Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Életfilozófiák

80 levél
Válasz 08.09.13. 04:59 #119
skcm
Ezzel én is egyetértek...
21647 levél
Válasz 08.09.12. 15:59 #118
padavan
Nagyon nem érdekel sem a hülyézésed, sem a dícséreted. Majd megbeszélem Istennel, oké?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 08.09.12. 15:58 #117
padavan
A "nálunk", az mit takar? Elképesztően bölcsek és mindettudók társaságát, akik ókori papírokba írt ókori eszméket próbálnak meg elfogadtatni az emberekkel a tudomány vívmányai és felfedezései helyett?

Te, mi a helyzet a Newtonokkal, Einsteinekkel, ezek mind tévedtek, és te fellbíráol az összes materialista tudóst? Milyen alapon? Mert elolvastál 12 000 védát?

Most sem a Nagy Bummm szerint él senki, én abban sem hiszek teljesen. Tudod, senki nme lehet biztos semmiben. Aki aztá llítja, hogy mindent tud, az nem tud semmit.

Egyébként meg nem védikus leírások szeirnt építettek atomerőműveket, nem a hinduizmus juttatot embert a Holdra, stb. Hanem a tudomány nevű vallás, amely megfigyeli a természetet, nem pedig ahogy a te vallásod szeretné, meghatározza azt a maga kedvére, félelmeit ezzel megpróbálván elűzni.

Mi menthetné meg az életemet, amikor állandóan leszületek, bármi is csinálok?

A többi meg blalbla, elfojtott dühből táplálkozó érvtelen érvelés....
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1567 levél
Válasz 08.09.12. 15:57 #116
Marv
Oké.

Na, mindneki pihenjen egy kicsit, ne látogassa 1-2 napig a topicot, aztán folytathatjuk.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
80 levél
Válasz 08.09.12. 15:54 #115
skcm
Senkit nem nézek le. Aki értelmesen hozzá tud szólni, annak én is válaszolok.......
80 levél
Válasz 08.09.12. 15:53 #114
skcm
Mit gondoltál, arra, ha lehülyézel valakit, mit fog Neked írni? Megdicsér?
80 levél
Válasz 08.09.12. 15:52 #113
skcm
Keresd ki, hogy a kémia könyved végén mi van konklúziónak megállapítva.....ugyanis azt nevezik végkövetkeztetésnek.

Gondolom nálad a nagy bummmmm van odaírva. Nálunk Isten van megjelölve.

Ötezeréve nem a nagy bummmmmm szerint éltek az emberek. Boldogabbak voltak, volt természet, ami normálisan működött.

Szóval nem én vagyok a hülye, hogy olyan "tananyagot" tanulok, amely az életet tanítja.... Te vagy az észkombájn, hogy olyat tanulsz, aminek a halál a vége.

Nem mondom, hogy az általánosan tanított kémiai ismereteknek nincs használható része, ami nem lenne meg a mi tudományunkban is....de sokkal több minden van benne az anyagi világ működésével kapcsolatban, mint a Te kémia könyvedben....

Olyasmiről alkotsz véleményt, amit nem is tudsz, hogy micsoda. Az életedet mentheti meg, Te meg lefikázod....és miért? Mert nem érted.

Oké. Te sem első általánosban diplomáztál. De azt legalább felfogtad, hogy magadért tanulsz....hogy legyen állásod, melette családod, és így az életed is normális lesz. De ezen a tudáson túl van még tovább is....van aki veszi a bátorságot és megismeri. Akreditált felsőoktatási intézményben van lehetőség elsajátítani ezt a tudást. Persze csak annak, akit érdekel is, hogy milyen világban él, s hogy mit tehet érte. Mert ahogy így szétnéz, látja, hogy valami nem jól működik.

Van aki elismeri, hogy nem jó irányba haladunk, s van aki lesz**ja. Csak itt nem kéne mástól elvenni a lehetőséget, aki szeretné megismerni.

Ha nincsenek érveid, vagy nem rendelkezel a gondolkodás képességével, akkor maradj csendben.....mindenki jobban járna, hidd el.

Vagy értelmesen is beszélgethetsz...lehet olyan dolgokat ismersz meg, amiről eddig nem gondolkodtál, pedig ott volt az orrod előtt.....csak nem ugrott be, hogy így működik, vagy ilyen ok-okozati összefüggés-kapcsolatok nem tisztázódtak, mert az alapok nélkül nem lehet építkezni.....

Szóval béka, vagy béke?

Mert a béka-filozófus az, aki a saját kútját ismeri, a nagy óceánról hallva azt állítja nem létezik..... Ez a béka-filozófus elnevezés ebben az ötezeréves könyvben is benne van....nem újkeletű jelenség. Csak régebben kultúráltabban lehetett emberekkel beszélgetni.....Vágod?
1567 levél
Válasz 08.09.12. 15:50 #112
Marv
Az, hogy mást lenézel, mert máshogy gondolkodik vagy másmilyen, pedig fasizmus .

Nem haragszom egyébként, még meg is értem. Viszont részleteiben már én sem reagálok most.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
21647 levél
Válasz 08.09.12. 15:35 #111
padavan
Öröm nézni, ahogy mindenkit kioktatsz és elküldesz tanulni meg ilyenek. Beteg ember vagy. Mi a tudatlanság? Hogy nem hiszek neked meg az agybeteg eszméidnek?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
80 levél
Válasz 08.09.12. 15:34 #110
skcm
Még 18 sem vagy. Előbb nőj fel, s utána még lehetsz környezetvédő, ha az a legpozitívabb cél az életedben.

De szerintem mire felnősz, addig nem lesz időd természetet védeni, mert nem lesz rá időd. Akkor a gyermekedet kell meg a családodat védeni majd.

Eljön az idő, amikor az ember embernek lesz a farkasa.....Nem lesz időd környezetvédelemre.....Írják ezek az ősi iratok, hogy az ember a saját ivadékait eszi majd meg. Szép jövő ugye?

