26 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kinek mi a kedvenc étele és itala?

neumark
#412 neumark [2880]
Újraolvasva az interjút rájöttem, hogy kissé rosszul emlékeztem a mondásra (Google 15), de a lényeg ugyanaz.

Válasz erre

Előzmény: neumark 2014.10.09. 18:03
neumark
#411 neumark [2880]
Egyszer olvastam egy interjút a Google valamelyik alkalmazottjával. Állítólag az újonnan felvett munkaerők az első 4 hét alatt 8-10 kilo pluszt fel szoktak szedni a cégnél. Komoly hely lehet. Meg hát ugye a Google (és a hozzá hasonló tech-cégek is, mint Facebook, MS, stb.) híresek arról, hogy nem csak az ételek-italok szintjén rakja magasra a lécet, hanem az egyéb körülmények terén is. Nem véletlenül szokták a Google-t a világ a legjobb munkahelyének hívni. Klikk. Képeket nézzétek végig.

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2014.10.09. 17:09
szbszig
#410 szbszig [33638]
Baszki, megvan az életcélom mostantól!...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

szbszig
#409 szbszig [33638]
Az arany...

Most nem azért, én tényleg azt a fajta nézetet vallom, hogy mindent érdemes megkóstolni, ami elérhető, és le tudjuk szedni a fáról, vagy nem fut elég gyorsan, és el tudjuk kapni. De hogy olyan valamit egyek, aminek bevallottan se íze, se szaga, se tápértéke, csak sznobságból...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

LordMatteo
#408 LordMatteo [29301]
Szerintem olyan sokról nem maradtál le, bár lehet, hogy én fogtam ki rosszat, de a lóhús a jellegzetes más szagán és ízén kívül nem jobb szerintem, mint a hagyományos disznó-alapú kolbász mondjuk.

Viszont kutyát enni, na, ahhoz kell valami perverzió.

A kibaszás társas játék, sose feledd.

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2013.06.21. 11:19
gregmerch
#407 gregmerch [3766]
A ló nagyon finom, gyerekkoromban sokszor ettünk lópárizsit. Az olaszoknál pedig a sült lóhús (roston, vagy grillen) igazi csemegének számít.

Kutyát azért nem ennék. Nem mintha azonnal kidobnám, de valahogy mégse vinne rá a lélek.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2013.06.21. 11:19
Lovi Tommy
#406 Lovi Tommy [8084]
Még lóhúst se ettem Pedig kíváncsi vagyok a lókolbászra

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2013.06.21. 11:07
szbszig
#405 szbszig [33638]
Meg kéne már kóstolni egyszer. Csak olyan messze van...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

ufodani
#404 ufodani [17764]
Ez a gyulai tipusú kóbász nagyon passzolt..

Pyro: viszont ha be lenne kötve a szemed...bár mondod is a hasonlót: ha be lenne darálva. A sajton viszont csodálkozás!

Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2011.08.11. 22:58
szbszig
#403 szbszig [33638]
Tegnapi vacsora: maradék lazacfilé sütve, paradicsommal és salátával, utána kis parmezánsajt vajas kenyérrel, végül belga ale sör.

Mai vacsora: pármai sonka, friss fügével és barackkal, utána paradicsomlé Tabasco szósszal ízesítve, végül egy kis gyulai kolbász.

Élni tudni kell.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Pyrogate
#402 Pyrogate [21899]
Én úgy vagyok vele, hogy azért kinézetre gusztustalannak tartott ételeket nem tudok megenni. Hiába lenne az speciel csirke, vagy marhahús, ami undorító, attól nem tudok elvonatkoztatni. Tehát pl. egy békacomb látványa ilyen, de ha mit tudom én, bedarálják és úgy eszem, hogy felismerhetetlen, akkor lehet nem lenne vele gond. Bár az az igazság, hogy rengeteg ételt nem szeretek, a gombától kezdve kb. az összes sajtig(!), ananász, kukorica, ilyenek. Szóval megkóstolni még talán megkóstolok sok dolgot, de nem valószínű, hogy ízleni fog.

