
Diron
Gratulálok!
Bocs,hogy nem írtam itt az utóbbi időben,de nem igazán voltam itt a dome-n.
A Baldur's-t nagyon ajánlom,bár többet kell harcolni mint a Planescape-ben.Ha kell vmi csak szólj!
59 levél
Válasz 00.06.24. 07:02 #13
Sid
VÉGIGJÁTSZOTTAM !!!

Nagyon jó volt a játék, főleg a vége.
Kétféle befejezést is találtam(magamat ölöm meg, vagy őt).
Ezután lehet, hogy belefogok a Baldursba!

Köszönök minden segítséget!

59 levél
Válasz 00.06.22. 18:25 #12
Sid
Már rájöttem, még kellett egy emberrel beszélni...
Már a vége felé járok(Outland), kezd egyre izgalmasabb lenni!!!
52 levél
Válasz 00.06.07. 22:58 #11
Diron
Holnap majd válaszolok(remélem jó lesz akkor is,mert most már mennem kell).
59 levél
Válasz 00.06.06. 19:09 #10
Sid
Most jóval előrébb sikerült jutnom(hála a leírásnak és a vizsgaidőszak szüneteinek), már a Civic Festhallban járok, felvettem Ignust, Annaht, és azt a szárnyas papot(nem tudom fejből a nevét, ő a legújabb). De nem birom Ecco-t szóra birni, pedig vettem valami nyelvet a boltba, ami a boltos szerint még a némákat is szóra birja.

- Mit lehet csinálni akkor Ecco-val?
- Te nem kevered össze a TACO-t az AC-vel, mert azt tudom, hogy minél kisebb, annál jobb.

Előre is köszi.

52 levél
Válasz 00.05.26. 22:31 #9
Diron
Igen fel lehet venni,de majd kicsit később.
A varázskönyvből papírra nem.Vagy nem erre gondolsz?
Igen,azt majd magasabb Wisdommal és Inteligenciával fogod tudni elolvasni.
A THACO-nál minél kisebb értéket kell elérned(Dak'kon kardjának a segítségével még -8-at is meg lehet csinálni!)
59 levél
Válasz 00.05.26. 19:05 #8
Sid
Egyet elfelejtettem megkérdezni:
Mi az a THACO vagy valami ilyesmi?
Mi a jobb, ha alacsony, vagy ha magas?
(Ez kettő lett)
59 levél
Válasz 00.05.26. 18:42 #7
Sid
Most volt egy kis időm két vizsga között, ezért elővettem. Most már varázsló vagyok!!!
Lenne pár kérdésem:
- Fel lehet-e venni Annah-t Sigilben(mert a Beasten belül a Pc-ben van). Vagy az a baj, hogy rögtön a farkára kérdeztem rá és megsértődött?
- Ki lehet-e másolni papirra a varázslatokat, ha nem, akkor mit csinál a varázslatok képernyőjén a jobb felső sarokban lévő ábra(nekem még nem volt aktiv)
- Felvettem egy harmadik embert(harcos-varázsló, a neve most nem jut eszembe) akinél lévő gyűrűszerűséget elolvastam és ha megértettem, akkor megkaptam a varázslatot. De a hetedik gyűrűt nem tudom értelmezni, nincs meg a válasz a beszélgetésben, csak a rossz válasz van. Ez az inteligencia függvénye, vagy valami másé? Esetleg magasabb szinten próbáljam végig?
-Hol lehet aludni? Nekem eddig még csak pár ember házában lehetett, de a varázslatok memorizálásához sokszor kellene aludni.
Mára ennyi, ha tudod a választ ird meg és még kérdezek! Előre is köszi.
52 levél
Válasz 00.05.21. 22:42 #6
Diron
Nos az az igazság,hogy mostanában már én se játszom vele,ugyanis már végigvittem.Ha nem tudsz/nem találsz vmit,kérdezz bátran,majd válaszolok.
59 levél
Válasz 00.05.21. 16:08 #5
Sid
Te hol jársz benne? Én már egy hete elő sem vettem, mert tanulni kellene egy kicsit és a rengeteg szövegelést is unom.
52 levél
Válasz 00.05.20. 18:42 #4
Diron
Lesz még abból is elég!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.