De csak nyugodtan higgy tovább a gyermek meséidben.....majd ha a Te gyermekedet eszik, felébredsz.....Rá kellene jönnöd, hogy a 24. órában vagyunk. Vagy változtatunk, vagy végünk.....
80 levél
Válasz 08.09.12. 15:26 #109
skcm
Te pedig taníttasd magad. A tudatlanság nemm mentség a kultúra hiányára.....
80 levél
Válasz 08.09.12. 15:25 #108
skcm
Mindenki azt rekeszt ki az életéből, amit csak szeretne. Persze kirekesztés előtt általában a gondolkodók átnézik előbb, hogy mit is rekesztenek ki.

Az a felfogás, vagy filozófia, ami szerint Ti éltek, valamiért nem működik. Az egész működésünk, amit jelenleg az emberiség kollektíven együttműködve művel, csak a pusztításra jó. De tartsunk ki mellette bátran! Csak az egyéni öngyilkosság deviáns, vagy a kisebb csoportok által elkövetett. Ha egy teljes civilizáció csinálja, az filozófia.

Évszázadokkal ezelőtt a hinduk előre látták ezt, közkinccsé tettek néhány olyan művet, ősi írást, amit nagy gondolkodók, filozófusok átolvastak...ezerszer. De mi lesz*rjuk, mert amit mi csinálunk, az sokkal jobb.

Ilyen mentalitás, vagy gondolkodás mellett kell kardosdkodni, ezzel tuti biztos előrébb lesznek az emberek......Még csak esélyt sem adtok arra, hogy azok, akik gyakorlatban tapasztalják a pozitív hatást, esetleg segítséget nyújhassanak.

Olyan szól be, aki még nincs is 18, de élettapasztalat az rengeteg mögötte, meg eldöntve, hogy környezetvédő lesz. Ez a jövőnk, olyan szabja majd meg, hogy hogyan éljünk, aki jobban le tudja üvölteni a másik fejét,s hitelesebben hülyézi le a másikat.

Ha valóban érdekel, hogy miről is szól ez a védikus filozófia, akkor szivesen elmesélem. Nyugiba. Majd ha a "közhangulat" helyreáll. Ha az 1X élünk végre lenyugaszik és megérti, hogy az ilyen életstílus eddig sem jött be senkinek. Majd remélem lesz valaki aki az ilyen gyermekének hasonló filóval tömi tele a fejét, mikorra ő már felnőtt lesz, s a saját bőrén tapasztalja, hogy mekkora egy baromság az "egyszerélünk". Akkor majd fog ezekre emlékezni remélem....és küzdeni, hogy a saját kölyke ne rohanjon a vesztébe.

Nem haragszom, csak így nem lehet beszélgetni....mert értelme nem sok. Bocs.
1146 levél
Válasz 08.09.12. 15:22 #107
sysnrt
És kifejtenéd, hogy miért baj? Mert én nem érzem akkora tragédiának, ha elküldenek nekem egy emailt arról, hogy térjek meg. Ha ekkora probléma, akkor letöröljük, és 2 perc múlva már el is felejtettük.

Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban igen.
Viszont Oroszországban, Romániában és Ukrajnában ortodoxok élnek, Angliában, Németországban, és az Egyesült Államokban protestánsok, a többi apró egyházról nem is beszélve. Nem gondolod, hogy egy kicsit igazságtalan, hogy a kereszténységet mindig a katolicizmussal azonosítják?
1567 levél
Válasz 08.09.12. 14:38 #106
Marv
És micsoda tartalmas hsz-ekkel gazdagította azt.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
16294 levél
Válasz 08.09.12. 14:03 #105
david139
bele jah. gondolom isten távcsővel kukkol miközben én a barátnőmmel porhüvelyt teremtek, és aztán küldi a lelket bele. kicsit perverz az öreg

ja már emlékszem, ez tényleg benne volt a kémia könyvemben.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
16294 levél
Válasz 08.09.12. 14:01 #104
david139
gondolod? én ateista vagyok, és tudom, hogy egyszer élek, és nincs értelme az életnek. mégis környezetvédő vagyok, 18 évesen pedig Greenpeace aktivista leszek.

"Az egyszer élünk felfogásúak miatt van ilyen helyzetben a Föld. A reinkarnációsok hiszik és tapasztalják a visszahatásokat, ami a környezetszennyezésért, vagy a negatív cselekedetekért jár."

tehét mind önző kösög, leszarják a Földet, csak gondolnak a következő életükre. grat, jók vagytok, tuti az örök jóság világába juttok, én meg a tudatlanságéba, mert húst ettem.

tudom, hogy itt nem lehet más vallási érzelmeit bántani, de te beteg ember vagy. menj el pszichiáterhez.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
16294 levél
Válasz 08.09.12. 13:42 #103
david139
nem, de nézd csak meg ki hozta fel ezt a topicot egy év után
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
21647 levél
Válasz 08.09.12. 13:37 #102
padavan
skcm, köszi a válaszokat, de inkább nem válaszolok ezekre most már. Ez nagyon beteg dolog, már ne is haragudj. Eddig tartott a magadfajtáknak fenntartott türelmem. Kezeltesd magad, vagy valami.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1567 levél
Válasz 08.09.12. 13:35 #101
Marv
Senki nem mondta, hogy otthagyd a sokkal tartalmasabb Helyzetjelentés topicot.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
16294 levél
Válasz 08.09.12. 13:30 #100
david139
ah nem bírom ezt a sok hülyeséget olvasni sem
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
1567 levél
Válasz 08.09.12. 13:05 #99
Marv
skcm:

Csak a "mi Földünk? a mi galaxisunk, univerzumunk" létezik?Létezik "alternatív" számotokra? Időutazás? "Földönkívüliek"? . Remélem nem tűnik túl ostobának a kérdésem, komolyan érdekel, hogy ezekről mit gondolsz/gondoltok. Maga a teremtés akár... Ami tudományosan bizonyított dolgok esetleg ellentmondanak a hited által alkotott véleménnyel, azokról hogy vélekedtek?
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
1567 levél
Válasz 08.09.12. 12:57 #98
Marv
Nagyon érdeklődve olvasom egyébként amiket írsz, csak számomra ez a mindent átjáró, mindent "megmagyarázó (nem pejoratívan értem, nem "okoskodó" vagy ilyesmi) komplexitás a félelmetes inkább, nem a "semmi" (a magam ösvényén maradva mondom ezt, mivel te ilyet nem mondtál, hogy "félnél" tőle).