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2011.06.28. 04:26
szbszig
#401 szbszig [33638]
Emberhúson kívül mindent megehetsz.

A fenti címmel teljes mértékben egyetértek, és lényegében így foglalnám össze én is az ételekkel kapcsolatos jelenlegi filozófiámat, ha ezt egyetlen mondatban kéne megtennem.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden fajta ételt szeretek. Tudok én is sok olyat mondani, ami az íze, állaga vagy bármi más miatt nem jön be. Azonban kipróbálni tényleg szinte mindent hajlandó lennék, ha alkalmam adódna rá. Rossz előítéletek alapján, csak mert számomra szokatlannak tűnik, nem szeretnék semmit mereven elutasítani. Természetesen kizárólag olyan ételekről beszélek, amik nem romlottak, vagy legalábbis nincs semmi káros hatásuk, továbbá megbízható módon készítették el őket.

Tudom, hogy az ilyen strukturálatlan utcai megkérdezéseken elhangzottakkal minden esetben csínján kell bánni, engem azonban ennek ellenére kissé meglepett, hogy első felindulásból miket neveztek meg az emberek, mi az, amit biztosan sosem kóstolnának meg: lóhús, csiga, szusi, polip stb. Azért ezek messze nem számítanak extrém ételeknek, egy nagyobb szupermarketben bármelyik beszerezhető nálunk is. Egy birkaszemre, nyers halfejre már én is azt mondanám, hogy igen, szokatlan, de az előzőekre biztosan nem.

Persze megértem azokat, akik semmi esetre sem lennének hajlandók megkóstolni valamit. Emlékszem, kisebb koromban a csirkeaprólékok közül a szívet sokáig elkerültem a becsinált levesben, aztán mikor először a számba vettem, és lenyeltem egy falatot belőle, szabályosan rosszul lettem. Szóval igen, az undor akár ilyen reakciót is kiválthat. Ez a hozzáállás viszont nálam tényleg gyerekkori velejáró volt, akkor volt jellemző az is, hogy étteremben mindig rántott húst rendeltem, mert nem mertem semmi újat megkóstolni, hátha nem fog ízleni. Felnőtt koromra ezeket viszont teljesen levetkőztem. Sőt éppen ellenkezőleg egyenesen keresem az új, egzotikus ételeket.

Na de nem illik kívülről kritizálni, úgyhogy én is válaszolok a kérdésre, és megnevezek két olyan ételcsoportot, amelyekkel nehezen tudnék azonosulni. Az egyik az élő állatok fogyasztása. A másik pedig azon ételek, melyek elkészítése során indokolatlanul kínozzák az állatot: például nem ölik meg a főzés előtt, hanem direkt élve dobják a forró vízbe, noha ez elkerülhető lenne. Utóbbi kitételt hangsúlyozom, így a kagylók nem tartoznak ide, azonban a Távol-Keleten divatos egészben főtt rákok igen.

Egyébként nekem tetszenek ezek az EU-s támogatással készült hosszabb indexes riportok. Az a kettő, ami ilyet eddig láttam. Azért egy-két dolog kivételével. Például ennél a filmrészletek bevágása nagyon nem hiányzott az egyébként komoly témához szerintem. Helyette meg lehetett volna kérdezni egy nem ázsiai étterem tulajdonosát is mondjuk. Ami viszont egészen biztos, hogy a Noémi igazi felüdülés Tbg után.

No, hát ennyi mostanra. A videón bemutatott konkrét ételekbe ezúttal direkt nem akartam belemenni, csak úgy általánosan néhány szót fűzni ehhez a témához.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

sipec
#400 sipec [19623]
rabanadas

Válasz erre

Előzmény: sipec 2011.05.31. 01:25
sipec
#399 sipec [19623]
na, ma este toltam olyat, h ilyen bundaskenyer, ami nagyon edes, es portoi bor van raontve. nagyon finom. csak fene sem emlekszik a nevere, pedig ki is mondattak velem 2szer

Válasz erre

Pyrogate
#398 Pyrogate [21899]
Ha jól emlékszem oda 4,5 nap, vissza 3 nap alatt tettük meg.
Megálltunk ugyanis csomó helyen odafelé: München (sörözés), Lyon, Bordeux, Salamanca.
Vissza csak a spanyol-fr határon és Nizzában.
Napi 1100 km-t toltam le, szerintem nem para.
Odafelé meg ilyen 6-700akat, de akkor városnézéssel. De pl. Nizzában így is tudtunk még este járkálni, csak utána aztán másnap nyomni kellett rendesen (olasz dugók miatt)

össz amúgy 8000 km-t tettem meg.

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: Z-Master 2011.05.12. 07:58
Z-Master
#397 Z-Master [20402]
Mennyi volt oda az út verdával?

D E E P R I V R ✪ soundcloud.com/deeprivr

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2011.05.12. 03:27
sipec
#396 sipec [19623]
marmint porto, trofa, guimara~es, viana do castelo

Válasz erre

Előzmény: sipec 2011.05.12. 03:48
sipec
#395 sipec [19623]
portoba

Válasz erre

Előzmény: Pyrogate 2011.05.12. 03:27
Pyrogate
#394 Pyrogate [21899]
Hova mész Portugáliába? Nyáron lekocsikáztam oda, kb 10 napot töltöttem Portoban és Lisszabonban. A kajákra nem emlékszem most így konkrétan fél4kor zh-ra tanulás közben, de holnapra lehet eszembe jut valami

Szenvedély nélkül a foci halott.

Válasz erre

Előzmény: sipec 2011.05.12. 03:12
sipec
#393 sipec [19623]
es tudsz valami portugal kajat ajanlani? amugy kezdem kicsit gaznak erezni, h pl lengyelorszagban 4 honap alatt NEM ettem semmilyen lengyel kajat

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2011.05.05. 04:42
szbszig
#392 szbszig [33638]
Narancsgerezdek csilikrémbe mártogatva. Én speciel eredeti sambal oelek-t használtam hozzá az előbb, de valószínűleg más hasonló is megteszi. Ez, emberek, ge*i jó!!! Amennyire meghökkentően hangozhat elsőre az európai ember számára, annyira fenomenális. Hihetetlen, milyen jól kiegészítik egymást. A csili elveszi a narancs jellegzetes, citrusos ízét, édességét. A lédús narancs pedig valahogy csökkenti a csilikrém csípősségét. Szóval még azoknak is bátran ajánlom kipróbálásra, akik külön nem különösebben kedvelik valamelyiket.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

szbszig
#391 szbszig [33638]
Ez milyen guszta kép már!

Erről most eszembe jutott, hogy kicsi koromban ettem pirítóst agyvelővel előételként étteremben, és akkoriban mennyire szerettem. De már az ízére sem emlékszem...

---

Ráját viszont még nem is ettem soha!

Akarom!

Na jó, inkább nem kínzom magam, és nem nézegetek ételeket interneten...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Gobiakos
#390 Gobiakos [13272]
Csaj-pia...

Válasz erre

Előzmény: Creativ3Form 2010.08.05. 20:11
Creativ3Form
#389 Creativ3Form [33872]
AztadurvaéletezacitromosGössermilyenüberfinom

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

Germinator
#388 Germinator [29879]
Wow, nice. Sokáig kéne győzködnöm magam, hogy mentát egyek akármihez, de jól néz ki nagyon.

My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.07.16. 22:36
szbszig
#387 szbszig [33638]
Ilyet csináltunk mi is a héten, ezt ettem két napon át.