Ha ez így is van, akkor sem érdekel. Úgy értem, inkább tudatosan rekesztem ki ezt a fajta karma-hit-lélek-Isten dolgot (bár k* érdekesnek tartom egyébként) . Ha úgy tetszik, a véletlenben s az "aktív" földi életben "hiszek" . Az ember ne azért cselekedjen jót/rosszat, mert az kihat a túlvilágra (ez a része már nem is igazán neked szól végülis ), hanem mert szereti -vagy legalábbis tiszteli, becsüli- az életet ami megadatott, benne minden "szereplővel" (legyen az ember, vagy maga a természet). A minden szereplőt sem úgy értem, hogy mindenkit szeressünk (sőt. hiszek a szélsőséges érzelmekben, mivel szükség van egyikhez a másikhoz. bár ilyesmiről már beszéltem)... Annak ellenére, hogy így gondolom, kifejezetten antiszociális vagyok a szó nem "beteg" értelmében. Szeretek egyedül lenni, nincs szükségem arra, hogy mindig emberekkel, barátokkal családdal legyek körbevéve/körülvéve, és úgy általában elég nehéz engedem igazán magamhoz közel az embert és viszonylag kevés is az az ember, akinek élete, "sorsa" kifejezetten érdekel. Szeretek akár egy teljes napot is "semmit tenni", csak dögleni az ágyamban és hallgatni a kedvenc zenéimet (ez az én lelki karbantartásom ), gondolkodni akár magán a zenén, akár teljesen más dolgokon.

Abban viszont bitos vagyok, hogy ezek a dolgok nem puszta "humbug" csupán. Mindennek van logikus és racionális alapja. Folyamatsoan fejlődnek, finomodnak ezek a dolgok is, bővül a tan is (gondolom. Biztos nem véletlenül...
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
80 levél
Válasz 08.09.12. 10:10 #97
skcm
A relativitás csak az anyagi világra igaz....arra is csak részben.
80 levél
Válasz 08.09.12. 10:09 #96
skcm
A teremtés folyamatos. Minden teremtést pusztulás előz meg. Amikor az anyagi világ nem képes tovább olyan feltételeknek megfelelni, hogy az egyéni lelkek letölthessék itt a karmájukat, akkor az anyagi energiát visszarendeli Isten, s a következő teremtéskor újra kiárasztja. Az egyéni lelkek újra kapnak lehetőséget a leszületésre(ha kell, bemásolhatom, hogy a hinduk nagyjából hogyan fogalmazzák meg a világ teremtését>>>érdekes).

Egyébként nemcsak egyéni karma van, hanem egyes népcsoportok , társadalmak, családok közös karmája is létezik.

Erre nagyon jó példák a zsidók, akik nem fogadták el Jézust Isten fiának, vagy felhatalmazott személynek és keresztre feszítették.

Isten nem szokott az ilyen tettekért hálás lenni.....

Évezredek őta "szívnak" a zsidók. Ha valaki, akkor ők tudják, hogy a pénz nem boldogít. Olykor rájuk férne már egy kis nyugalom is....de az nem adatott meg nekik......szabad akarat volt anno...mostmár ők is tudják
80 levél
Válasz 08.09.12. 10:02 #95
skcm
A "gonoszság" az anyagi természet kötőerőinek szinte túlnyomórészt csak a tudatlanság és a szenvedély kötőerőinek a kombinálódása.

Ezek a kötőerők szabják meg, hogy ki mennyire van tudati szinten befedve. Ha olyan karmánk van, ami még közelébe sem enged a lelki világnak, vagy annak a lakóihoz, akik alászállnak ebbe a világba is(tanítók), akkor az anyagi természet ezzel a kötőerő kombinációval távoltart, vagyis ez egy védelmi fegyver a lelki világ automatikus védelmére, nincs külön fegyveres örzés, hanem a kötőerők létrehoznak olyan tulajdonságokat, amelyek képtelenek mondjuk a jóságot elfogadni, vagy a szépséget értékelni.

A gonosz önmaga tesz róla, hogy ne kerüljön a lelki világ közelébe, mert nem is vágyik rá. Tudati szinten létrehozza, s az anyagi természet valóságot csinál belőle.

Természetes szelekció, zseniális védelmi rendszer. Ilyet csak egy magasabb szintű lény képes "kitalálni", teremteni. Ő Isten
80 levél
Válasz 08.09.12. 09:52 #94
skcm
Amikor elkezdtem a hindu vallásfilozófiát gyakorolni, akkor nekem is volt ilyen "ötletem", hogy ha kiülök a kamion elé az útra, és elüt, azt vajon Isten akarta-e? Benne van-e karmámban?

Szörnyen idegesített, hogy voltak olyan "hittestvéreim", akik minden történésre, ami létrejött velem, vagy mással, azt válaszolták : ez a te karmád.

Mikor elkezdtem ezt a védikus filót tanulmányozni, mindjárt a legelején tisztázták, hogy vannak örökkévaló dolgok, mint pld :

- Isten
- élőlény
- anyagi világ
- idő

----és van olyan dolog is, amely nem örök, hanem megszakítható. Ez pedig a karmánk. Azután nem szivesen beszélgettem olyanokkal, akik ezzel jöttek, hogy : "ez a te karmád". Van az emberek kezében egy hatalmas tudásanyag és nem használják. Érdekesnek találom. Vannak emberek, akik a lelki életben is "könyökölnek", s bátran állíthatják, hogy : ez a te karmád, holott nem igaz. Nem vagy köteles belenyugodni, nem állanó, megszakítható. Ez adja az egyéni léleknek a szabad akarat lehetőségét.

Szóval néha apróságokon elmeditálva, egy tollat félrehúzva tíz centivel rájövünk, hogyha nem esik le az asztalról és nem áll a lábunkba - aminek eredményeképpen esetleg vérmérgezést kaphatunk és vége a lehetőségnek az emberi testben való leszületésünkre, vagyis annak értelmére -, akkor igenis van értelme arrébb húzni a tollat.

A karmánk "visszahatás-gyűjtemény" csomagok. Ez azt jelenti, ami előre meg van írva, azért már tettünk. Amit most cselekszünk, az részben válasz a múltunkra(a bekövetkező visszahatásokra), valamint lehetséges választás a jövőnkre nézve, új visszahatások gyűjtögetése formájában(lehetőleg jók).

De szabad akaratunk van eldönteni, hogy mi lett volna jobb. Ebben az életben már tudatosan teljesíteni, s tíz centivel arrébb húzni a tollat, vagy esetleg az asztal szélén hagyni, amellyel egy újabb leszületést szavazunk meg magunknak. De lehet, hogy semmi nem fog töürténni. A toll arrébb lett húzva tíz centivel.....slussz-passz

A felelősségteljes élés a jelenlegi "adott"-ságnak a megbecsülése. Legközelebb lehet nem lesz ekkora szerencsénk. Az élet élése nem mindig tudatos. Kinek milyen a vágya, a ragaszkodása, annak megfelelően éli az életét. Ha rosszat él, lehet nem lesz új születés emberi testbe.

Legközelebb meg ki érti mit röfög, vagy brummog, vagy hápog?
80 levél
Válasz 08.09.12. 09:33 #93
skcm
Ha belenézel a tükörbe, látsz egy anyagi testet, amely most a mai napnak megfelelő állapotban létezik. Ha visszaemlékezel mondjuk 10 évvel ezelőtti képedre, amit a tükör mutatott, mondhatod-e, hogy az egy másik személy volt? Nem. Te fejlódtél, a lelked gyermekiből felnőtté lett, előjönnek a "kötelességek", amelyek lelkileg igen nagy nyomást gyakorolnak az egyéni lélekre.

Azt már kimutatta a modern tudomány, hogy először a lélekben jön létre minden reakció, vagyis a finom fizikai testünkben jönnek létre reakciók, amelyek azonnal jelentkeznek a durva anyagi testünkön is.

A zippzáros résznél, amikor egy anya mondjuk elveteti a magzatát, akkor az anyagi testet szünteti meg, amint a lélek nem tud irámyítást gyakorolni az anyagi teste fölött(mert a nőgyógyász szétcincálta), a finom fizikai testében továbblép, s az anyagi természet egy új testet "hoz neki össze", vagyis karmájának megfelelően beleszuületik egy új lehetőségbe, egy másik testbe. Az anya a döntésével, amely a terhességmegszakítással jár, az anyagi testet pusztítja csak el, mert a lélek halhatatlan. Viszont szembeszegül az anyagi természet törvényeivel, vagyis negatív visszahatást gyárt, mert nem adott lehetőséget egy már életre készülődő léleknek az önmegvalósításának a folytatására. Olyan ez, mint amikor valaki lehetőséget kap, hogy a börtönből kikerülve bizonyítson, de a börtönparancsnok valami látszólagos ürüggyel visszarendeli büntetésletöltésre....holott nincs is rá oka. Az anya is visszarendeli a hozzá leszületendő lelket egy köztes világba, ahol "összeállítanak" neki egy új lehetőséget, kap egy új anyát, és minden olyan feltételt, amely a karmája letöltéséhez nélkülözhetetlen....ha nincs ilyen lehetőség, amely passzolna, akkor bizony várni kell.

Az energiával eleve rendelkezünk. Az egyéni lélek tiszta állapotban minőségileg megegyezik Istennel, mivel Belőle származik(határ-energiájából). Miután leszületik az anyagi világba, befedett állapotba kerül, a karmájának megfelően. Vagyis a hamis egonk ösztönöz bennünket egyre jobban a lelki világtól való távolodásra, amely azt eredményezi, hogy az anyagi temészet tudatlanság kötőereje mind jobban és jobban befedi az élőlény tudatát. Ilyen állapotban alig képes az ember tisztán gondolkodni. Viszont ezt az állapotot meg lehet szüntetni, léttisztításnak is nevezik ezt a folyamatot. A vallások pont ezt a célt szolgálnák, hogy az egyéni lélek visszanyerje a tiszta tudatát. Sajnos nagyon kevés vallás képes erre manapság, mert a léttisztítás részletes és pontos tudást igényel. Vannak olyan vallások, ahol ezeket a "tudás" részeket nem teszik bele a Szentírásba, hanem kihagyva belőle, csak a "higgy"-re hagyatkoznak. Vagyis vagy képez az ember magának egy hitet, amely még nyomokban sem a valósághoz viszi, vagy ateistává válik. Vannak más alternatívák is, pld. a keleti vallások sokkal több tudásanyagot hordoznak magukban, aki nagyon őszintén keres, annak Isten adja is a kérdéseire a választ.

A testben a lélek addig marad, amíg a karmája le nem jár, vagy vannak olyan ritka esetek, hogy valaki olyan szinten lesz vallásos, hogy a misztikus yoga segítségével önszántából lép ki a testéből, s távozik el. Ehhez a yoga-folyamathoz a mai emberek ideje kevés, vagyis ezt akkor művelték sikerrel, amikor az emberi élet hossza nem 100 év volt.

A törzsfejlődést gondolom a darwinira érted. Az ő elmélete ott bukik meg, hogy a hinduk oda-vissza tudták alkalmazni a reinkarnációval a létformák elméletét, darwin csak felfelé tudta levezetni, azt is hibásan.Ennek a tudománynak ma már van egy ÉRTEM nevű szervezete is, amely megpróbálja tudományos alapokon elmagyarázni a materialista darwinistáknak, hogy miért nem működhet darwin evolúciós elmélete.