Pontosabban nem birkából, hanem bárányból. Köretnek pedig főtt krumplit és borsópürét. Valamint a mentaszósz nem házi volt, hanem boltban készen kapható, üveges. Utóbbival kapcsolatban az én első reakcióm is az volt, mint sokaknak, hogy "te jó ég, ezt megeszik hozzá?", úgyhogy először csak a hús mellé mertem rakni belőle, ahonnan apró falatokat csipegettem. Másnap viszont már vadul zabáltam hozzá, szóval elég hamar hozzászoktam. Mondjuk a gyors hozzászokásban segített, hogy nekem a mentával alapvetően nincs bajom, az ecetes ételeket és köreteket pedig kifejezetten szeretem. Azt azért nem állítom, hogy a brit konyha hemzsegne a kihagyhatatlan ételektől, de ez így együtt tényleg nem rossz.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

saller12
#386 saller12 [14]
kávékávékávé ha van időm akk elmegyek a starbucksba, am meg Jacobs instant... legjobb... és most van vmi nyereményakciójuk, rem nem veszitek zaklatásnak ha megmutatom: Hali Meghívsz egy kávéra? :$ http://tiny.cc/ellenallhatatlanmeghivas

Válasz erre

szbszig
#385 szbszig [33638]
tapenade < bruschetta

Legalábbis ma ettem igazi autentikusat az előzőből, ráadásul olyat, amiben még szarvasgomba is volt, ennek ellenére azt mondom, hogy a különféle zöldséges bruschetták nekem sokkal jobban ízlenek.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

szbszig
#384 szbszig [33638]
Hú, nekem is el kéne már menni egyszer egy ilyen autentikus helyre, mert eddig csak itthon próbálkoztam indiai kajákkal, de eddig emlékezetem szerint mindig minden bejött, amiket vettem.

Ettem már többféle curryt üveges szószokból készítve, például kormát, vagy rogan josht, bár a kedvenc eddig egy "hagyományos", kifejezetten csípős tikka masala volt. Ja, és eredeti, indiai curryhez mindig kizárólag basmati rizs dukál. Aztán amiért odavagyok még mindig nagyon, azok a csatnik. Ettem már zöldségekből és gyümölcsből készülteket is. Itt jelenleg egy szintén csípős mangócsatni vezet nálam. Na és persze az italok se maradjanak ki: a különféle ízesítésű csáj teák a fűszeres teák kategóriájában verhetetlenek. Ja, és lasszit is ittam már elvileg, az édes változatot, nem volt rossz, de nem volt eléggé fűszeres, így nem sokban különbözött a boltban kapható gyümölcsös ivójoghurtoktól.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Előzmény: Germinator 2010.06.07. 00:47
Germinator
#383 Germinator [29879]
Na, ma voltunk indiai étteremben Ide írom, mert szbszignek biztos lesz hozzáfűznivalója. Nagyon sokat ettem nagyon finomakat, csillagos 5-ös kaja volt!

My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.

Válasz erre

MattMatthew
#382 MattMatthew [11801]
Legközelebb szólj és átmegyek hozzátok kajálni.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.06.03. 21:36
Attila88
#381 Attila88 [7503]
a f*szom se pepecselne ezzel ennyit

"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.06.03. 21:36
szbszig
#380 szbszig [33638]
Csak a halat és a salátát kellett frissen megvenni, az összes többi hozzávaló megvolt már itthon...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Előzmény: Germinator 2010.06.03. 22:39
Germinator
#379 Germinator [29879]
Gazdag-e vagy?

My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.06.03. 21:36
szbszig
#378 szbszig [33638]
Ezt csináltam meg ma vacsorára.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

powerhouse
#377 powerhouse [13850]
Ilyet szoktunk tesómmal kajálni az egyik városi étteremben, persze csak nagy ritkán.

If I look back I am lost

Válasz erre

Előzmény: Colussus 2010.03.01. 19:23
CrY
#376 CrY [421]
Hú, de jó is az!

Válasz erre

Előzmény: Colussus 2010.03.01. 19:23
szbszig
#375 szbszig [33638]
Wow, jól hangzik!