Az a lényeg, hogy az anyagi természetet ugye három kötőerő működteti, valamint az örök idő. Ennek megfelelően csoportosulnak az evolúcióban részvevő létformák is. A hinduk 8 400 000 létformát különböztetnek meg. Ebből 400 000 emberi létforma. Darwin legfeljebb bőszín szerint különíti el az emberi fajolkat egymástól(kb.10?). Ezzel szemben a létformák a három kötőerő kombinációja szerint jönnek létre, ennek megfelelően vannak osztályozva is, vagyis az evolúció csúcsa alatt nem egy létforma szerepel, hanem négy. Vagyis emberi létformába való születéshez négy állati létformát jelöl meg. Oroszlán, elefánt, majom és tehén. Ki milyen kötőerő szerint kap lehetőséget, onnan fejlődik tovább. A karmánkat mi állítjuk össze, a cselekedeteinkkel és az azokért járó visszahatásokból. Viszont nagyon negatív cselekedet(élet) esetén nem kapunk lehetőséget újra emberi testbe születni, lecsúszunk az evolúciós skálának arra a szintjére, amilyen rezgésszintet, tudati kivetülést hordoztunk magunkban, mikor az emberi létformából távoztunk. Így a hinduk lefelé is ismerik az evolúciós "fejlődést", vagyis degradációt, míg darwin az anyagi testek tökéletesedésén keresztül vezette le az elméletét, amely nem egyezik a valósággal. Ugyanis a létformák tudati szintek(a lélekhez tatozik, nem a testhez). Ezért van 400 000 emberi létforma is.

Így lehet értelme a "gonosz" emberi létnek is, miután benne a kötőerőkből a jóság igen kismértékben van jelen, erzért ő képtelen olyan rezgéseket produkálni, amely pozitív kisugárzást hozna létre(jóságot). Tehát a gonoszság karmikus.

Ennek megfelelően ebben az univerzumban három bolygórenmdszer van elkülönítve, alsó, középső és felső. Ezek közül az alsó az a "pokolnak" megfelelő rezgésszintű, s olyanok vannak ott, akik általában ilyen jellemzőkkel bírnak. A felső bolygórendszert "mennyeinek" hívják, s oda olyanok születnek, akiknél a jóság kötőereje van túlnyomórészt jelen. A keresztények a "megváltós" igéreteikkel erre a bvolygórészre biztosítanak leszületést(erről maguk sem tudnak, de a Védák említik), valamint a középső bolygórendszer, ahol mindkét fajta megtalálható vegyesen. A három bolygórendszer együttesen adja ki a 400 000 emberi létforma sokszínűségét.

Viszont ott van a gond, hogy ez még mind az anyagi világ. Ez a teljes teremtés egynegyedét teszi ki. A lelki világ a maradék háromnegyed rész. Oda viszont csak önmegvalósítás után lehet visszakerülni, vagyis teljesen le kell magunkról takarítani azt a réteget, amely a hamis egonk miatt be van fedve. A nagytakarítás időigényes munka, mert nem megy "megtértem"-mel. A karma alóli felszabadulás is elég nehéz, de az önmegvalósítás még ezután jön. A keresztények alapból támadják, hogy ilyen tökéletes lények nincsenek, mint az önmegvalósítottá vált élőlény. Ezért hiszik, hogyha megbánják bűneiket, akkor is bekerülnek a menyországba......Nos, a menyországba tényleg be lehet ezzel kerülni, de az még az anyagi világ. Ezt viszont nem kötik a hívek orrára....mert akkor ki akarna könnyű üzlettel mennybe jutni? Senki. Ha megmondják, hogy az csak egy jobb minőségű anyagi életet biztosít, de ha lejárnak a jó tettért járó visszahatások(a megbántam bűneimetért), akkor visszaszületik erre a bolygóra, hogy folytathassa azt, amit nem hajlandó csinálni. Vagyis az önmegvalósítást. Le kell takarítani magunkról a felgyülemlett szennyet.....amit magunknak raktunk össze. Lehet jó üzlet lenne, hogy jöjjön mindig valaki, akit a mi bűneink helyett keresztre feszítenek, és akkor mi meg vagyunk mentve, de ez nem így működik. Csak szeretnék az emberek, hogy így működjön. Csoportos megváltás nem létezik. Aki bűnt követett el, annak el is kell számolnia vele.

Amikor az anyagi világ a leginkább hasonlít a lelki világhoz minőségileg, az az aranykorra jellemző leginkább(satya-yuga). Tehát ha megváltásról beszélünk, akkor az aranykort kellene alapul, vagy példának venni. És bizony Jézus után a "megváltott" világ nem úgy nézett ki, mint azt a védikus írások az aranykor jellemzőinél felsorolják.

Nagyon sokat kérdeztél még, majd szépen lassan válaszolok a többire is, csak így egyben nagyon sok....bocsi
21647 levél
Válasz 08.09.12. 09:02 #92
padavan
Ebben a felfogásban igazad van, de ez tipikusan emberi kategorizálás, nem pedig az isteni teremtés tökéletessége. Azt utóbbi úgy nézne ki, hogy nincs sem jó, sem gonosz, mivel ellenpólusok hiányában mindkettő értelmetlen. Így adott egy harmónia, egy tökéletes létezés, amelyben nincs oktalan szenvedés, és amelyben nem kap helyet a gonosz és rossz. Mivel ebben a harmóniában ezek a fogalmak teljesen ismeretlenek lennének.

Egyébként komolyan érdekelne, hogy Isten, az örökkévaló létezése vajon milyen értelemmel, célal bír? Ha örökkévaló, akkor végtelen hosszú ideig csak tétlenkedett, nem csinált semmit, aztán egyszer csak kipróbálta ezt a Teremtés dolgot? Akkor előtte nem volt isten, hiszne nem teremtett... De akkor mi volt és miért volt? Mi hozta létre, hogyan? És most mit csinál? És mit fog tenni akkor, amikor a világegyetem ismét semivé válik?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
1567 levél
Válasz 08.09.12. 08:57 #91
Marv
Ha van eredendően jó, akkor kell lenni rossznak/gonosznak is. Különben mi értelme a jónak? önmagában nem lehet valami egyszerűen csak jó... Minden relatív. Valami jó csak azért lehet, mert lehetne rossz is. Egyik nélkül nem lenne a másik, párba járnak. "Mint a borsó meg a héjja" .
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
21647 levél
Válasz 08.09.12. 08:52 #90
padavan
Akárhogy is csavarja a Tanítás, Luciferben benne volt az eredendő gonosz, hiszen az előjött belőle, igaz? Eleve ez a tulajdonság - mint minden más - Istentől származik, ami aztán teljesen érthetetlen. Arról nem is beszélve, hogy az egész egy elég komoly logikai huppanó:

Az embereken kívül semmilyen más élőlénynek nincs szabad akarata, ezt Isten afféle büntetésként adta nekünk, vagyis levette rólunk a kezét. Vagyis az angyaloknak sincs szabad akarata, tehát Lucifernek sem lehetett. Akkor pedig csakis isteni sugallatra lázadhatott fel és csakis isteni sugallatra válhatott gonosszá. A gonoszság így vagy úgy, de Istentől érkezett.