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Előzmény: Colussus 2010.03.01. 19:23
Colussus
#374 Colussus [2010]
Burgundi szarvasszelet, áfonyaöntettel és krokettel + vörösbor.

...non mollare mai...

Válasz erre

szbszig
#373 szbszig [33638]
Ha már a gyümölcsleveknél tartunk, ugyan ez már dobozos, de meg kell említsem, hogy néhány hónapja jártam egy Müller boltban, és ott találtam olyan ízesítésű Rauch gyümölcsleveket, amiket egyébként Magyarországon nem forgalmaznak. (Megnéztem a honlapjukon, és valóban csak az osztrák részlegben mutatják ezeket, a magyar nyelvűben nem.) Mindenesetre vettem maracuja- meg gránátalmalevet. Az előbbi nagyon finom, jellegzetesen erőteljes, telt ízű, édes, mégis kimondottan fanyar. A másik picit kevésbé különleges, olyan ribizlihez hasonlító ízű talán, csak kicsit hígabb. Még egy rebarbaralére vadászom, azt feltétlenül meg kell kóstolnom. Eddig még csak rebarbara ízesítésű ásványvízhez volt szerencsém egyszer.

Egyébként gránátalmát ettem azóta gyümölcs formában is. Érdekes, így még finomabb, mint gyümölcslében, csak borzasztó körülményes cucc. Vagy nekem volt rossz a technikám hozzá, ugyanis kiköpdöstem a magokat egyesével, miután leszopogattam róluk a húst...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

powerhouse
#372 powerhouse [13850]
Természetesen helyben volt facsarva, és már csak dacból sem raktam bele cukrot! De így is jó íze volt, én bírom az ilyen savanyú, fanyar dolgokat (meggy, ribizli, stb.).

If I look back I am lost

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.03.01. 16:53
Creativ3Form
#371 Creativ3Form [33872]
Igen direkt éscsakazértisegy

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

Előzmény: powerhouse 2010.03.01. 16:52
szbszig
#370 szbszig [33638]
Ha már szép magyarul mondod, akkor úgy kell írni, hogy grépfrútlé.

Egyébként azt én is nagyon lájkolom, elsősorban a gyümölcsből helyben facsarva, és természetesen bárminemű hozzáadott édesítőszer nélkül.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Előzmény: powerhouse 2010.03.01. 16:47
powerhouse
#369 powerhouse [13850]
direkt raksz egy mosolygós smileyt a sorba? Kicsit fura itt is, meg az LA Noire témában is.

If I look back I am lost

Válasz erre

Előzmény: Creativ3Form 2010.03.01. 16:51
Creativ3Form
#368 Creativ3Form [33872]
Ananász?!?!?!?!

Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.02.14. 16:39
powerhouse
#367 powerhouse [13850]
Nem kedvenc, de azért szép magyarul szólva lájkolom a grapefruit lét.

If I look back I am lost

Válasz erre

szbszig
#366 szbszig [33638]
fokhagymakrémleves reszelt sajttal
ananászos-tejszínes csirkemell rizzsel
valami gyümölcsös sütemény juharsziruppal

Ez nem a kedvenc, "csak" a mai ebéd volt.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

powerhouse
#365 powerhouse [13850]
Én előbb májkrémet ettem, aztán kétszersültet.

Nem akarsz mondjuk szbszig topicot? Vagy blogolni? Szerintem poén lenne, legalább egy helyen gyűlne a sok linked.

If I look back I am lost

Válasz erre

Előzmény: szbszig 2010.02.07. 18:14
szbszig
#364 szbszig [33638]
Azért, mert ti mind igénytelenek vagytok, és éjjel-nappal csak zsíros kenyeret esztek biztos.

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Előzmény: powerhouse 2010.02.07. 18:10
powerhouse
#363 powerhouse [13850]
Lol, szbszig téma.

If I look back I am lost

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Fórumszabályzat