A kalitka-érzés pedig természetesen személyiség függő. Nekem ez olyan, mintha valamiféle mennyei katonaság bakája lenék, parancsok, engedelmesség, tisztelgés (ima), szabályok, stb. - Ez nem én vagyok. És így élből mehetek a pokolba...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
3291 levél
Válasz 08.09.12. 08:47 #89
somesz83
Kereszténység szerint átvitt értelemben teremtette csak Isten a gonoszt. Lucifer angyal volt, majd föllázadt. Isten azzal büntette, hogy minden szenvedést amit okoz, maga is elszenvedje. Ennek ellenére folyamatosan sóvárog az újabb gonosz tett felé. Ez most csak úgy eszembe jutott.

Jómagam pedig korántsem érzem magam kalitkában, mint hívő keresztény. Sőt!
1567 levél
Válasz 08.09.12. 08:46 #88
Marv
Ezek szerint a reinkarnációsok nem alapvető normaként élnek sok mindent, hanem mert "muszáj" és mert "visszajönnek" még? Nem feltétlenül hiszek ilyen dolgokban (szeretnék! és ha épp olyan "hangulatomban vagyok", hogy egyáltalán nem hiszek ilyesmikben, akkor is remélem, hogy tévedek), de nem azért nem ölök embert, gyújtok fel erdőt, követek el nemi erőszakot, károsítom az ózonpajzsot, dobom el a szemetet az erdőben/utcán vagy csak szarok a CBA hűtőpultjába, mert visszatérek még. Ahogy akkor sem tenném meg ezeket, ha tudom, hogy nem lehet gyerekem.

Miért annyira nehéz neked elfogadnod az "egyszer élünk" felfogást? Mert képtelen lennél feldolgozni, hogy nem lesz semmi miután meghalsz? És miért azonosítod az "egyszer élés"-t a mindent leszarással?

szerk.: és igen, találkoztam már olyannal, aki lenézed és semmibe vett azért, mert nem hiszek abban, amiven Ő. és ő speciel hitgyülis volt.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
1567 levél
Válasz 08.09.12. 08:38 #87
Marv
És egy ilyen tökéletes Isten hogy alkothatott egy olyan instabil rakás szart mint az ember? Mert gondolom ő alkotott minket, nem evolúciós fejlődés eredménye vagyunk (cinizmus OFF). Én a munkámban olyan munkát végeznék mint Ő, kib*sznának!

Félreértés ne essék, nem tartom szarnak az életet (sőt, imádom) és vannak eléggé idealista, már-már humanista pillanataim is az emberrel kapcsolatban. Ez most pont nem olyan.

Nem hiszem, hogy van oka/Isteni rendeltetése annak, hogy most megfogom az asztalomon lévő tollat és 10 centivel arrább teszem .

Teljesen nyugodt vagyok, mivel nem csak az én létezésemnek nincs "értelme", hanem a tiednek sem és a másik 6 és fél milliárd emberének sem .
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
21647 levél
Válasz 08.09.12. 08:06 #86
padavan
Az elmémben régóta kimutatható, bizonyítható biokémiai folyamatok eredményeképpen jönnek létre érzések, gondolatok, vagyis a szmeélyiségem. Ha ez a biokémiai folyamat valami oknál fogva felborul, akkor megváltozok, más leszek, más állapotba kerülök, szélsőséges érzelmi reakcióim támadnak: Az agy elveszíti biokémiai egyensúlyát. Érdekes módon a megfoghatatlan lélek, amely a testtől független és a anyagias folyamatoktól is független, ezek szerint ezzel együtt hintázik, hiszen ha nem így tenne, nem lennének őrültek, bolondok, sőt, nem lennének szélsőséges érzelmi reakciók, stb.

A személyiség maga a lélek, igaz? No de a személyiség az agyi biokémiai folyamatok borulásával, ingadozásával változik, vagyis: A lélek nem képes megtartani éteri egyensúlyát? Hogy-hogy?

A halál után néhány percig még van elktromos adatfolyam az agyban egyébként... De ez is csak biokémia. Gyógyszerekkel, hormonokkal változtatható egy személyiség, Manipulálható, tökéletesen legyalulható, helyébe újjat lehet építeni. kkor most mi emberek képesek vagyunk lebontani az isteni lelket és újjat rakni a helyébe?

A Gonosz? - Ő is Isten termetménye! Ő teremtette meg a Gonsozt is. Ez hogy lehet?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 08.09.12. 07:58 #85
padavan
A magam értelmével, felfogásommal is képes vagyok megtapasztalni a világot úgy, ahogyan az van. Látok, érzek, hallok, tapintok. Járok benne, kapcsolatot tartok, felfogom az onnan érkező ingereket. Isten nélkül.

Azt akarod mondani, hogy a hitetlen ember vak és süket a világra, annak megasabb dimenzióira. Nos, megannyi vallásos ember számára pontosan ugyanaz a világ létezik, mint számomra. A különbség annyi, hogy ők saját maguk helyett másba kapaszkodnak az olyan kérdések láttán, amelyet egymaguk nem képesek feldolgozni és elfogadni.

Nem képesek beletörődni abba, hogy a halál után törvényszerűen nincs semmi. Egyrészt gyávák, másrészt ostobák - hiszen nem képesek felfogni, hogy a halál annak a természetességnek a része, mint a születésük -, hamradrészt pedig önzők - hiszen úgy gondolják, hogy csak mert hisznek valamiben, akkor minden más lényen felülhelyezve magukat, örök életet nyernek el.

Különben is, ez a folyamatos leszületés elég reménytelen egy cucc. A bizonyíthatatlan létezéssel bíró lelkem folyamatosan tisztul és világosodik meg,közben akár több ezer "leszületést" is végbevisz. Aztán? Nírvána? És ott mi a cél? Mi a folytatás? Oktalanul kószálnak a tökélesedett lelkek az örökkévalóságig? És ha nem nírvána, hanem folyamatos körforgás, vagyis hogy mindig leszületünk, örökkön-örökké: Ennek mi értelme van? Ez egy végtelen játék, ahol senki nem "nyer".

A céltalanság lenne az isteni tökély? Isten létezésének egyébként mi a célja???

A vallás egy mankó. Hinni abban, hogy van valami magasztosabb a salakot, testnedveket termelő, ösztönöknek engedelmeskedő testen felül. Hinni, hogy az ember más, mint a majom. De ha egy majom megtérne, akkor bajban lennénk, nem?

Egyébként korábban írtad ezt a magzati állapot - zippzár dolgot. Abortusz esetén mi a pálya? Elvész a teljes isteni kódsor, megannyi isteni atomrész semmisül meg...

Egyébként elég reménytelen lehet a legtöbb ember lelki szintje, ha ennyi leszületést követően is csak azokon a szinteken vagyunk, mint most. Mikor érjük el a legmagasabb szintet? Ha így haladunk, kell neki pár ezer év, néhány tízezer leszületés...

Egyébként aki ezeket leírta, az hogyan jött rá ezekre a túlvilági folyamatokra, mechanizmusokra? Sehogy, isteni sugallatra leírta, igaz? Sok-sok sorozatgyilkos is isteni sugallatra cselekszik... Én is ráfoghatom, hogy nekem most isten diktál... Kijelentem és kész. Ha nem hiszel ebben, eretnek vagy, viszlát.

Visszatérve: A vallásgyakorlás kizárólag olyan megtapasztalásokat képes adni, mint egy bármilyen könv olvasása. A behatások az elmémben alakulnak át "lelki" folyamattá, az egész egy laza önszugesztió amely erőszakot vesz a valódi személyiségen és kalitkába zárja azt.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
6388 levél
Válasz 08.09.12. 07:56 #84
Beny12
Tipikus kételkedő

A lélek benned van, nincs konkrét helyen, nem tudod meghatározni. Vannak akik úgy tartják a lélek maga a tudat, tehát az agyban lakozik.
Hogy vannak-e, és hogyan mérhetőek a rezdülései? Gondolj csak a lelkifurdalásra. Persze mondhatjuk, hogy ennek is az alapja egy szimpla agyiműködés, ami a tudatalattiban zajlik le, és így kellemetlen érzetet okoz.
Halálkor megszűnik az agyi működés, így fogalmad sincs arról, hogy eltávozott-e a lelked, avagy sem. Minden bizonnyal igen, ha az agyad megszünt működni, és feltételezzük, hogy az a "lelked".
Lélek a törzsfejlődésben: fogalmam sincs. Ezen még nem gondolkoztam.
Hogy a gonosz lélek Istentől származna-e. Erről sokféle vélemény is kialakulhat. Én személy szerint úgy tartom, hogy Isten csak jó embereket teremtett, azonban a gonosz, mint tudjuk az első bűnbeesés alkalmakor megfertőzte az emberi lelket, és ezáltal mindenkiben ott lakozik lelkének "elkorcsosult oldala".

Az utolsó kérdésed hirtelen azt éreztette velem, hogy talán hiszed a lélek létezését, és nem csak a tudatot tartod valósnak

Istenfélő ember vagyok, azonban nem a fanatikus féle. Mondjuk azt, inkább deista felfogású.
21647 levél
Válasz 08.09.12. 07:24 #83
padavan
Mutass nekem egy emberi vagy bármilyen más lelket. Hol lakozik? Hol található? Hogyan mérhetőek a "rezdülései"? Van lélek-rák? Miből nyeri az energiát, ami a műkődéséhez kell? Hogy marad a testben és hogy szakad el annak halálakor? Hogyna illeszthető a lélek a törzsfejlődésbe? A gonosz lélek is Istentől származik?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:31 #82
skcm
Sejtettem, hogy a tested termékét nevezed élet-teremtésnek

Csak egy porhüvelyt hozol össze a pároddal. A lélek, aki "beleköltözik", nem a Te szerzeményed.....Ugyanis a lélektől válik irányítottá, élővé az az anyag, amit a bölcsőben ringatol. Az pedig Istentől származik, Te csak egy biológiai folyamatot viszel végbe, amely létre van hozva az emberi faj szaporodására.

Ha szereted a fizikát és a kémiát, akkor elég könnyen megértheted ezeket az elméleteket....mert ez a gyakorlatban is így működik
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:26 #81
skcm
Valóban divatjamúlt. A darwinista elméletet pont a Védák alapján lehet cáfolni, s ez egy ötezerévvel ezelőtt lejegyzett Szentírás. Nem minden vallás tartja a tudományt a pincében. Van aki egyben nyújtja oda a hívőnek, hogy az tisztában legyen vele, hogy miben hisz, s ne ördöggel meg démonokkal rakja tele az életét, hanem a valóság legyen az alapja a hitének.
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:22 #80
skcm
Az egyszer élünk felfogásúak miatt van ilyen helyzetben a Föld. A reinkarnációsok hiszik és tapasztalják a visszahatásokat, ami a környezetszennyezésért, vagy a negatív cselekedetekért jár. Aki "egyszer él", az mindent le***r. Még az sem érdekli, hogy a gyermeke ittmarad utána a sz*r kellős közepén és próbál benne élni.......
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:19 #79
skcm
Miért? A hitgyülisek ilyet mondanak? ....én nem ilyen vallású vagyok.
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:17 #78
skcm
Onnan egészen másképp fogod látni a világot, másképp éled. Átértékelődnek dolgok, s bizony minden viszonyulás megváltozik.....az Isten jelenlétének tapasztalása olyan felemelő érzés, valamint a Tőle származó tudás megértése, hogy az ember nem tud olyan dolgot felsorolni az eddig élt és tapasztalt életében, ami felérne vele.....Akik vágynak csodát látni, nem hagyják ki....de nem is csalódik egyik sem.
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:14 #77
skcm
Nyugodj meg, hogy van értelme a létezésednek és nincsenek véletlenek sem. Minden ok-oka Isten, s az ember nem találhat ki olyan lényt, mint Isten, mert Isten tökéletes, mi meg nem. Alapból négy hibával rendelkezünk: az ézékszerveink tökéletlenek, csalásra hajlamosak vagyunk, mindig illúzióban vagyunk, és irigyek is vagyunk.

Ilyen silány jellemzőkkel nem lehet tökéleteset alkotni.
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:09 #76
skcm
Ezt a világot három kötőerő irányítja. Ezek a tudatlanság, a szenvedély és a jóság. Ezek egymással kombinálódva, az örök idővel együtt hozzák létre mind az anyagi testünket, mind a cselekedeteinket, a ránk váró jó és rossz visszahatásokat. Így kénytelenek vagyunk azokat élvezni(ha jó), vagy elszenvedni(ha rossz). Ezeket előző életeink során szedegetjük össze magunknak, s hordozzuk életről életre.

A tudat akkor a legtisztább, ha a három kötőerő fölé képes emelkedni, s a tiszta jóság kötőerejében tartózkodik. Ez már nem az anyagi világ jellemzője, hanem a transzcendenssé(lelki világ). Ezért a tudat legsötétebb és legalacsonyabb szintje, amikor azt teljesen a tudatlanság kötőereje hatja át(ez tulajdonképpen nem is nevezhető tudatnak, ez még elmeszint). Ezt főleg alkohollal, droggal, vagy a húsevéssel lehet nagyon lehúzni, befedni. A kötőerők szerint lehet osztályozni a táplálékainkat is. Ki mit visz be, olyan lesz a tudatállapota is. Ezért is nem mindegy, hogy mit eszünk....
80 levél
Válasz 08.09.12. 05:02 #75
skcm
Nyolc éve tanulmányozom a védikus filozófiát, és az a furcs a dologban, hogy nem azért ültem le mellé, mert érdekelt, hanem mert gyakorlatban tapasztaltam valamit, ami miatt muszáj volt átolvasni, áttanulmányozni alaposan. Ha a gyakorlatban tapasztalsz valamit és nem érted, hogy hogyan jöhet ilyen létre, akkor utánanézel olyan írásokban, amelyek erről szólnak.

A legtöbb ember ezt fordítva csinálja. Először olvassa és utána tapsztalja. Szóval a magabiztosság a gyakorlatban való megélésből ered, vagyis az ember megéli azt, ami a Szentírásokban van, s amiről addig azt hitte kitaláció, vagy képzelődés, netán legenda, azt a saját bőrén tapasztalhatja, hogy valóság. Az a gond ezekkel a tapasztalatokkal, hogy egyénenként változó tapasztalást nyújtanak, mert minden embernek más a karmája, más a lelki fejlettsége, ezáltal az átélt jelenség sem ugyanaz.

De a Védikus művek tanulmányozásával meg lehet érteni, hogy a folyamat mindenkinél azonos, amely során magasabb lelki szintekre jut, s éli meg mindazt, ami egyik másik lépcsőhöz tartozó "mellékhatás", amely a vallásgyakorlást követi.

Szóval a vallás azért "hülyeség" sokak számára, mert nem gyakorolják. Anélkül viszont nincs semmilyen tapasztalás. Így mindaz, amiről az ősi szent írások szólnak érthetetlen zagyvaság marad.....pedig az egyik legaprólékosabban kifejtett mindenre magyarázatot adó ősi tudományt rejti magában.
16294 levél
Válasz 08.09.11. 22:30 #74
david139
igen baj.
nem, de a katolikusok vannak a legtöbben.

spiritualizmus is emberek által kitalált alaptalan baromság.
amiben "hinni" kell, az mind alaptalan.
amit lehet tudni, na az az igazság.

spiritualizmus helyett inkább fizikázz.


skcm: nézz meg egy felvilágosító filmet, és rájössz, hogy az ember hogyan tud életet teremteni
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
1146 levél
Válasz 08.09.11. 20:02 #73
sysnrt
Ma is folyik a hittérítés, igen. És ez baj? Habár személy szerint fölöslegesnek tartom, azért nem látom olyan nagy problémának.

A katolikus egyház nem fogadta el sokáig, hogy gömbölyű a Föld. Nem csak katolikusok vannak, tudod.
2794 levél
Válasz 08.09.11. 20:01 #72
Aryx
Akkor még1x, hátha sikerül: én a spiritizmust hoztam szóba, mire te jól jössz az egyházaddal és a pedofil papjaiddal. A spiritizmusról látom, több könyvet olvastál, mint én, ezért hülyeség, akcept. De a "hinni Istenben = hinni az Egyházban" képlet már divatjamúlt, bocsi.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
16294 levél
Válasz 08.09.11. 19:59 #71
david139
középkor? ma is folyik a hittérítés, csak nem mészárlásokkal. a hülye videók, szórólapok, emailek, smsek stb.

sztálin legalább a tudomány fejlődését nem fogta vissza.
tényleg, mikor is fogadta el az egyház, hogy a Föld gömbölyű? 1990 után ha jól emlékszem.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
1146 levél
Válasz 08.09.11. 19:55 #70
sysnrt
Sztálin meg ateista volt. Na? Persze ilyenkor jön az, hogy Sztálin nem az ateizmus nevében ölt meg 100 millió embert, és ez igaz is. De ha már a keresztyéneket szapulják a középkori egyház miatt, akkor mi is szapulhatjuk az ateistákat Sztálin miatt? Ha igen, akkor szerintem semmi sem ártott többet az emberiségnek, mint az ateizmus. Ja, nem utálom az ateistákat, kifejezetten hasznosnak is tartom bizonyos fokon.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.